@luki, da, dobro sam se nahodala :) @vlad, za jedan gradski bazen, dakle ne u sklopu nekakvih termi ili wellness centara, ovaj bazen je jako jako dobro uredjen. Najbolje je što se na njemu stvarno może plivati, ovo je jedini 50-metarski u široj okolici, obično su posvuda 25-metarski. A zbog šume ns brdu iznad, ljeti se može stvarno i ohladiti na livadi u hladu. Šteta da će ponovno otvoriti tamo negdje 2056 :) @izgubljena, ja sve spremam "od djuture" iliti po osjećaju. Ne znam količine, ne mjerim ih. Krompir spremim kao za francusku. Već ga prije kuhanja nasjeckam na kockice i kuham nekih desetak minuta. Šparoga je jedan snop, znači 500 g. Ogulim ih, odrežem omaj drveni dio (ca.3-5cm), nasjeckam ukoso (tako da izgledaju ko "penne", znaš ono tijesto?) i kuham u slanoj vodi u koju dodam žličicu šećera i komadić putra, čim zakuha smanjim na nekih 4 od deset na štednjaku i kuham par minuta. Jednostavno uzmem komad i probam za provjeru da li su gotove. Ne smiju biti prekuhane jer se onda raspadaju ali ni presirove jer su onda gorke. Krompir i šparoge polijem hladnom vodom i pustim da se ocjede. Sve bacim u zdjelu za salatu i dodam najeckanog mladog luka, jednu glavicu crvenog luka (malu), svežanj rotkvica i 4 jaja koja su se kuhala sa krompirom. Posolim, dodam ulje (u ovom slučaju bio ulje od repice), jabučni ocat i majoneze za salatu, malo sušenog medvjedjeg luka i papra i promiješam. Ako nečeg fali, dodaš. I gotovo. Može se raditi i sa zelenim šparogama, u tom slučaju ih ne kuhaš nego popirjaš ns putru 5-10 minuta uz dodatak par žlica vode. I to je to. :)
18.04.2021. (01:29)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sve je zabranjeno? Ajde, dok ti to ne zabrane, podsjetit ću te kako se nalazi djetelina sa 4 lista. Zaželiš realnu želju, pa pogledaš polje djeteline i skoncentriraš se samo na razliku, one sa 3 lisra i ne vidiš. I ako je nađeš, želja se ispunjava.
18.04.2021. (10:45)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Jako mi je žao za Knjiškog Moljca! :((((( Rado sam ga čitala. Tek sada vidjeh ...:((((( Moj grijeh! Oprosti. Tvoj komentar kod emne: da svi svetci i svetice, dok se ne pokuca na njihova vrata i ne prozove. Tada postaju - razjarene zvijeri. :(((( Pusa!
19.04.2021. (10:20)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@lastavica, probat ću :) @luki, anabonni, a otkuda bi znale, nismo se komentiravali na blogu, osim kad se rodila nećakinja, samo par blogera koji više ne pišu je znalo da smo u rodu. Umro je lani na početku pandemije, kao što sam već par puta spomenula ZBOG a ne OD corone. Otuda moja ogorčenost prema zdravstvenim radnicima i agresija prema pobornicima mjera kojima se u ime zaštite jednih nekome mome uzelo pravo na život, sretan brak i djetinjstvo uz oba roditelja.
19.04.2021. (16:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Puno mi je stvari sada jasnije. Oprosti ako sam s bilo čime pretjerala. To je ono o čemu pričam iščitavanje značenja. Dok nemaš cijelu sliku, ne možeš ništa procijeniti.:(((( Tvoj komentar kod mene: postoje elementi u književnosti koji se mogu objektivno ocijenitit, a postoje i oni koji su subjektivni. Oni objektivni bi ipak trebali prevagnuti. Emocije, osjećaj - sve je to lijepo, ali ne ukazuje na istinske vrijednosti u povijesti. To možemo tek kada imamo širu sliku. A prema našim preferencijama, znanju, iskustvu i ljubavi - formiraju se naše emocije. Znači, tek kada znamo ono objektivno, stvara se naša subjelktivna ocjena. Pusa!
19.04.2021. (19:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Flekserica
Naposletku...
17.04.2021. (17:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Ti si dobro znala ko sam ja...Otkud sad te suze, moja mila?! :))))) Divna šetnja! Posebno mi se sviđaju fotke s jezera. Pusa!
17.04.2021. (17:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
VladKrvoglad
Bokte, stvarno zabrane na svakom koraku?!
Belgosi su ipak malo tolerantniji. Malo.
A taj bazen izgleda...mmmmm! o:-)
17.04.2021. (18:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
Salata mi je wow! :) Moram probati to. Ima li negdje recept online? Drago mi je da uživaš u prirodi!
