Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (112)

Marketing


  • TEATRALNI

    Uspio do laptopa na kratko pa da objavim nešto...nadam se da nije predugačak tekst. Usput post je tipkan prije 2-3 tjedna u međuvremenu se navedena predstava našla na repertoaru izvest će se 3.11. nije mi se dalo raditi izmjene u tekstu uzelo bi mi previše vremena.

    avatar

    23.10.2020. (19:27)    -   -   -   -  

  • teuta

    Ok dobro da si nam dao do znanja.
    Čim čujem triler dovoljno je da me neki film zaintrigira. Dakle, bilo bi zanimljivo, bar meni pogledati nešto takvo.
    Što se tiče kritika na račun da nove verzije nekih starih mitova, predstava, filmova itd. ne mogu zadovoljiti kvalitetom, mislim da je to obična laž tj. sve ovisi o pojdincu, samom filmu, režiseru i samom doživljaju. Sve je to jednostavno relativno. Treba vidjeti i onda dati svoje mišljenje.
    LP:))))))))))))))

    avatar

    23.10.2020. (20:07)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    A bas sam ti htjela ostaviti pozdrav i vidim novi post :) post ce biti za sutra, sa moba je samo kratko javljanje :)

    avatar

    23.10.2020. (20:07)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    P.S.
    Tanovic je snimio novi film, ali ga bas ne hvale... sutra cu pogledati pojedinosti o tome... sad znamo zasto nema 2.sezone ,,Uspjeha"

    avatar

    23.10.2020. (20:09)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -Teuta - uspio na kratko doći do laptopa sreća u nesreći da je post složen ranije pa ga je samo jednim klikom trebalo objavit. Sad sam ponovo na mobitelu no da pređem na stvar. Prvo, film ti je dostupan samo moraš klikunt na link koji sam dao :) izgledalo mi je praktično izdvojiti dio naracije iz filma jer izgleda obećavajuće u smislu da će potencirati interes za gledanje. Mračan i depresivan je ali i realnost je isto a ono što mi se konkretno sviđa je "vremeplov" radnja smještena u davnu prošlost. Ps a znaš me, kritike i slične nebuloze nisu nikakvo mjerilo, tražio sam nešto konkretno u vezi Antigone a kao prvi rezultat pretrage su bile stranice sa tim bljezgarijama pa sam dobio poriv da se s istima obračunam žešći su mi trn u oku. Stvar je u tome da piskarala omalovažavaju i to na osobnoj razini. Eto zasad toliko malo mi je teško gađat ova virtualna slova :))

    -Shadow-eto :)) tako je ispalo iako nije bilo ziher a kad će sljedeći pitanje... ok sutra očekujem observaciju :))

    I još da dodam stvarno mi fale rasprave sa Isabelči o ovim i inim sličnim stvarima. Nadam se da je ok.

    avatar

    23.10.2020. (20:18)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Shadow
    Izgleda da je tvoj drugi komentar prošao kad sam replicirao odgovor tek ga sad vidim. Ne znam detalje o filmu, samo znam da je druga sezona uspjeha zapela... nažalost. U svakom slučaju, kakav god film bio (vjerujem da bi znao snimiti kvalitetan film) moje osobno stajalište je da je "uspjeh" trebao dobiti drugu sezonu s tom je namjerom onako okončana sezona da ostavi materijala za sljedeću.

    avatar

    23.10.2020. (20:39)    -   -   -   -  

  • teuta

    Ovaj čas sam završila s gledanjem filma.
    Što mislim i što osjećam?
    Sumorna atmosfera, zaista depresivan film ali vrlo kvalitetan. Pogledala sam ga u jednom dahu, kako bi se reklo.
    Zasada, ne mogu odgonetnuti poantu tog filma...Povezati žuti tulipan s ubojstvima.

    avatar

    23.10.2020. (20:46)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Drago mi je da si gledala u jednom dahu i ja sam i to više puta, jednostavno ostavlja takvu impresiju da sam morao pogledat par puta. A što se tulipana tiče to je neki svojevrsni "potpis" ubojice znaš ono da svaki serijski ubojica ima neke svoje rituale a u samom filmu nije nešto analiziran sa psihološke strane a bilo bi zanimljivo da je. S druge strane u pozadini priče je introspekcija glavnog lika (inspektora) slučaj zbog kojeg je u gradu se odražava na njegov život i neke osobne unutarnje borbe.

    avatar

    23.10.2020. (21:34)    -   -   -   -  

  • teuta

    Lucid-Theatral...Kužim da tulipan je na neki način potpis ubojice, ali zašto baš žuti i zašto baš tulipan? Čini mi se da je to nedorečeno. Inače žuta boja predstavlja ljubomoru.

    avatar

    23.10.2020. (21:48)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Da taj detalj je ostao nedorečen, a zašto to možemo samo nagađati. Samim time što kroz film nije analiziran psihološki profil ubojice sigurno je samo to da je psiho. Mislim da redatelj nije bazirao radnju na samom ubojici nego na introspekciji policijskog inspektora. Pisanje scenarija na bazi psihološkog profila ubojice vjerovatno ne bi stalo u kratku formu filma. To je jedini logičan razlog nedorečenosti. I da, vidiš zanimljivo ovo za žutu boju i ljubomoru nisam znao.

    avatar

    23.10.2020. (22:37)    -   -   -   -  

  • teuta

    Lucid-Theatral...Da, nekako slično i ja mislim. Možda nam režiser mogućnost da svatko sam donese svoj zaključak.
    A možda je taj zaključak i povezan s tom žutom bojom ljubomore.

