Komentari

borgman.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • FreshCaYg

    Pernar je psihički bolesnik, i stvarno bi bilo zabrinjavajuće da u ovoj zemlji ima toliko ljudi koji su njemu i ekipi oko njega spremni dat glasove, ali obzirom da ipak njihovo biračko tijelo osim psihičkih bolesnika, čine i mladi koji kurca pojma o ničemu nemaju, nije tako tragično mladi će odrast i shvatit koja je to debilana barem veći dio njih.

    avatar

    06.04.2019. (15:39)    -   -   -   -  

  • borgman

    @freshic... po čemu je ono o čemu on lupa luđe od lupanja zastupnika "ozbiljnih stranaka"? Suvisliji je barem od 30% saborskih zastupnika. Ne zaboravi, za vozački, posao, dodatno zdravstveno osiguranje, držanje oružja, pišeš psihotest, i prolaziš liječnički pregled, za Sabor...ne. A vidio sam i par plemenitih četveronožnih životinja koje bi radije vidio u Saboru nego neke od zastupnika. Čak bi se i češće oglasili nego neki. I pametnije.

    avatar

    06.04.2019. (16:00)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ne govorimo sada o drugim zastupnicima, nego o Pernaru, možemo o svakom ponaosob, nisam ni za jednog emotivno vezan.
    Nemam ni o jednom od njih neko naročito mišljenje, inače sam skeptičan prema ljudima koji pristaju biti članovima bilo koje političke organizacije, još nisam sreo takvoga a da u dubini duše nije govno, koje se upisalo radi društvenog stana ili već nečega.
    Ovaj i njegovi sljedbenici ni ne trebaju na psiho test.

    avatar

    06.04.2019. (17:28)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    Pernar je u suštini egzibicionist : javlja se češto za riječ, još češće replicira ali nije lud kao što kaže FREŠ , jer ono o čemu govori nije njegova osobna imaginacija već žalosna stvarnost svih nas..O takvim stvarima vladajući ne progovaraju jer to nisu teme za njih, a izgovorene na njegov način imaju jak "timbar"ovog društva.

    Naravno, tu se ogradjujem od njegova liječenja C-vit ili šetnje šumom preko fejsa: to je apsoutno marginalno , mali je prefrigani populista ali ne laže.....Pogledaj @borgmane izraz lica i dinamiku ovog novog HDZ ovskog jastreba s prezimenom SOKOL ( ne treba biti psiholog-komunikolog ) pa uoči na licu, izražaju a pogotovo kutovima usana što znači uspjeti pod svaku cijenu u okrilju stranke..........

    avatar

    06.04.2019. (17:33)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Pernar je pametan ko Annaboni :))

    avatar

    06.04.2019. (17:55)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    Nije mi bitno što ti misliš Frešu jer tvoji komentatri su strogo individualizirani i formirani prema simpatijama koje gajiš za neke blogere........Ne očekujem od tebe baš ništa, ali tebi je ionako dovoljno onih, koji ti se dive "jedanput nedeljno"

    avatar

    06.04.2019. (19:32)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Najiskrenije, Pernar je još najbolji od sve te bagre u saboru. Ipak govori istinu o političarima neovisno o njihovoj ideologiji-da su lopovi. Njegova stranka se bar zasad bavi važnim pitanjima, problemima kredita,ovrha deložacija i iseljavanja mladih. Dok svi drugi baljezgaju o ustašama partizanima i kradu istovremeno. Tako da je u tom pogledu sigurno puno bolji od svih drugih,a kakav je zapravo će se vidjeti ako dođe na vlast.

    avatar

    06.04.2019. (20:28)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ne govori pernar ništa drugo nego što govore svi u tom svinjskkom kocu. samo to govori teatralno, baš, kako kaže ančibonči, egzibicionistički (ne, mali se ne boji da će ostati gladan i bez krova nad glavom, ima on debelu i sigurnu potporu familije), onako kako bi radio svaki drugi galamdžija ili izbezumljeni očajnik. no, on je po stiilu života daleko od toga. upire prstom u ono loše, no nema ni slučajno ni namjerno dovoljno znanja, životnog iskustva niti pameti da predloži konkretna sistematska i suvisla rješenja. primjenjiva upravo na široke slojeve kojima se obraća. galama bez pokrića. osjeća se sigurnijim jer uz njega idu još neki koji su ipak obrazovanijij, no manje prodorni. a stvarnih liderskih sposobnosti nema baš niti jedan. to znači ni jedan od njih (niti velika većina svih onih koji jesu "u strukturama") nisu toliko obrazovani, nemaju toliku kulturu, sposobnosti, široka znanja, vještine, operativne mogućnosti, a vidi se niti poznavanje povijesti, civilizacijskih tekovina, ponajmanje u prirodoznanstvenim ovkirima. daklem: nesposobni za sagledavanje svih vidova potreba pučanstva, još manje za suvislo djelovanje. ne kažem da i većina drugih na položajima nisu toliko uskotračni, ograničeni mnogočime.
    ako bismo se orijentirali na takve u biti sitne ribe, vrlo brzo bismo bili definitivno požderani od okolnih morskih pasa, skupa s tim nadobudnim mladićima.

