Komentari

idragi28.blog.hr

Dodaj komentar (32)

Marketing


 • EuM

  „Sine moj, pazi na moje riječi, prigni uho svoje mojim
  besjedama. Ne gubi ih nikad iz očiju, pohrani ih usred
  srca svoga. Jer su život onima koji ih nalaze, i
  ozdravljenje svemu tijelu njihovu!“ (Izreke 4,20-22).

  avatar

  05.10.2019. (21:49)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  Nadam se, da če i meni pomoči!!!

  avatar

  05.10.2019. (21:53)    -   -   -   -  

 • teuta

  Dragi prijatelju ja nekako mislim da Bog nije kriv za nečiju bolest niti može svakog izliječiti...tj. smatram da je to više povezano sa sudbinom ali činjenica je da sugestija i pogotovo autosugestija mogu puno toga učiniti. To je u biti isto vjera, snažna vjera u ozdravljenje. Nekad to uspije a ponekad i ne. Pošto smatram naš život određenim testom samim time mislim da uglavnom sve ovisi o nama, o našim postupcima, odlukama, snalaženju itd. Možda se varam, ne znam, ali tako nekako ja razmišljam.

  LP šaljem prijatelju.

  avatar

  05.10.2019. (22:14)    -   -   -   -  

 • EuM

  @teuta,
  Mogao bi se složiti sa dosta toga što si rekla, jer vjera sama po sebi nije sigurno utočište ili izvor dobara ako ju ne potičemo svojim djelovanjem u dobru i molitvom prema Božjoj riječi. Po evanđelju Bog nam je ostavio "testament" za zdrav i učinkovit život samo je pitanje koliko se to znanje primjenjuje jer ako netko ne zna čitati on i ne zna da je naslijedio bogatstvo po Božjoj riječi koju nije usvojio na putu na kojem gradi svoju sudbinu... Isto tako bolest ili nemoć može biti poticaj da se stekne znanje, sasluša Božja riječ, i njena moć primjeni ka ozdravljenju. Opet i kod tog truda mi ne ozdravljamo po svojoj volji nego po svojoj spoznaji, trudu, molitvi, a po volji Božjoj. On zna što i kada je je nama najbolje...

  avatar

  05.10.2019. (23:40)    -   -   -   -  

 • toma juda

  Placebo efekt

  avatar

  05.10.2019. (23:41)    -   -   -   -  

 • EuM

  @toma juda:
  /napomena: toma juda navodi Placebo efekt kada konzumiramo bilo koje sredstvo (po meni m.š. medikament - med i/ili kamen) kao lijek koji se koristi za sugestivan učinak na liječenje/. Dakle, kada nešto koristimo i vjerujemo da nam to pomaže, međutim ako za toga ne stoji moćna osoba koja nam je to sredstvo na bilo koji način preporučila osobno ili preko medija, naša auto sugestija neće imati bitan učinak. Isto tako preko molitve mi ne ozdravljamo po svojoj volji ili sugestiji nego po saznanju i znanju da možemo biti izliječeni po riječi i volji Božjoj, a samo jedan primjer opisan je ovom postu!

  avatar

  06.10.2019. (00:26)    -   -   -   -  

 • Boris

  U ovom slučaju radi se o propovjedniku ( svećeniku,ili proroku ), Božjem čovjeku, obraćeniku, ili osobi koja je u Kristu.

  Obraćenje je mistični događaj kada se čovjek predaje Bogu. Poslije te ekstaze mnogi pomisle da je time sve završeno ( sve dorađeno ), ushićenje još traje, ali ne za dugo. Zašto ? i Kako ?

  Upravo zato što se te mlade osobe u vjeri upravo sada stavljaju u kušnju života. Mnogi pomisle da su položile test života i da su u bezbrižnom stanju Božje milosti. Mladi vjernik mora shvatiti da on sam po sebi nema dovoljno snage za održavanje svog duhovnog života. On mora svakodnevno primati novu milost kroz zajedništvo s Gospodinom, a za to je potrebno da odvoji vrijeme. Tu ne pomaže " molitva na brzake" ili površno čitanje.

