Komentari

naelektrisaniguster.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Vrtlog_

    llllll

    avatar

    15.12.2020. (18:01)    -   -   -   -  

  • Magneto

    Meni se sviđa Hawkingova teorija o paralelnim svjetovima i isto tako postojanja nas u njima.
    Išao je malo dalje od mog poimanja shvaćanja, pa je zaključio kako na nekoj podsvjesnoj razini zapravo odlučujemo kojeg ćemo od tih svjetova biti svjesni.
    I dalje se pitam, koji je meni bio kuki, pa sam baš ovaj odabrala :)))

    avatar

    15.12.2020. (18:11)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    Samo površno poznajen Hawkingovu teoriju o paralelnim svitovima. Al nekako mi je moja intiuicija odbija. Ne leži mi. Sumnjan da postojin u više svitova odjednon, mada, zabavna je ideja. Ja msm da postojimo samo na jednom mistu odjednom, tako mi je nekako najlogičnije.

    avatar

    15.12.2020. (18:16)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Ni meni nije Hawkingova putokaz. :) i to ćemo vidjet jednom u životu...

    avatar

    15.12.2020. (18:31)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    @Izgubljena, A svašta možemo vidit u životu, i prije, a valjda i poslje smrti. :)

    avatar

    15.12.2020. (18:53)    -   -   -   -  

  • luki2

    Slažem se.Nema života nakon smrti. Samo jedan, jedini ovaj naš sadašnji svijet, u kojem postojimo. Pozdrav, L+B+G

    avatar

    15.12.2020. (19:32)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    @luki2, Nisan mislija reć da nema života nakon smrti. Ja virujen da ga ima. Ali ti svitovi u kojima bi živili nakon smrti su stvarni već sad. Sve što postoji, postoji sad. To mi je bila poanta. Pozdrav i tebi. :))

    avatar

    15.12.2020. (19:59)    -   -   -   -  

  • Mikitarije

    Slažem se da sve postoji već sad, samo što mi vidimo i doživljavamo ono što nam osjetila dopuštaju. Najjednostavniji primjer je to što pčela vidi nešto sasvim drugo dok gleda u ono što i mi gledamo. Možda je to najjednostavnije objasniti slično kao što su u Zvjezdanim stazama (ako si gledao). U nekoliko epizoda događalo se da je netko fazno pomaknut i tu je, ali ga ne vidimo - a samo malo pomaknuta faza i svijet oko likova bi bio poprilično drugačiji. To je baš pojednostavljeno, ali možda je tako nekako. Ponekad mi se i učini da se negdje na trenutak pokaže drugi svijet/svjetovi, ali to ne traje niti sekundu.

    avatar

    15.12.2020. (20:09)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    Da @Mikitarije, i ja san bija na tragu toga što ti pričaš. Slažem se sa svime što si napisala i sa primjerima (gleda san Zvjezdane staze). U principu, stvar je naše ograničene percepcije šta ćemo obuhvatit u stvarnost a šta nećemo. Mada, moguće je percipirat svit i na druge načine, moguće je našom sviješću percipirat svit oko nas. Ima san takva iskustva i pisa san o njima, al msm da me nisi pratila tada Mikitarije. Sviješću vidimo suštinu svega, jer svijest je suština. :) Ali to zahtjeva ozbiljne i potencijalno opasne proboje percepcije. Ono, to je i blagoslov i prokletstvo. Al opet, pitanje je šta sve postoji a mi toga nismo svjesni i ne percepiramo to. Iako postoji upravo sad.

    avatar

    15.12.2020. (20:41)    -   -   -   -  

  • teuta

    Ispravno razmišljaš, ima tu logike...vjerojatno se svi ti razni svijetovi prožimaju, stapaju i mimoilaze međusobno. LP:))))))))))))

    avatar

    15.12.2020. (21:16)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    Da, tako nekako to vidim @teuta. I tebi pozdrav :)))

    avatar

    15.12.2020. (22:01)    -   -   -   -  

  • Mikitarije

    Nekad prije skoro trideset godina pokušavala sam shvatiti neke stvari i svoje misli, ali vidjela sam da mi to ne čini dobro - kao što si i napisao, zna biti opasno igrati sa stvarima/stanjima o kojima zapravo ne znaš ništa. Teška mi je bila odluka da to pustim, ali pustila i znam da sam dobro odlučila i zaista je to i blagoslov i prokletstvo. Slutim, ali ne znam ništa osim toga da je sve, kao što i napisao, upravo sad. Možda je neznanje ponekad tu da nas zaštiti.

    avatar

    15.12.2020. (22:59)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    @Mikitarije, moja priča je malo drugačija. Ja san dobija jedan neizlječiv poremećaj, nistagmus se zove, koji mi je užasno ometa život. I odlučija san da ako se neko medicinski neobjašnjivo izliječi, da moram moć i ja. To mi je bila jedina nada. I posvetija san se meditaciji, boravku u prirodi i slično, pustija san intuiciju da me vodi do ozdravljenja i kao nuspojave te borbe, san probija percepciju i praktički otkrija svit koji je cilo vrime tu, ali ga ne vidiš.