    avatar

    07.04.2019. (12:35)    -   -   -   -  

  • borgman

    @Lucid...on je evolucijski korak svakako. Na koju stranu, još ne znamo jer Vlast nije dobio.

    @stara teta...da vidimo o "pokriću" i "znanjima". Ako pričamo o "demokraciji" onda je on predstavnik grupe koja ga je izabrala (čak i preferencijalno)...dakle njihov glasnogovornik, i ukoliko svoju ulogu radi (a radi), demokratski izabran je i to treba poštivati (iako se ne morate složiti sa niti jednom riječi koju kaže). Nije se prodao da bi stvorio nečiju "većinu" pa taj "integritet (iz kojeg bilo razloga postojeći, strah od stranke, strah od birača...) opet treba poštovati. Školska sprema je uvjet? Pa ja bi prije rekao psiho test i test inteligencije, na kojemu ne bi baš ni prošli svi zastupnici (ili bolje rečeno Zamjenici), a za neke ste glasali i Vi.
    Postoji i još jedan bitan problem. Bezbolno Sustavno Rješenje unutar sadašnjih okvira ne postoji. Po mišljenju mog prijatelja, doktora prava, imamo 40% protuustavnih, a 60-70% kontradiktornih zakona, i taj Gordijski čvor na kraju neće nestati paradiranjem i retorikom. čak i ako je Pernar totalni promašaj, i totalna neznalica, natjerati će sve "stare tete" da u svojim redovima pronađu one koji ih mogu kvalitetnije, pametnije i poštenije zastupati nego što su zastupani sada...a to je tektonska promjena u Politici RH. Samo naprijed!

    avatar

    07.04.2019. (13:08)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ne govori se tu o diplomama i "diplomama" nego o znanju i sposobnostima ozbiiljnog vođenja ne samo onoga što se zove unutarnja i vanjska politika, nego i svrsishodnog rada za dobrobit svekolikog obćinstva. na žalost, takvi ridikuli ni slučajno nisu trigeri za nekakvo revolucionarno poticanje masa do kritične mase osvještenosti i aktiviranja. bilo je igrača i jačeg kalibra kojima to nije baš uspjelo. a ako djelomično i uspiju u mobilizaciji, koristeći jednostavno opću ogorčenost, upravo zbog vlastite nesposobnosti i neznanja neće ništa mudro učinitii, samo će takvu situaciju onda iskoristiti oni koji će isplivati i koristiti dalje i uspješnije svu tu atraktivnu demagogiju. ne zavaravajte se. suviše smo ideološki, statusno, staleški, čak i kastinski, da ne kažem neke suptilnije razlike, razjedinjeni da bi se postigla kritična masa pozitivnog konstruktivizma. i, politiku bih ipak napisala malim, malim slovom ;)

    avatar

    07.04.2019. (13:25)    -   -   -   -  

  • borgman

    @"stara teta, dakle po vama, nema nikakve šanse za ikakvu promjenu, i burkanje žabokrečine zvane (dobro kažete, malo slovo) politike RH će samo dovesti do evolucije kod "negativaca" (koji su sami nastali negativnom selekcijom unutar postojećeg sustava)...znači Vi ste već bukirali kartu za Irsku...ili imate još kakvo rješenje osim toga?
    Ja želim savjet...eto navedite barem jednog postojećeg političara za kojega bi dali svoj glas.

