Komentari

penetenziagite.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • DreamOfStone

    Zadnji dio mi se.svida

    avatar

    14.03.2020. (19:47)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Sve u životu ima svoj razlog i ne možemo svi biti Zeko ili neka
    druga urbana legenda. I ne trebamo. Budimo svoji. Zbog nekog
    našeg anđela ili zbog sebe samih.

    avatar

    14.03.2020. (19:56)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Samo se izvlačiš :)

    Lako je onda bilo bit frajer, kratka kava, Winston, stock i sportske ispod ruke :)

    avatar

    14.03.2020. (21:53)    -   -   -   -  

  • j.

    ma ajde, nisam ja ipak tako star pa da sam osamdesetih imao toliko para; da Stock i Winston, koje rasipanje resursa :) ako si užicao od starog za kartu i pivu stojećke kod Dragaša ili u Plješivici, dok ne dodje plaća sa studentservisa, bio si hadžija; a Sportske su kolale okolo kao neki tajni manifest; pa tko bi se usudio pojaviti curi na oči sa njima pod miškom, bio bi proglašen ili teškom seljačinom ili pervertitom, bolje da te zatekla sa Startom :); pod miškom se nosao Polet ili Studentski List, iako bi masa polupismenih autora u tim redakcijama iz npr. Sportskih, da su se tamo kojim slučajem zatekli, letjelo naglavačke samo radi siromaštva vokabulara i sintaktike :))

    avatar

    14.03.2020. (23:03)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ah stalno zaboravljam koja ste vi koji niste živili na moru bili socijalistička sirotinja :)))
    Mi smo te s Poletom naganjali unaokolo, oni su po dafaultu bili sumnjivi, nismo tada baš znali zašto, bilo je to više onako instiktivno, poslije smo saznali razloge :))

    avatar

    15.03.2020. (08:36)    -   -   -   -  

  • j.

    jel to znači da se u Jugi dobro živjelo? :)))

    ne znam za ovo sa naganjanjima; nositi novine pod miškom po meni je uvijek bio više problem, što bi rekao Ćiro, intimne a ne političke sfere, tek se u posljednje vrijeme to počelo miješati :)),
    očito sam bio i ostao toliko neuočljiv i beznačajan da nikome ne bi palo na pamet takvo što; ali, kao što kaže C.S.Lewis, ljudi danas ne spaljuju vještice ne zato što su postali bolji, nego zato što vide da od toga nema koristi :)))

    Lasto, Zeko je urbana legenda po tome što radi ono što nitko ne radi, kao i sve legende, a mene samo zanima zašto - da li zato što biti normalan manje boli?

    Dream i svi ostali, hvala!

    avatar

    15.03.2020. (11:24)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    zato jer si vjetar u granama... :)

    avatar

    16.03.2020. (07:19)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    Odličan post i iako se nikako ne mogu pronaći u ovome (barem ne dijelu s nogometom - s televizorom već da!), baš sam uživao.

    Makar me malo ovaj kraj zbunjuje. Jel ti onda to priznaješ da jesi star i ukalupljen ili? :P Ili se jednostavno danas "igraš" i slobodan si na druge načine. To je možda i moja utjeha. Eto, ja s 29 čekam da moja draga zaspi da bih mogao odigrati koju partiju Vermintidea (videoigra, možda bolje ne pitati :D)... No, to je nešto sasvim drugo iako je za mene dosta živo. Ova tvoja priča i sjećanja povezana s nogometom su stvarno jako životna. Netko bi rekao da se to nikako ne može usporediti s videoigrama (i ekranima, ne?), ali eto, vremena se mijenjaju. Nekad se pitam hoću li takav stav imati i za npr. 20 godina. Nadam se da hoću, nadam se da ću prihvatiti nove stvari u smislu, pridavati im jednaku životnost i taj neki osobni osjećaj koji pridajem, iz sjećanja, igranju na kvartovskom igralištu, prvim dužim turama na biciklu, prvim padovima, planinarenjima... Vidjet ćemo!

    Lijepo te pozdravljam! :)

    avatar

    16.03.2020. (10:45)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Bolje da Si vjetar nego zeko:))) vjetar može svuda a zeko ne, Pozdrav Tebi!!!

    avatar

    16.03.2020. (19:28)    -   -   -   -  

  • dugoprugash

    Nogomet i književnost naizled ne spadaju u isti ligu. Prosječan pratitelj nogometa ne čita puno. A još manje piše. Međutim postoje iznimke, vrlo vješti pripovjedači, čak pjesnici čije uratke rado čitam. Autor ovog bloga jedan je od njih. Tu su još recimo Gordan Nuhanović i njegova Cibalia i legendarna Liga za opstanak ili jedan dobar friško bivši nogometaš, odnedavno kolumnist čiju kolumnu preporučujem. Poz! :)
    https://telesport.telegram.hr/kolumne/aljosa-s-druge-strane-ogledala/kako- sam-poginuo-na-terenu/

    avatar

    16.03.2020. (20:05)    -   -   -   -  

  • U prolazu

    I ja ti imam samo flat paket interneta :) A meni je ovaj tvoj odličan post na kraju lijepa romantična priča :)

    avatar

    16.03.2020. (21:06)    -   -   -   -  

  • Magneto

    Nemam veze sa Zagrebom, pogotovo ne 80-ih, ali me ni najmanje nije spriječilo uživanje u tvojoj priči. Tih duhova Zeka možemo pronaći u svakom gradu i lako se poistovjetiti i prilagoditi svojim duhovima prošlosti.
    Ima nešto veličanstveno u tim sjećanjima i koracima ka odrastanju, ritualima grada kojeg smo svi poznavali, a pridošlice se čudile i s podsmjehom danas prepričavaju.
    Pomalo su mi utjšena tuđa ukalupljivanja, pomirenija sam sa sobom :)
    Predivan post, ali baš baš :)

    avatar

    18.03.2020. (08:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...