    avatar

    23.10.2020. (23:57)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Ova premisa o mogućnosti ostavljanja raznih zaključaka je i meni prošla kroz glavu, jer to u većini slučajeva ispadne tako. Ipak primijetio sam da je u samom centru inspektor i stvari koje se kroz ovaj slučaj odigravaju na njegovoj osobnoj razini. A čuj lako moguće da si u pravu, sad opet ovisi iz kojeg kuta se gleda.

    avatar

    24.10.2020. (11:19)    -   -   -   -  

  • teuta

    Da, sad možmo samo nagađati što i nije loše, ovakvim filmovima probudi se u nas centar u mozku koji radi punom parom i što je jako dobro, samo ne smijemo pretjerivati hehehehe...

    avatar

    24.10.2020. (11:33)    -   -   -   -  

  • VladKrvoglad

    Eh, psiholoski triler je prava stvar! :)
    A za piskarala...? Dostojni su samo prezira! :)

    avatar

    24.10.2020. (12:36)    -   -   -   -  

  • Ink

    dobar je filmić :) ... jedino mi pripovjedač nije sjeo najbolje... a što se tiče kritika, ne obraćam pažnju na njih, bilo prije ili poslije gledanja/čitanja/ ili što god bilo u pitanju... :)

    avatar

    24.10.2020. (19:26)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -Teuta - haha sreća pa se ovdje nikad ne pretjeruje :) sve je u granicama normale. Inače volim kad se iz filma mogu izvesti razni zaključci, kad ostane nedorečeno ima kod nas i takvih filmova u dužoj formi. A možda je to i kod Antigone slučaj ali to tek treba otkriti :)

    -vlad - drago mi je da ti se sviđa :) a piskarala me iritiraju i to žestoko. Prvo zato jer su ih puni portali a po svemu živom pljuju, nije da tako nešto ciljano pratim nego upravo zato jer se ponudi ko na pladnju znatiželja je jača, a onda kad vidim razna trkeljanja pali mi se impuls.

    -Lief-morat ću ponovo pogledat, i skoncentrirat se na to, ne sjećam se, ali sve u svemu film kao kompletan je sasvim ok. A kritike uglavnom dolaze od onih koji ništa u životu nisu napravili niti su u stanju. Drago mi je da ne obraćaš pažnju to je ujedno i manje "posla" za njih :))

    avatar

    24.10.2020. (21:06)    -   -   -   -  

  • teuta

    Da, sve je to moguće. Ne bi to bilo ni prvi ni zadnji put.
    Laka ti noć prijatelju i lijepo sanjaj. LP:)))))))))))))

    avatar

    24.10.2020. (22:54)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Slatki ti snovi :))

    avatar

    25.10.2020. (00:26)    -   -   -   -  

  • VladKrvoglad

    'Pali mi se impuls'! :))) Slikovito receno!

    avatar

    25.10.2020. (00:26)    -   -   -   -  

  • Cosmo

    Nezgodno je pljuvati po onima koji kao pljuju, jer nekako ispada da nismo od njih ništa bolji. E sad, kako pomiriti potrebu za kritikom, i potrebu da ne priznamo tuđu kritiku, ne znam. I to je valjda jedan od tipičnih ljudskih križeva koji nas razapinje. Kako god, ekipa i ozračje Antigone su me zaintrigirali, dok Tulipan baš niti mrvicu.

    avatar

    25.10.2020. (01:51)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    sinoć sam gledala film "Najbolji neprijatelji The Best of Enemies istinita priča o prijateljstvu između Afroamerikanke i člana Ku Klux Klana: tiijekom rasno nemirnog ljeta 1971. Ann Atwater, aktivistica za građanska prava, i C.P. Ellis, lokalni vođa Ku Klux Klana, nevoljko zajedno predsjedaju sastankom zajednice boreći se oko desegregacije škola u Durhamu u Sjevernoj Karolini." (net)

    kasnije su postali najbolji prijatelji... C.P. Ellis je umro 2005. i Ann mu je pjevala na pogrebu, a Ann je umrla 2016.

    Ann je glumila moja omiljena prelijepa glumica Taraji P. Henson, čija je transformacija u filmu bila fantastična-od ljepotice do crnačke kućanice, a Sam Rockwell je glumio C.P. Ellisa

    nevjerojatna priča o nespojivom, a što je potrajalo do kraja njihovih života

    (ovaj isti komentar sam ostavila i kod blogerice @Rossovke)

    avatar

    25.10.2020. (11:18)    -   -   -   -  

  • NF

    bravo, odličan post, a žižek je jednostavno žižek, portale, posebno naše, svakako treba uzeti s rezervom

    avatar

    25.10.2020. (11:19)    -   -   -   -  

  • Nezagonetno

    Lijep pozdrav!

    avatar

    25.10.2020. (14:15)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -VLAD-Ae :))
    -COSMO-A, da na prvu ispada tako, iako je ovdje riječ o iznošenju činjenica ni više ni manje. Da se o pljuvanju radi vjeruj mi ovaj post bi skroz drugačije izgledao, a sve je to više bilo onako usput, jer kojekakve nebulozne napisotine "skaču iz paštete". Meni je intrigantno oboje a kad bi morao dati prednost onda bi to svakako bila Antigona, što se filma tiče u pogledu intrigantosti na skali od 1 do 10 8/10 a Antigona 11/10 :)

    -SHADOW - Zainteresirala si me, afroamerikanka i član ku klux klana prijatelji? Paradoks, ako imaš kakav link na kom se može gledat računam na tebe.

    -NF - Hvala, jedan je Žižek sve drugo su "filozofi" :) apropo rezerve kod mene je ima za 10 života.

    avatar

    25.10.2020. (18:41)    -   -   -   -  

  • teuta

    Ja sam danas bila na groblju i ne mislim ići 1. jer inače idem često na groblje.

    avatar

    25.10.2020. (18:54)    -   -   -   -  

učitavam...