Komentari

durica.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Bergaz

    Nisam upoznat s epilogom te "situacije", ali po tvome sudeći djeca su ispala "nevinašca", a tete "ljenčuge".
    Kao i u školama, kasnije, nastavnici i profesori su krivi za sva pakosna sranja i smicalice koje im, djeci, servira današnje roditeljstvo u domu i općedruštveni ideal "prevarantskog snalaženja".

    Penjanjem preko ograde pobjeći? I za to bespogovorno (prijekim sudom!) okriviti (i sankcionirati!!!) osoblje?
    Odvratno!

    avatar

    05.02.2020. (17:16)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Moj sin je prije tridesetak godina zbrisao iz vrtića, i otišao se igrat s prijateljima pa doma, bilo je vrijeme bez mobitela, pa sam kad sam došao u vrtić našao tete uplakane i morao ih tješit, nije mi palo na pamet okrivit te žene koje su magarca toliko volile i on njih, jer je magarac imao avanturističkog duha, i glumio frajera.

    avatar

    05.02.2020. (17:21)    -   -   -   -  

  • V.t.

    Neko vrijeme sam prolazila pored vrtića, (ne ovog) svaki put su odgojiteljice bile zabavljene razgovorom i na djecu nisu obraćale puno pažnje. Djeca su se igrala u velikom ograđenom dvorištu i ponekad bi šutnula loptu na prometnu cestu. Niti jednom odgojiteljice nisu to primjetile. Loptu su vraćali prolaznici. Kad bi im netko svratio pažnju da se djeca pokušavaju popeti na ogradu, derale su se na malene. Jednom sam čak vidjela da odgojiteljica trese i divljački se dere na dijete, malenu curicu.
    Dakle, da su radile posao za koji su plaćene, primjetile bi da nema 3 (tri) djeteta.

    avatar

    05.02.2020. (20:44)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Najprije drago mi je da si se javila i vjerujem da si dobro. a klinceze su napravile pogrešku koju će bome cijeli život pamtiti. Pozdrav

    avatar

    06.02.2020. (09:09)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    potpisujem @Bergaza : zaista je to upravo tako

    avatar

    06.02.2020. (09:45)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Nadam se da im to više neće pasti na pamet. Znam kako je to jer sam jedno vrijeme radio u vrtiću, prvi sam dolazio za uključiti grijanje i primati dječicu čiji su roditelji išli rano na posao.

    avatar

    06.02.2020. (13:46)    -   -   -   -  

  • marival

    Alo ljudi. Pišete o troje djece predškolske dobi čiji su roditelji platili da djeca budu čuvana. Vrtić na više lokacija ima 99 zaposlenih na 550 djece. od toga odgajatelja 55. Previše ili premalo - ne.znam. Na prvu čini mi se malo previše 15 spremačica, a 55 odgajatelja, ali propisi postoje. Opomena pred otkaz - čemu čuđenje? . Troje djece je "falilo" sat vremena, a to nitko nije registrirao. Još treba provjeriti mobitele i vidjeti je li u vrijeme dok su klinci lutali bilo šeranja, lajkanja, tvitanja....i uručiti momentalni otkaz ako se utvrdi da nisu radili posao za koji su plaćeni.

    avatar

    06.02.2020. (19:09)    -   -   -   -  

  • bellarte

    Neznam za taj slučaj... Na valjda će za svih na kraju ispast dobro...
    Nego dobro se vratila, već pomislih da si se odjavila s bloga..

    avatar

    06.02.2020. (21:04)    -   -   -   -  

  • lion queen

    pa to se i roditeljima dogodi, koji paze samo jedno dijete, kamoli ne bi tetama koje ih imaju i po 30.

    slučaj 1. (ovo znaš, pričala sam ti) moj tata otišao po sestrinog malog u vrtić. dotrčalo mu dijete, on ga uzeo za ručicu i doveo kući...gleda sestra njega, gleda malog i upita, a gdje je moje dijete...tata odveo iz vrtića tuđe dijete, jer mu je ono došlo, a on nije ni gledao, već samo krenuo da što prije stignu kući...srećom ga je vratio prije nego što su stigli djetetovi roditelji, tako da nije bilo frke...a vjerojatno ne bi ni bilo, jer se svi oni međusobno znaju, pa ne bi zamjerili... uglavnom, događa se...

    slučaj 2. susjeda kuhala ručak, a dijete se igralo vani u dvorištu.. naša ulica samo pješački prolaz, bez automobila, pa nije bilo straha. uglavnom, nakon nekog vremena, nema djeteta. a što? trogodišnjak je odšetao sa Zameta u Rijeci na Mlaku u Rijeci, nekoliko kilometara i nekoliko raskrižja prešao.. i došao na vrata njihovim prijateljima na Mlaci. Kad su ovi shvatili, odmah su vratili dijete kući... avantura je srećom sretno završila...

