Borgman's cube

subota, 06.04.2019.

Je li Pernar klaun? Ili ga treba klonirati?



Hrvatski Sabor, mjesto Uljudbe i Pomirbe, gdje se ženama govorilo kako su za madraca a ne mudraca, a svima sa neispravnom krvnom slikom na genskom nivou.... nudilo svašta, ali ništa ugodno.

Kuća mudraca, koja prikazuju presjek društva koje ih je izabralo, koji nas više nego uspješno vode u nove zajednice, dugove i kredite, uspješno se rješavajući tereta vlasništva i upravljanja.

Ups, da, upotrijebio sam riječ izabrani, ne baš točno, mnogi od njih su Zamjenici, jer su Izabrani odlučili otići na mjesta koja su ugodnija. Zamjenici su oni koji zapravo odrađuju obvezni igrokaz većine i manjine, davanja glasa i važnosti samima sebi. Uostalom, kako moj prijatelj kaže (a time se slažem u potpunosti) : Sve sabornike/vladu/ otpustiti i dovesti tri inženjera managera iz Hyundaia. Tri, ne radi obima posla, nego da imaju s kime pričati, jer, oni koji uspješno vode korporaciju na par kontinenata, imaju proračune veličine ove zemlje, sigurno mogu voditi i zemlju politički i poslovno nepismenih i zbunjenih. Jedno inženjersko, nezavisno "kresanje" radnih mjesta, u smislu jednostavnosti, učinkovitosti i cijene, bi ovoj državi stvarno dobro došlo.

Uljudba koju sam spomenuo, nas je dovela tamo gdje jesmo. Nigdje. Na neprekinuti put prema dnu. Uljudno pričanje, samozadovoljstvo svojim poetskim izričajem, inteligentnim upadicama i floskulama, govorništvo Demostena...koje je pred publikom desetak nesretnih "samostalnih zastupnika" ili slučajno prikupljene "glasačke mašine" ispred kamera kojima kamermani već poodavno zijevaju, a sve to gledaju samo starčići koji misle kako će samim činom gledanja biti Informirani. Živa publika, najčešće je još i cijepljena protiv cinizma i sarkazma, samozadovoljena badanjem po smartphone-ima gdje se pojavljuju poruke iz "središnjice" sa vremenom kada trebaju pritisnuti dugme jedan ili dva.

U tom svijetu, eto jedan "Živi zid" egzistira. Stalno smeta, provocira, izaziva vraga i zaštitare. Priča o chemtrailsima, ljudima gmazovima i svjetskoj depopulaciji, cjepivima. Stalno prozivaju nekoga. Engleska složenica "Pain in the ass!"

Što je to Pernar/Sinčić/Bunjac?

Zastupnici kao i drugi, realno, jednako nestručni, čak i dosta sposobniji u socijalnom kontaktu, otjelovljenje prosvjedničkog pokreta. S njima se možete slagati i ne slagati, ali ne zaboravite, oni pričaju ono što njihovi glasači žele čuti, a svi ostali, u tom našem presvjetlom hramu inteligencije i Uljudbe, kriju svoja mišljenja (ako ih imaju), jer su u strahu anateme i neprihvaćanja onoga što bi najradije izrekli, kao i od odricanja svete Majke Stranke.

Pernar kojega iznose iz prostora, koji se batrga i viče... pa s njime se može poistovjetiti svaki koji je bio na utakmici kada je kordon policajaca krenio u lov na bacača bengalke. Pernar koji proziva nekoga o kome su novine pune... je zastupnik koji kopa po onome što bi ostali najradije zatrpali ispod tapeta. Je li on Uljuđen? Nije. Je li Tih, Pravedan, Radišan (kao što bi deklarativno roditelji rekli kako odgajaju svoju djecu)...nije. To je pobunjenik koji je od pobune učinio platformu, pa Pokret, pa Stranku.

Imaju li nekakvu budućnost ti prosvjednici? Jesu li korisni? "Odnose" li nekome glasove?