  @teuta, sugestija i autosugestija su lažne opsjene, zavaravanje samog sebe na trenutak, nema dugoročan efekt. Da "uglavnom sve ovisi o nama", jako dubiozan izričaj.

  Nije mi jasno da se nemože shvatiti da je Bog istina, pisao to malim ili velik slovom. Ako to ne mogu razumjeti, mogu li onda razumjeti izričaj da je Bog činjenica. Ili možda ovako. Bog nije plod moje mašte, nije tvorevina moga uma. Ili ovako : Kada Boga ne bi bilo valjalo bi ga izmisliti.
  Pa mi o Bogu možemo govoriti na bezbroj načina. Teuta draga, Boga stavimo na prvo mjesto, onda ćemo sve drugo lakše poslagati. Bez Boga ne možemo ništa, odnosno možemo biti ovako razapeti kao i ova civilizacija koja kreira zlo sveg svijeta.

  Ovaj propovjednik, koji se je razbolio, ležao u bolnici, imao je vremena za čitanje Božje Riječi, i sama ta činjenica ga je spasila. Samo čitanje, po onoj narodnoj : I "čorava koga zrno nađe". Ako si uporan i stalno ponavljaš jednu te istu stvar, možeš iz mraka izađi na svijetlost. Za to je dovoljno da imaš samo jedan talent. A svatko ima bar jedan.

  avatar

  06.10.2019. (00:47)    -   -   -   -  

 • Boris

  @teuta, treba paziti kada se koristi pojam "vjera", u kojem kontekstu se izriče. Tvoj kontekst je vrlo širok, pa taj pojam izjednačavaš sa pojmom "sugestija", ili kažeš " vjera u vlastito ozdravljenje ". Međutim, post govori o vjeri ljudi, kršćana, u što se uključuje poznavanje : 1 Evanđelja., 2 Priznanje istinitosti Njegovih ( Isusovi ) Riječi, 3 Osobno prihvaćanje Spasitelja ( Isusa ). Minimum ta 3 elementa mora iskazivati vjernik koji se smatra kršćaninom. U protivno on nije vjernik - Djete Božje nego nepokornik.

  Drugim jezikom, mnogi koji se smatraju kršćanima i odlaze u raznorazne crkve neznači da su istovremeno i vjernici. To bi se trebalo znati razlikovati Ako je netko vjernik to ne znači da on automatski nema problema sa samim sobom. Dapače vjernici imaju problema kao i svi drugi ljudi, ali se oni nose sa svojim problemima na drugačiji način.

  avatar

  06.10.2019. (02:21)    -   -   -   -  

 • robyn

  ozdravljenje je tako potrebno društvu. Postoji kroz razne aspekte. Kršćansko se bazira naravno na učenju crkve. Mi smo kapi koje padaju u jezero određene vrste i kao kolektivna svijest odrađujemo ozdravljenje. Jer, -treba ih biti više u njegovo ime - da bi se ostvarila molitva. Ali ipak rečeno je - vjera te je Tvoja spasila. Znači bit će ti po vjeri Tvojoj. Kao i sve drugo. Isus je slijepcu protrljao zemljom vijeđe slijepih očiju i on je progledao. Je li to bila zadnja nada sljepčeva i samim tim izvrsna vjera u sam Kristov čin, teško je pretpostaviti, pa ipak nameće se kao jedino logično riješenje. Neka čudesna čistoća kristovih riječi i nedvosmislenost očito je ljudima dolijevala vjeru do maksimuma. Ali ipak, on ponavlja: Vjera te je Tvoja spasila, ja nisam napravio ništa...to je tajna na kojoj počiva kršćanska vjera. Živa vjera. A sve što je živo teško se pojašnjava, jer cirkulacijom samog života sve poprima pokretljivost i određenu pokretljivost. U stvari za mene je Krist n a jedan način udario temelje individualnoj vjeri, ma kakva ona bila.