    slučaj 3. moj bivši je trebao poslije posla pokupiti dijete u produženom boravku i dovesti ga k meni na plažu. ja na plaži taman pričam prijateljici kako se konačno mogu malo opustiti jer inače moram paziti na dijete, da ne zaroni.. a sad sam sama pa ne moram.. uglavnom, prođe neko vrijeme, kad evo supruga na plažu...sav veseo nešto... ja ga pitam a gdje je dijete? on šokiran....kakvo dijete?! a moje dijete iz produženog boravka krenulo samo kući po magistrali, bez pješačke staze...bar da je hvatalo bus... srećom ga je on pronašao negdje na pol puta...ugl...luda kuća....

    slučaj 4. ja odvela na more sestrinog malca, petogodišnjaka. sjedim i buljim u njega, a on se brčka u plićaku. pogled mi na sekundu skrene na drugu stranu, a on nestao... uspaničeno skočim i pogledom tražim miče li se štogod pod vodom...ja lijevo, ništa, desno ništa... posijedila valjda u trenu... kadli ga ugledam, kako se skrio iza nekog čovjeka, pa kako ja lijevo, a on desno da ga ne vidim i obrnuto i još mi se mulac smije, smiješno mu kako ga ja ne vidim.. eh, to je bilo to od našeg druženja.., . nikad više sama s njim na plažu :)))

    slučaj 5....mama, sestra i ja išle na put, a tog istog malca, nešto malo starijeg, ostavile na čuvanje didi. navečer se vraćamo s puta i sestra nazove da pita kako je protekao dan. dida priča i priča što je sve radio i na kraju kaže.. ima samo jedan problem, ne znam gdje je dijete :))) a nas tri u senju, sat vremena do rijeke....lude...stigle kući u panici, a dijete bilo kod prijatelja u susjedstvu...inače, dida je pretrpio moždani udar, pa je katkad imao rupe u sjećanju... ne uvijek...ali eto, baš tada se dogodilo...

    eto... dakle može se svašta dogoditi čak i roditeljima...

    avatar

    06.02.2020. (22:07)    -   -   -   -  

  • durica

    Hvala svima na komentarima. Zaista je lijepo. Sto se tice ovog slucaja dogodio se prije par dana, ili prosli tjedan, u Zagrebu, u vrticu na zapadnom dijelu grada, inace, tipski gradeni vrtic arhitekturom namijenski graden 80-ih god., te, po mom misljenju jedan od boljih prostorno, no neznam kakvu ogradu ima, a sve informacije kojima baratam su iz medija, tako da ih ne mogu provrijeriti niti tvrditi. Ono sto me zapanjilo i malo zacudilo je to da su se vecinom ljudi, komentirajuci situaciju obrusili na odgajatelje, osim nekih roditelja koji su rekli kako vrtici opcenito imaju problem s prevelikim brojem djece, a nigdje nitko nije prokomentirao djecji neposluh. Stoga sam imala potrebu promisljati o tome i ovdje s vama. S kolegicama mogu samo suosjecati, svijesna kako sam i sama na svom poslu u svakoj sekundi i trenutku jednom nogom u zatvoru, a drugom u umobolnici, te zahvaljivati Dragom Bogu da nista slicno nisam dozivjela. Inace, moje dijete uskoro ide u skolu u prirodi na tjedan dana i imali smo " opasno ozbiljne " razgovore, a nakon tog dogadaja i o tome. Koliko god on bio poslusno dijete toliko ja ne mogu biti mirna i sugurna da se nebi uspio dati nagovoriti na kakvu glupost kad mene nema u blizini. Ali, pokusala sam se i sebe sjetiti u toj dobi, pa ne bi se usudila, niti bi imala srca pobjec bilo kome tko je pazio na mene, a to je upravo ono kaj me najvise plasi, taj manjak i trunka empatije kod novih nam generacija. Pozdrav svima. Lijepo je druziti se s vama.

    avatar

    06.02.2020. (23:22)    -   -   -   -  

  • suncokretica

    Djeca su spremna na svašta, kako im sve to padne na pamet - ne znam. Mislim da je najveći problem današnjeg odgoja nedostatak autoriteta. Djeca se nikog ne 'boje' tj. nikog ne poštuju. Jer, realno, ne možemo od djece očekivati da razumiju razloge zbog kojih ne smiju otići samo tako iz vrtića ali, moraju poslušati ako im se kaže 'ne smiješ otići od tete!' Sve to nekako ide u krivom smjeru i baš mi je drago da sam stara koliko jesam i da više ne moram odgajati dijete :)
    A tetama u vrtiću sam vječno zahvalna što su tamo devedesetih 50% odgojile moje dijete i zato poštujem vašu profesiju :) Ne, nisam ja bila loš roditelj, ali, odgoj koji dijete dobije u vrtiću nikad ne može dobiti doma ni sa bakom ni sa tetom čuvalicom i zato još jednom - hvala tetama :)

    P.S. u grupu mog sina jedno dijete je donijelo malu flašicu rakije pa je njih nekoliko u kutu, za vrijeme igranja pilo tu rakiju! :))) Teta je po mirisu u sobi primjetila :))))

    avatar

    09.02.2020. (07:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...