Budimo realni. "Odnošenje" glasova je patentirano puno prije postojanja Republike Hrvatske, a mastering drži HDZ. Nekada pokret, sada stranka je do sada toliko toga asimilirao i odbacio da se može s lakoćom stvoriti za potrebe izbora nekakva strančica i liderčić, samo da sruši predizborne pragove ozbiljnijim protivnicima, i spriječi nova gladna usta na državnom proračunu. Uzgred, razočarane glasače pacificira, sterilizira, i pošalje u gledalište osmijehom i rečenicom "Ako se ne baviš Politikom, ona se bavi tobom!"
Dakle, prosvjednici burkaju vodu, točnije žabokrečinu. Zakon o zastupnicima i preferencijalnim glasovima (kao da ga je Marx pisao, zasnovan na pojmu etički i pošteni, osobno hrabri Hrvatski Političar ), osigurava mogućnost nekažnjenog prijenosa mandata i sebe onome tko bolje plati. Možda je trebao biti tu za zaštitu prava na suprostavljanje Stranci, ali zapravo je samo "licenca za samopromociju i samoprodaju"...a došao je na krilima Majke Stranke. Sezona lova na "popularne političare" (i njihovog preuvjeravanja) je zakonski stalno otvorena, i realno izjednačila sve stranke u istu boju

I sada nakon silnih objašnjenja, evo malo PRO & CONTRA:

Nisu uljudni, nisu blistavo pametni, ne bi im dao da upravljaju bez strogog savjetodavnog tijela (kao ni iti jednom drugom saborniku, bez obzira na "stručnost" i "diplomu").
Čisti su populisti, teme koje otvaraju izazivaju podsmijeh, blamiraju se.
ALI
za razliku od cijelog ostalog ešalona su "u svom filmu", stvarno i aktivno glasno zastupaju misli i interese svojih birača, cijelo vrijeme su u prostoru i vidi ih se. Suprotno od ostalih tamo. Pri tome uopće nije bitno je li imaju i neki sasvim osobni cilj (kroz samopromociju, ili eventualno plaću u Saboru)
Možda i ne bi bilo dobro da dobiju Vlast, možda je ovo krajnji domet onoga što bi u Demokraciji trebao donijeti populizam tog tipa, ali oni su JEDINA oporba koja je još uvijek artikulirana. Jedini koji u Prostor Zamjenika donose priče i pitanja iz stvarnog svijeta. Internetska bespuća su puna stranputica.
I što onda?
Ako "Pametnima" smeta antiznanstveno djelovanje, izvolite se spustiti među ljude, sa svojih diploma, i pojasnite svoje stanovište, onima koji ne govore "vaš" učeni jezik.
Ako "Mostu" smetaju, a smetaju, usporedite platforme, i kada ogulite glatku retoriku i oratorstvo naučeno na crkvenom solfeđu, otkriti ćete kako pričate o istim temama, a vještina govorništva Vas ne čini boljim ni izborom ni Ljudima.
HDZ/SDP/HNS/HSLS/HSS/HSP... ako želite ukloniti bukače, spustite se među ljude, možda otkrijete koliko štete su napravile vaše "koalicije"
Svi ostali, nezavisni i zavisni, probajte stvoriti bilo što, to i održati neko vrijeme, i platite cijenu života ovdje.
Odgovor na pitanje sa vrha... da Pernara bi trebalo multiplicirati barem nekoliko puta, pa da barem neugodom razdrma već ukorijenjene guze. I to što prije!

06.04.2019. u 14:45 • 25 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



< travanj, 2019 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Opis bloga

Moja kocka putuje svemirom, zakačena na naš mali planet. Pozorno gledam, proučavam i snimam uokolo, a rezultat se vidi ovdje.

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr

Asimilirano:

_OVOONO_
_ATEIZAM_
_SPOOKIE_
[

POSADA Kocke 16344 MkII:

_BORG QUEEN_
_EARTH-LINK_
Dva veterana:
_FIGHTER COMMAND_
_GROUND COMMAND_
Tvrdoglavi logističar:
_FERENGI JUNIOR_
(*-*)
_TRUTH DEPT_
_SCOUT UNIT_
_BEGOMLAT_(bego+zrakomlat)
_SUMSKA_VILA_
_SCOUT UNIT1_
_PRED-RADILICA_

BORGMAN's CREW

Mail to borgman9@gmail.com ili Skype borgman99999

Priča će nastaviti svoj život na ovom blogu.
Sve ono DRUGO... što se do sada skrivalo
u Nexusu Kocke možete pronaći na:
BORGMAN CUBE NEXUS