  avatar

  06.10.2019. (08:36)    -   -   -   -  

 • robyn

  Krist je istovremeno temeljio vjeru na pojedincu, i na kolektivu. Kasnije se dokazala i ta vrsta energije, energije zajednice koja isto razmišlja. Mana crkve je jedino ta što ne dozvoljava promjene, i ne teče u korak s vremenom. Ona tu pobija osnovno načelo, sve je promjena. Ona je puna čvrstih i nepropusnih okvira, čiji taoc krist nije nikada bio, jer on je čvrsto vjerovao u promjene i napredak. Rekao je : Činit ćete i veće stvari od mene,....i damim tim dao pojedincu veliku nadu i utjehu. Zato je Krist još uvijek među nama, kako je i obećao...a institucija crkve se stalno bori s nekim izazovima zahvaljujući vlastitim zidovima.

  avatar

  06.10.2019. (08:44)    -   -   -   -  

 • robyn

  čovjek ne mora prihvatiti termin slasitelja ako vjeruje u Krista, dapače, Krist mu je odriješio ruke, stvorio mu uvjete ha samoodgovornost, i vlastitu sudbinu. Uostalom to je Krist pokazao svojim primjerom, boreći se za svoju pravdu na svoj način. Pokazao me da nije svemoćan, ali da je veliki prorok, i da u svakom čovjeku čuči bog, i čeka da mu se otvori srce da uđe. On ne spominje um, on je živio po srcu, znači po najvećoj mogućoj vibraciji, koja pokreće brda i doline i ne poznaje prepreke. Kristovs izvrsnost je veliki izazov za pojedinca. Crkva tu ne igra tako veliku ulogu. Ona je institucija koja je postala razvodnjena raznim faktorima i ciljevima.

  avatar

  06.10.2019. (08:52)    -   -   -   -  

 • robyn

  nisam bila anonimac, ali je tako ispalo??? Pa ne mogu ispraviti tipfelere ;((

  avatar

  06.10.2019. (08:55)    -   -   -   -  

 • robyn

  ovo je čudno skrozzz.

  avatar

  06.10.2019. (08:56)    -   -   -   -  

 • Boris

  @modrinaneba : Dobra je nada išćekivanje ), ali se od nje ne živi. Potrebno je zasukati rukave.

  avatar

  06.10.2019. (09:12)    -   -   -   -  

 • EuM

  @robin;
  zahvaljujem ti na distinkciji Crkve u odnosu na Vjeru a i tebi i Borisu zahvaljujem na pojašnjenju posta kojeg sam odabrao logičkim slijedom prethodnih postova i najavama nekih Blogera da se žele mijenjati po svojoj vjeri! Nažalost mnogima treba puno vremena da razumiju značenje Božje riječi (testamenta života) a sama činjenica da jesmo djeca božja ne odobrava naše samoljublje i iskorištavanje Njegove dobrote i darova tako da mnoge nije briga tko su, kamo idu i od kuda dolaze... Nemaju na umu da su stvoreni iz Ljubavi i radi ljubavi, a u svojoj nezahvalnosti ne razumiju da kao takvi nisu bogu potrebni, ako ga ne priznaju i ne obrađuju Njegov vinograd još ovdje na zemlji! A za to je potrebno upoznati Njegovu riječ, ostaviti stari život i svoju staru "mješinu", steći znanje i uložiti svakodnevni trud! Neka put koji vodi bude po Kristovim riječima: budite savršeni kao Otac vaš nebeski. Iako znamo da je to za ljude nemoguće, po istini i u vjeri čovjek je negdje na putu između onoga što jeste i onoga što želi...

  avatar

  06.10.2019. (10:04)    -   -   -   -  

 • Pozitivka

  Nečija riječ itekako može pomoći. Od onoga koga jako poštujemo, apsolutno dolazi kao nekakvo ozdravljenje. Nečija podrška puno znači. :)

  avatar

  06.10.2019. (13:20)    -   -   -   -  

 • EuM


  Kad pjesme pjevaju


  Kad nam pjesme govore
  onda se radosti radujemo
  kad pjesme tuguju i šute
  čame u mraku k,o da se ljute

  Kad susretneš pjesmu usput
  znaj da je razdragana i luta
  od onog nepoznatog prolaznika
  što slučajno skrenu sa puta

  Mogu pokisnuti vani u notama
  mogu biti prašnjave iza klavira
  ali to ti nikako ne značiti
  a ona sama sebi ne svira...