18.04.2021. (00:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Flekserica
@luki, da, dobro sam se nahodala :)
@vlad, za jedan gradski bazen, dakle ne u sklopu nekakvih termi ili wellness centara, ovaj bazen je jako jako dobro uredjen. Najbolje je što se na njemu stvarno może plivati, ovo je jedini 50-metarski u široj okolici, obično su posvuda 25-metarski. A zbog šume ns brdu iznad, ljeti se može stvarno i ohladiti na livadi u hladu. Šteta da će ponovno otvoriti tamo negdje 2056 :)
@izgubljena, ja sve spremam "od djuture" iliti po osjećaju. Ne znam količine, ne mjerim ih. Krompir spremim kao za francusku. Već ga prije kuhanja nasjeckam na kockice i kuham nekih desetak minuta. Šparoga je jedan snop, znači 500 g. Ogulim ih, odrežem omaj drveni dio (ca.3-5cm), nasjeckam ukoso (tako da izgledaju ko "penne", znaš ono tijesto?) i kuham u slanoj vodi u koju dodam žličicu šećera i komadić putra, čim zakuha smanjim na nekih 4 od deset na štednjaku i kuham par minuta. Jednostavno uzmem komad i probam za provjeru da li su gotove. Ne smiju biti prekuhane jer se onda raspadaju ali ni presirove jer su onda gorke. Krompir i šparoge polijem hladnom vodom i pustim da se ocjede. Sve bacim u zdjelu za salatu i dodam najeckanog mladog luka, jednu glavicu crvenog luka (malu), svežanj rotkvica i 4 jaja koja su se kuhala sa krompirom. Posolim, dodam ulje (u ovom slučaju bio ulje od repice), jabučni ocat i majoneze za salatu, malo sušenog medvjedjeg luka i papra i promiješam. Ako nečeg fali, dodaš. I gotovo. Može se raditi i sa zelenim šparogama, u tom slučaju ih ne kuhaš nego popirjaš ns putru 5-10 minuta uz dodatak par žlica vode. I to je to. :)
18.04.2021. (01:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Sve je zabranjeno? Ajde, dok ti to ne zabrane, podsjetit ću te
kako se nalazi djetelina sa 4 lista. Zaželiš realnu želju, pa
pogledaš polje djeteline i skoncentriraš se samo na razliku,
one sa 3 lisra i ne vidiš. I ako je nađeš, želja se ispunjava.
18.04.2021. (10:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Jako mi je žao za Knjiškog Moljca! :((((( Rado sam ga čitala. Tek sada vidjeh ...:((((( Moj grijeh! Oprosti.
Tvoj komentar kod emne: da svi svetci i svetice, dok se ne pokuca na njihova vrata i ne prozove. Tada postaju - razjarene zvijeri. :(((( Pusa!
19.04.2021. (10:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Imaš odgovor i na prethodnom postu! Pusa!
19.04.2021. (11:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.Annabonni
Majke ti, pa nisam ni znala da Knjiškog moljca nema........A baš me sram, vjeruj mi
19.04.2021. (14:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
@AnaBoni: već dugo Anne (ili se meni čini dugo!), ali nisam povezala rodbinske odnose. Nisam znala.:(((( Pusa!
19.04.2021. (14:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Flekserica
@lastavica, probat ću :)
@luki, anabonni, a otkuda bi znale, nismo se komentiravali na blogu, osim kad se rodila nećakinja, samo par blogera koji više ne pišu je znalo da smo u rodu. Umro je lani na početku pandemije, kao što sam već par puta spomenula ZBOG a ne OD corone. Otuda moja ogorčenost prema zdravstvenim radnicima i agresija prema pobornicima mjera kojima se u ime zaštite jednih nekome mome uzelo pravo na život, sretan brak i djetinjstvo uz oba roditelja.
19.04.2021. (16:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Puno mi je stvari sada jasnije. Oprosti ako sam s bilo čime pretjerala. To je ono o čemu pričam iščitavanje značenja. Dok nemaš cijelu sliku, ne možeš ništa procijeniti.:((((
Tvoj komentar kod mene: postoje elementi u književnosti koji se mogu objektivno ocijenitit, a postoje i oni koji su subjektivni. Oni objektivni bi ipak trebali prevagnuti. Emocije, osjećaj - sve je to lijepo, ali ne ukazuje na istinske vrijednosti u povijesti. To možemo tek kada imamo širu sliku. A prema našim preferencijama, znanju, iskustvu i ljubavi - formiraju se naše emocije. Znači, tek kada znamo ono objektivno, stvara se naša subjelktivna ocjena. Pusa!
19.04.2021. (19:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
(Ne)Bitno
Ovo je bilo kao da sam i ja bila s tobom na izletu. Zarazno u dobrom smislu riječi.
A Nijemci k´o Nijemci. Na sve stavljaju Strengstens verboten i sl.
19.04.2021. (19:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
Hvala na opsežnom opisu recepta! :*
19.04.2021. (21:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
Sve mrtvo...
Mjesta postaju kao groblja a mi zivi mrtvaci..
20.04.2021. (11:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...