    Razvija san sposobnost da osjetin duše biljaka i životinja, čak san par puta sa mačkama isprid kuće mi se telepatski poveza. Mislima bi zovnija mačku i ona bi odma došla k meni, mjaučući. Ali to je sporedno, ključno je da san doživija i osjetija da je sve što postoji u suštini Ljubav. I ta Ljubav je takva da o njoj ništa ne moš reć, ni da je uvjetna ni bezuvjetna, nema dualnosti, ta ljubav jednostavno voli, i ona sve voli, ako pitaš zašto voli, odgovor je prosto jer voli, takva joj je priroda. Uvik i svakoga voli, i svak je ona.

    Zbog toga što san iz pozicije Ljubavi zovnija mačke da dođu k meni, došle su, jer san primjetija tada da je Ljubav neopisivo privlačna, da je to možda najprivlačnija stvar što postoji. Također san vidija da je Ljubav dublja od smrti i da je nistagmus, moj poremećaj, u biti moj učitelj i da je izazvan konfliktima u mojoj podsvijesti. Ali bilo je zeznuto tu noć kad se to sve izdešavalo, i u danima poslje, da san malo drugačije odigra to sve, moga san poludit il razvit neke deluzije...

    I s druge strane uša san u borbu iz koje nema izlaza dok ne prođen smrt ega, dok ne doživin ono što na istoku zovu "prosvitljenje". Nije to toliko mističan proces, ali je baš zajeban, i zbog tog reko da je ovo što san doživija blagoslov i prokletstvo. Jer ako prođen ovo kako triba, čeka me jedan drugačiji, lipši život, a ako ne prođen, bogami, potoniću u pakao. Zajebano je skroz, i s tim se nije igrat. Ti si možda donila dobru odluku, ako si vidila i osjetila da nije za te da kopaš po sebi i da probijaš te granice koje ljudi uglavnom ne probiju...

    Al eto, ako meni Bog da snage, da ovo prođen kako triba, moj nistagmus će mi bit najbolja stvar koja mi se desila, jer san se zbog tog poremećaja prominija skroz, i još fali korak da zaokružin tu priču, jer blizu san kraja ove transformacije koja se dešava već godinama. Al je baš zajebano i opasno. Ali, ja san uša u te vode i mene je da plivam u njima. Ili će mi bit vrhunski dobro u životu, ili ću baš potonit u patnju kojoj nema (brzog) kraja. Potrudiću se da bude ovo prvo. Sori na ovolikom odgovoru, krenulo me s pisanjen.

    P.S. Taj doživljaj Ljubavi koji san ima je nešto neopisivo lipo. Sav san bija pod dojmon: Šta more rodit ovoliku lipotu? Gleda san oko sebe i nisan moga virovat kako je sve magično. I sad mi se nekad desi da kad prema nečemu osjetin ljubav, da me prenese na tu Ljubav koju san tada osjetija. Jednon kad je osjetiš, postaneš kanal za njeno širenje. I osjetit duše biljaka i mačaka je bilo preludo, ali to više ne mogu, povuka san se iz tog stanja. Tako da, koliko god da je sve to skupa opasno, opet vridi. A ja virujen da ćemo to svi proć jednom, kad tad. Da ništa u budućem životu, il tako nešto, pošto ja virujen u reinkarnaciju.

    avatar

    15.12.2020. (23:51)    -   -   -   -  

  • jekatisine

    Previse se zamaramo oko smrti, umjesto da se razvijamo ovdje i sad.

    avatar

    16.12.2020. (08:12)    -   -   -   -  

  • Mikitarije

    Hvala na iscrpnom odgovoru. Vidim da si poprilično u tome. Ne znam jesi li imao podršku u svojim istraživanjima, ali pratiš svoju intuiciju. Bila sam se previše povukla u sebe, a ionako sam baš ono klasični introvert i, kao što kažeš, za sebe sam donijela odluku. Što bi bilo da nisam tako postupila, ne znam, ali svatko za sebe odlučuje. Slično kao i ti, sigurna sam u sveprisutunu ljubav, mir i spokoj, premda ona nije vidljiva ovako na prvu. Nadam se da ćeš postići ono čemu težiš. :-)

    avatar

    16.12.2020. (09:32)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    @athropa, pa dobro, može se i o smrti malo porazgovarat.

    @Mikitarije, u tome sam skroz i hvala ti, ja težim da postignem normalan život, jer san trenutno limitiran psihičkim problemima... U biti samo da odradin to šta triba da mogu normalno živit. Ali pošto san uša u ove borbe u koje san uša, moj normalni život nakon ovog će bit "novo normalno" hahaha.

    avatar

    16.12.2020. (11:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...