  One zaustavljene u vremenu
  čekaju vrijeme svog otkrića
  jer svaka pjesma napisana
  za sebe je posebna priča

  Kad pjesma pjeva o sebi
  ona se u radosti upjevava
  i čeka svog pjesnika starog
  da pjevaju, da nije sama!

  (Moja pjesma nastala kao eho naslova pjesme na blogu prijateljice - shadow-of-soul)

  avatar

  06.10.2019. (15:46)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  Boris...kako da jih zasukam...neznam više...

  avatar

  06.10.2019. (21:50)    -   -   -   -  

 • Boris

  @modrinaneba: 1 Prvo doneseš odluku da zaista želiš upoznati Boga. 2 Razvijaš postupno čežnju prema Njemu tako što ćeš svakodnevno početi čitati Novi Zavjet ( Evanđelje ), 3 Priznati da su Njegove Riječi istinite, 4 Prihvatiti da je On tvoj Spasitelj, 5 Sve što je zapisano sprovoditi u život.

  Paraleno s tim svima oprostiti tko ti je načinio bilo kakvu uvredu, i isto tako zatražiti oprost od ljudi ( gdje je moguće ) i Boga, a posebno oprostiti samom sebi. Tako bi trebalo nekako početi, a kasnije će se otkrivati samo po sebi što činiti dalje. To je proces koji traje cijeli život.Moramo shvatiti da smo bili u iluziji ( zabluda ) i da je ovo prava realnost, započinjanje novog života.

  Sve se ovo može shvatiti i prihvatiti na razne načine, čak i kao avantura, i može postati jako zanimljivo. Kao i u svemu drugome, motivi mogu biti različiti, ali samo je jedan motiv ispravan. Pogodi ?

  avatar

  06.10.2019. (23:55)    -   -   -   -  

 • White Lilith

  Može li se uopće reći da je netko vjernik, ako vjeruje, ali nedovoljno za čudo ozdravljenja?!

  avatar

  07.10.2019. (07:27)    -   -   -   -  

 • EuM

  @White Lilith:
  Može. Po meni, fizičko ozdravljenje i ne dolazi ako je to kraj ljudskog puta, pa je bolest još jedna prilika i milost za duhovno ozdravljenje duše i potpuno predanje volji Božjoj! Propovjednik je zasigurno bio vjernik ali se razbolio.. te se sa svojom vjerom našao u iskušenju. Nije prestao vjerovati nego je učvrstio vjeru po riječi Božjoj i tako pokušao pronaći put do ozdravljenja. Život je dar Ljubavi a vjera naš put i način povratka Stvoritelju... I ako smo po vjeri i ljubavi u rukama Božjim naša vjera može biti kušana i mi se možemo razboliti. Dakle na ovom svijetu nema garancije i/ili trgovine u vjeri i ljubavi, naša vjera mora biti predanje volji Božjoj, inače to nije zapravo! Zato Gospodine - umnoži vjeru moju da budem dostojan tvoje ljubavi kojom me bezuvjetno ljubiš!

  avatar

  07.10.2019. (10:43)    -   -   -   -  

 • EuM

  Sutra slijedi nastavak 2 (Kako Bog ozdravlja - 2)

  Zahvaljujem na posjeti, pitanjima i komentarima,
  tp

  avatar

  07.10.2019. (11:26)    -   -   -   -  

 • mercies spill

  Želim vjerovat da je crkva svjesna da zrno autentičnosti koju posjeduje proizlazi iz njenih rijetkih, često skrivenih ili potcjenjenih ali, blistavih pojedinaca.

  avatar

  07.10.2019. (17:45)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  Bog uvijek ozdravi čovjeka, ako mu to čovjek dopusti

  avatar

  07.10.2019. (18:36)    -   -   -   -  

 • isabel

  A što je s djecom, niti krivom , niti dužnom, tako čistom i nevinom, koja ne znaju čitati, ne znaju moliti, a teret nose preteški, neizlječivi?

  Ovo pitanje me jako muči dragi prijatelju, jako.
  tp, od sve duše i srca šaljem ti

  avatar

  07.10.2019. (20:40)    -   -   -   -  

učitavam...