    avatar

    07.04.2019. (13:33)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ne imputirajte mi, kolega po bloganju, ono što nisam ni napisala niti insinuirala, ha, ha. moje je diskreciono pravo da se ne izjašnjavam javno o svojim političkim kandidatima i opcijama, to ću učiniti glasovanjem. a vi o tomu morete mislit kaj hočete, imate na to čisto legitimno pravo. i nije uputno davati "savjete" drugima sugerirajući im "svojeg" kandidata.
    na žalost, usprkos dobrim namjerama pernar ipak jest žalosna slika klauna. ne bi ga valjalo kolonirati jer bi se tako samo proširilo ono što već vlada i u politici i u narodu: povodljjivost, neznanje, probijanje kroz bespuća nesuvislosti i nepostojanje plana ekonomske, energetske, ekološke, znanstvene, populacijske, kulturnačke, obrazovne etc. kratkoročne i dugoročne politike.

    avatar

    07.04.2019. (13:46)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    jel to onaj Pernar, koji je bio opčinjen Ivom Sanaderom dok je bio član hadezeja
    nije ti lako, kad u Pernaru vidiš rješenje bilo čega, to je ultimativni stupanj očaja, ne kužim zašto vi ljevičari, što ti naravno nisi ne podržite anemičnog, on je upravo idealan kandidat za vas, ne mora vam biti neugodno, bolje i to nego se blamirat s Pernarima

    avatar

    08.04.2019. (10:13)    -   -   -   -  

  • 1.dio zdravlje je bogatstvo

    BRAVO BORGMAN ! ODLIČAN TEKST !

    Pernar i nejgova ekipa su još najbolji od svih u saboru. Govori istinu o političarima neovisno o njihovoj ideologiji. Njegova stranka "ŽIVI ZID" se bavi važnim pitanjima, problemima kredita,ovrha deložacija i iseljavanja mladih !

    Pernar je Vaga u horoskopu, a ova godina je sretna za Vagu.

    avatar

    08.04.2019. (12:14)    -   -   -   -  

  • 1.dio zdravlje je bogatstvo

    Pernar je još najbolji u saboru. Ipak govori istinu o političarima neovisno o njihovoj ideologiji. Njegova stranka se bar zasad bavi važnim pitanjima, problemima kredita,ovrha deložacija i iseljavanja mladih

    avatar

    08.04.2019. (12:15)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Stara teta
    A zar nisu svi u saboru klauni ? Još jedan Pernar im nemože pokvarit prosijek. A ako živi zid ne preuzme vlast koja je alternativa? Jedino oni ne baljezgaju o ustašama i partizanima nego se bave aktualnim problemima u državi. Jedino Pernar pokazuje kakvi su političari i cijeli sabor i ja ga zato cijenim. Da on preuzme vlast sigurno nećemo više popušiti nego što smo sa hdz-om i sdp-om.

    avatar

    08.04.2019. (12:16)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Na neprekinuti put prema dnu.
    I tako godinama i nikako da stignemo do dna; duboka je to jama.

    avatar

    08.04.2019. (12:58)    -   -   -   -  

  • stara teta

    lutz, nisu svi, ne. neki ne zabavljaju narod, ne bave se parolašenjem o prošlosti. dotični se uopće ne bavi ničim nego cirkusarijama. nimalo mudro. govori o stvarima koje itekako znaju svi. ako "preuzme vlast" to nije dovoljno da izgradi bolju državu koja će bolje funkcionirati za ljude. galama i u najmanju ruku nepristojno i glupo ponašanje nije dobra osnova za vođenje države. ono što je kao nekakav zdravstveni djelatnik koji se u tom smjeru i školovao je ne samo neznanstveno, šarlatanski i neuko, nego i često i opasno po dugoročno i kratkoročno zdravlje.definitivno kroz tu edukaciju nije stekao ni kućni odgoj niti široku opću kulturu, a i znanje stranih jezika mu ne štima, o mnogim stvarima bitnim za politiku nema blagog pojma, ni slučajno nema mudrosti, no sklon je demagoškim floskulama, no, nećemo ad hominem, iako je to jedan od bitnih načina selekcije. nećemo popušiti, jer nećemo više imati što pušiti.
    gleč, ne treba nam tu natezanje oko takve kreature. ako ti je do njega stalo, glasuj za njega i njegove. građansko pravo i dužnost je angažirati se oko vlastite sudbine, kaj ne.

