Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • AnnaBonni

    da se obznani upravo nešto što autor osjeća kao svoje poslanje da otkrije i razglasi, kad je spreman i na žrtve da bi to ostvario, nego one koje su nastale kao zadana domaća zadaća....

    odlično si skrenuo pozornost na "vještinu" pisca a i izdavača da obradom intrigantnih tema s naslovom koji te "traži" udje u svijet popularnosti bez velikog odricanja, traženja vlastitog bića u ekspresiji riječi....

    avatar

    11.07.2019. (12:12)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ovaj me članak upravo potiče da potražim sve tri knjige i usporedim. nisam ih čitala. od hararija mi je poznat samo sapiens, zanimljiva, pitka, čitka knjiga, kratki pregled od kada, kako, zašto i dokle. nije na razini pedanterije i detaljnih analiza kao kod. npr. aydona, m. cooka i e. larsona, no u toj knjizi autor se pokušava sroditi i sa prirodoznanstvenim temama. on je povjesničar, ne biolog, ne medicinar. isto tako nije filozof, nego je poznavatelj antropologije s one dokumentirane, više egzaktne i manje čisto misaone strane. tako da me naslov knjige nije uopće zaintrigirao. zvuči mi...hmmm... nekako previše self-help. kad smo upoznati i s pozadinom (osrednja domaća zadaća, zvuči kao nabrzaka sklepano djelce po narudžbi izdavača, toliko da se napuni kvota i opravdaju unaprijed legli honorari) sad ću posegnuti za njom i još one dvije preporučene. nefilozofu dosta. velika većina nikad nije čula za tog autora. niti ih je briga. imaju oni svoje glorije-gracije-patricije, rasprodaje po avenijama i molovima i ondak uslikavanje po gramima,tvitima, itima.

    avatar

    11.07.2019. (18:09)    -   -   -   -  

  • j.

    Kad bi većina građana čitala, bar desetinu onoga što si ti pročitao, moglo bi se temeljito raspravljati o tome je li Harari površan. Ovako, ne treba on mene, malog kukca, da ga branim, ali njegova jezgrovitost i lakoća na okidaču, još bi nekome, ne daj Bože, mogla i pomoći :)) Evo, recimo, meni prvome, koji je po fejsu pokupio valjda stotine njegovih citata, ali je u rukama imao, o sramote, nisam. Ali, dug je još put pred nama.
    Razumijem kritiku, ali velim: kad bi raja čitala, sve bi bilo bolje, bez svake sumnje.

    avatar

    11.07.2019. (18:14)    -   -   -   -  

  • geomir

    Čudi me da nisi uopće spomenuo njegova dva prethodna libra (Sapiens i Homo Deus) u kojima je možda obradio to ča mu zamiraš.

    ".....pa se pročita dvadeset knjiga da bi se na osnovu njih napisala dvadeset i prva......"

    Meni se čini da je pročita malo više od 20 knjiga da bi napisa ove tri knjižurine!!

    A provat ću i ja doć do dva priporučena libra i vidid ča je to!!

    avatar

    11.07.2019. (18:58)    -   -   -   -  

  • babl

    Hararijev "Sapiens" koji se spominjao je još slabija knjiga od ove, Ako hoćete stvarno kvalitetnu knjigu tog tipa potražite "Sva naša oružja" Jareda Diamonda.

    avatar

    11.07.2019. (23:31)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    Pročitala sam njegov Homo deus, nije me motiviralo za čitanje daljnjih njegovih djela.
    Staviti ću si na popis Sva naša oružja.

    avatar

    12.07.2019. (08:57)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    Ima još onih koji o Harariju misle drugačije :) https://www.portalnovosti.com/preporuke-pop-znanost-3

    avatar

    12.07.2019. (13:19)    -   -   -   -  

  • babl

    @ Gospon profesor, ti su mi najgori! :)

    avatar

    12.07.2019. (14:39)    -   -   -   -  

  • stara teta

    od diamonda sam čitala samo slom. vrlo poučno, meni jedna od najboljih knjiga te tematike. nešto slično, no u daleko manjem obimu napisao je i j. Weatherford u svojoj knjižici: indijanski darovatelji. okrutno i fascinantno. a sad u potragu za preporučenim knjigama.

    avatar

    12.07.2019. (19:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...