Komentari

maithreya.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Dnevnik toka misli

    Knjigu sam zamijetila u knjižari i na popisu mi je za čitanje, ali njegov rad pratim, gledala sam mnoge intervjue i predavanja na youtubeu, i ne mogu se oteti dojmu da mi se čovjek jako sviđa. :) Homo deus sam taman završila prije tjedan dana.
    "čitanje bilo koje knjige može biti dobra dekonstrukcijska vježba" - ne znam točno što si pod ovime mislio, ja sam to shvatila kao poniranje u samog sebe kroz tuđe riječi, i ponovno izranjanje, malo drugačiji, mijenjajući u sebi pročitano, pa na kraju više nisi isti ni ti ni ono što si pročitao. :)

    avatar

    15.01.2019. (11:33)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Nisam čitao... više volim modernizam i suvremenu literaturu. A o filozofiji mogu samo laički , svaki put kad filozofiram to je više loš pokušaj filozofije :))

    avatar

    15.01.2019. (12:01)    -   -   -   -  

  • teuta

    Na kraju krajeva, bilo da se radi o klaunu, pametnom i profinjenom filozofu ili intelektualcu itd....zna se, da bi pobijedio "neprijatelja" moraš ga prvenstveno dobro upoznati, zar ne?
    Dakle svakao pažljivo čitanje s razumijevanjem. LP

    avatar

    16.01.2019. (13:15)    -   -   -   -  

  • jelen

    Ne čitam te zapadno-profane dečke, ali znam ponešto o njima.
    Žižeka sam gledao jednom na tv, baš je simpatičan dok priča u onim svojim gestikulacijama i gegovima!
    A Petersona nisam gledao, no koliko čujem da iritira neke moderne feminist(ic)e i leftard(ic)e pa mu za to već mogu dati plus.

    Lijepo je što sad na blogu imaš seriju postova o velikim misliocima 20. i 21.st. Kako je ono išlo po redu? Suzuki, pa Watts, pa ja, pa Veljačić i sad ova dvojica :-D
    Moramo se malo šaliti :-O

    avatar

    16.01.2019. (21:24)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    zanimljivo kako se izbor literature mijenja s vremenom. U prethistorijska vremena prije interneta sam prešao kroz sve one prašnjave tomove "Filozofska hrestomatija" u Vž knjižnici i tu i tamo se našlo ponešto zanimljivog-ali to više govori o meni tada nego o tim knjigama. Danas..djeluje mi da sam se vratio na početak. To je valjda dobro. I drago mi je da ispada da je onaj ja s 16 let bil sasvim na dobrom tragu. "Odrasli" ja je moral otići dalje od Kine i ostaviti dio sebe tamo da bi se prisjetio svoje prave pameti. Koju je i tako više nalazio na Ojstrici, Mangrtu i Baranie Rogi nego u dolini.

    avatar

    17.01.2019. (03:51)    -   -   -   -  

  • eum

    Jako malo blogera ovako kvalitetno i sadržajno piše....

    avatar

    17.01.2019. (09:17)    -   -   -   -  

  • NF

    Žižeka jako cijenim, bio sam ponosan kad sam na podršci slobodnom filozofskom bio potpisan oko stotog mjesta, odmah iza njega, meni je u stvari kritikom ciničnog uma bio najbliži Sloterdijk, no onda sam na njemačkim portalima došao do njihove polemike u kojoj sam potpuno na Žižekovoj strani, al Žižek je svejedno Sloterdijku udijelio kompliment, koji tvom junaku nije, da eto desničari, kao Sloterdijk, ponekad i inteligentno komentiraju, u Puli sam na sajmu knjiga bio sa Sloterdijkom, odličan je, ali, meni to previše matematički, ljudima tehnologija dopustila više sloboda, nego što ih odgoj može pratiti, igrom slučaja zalutao sam s psom na susret s filozofom samo za odabrane, nigdje toga nije u programu bilo, pisao sam na blogu, al tko bi se više sjetio tih datuma, svakako dragocjen doživljaj.

    avatar

    17.01.2019. (21:09)    -   -   -   -  

  • jelen

    Pozdrav! Slobodno se javi na mejl za neku setnju po planini. Razmisljam da li da objavim jednu reportazicu na blogu ili da pauziram do Prvog Maja. Jos nisam odlucio, budem veceras!
    Vidim da se tamo kod mene nesto javio GubecBeg, bogzna otkud se on spuknul, inace kad treba nesto komentirati onda ga nema. Prenesi mu moj pozdrav ako se opet javi ;-))

    avatar

    22.01.2019. (17:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...