    avatar

    08.04.2019. (13:17)    -   -   -   -  

  • Tko to hvali Pernara

    Kad je već politika na meti i pročitavši ovaj post od Borgmana,ne mogu a da se ne osvrnem na sličan post s političkom temom o Marku Perkoviću Thompsonu,bilo je to davno,Borgman je komentirao da se hrvatski branitelj Marko Perković Thompson spustio sa planine i zarevao i tako onom pismom ( znade se kojom ) zadivio masu puka.Bio je taj komentar samo prkos,zloba,zavist a žalosno od Borgmana još više radi toga što je isticao da je i sam bio hrvatski branitelj.Dosta rečeno.

    avatar

    08.04.2019. (13:19)    -   -   -   -  

  • Tko to hvali Pernara

    Mora se jednom zauvijek uništiti klice titoističko-komunističke nemani u Lipoj Našoj i stvari će poći na bolje.Ali atipične Mykobakterije je teško uništit.Otporne su na brojne antibiotike.No valja se potruditi.

    avatar

    08.04.2019. (13:25)    -   -   -   -  

  • borgman

    @frešić... krivo Frešiću. Nije to očaj ljevičara. kako su nestali radnici i velika poduzeća, nestala i platforma "ljevičara", u hrvatskoj je najskuplji "proizvod" onaj "intelektualni", koji se ne jede, najčešće niti ne popravlja kvalitetu života, niti ikome zapravo stvarno treba, ali se najskuplje ...naplaćuje. Takvim "radnicima" ljevica nije niti na kraj pameti, pa "ljevice" niti nema. A Hrvatski Zakon koji je potpuno legalizirao stranačku prostituciju i prebježništvo, pod krinkom čuvanja prava na slobodu izbora (onih koji su izabrani, (a tko čuva birače od izdaje?))...definitivno je fuzirao sve stranke u jednu. I ta je na vlasti. Tu je Živi zid vrlo zgodna pojava, pa makar da prozvanima bude neugodno... ne očekujem od njih da ikada preuzmu Vlast, ali da žuljaju, nadam se da će to što dulje raditi.

    @1. dio...zdravlje...Živi zid je prosvjedni pokret i objedinjuje jako puno svjetonazorskih strana. Sada je u idealnoj situaciji da može rasti, jer su okruženi ljutnjom. U što bi prerasli kada bi došli na Vlast, to ne mogu reći. Znam samo da bi uz malo političke vještine mogli sebe iskadrirati, i pored toga što im image nije "ozbiljna" stranka. A mladi ljudi koji još nisu iselili su im uvijek dobrodošla pomoć

    @semper...stari blogeru. da im saborske klupe nisu od falšega drveta, možda bi bilo zabavno pustiti štogod Marjanskog potkornjaka tamo. Šta misliš bi li im bio dovoljan jedan mandat za reakciju?

    @stara teta.... tko zna. Možda ste u pravu a možda i ne. Pernar nije jedini tamo, možda sirenski zov iz Hrvatske magle koja se generira u vladaonici bude dovoljan da se na liste prijave i neki respektabilniji likovi hrvatskoga naroda. Mene podbadanje usirenih mozgova zabavlja, ne košta me ništa, a ako iti jednog od Zamjenika zaboli...biti će mi drago

    @tko to hvali Pernara... pozdravljen budi moj najstariji troleru. I sa godinama smo obojica evoluirali bar malo, ja sam malo "udesnio", a ti mi više ne spamaš sa slikama iz gey magazina :-))) Živ i zdrav bio u Njemačkoj.

    avatar

    08.04.2019. (17:34)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Očaj :))

    avatar

    08.04.2019. (21:16)    -   -   -   -  

  • Borgmanu se na rep stalo

    @borgman,stalo ti se na rep pa te zabolilo.
    Sve se znade desit.

    avatar

    09.04.2019. (10:31)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Ako misliš na uvažene sabornike, ni deset :-). Sjedili bi na njima dok se ne pretvore u prah.

    avatar

    11.04.2019. (23:33)    -   -   -   -  

  • 1.dio zdravlje je bogatstvo

    Živi zid " je dosta sposobniji u socijalnom kontaktu, otjelovljenje prosvjedničkog pokreta. oni pričaju ono što njihovi glasači žele čuti, a svi ostali,
    Problem je što se ne savjetuju sa astrologom, npr. kao što sam ja, jer Bunjac ima saturna i marsa u polju govorništva i komunikacija.
    On pobjeđuje u govorništvu svakoga, ali kad mu netko na silu uzme sredstvo komunikacije iz ruke, postaje vrlo opasan i za sebe i za druge.
    To bi on trebao znati kontrolirati.

    avatar

    22.04.2019. (14:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...