Komentari

usputne-biljeske.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • dugoprugash

    Zlatne žbice - Kartoška

    avatar

    08.11.2018. (16:11)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Dobri ljudi, velika zemlja koja je da je imala malo više sreće mogla biti bogata, ali eto kao i mi nisu imali sreće, jedino što njih za razliku od nas ima puno, izrazito skloni nama Hrvatima, inače u Konavlima se krompiri zovu Krtole :)

    avatar

    08.11.2018. (16:45)    -   -   -   -  

  • j.

    Lijepa priča. Dobro je na tuđem licu otkriti sreću. Pozdrav!

    avatar

    08.11.2018. (17:02)    -   -   -   -  

  • dugoprugash

    Freš lijepo si to sažeo. Čini mi se da sam čuo nekad ovo za Krtole i Konavle. :)
    j. Hvala, pozdrav i tebi! :)

    avatar

    08.11.2018. (18:06)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Zanimljivo o uvezenim sezonskim radnicima, a i treba svima ugoditi koliko se može. Eto kako je relativno nov došljak iz Amerike (kad sam bio u J. Americi čuo sam kako ga nazivaju papa i patata) postao udomaćen i na stolovima istočne Europe. U Njemačkoj je kartoffel, slično kažu i Rusi, Česi imaju zanimljiv naziv, i skoro je u svakom jelu, a slično je i drugdje u Europi. Ne koristim pomfrit.

    avatar

    08.11.2018. (19:15)    -   -   -   -  

  • dugoprugash

    Gogoo bit će da se udomaćio jer je jeftin i nezahtjevan za uzgoj. Ja nisam baš ljubitelj te škrobne namirnice. Više su mi po volji tjestenina i riža u kombinaciji s raznim povrćem.

    avatar

    08.11.2018. (20:46)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    Jako mi se svidio tvoj opis ljeta...jeseni, i svega što je donijelo i odnijelo. :))

    avatar

    09.11.2018. (10:42)    -   -   -   -  

  • dugoprugash

    Dnevnik toka misli drago mi je da ti se svidio opis. Možda je malo poetičan u odnosu na ostatak teksta. Tako sam to otprilike vidio i doživio. :)

    avatar

    09.11.2018. (14:47)    -   -   -   -  

  • lion queen

    lijepa pričica. zanimljiv ti je posao, ma koliko ti se katkad činio teškim :)
    uvoz stranih radnika istovremeno znači izumiranje Hrvata. direktno snižava cijenu rada u Hrvatskoj. da se ne uvoze radnici, u Hrvatskoj bi se iznivelirala ponuda i potražnja rada, jer bi se cijene rada digle, sukladno ponudi i potražnji. ovako će hrvatski rad zauvijek ostati potcijenjen, a Hrvati će otići trbuhom za kruhom tamo gdje su im cijene rada prihvatljive. Hrvatsku će naseliti nerazvijeni narodi i tako će Hrvatska pasti u tuđe ruke bez kapi prolivene krvi. dobro osmišljena okupacija, rat bez rata. sve zahvaljujući domaćim izdajnicima, koji se nadaju lakše vladati strancima nego nama. što će im se obiti o glavu, jer sa stranim ljudskim kapitalom dolazi i strana vlast.

    avatar

    10.11.2018. (10:04)    -   -   -   -  

  • jelen

    "kartoška" ha? To je ruska riječ za krumpir. Išao sam sad baš guglati kako se kaže krumpir na ukrajinski pa veli "kartoplja". Nije to ništa čudno, svi Ukrajinci koje sam upoznao su govorili ruski kao prvi jeziki, osim jedne gospođe iz zapadne Ukrajine i to je jezik sličniji više poljskom ili slovačkom nego ruskom.

    avatar

    10.11.2018. (10:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...