Komentari

narubupameti.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • .

    Hm, vidi... sjeti se da si i sama roditelj, i lako je moguće da ćeš jednom kao takva i sama biti iskritizirana... bez obzira na to što sada možda misliš kako baš sve ispravno radiš :)

    avatar

    15.07.2019. (14:22)    -   -   -   -  

  • golden age

    izbjegavam davati "savjete" poglavito iskustvene... no često lupam vlastite asocijacije koje često nemaju puno veze s onim što sam čuo, vidio ili pročitao, tako i sada; ljubav ne boli (bole usamljenost, napuštenost, zavist...) ona liječi sve, pa i tragove ožiljaka koje život ostavlja

    avatar

    15.07.2019. (14:33)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    @V. - Ne bih bila ovakva kakva sam da nije njega, a imam fakat super mišljenje sama o sebi (jedan od mojih demona;) , ali se ne mogu zavaravati da ono što primam od njega treba nositi naziv ljubav.

    Teško je usporedivo, jer to je jedini otac kojeg sam imala, pa zapravo i ne znam kakvi su drugi. Ali ponekada, kad se odmaknem, vidim cijelu sliku pa kakve god bile tuđe slike, jedino što mogu reći je da je moja ružna.

    Recimo da je "lako" prepoznati da je ružna kad imaš nasilnika, pijanca, neradnika... a čak i onda djeca koja odrastaju misle da je to normalno, jer drugo ne poznaju. Psihološko iscijeđivanje je malo teže prepoznati.

    A moje dijete će mene kritizirati ovako i onako... I mislit će da ispravno radi. :)

    Osim toga, ako će me poštovati, slušati i tetošiti koliko ja svog oca, blago meni. :)

    @golden - Da, ljubav bi trebala liječiti. Nažalost, bolesnik ne može bolesnika liječiti.

    avatar

    15.07.2019. (14:52)    -   -   -   -  

  • jeka

    Tvoje emocije i tvoj način rješavanja problema. Dobar ti je način. Predomislila se možda jednog dana ili ne, trenutno se tako osjećaš i našla si način da izbaciš iz sebe. Svatko ima na to pravo i to je put oporavka. Kolike ljude sam ispisala i danas imamo čist fajn odnose . Na sreću nitko me nije komentirao da mi napravi još veći kaos. Ajde držim fige da prihvatiš da je takav . Nisu svi od ljubavi ,barem ne slične pojedincu koji je povrijeđen. Ni moj nije neka oaza izjava ljubavi, ali nekako jako osjećam da me voli ,ako to ikada prevali preko usta srušit ću se u nesvijest od šoka i krv mu popiti ;)

    avatar

    15.07.2019. (14:55)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    ulaskom u svaki odnos, svako od nas radi okvir, tako i ti svom šarenom djetetu, što god učinila, radiš okvir, nema alternativne opcije, sve što možemo je nadati se da će se oni koji su u našem okviru osjećat koliko je to moguće ugodno

    inače ti u svakom trenutku možeš postati točno onakva osoba kakva želiš, niko te ne može spriječiti, niti utjecati na to, to ti je odnos sa tobom samom, i pitanje spremnosti, plaćanja cijene, jer sve što je dobro je i prokleto skupo, bajke o najboljim besplatnim stvarima su ipak samo bajke

    avatar

    15.07.2019. (15:03)    -   -   -   -  

  • 5-35

    Više sam sklona baviti se svojim idejama o ljudima ( ja to zovem slikama) kao i svojim okvirima u koje trpam ljude.
    Dugo mi se činilo pošteno optuživati ljude za ono što nisu: nisu mogli, nisu znali. Za neispunjena očekivanja.
    Čini mi se kako sam s vremenom smanjila projekcije i prihvatila ljude onakvima kakvi jesu. Od njih očekujem onoliko koliko su sposobni dati. Ni više ni manje. Za mene ne trebaju postati ono što nisu. Nisam mjerilo stvari po kojima se drugi trebaju ravnati niti sam živjela njihova iskustva koja su ih oblikovala.

    Lijepo pišeš. Oštra, bistra. :) :P

    avatar

    15.07.2019. (15:53)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    jednom, jako davno (vjerojatno tada nisi ni bila rođena, 1982) čitao sam jednu knjigu, i od svega što je tamo pisalo zapamtio sam samo jedno, 'u određenoj dobi života, djeca se trebaju zahvaliti svojim roditeljima na svemu što su za njih učinili i krenuti sama dalje'.
    danas sam sa ćeron, koja je baj'dvej prošle godine 'pobigla' od svojih roditelja u london, razgovaro o tome što je bitno za posložiti neke stvari kako ti se ne bi obijale o glavu: nejprije moraš znati što ne želiš, kako bi naučila tko si; odbaci sve ono što ti oduzima vrime i energiju ako misliš postići cilj ;i na koncu, nikada ne laži sebe u stvarima koje ti određuju život, precjenjujući sebe i svoje mogućnosti.

    avatar

    15.07.2019. (16:24)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    @jeka - Meni komentari služe kao korektiv. Ako zabrijem ili složim nakrivi konstrukt u glavi, znam da će netko već prevaliti preko jezika i reći mi to. :))

    @Fresh - Visoku cijenu plaćam već sada, rado bih promijenila valutu. Nikad neću biti spremna, ali vrijeme je (s tim da sam maratonac a ne sprinter, dajem si puno vremena za pripreme i dolazak do cilja), a u svojoj bajci radije ću biti lovac nego Snjeguljica.

    @5.35 - :)))

    @kupus - Nisam, rođena sam 1985.g. :) Zvuči kao dobar savjet, ali kao i sa svim savjetima, provedba je ona u kojoj zapinjemo. Ali truditi ću se. :)

    avatar

    16.07.2019. (08:21)    -   -   -   -  

  • zlatna djeva

    teško je ovdje generalizirati i davati savjete. Samo znam da postoje ljudi slatkog jezika koji će ti ppvlađivati i oni drugi, opori i mrki, koji će ti uvijek čuvati leđa i reći ono što misle. Meni osobno su draži ovi drugi iako je teže živjeti s njima. Ali sigurnije.

    avatar

    16.07.2019. (09:52)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    cijena se uvijek plaća, bez izuzetka, bit života je da nešto od njega i dobiješ

    avatar

    16.07.2019. (14:14)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    @zlatna djeva - I meni. :) Ali ovdje je u igri nešto drugo. U igri s mojim ocem ne mogu pobijediti, sve što učinim ili ne učinim bit će upotrijebljeno protiv mene na najčudesnije načine, a osjećaj koji ostaje je onaj noža u leđima.

    @Fresh - Taj dio me nitko nije naučio, nemam iskustva s time.

    avatar

    16.07.2019. (16:24)    -   -   -   -  

  • važno da si živa

    samo trebaš biti jasna sa svojim stavovima o življenju svog života. Ne znači ako ti je podaren život da trebaš biti kopija od onog tko te stvorio. Budi svoja i nedaj se omesti - jer da si ti zadovoljna načinom sad bi pisala drugačije o odnosu otac-kćer. Znam o čemu pričaš... i možeš okrenuti na način da ćeš ga vidjeti i posvetiti samo ono što sama želiš i koliko a nakon prelaska očekivanog- dat ćeš opet poljubac i imaš posla za obaviti- to funkcionira vjeruj mi

    avatar

    29.07.2019. (11:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...