Komentari

broduboci.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • suncokretica

    Hm....zadnji, a gle kako impozantno, dobro, kvalitetno, sjajno izgleda?! Pa ne može onda biti zadnji! Ili može? Može, naravno, ovo je zemlja čuda

    avatar

    23.07.2018. (19:01)    -   -   -   -  

  • Gurmanka

    Imate zaista razloga biti ponosni na njega, vrlo impresivno, lijep pozdrav!

    avatar

    23.07.2018. (19:08)    -   -   -   -  

  • Usrani blog.hr

    Lipo ste ga piturali.

    avatar

    23.07.2018. (19:41)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    vidila sam ovu grdosiju od brodonosca kako kažeš....u sred mundijala..........ali ovo što si napisao nisam znala

    avatar

    23.07.2018. (19:59)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Čestitke na izgrađenu ljepšu i veću polovicu budućeg vladara Arktika. (Ti i ja izgleda jedini o porinućima, kojih će nažalost ubuduće biti rijetko vidjeti). Dobro mu more!

    avatar

    23.07.2018. (20:07)    -   -   -   -  

  • j.

    Umire vrijeme u kojem je bilo važno graditi, stvarati, napraviti temelje za one koji će doći; nauštrb vremena koje na budućnost gleda kao na neprijatelja, slavi mešetarenje, prodaju, isprazan užitak i one koji dolaze smatra nekima koji bi nam otimali ono što sada kao imamo, posjedujemo. Doduše, uvijek su nova vremena izgledala starijima zastrašujuće i neizvjesno, ali spomenik ovih što sada dolaze bit će tek gomila prazne ambalaže: smeće kao sućanstvo svijeta.
    Tvoji postovi oaza su spokoja i sitnih radosti. Uvijek je lijepo doputovati ovdje i malo odmoriti. Pozdrav :)

    avatar

    24.07.2018. (09:46)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    Suncokretice - ne samo da izgleda već usitinu i jest takav. Ali dobro kažeš, ovo je zemlja čuda
    Gurmanko - hvala, lijep pozdrav i tebi
    Mirko, jesmo
    Donabellina, eto, sad znaš nešto više ;-)
    gogoo - u pravu si, porinuća tih grdosija su zaista spektakularni događaji
    J. - potpisujem

    avatar

    24.07.2018. (10:14)    -   -   -   -  

  • Pomagačica

    Čestitam svim zaposlenicima na izgradnji tri četvrtine broda zvanog"Brodolomac".Žao mi je što nisi osjetio zadovoljstvo uspjeha.Dok je tebe bit će i brodova .Nadam se da neće ostati u dobro začepljenoj boci.:-)

    avatar

    24.07.2018. (11:10)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Pišeš: Kažu - ovo je zadnji. I vjerojatno su u pravu.

    Polako, ali sigurno brodogradnja (i mnoge druge industrijske grane) u Hrvatskoj idu k'Raju.

    Davno sam, 2011. godine, na svom portalu pišući o ulasku u EU, napisao osvrt na knjižicu pamfleta pod nazivom „Mitovi i legende o EU“ izdanih od strane Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, što bi ‘neukom puku’ moglo objasniti, rasvijetliti i dokazati da je ulazak Hrvatske u EU od sudbonosne, presudne i životne važnosti za njegovu ‘bolju i svjetliju budućnost’ (još samo fali: svih naroda i narodnosti pa da znamo na čemu smo!).

    U poduljoj analizi prvog od 13 pamfleta (ah taj boj 13) osvrćući se na odlomak pamfleta:

    Daljnji razvoj Hrvatske u velikoj mjeri ovisi o međunarodnom ugledu naše države, kao i o uspjehu integriranja hrvatskog gospodarstva u europske i svjetske gospodarske tokove. U tom pogledu članstvo u EU za Hrvatsku predstavlja važnu prednost, ako ne i nužnost. U gospodarskome smislu Hrvatska ovisi o rastu turizma, priljevu stranoga kapitala i izvozu hrvatskih proizvoda u inozemstvo (ponajprije u države članice EU-a). Navedeni sektori nedvojbeno će se razvijati brže uđe li Hrvatska u EU nego ako ostane izvan toga kluba.

    ...napisao sam:

    …autor pamfleta spominje ‘navedene sektore’ a pri tome navodi samo turizam kao gospodarsku granu koja bi, kao, mogla imati koristi od ulaska u EU (poglavito kad u EU zavlada gospodarska kriza; vidjeti sudbinu Grčke, koju u stopu slijedi Španjolska, a u najnovije vrijeme i Italija, sve same turističke zemlje). O kojim se ostalim sektorima od ‘navedenih radi’ ni slovca. Je li to možebitno automobilska, informatička, tekstilna, brodograđevna industrija? To se iz ovog pamfleta ne vidi.

    I na kraju sam teksta rezimirao:

    Za globalno tržište mi možemo proizvoditi i prodavati samo male serije visokokvalitetnih proizvoda (navodno da su naše jagode bum na europskom tržištu iako nismo u EU), za što nam nije potrebno veliko tržište nego zahtjevno tržište. Za takav pristup treba nam samopoštovanje, vjera u svoje sposobnosti, poštenje, radne navike, obrazovan i stručan čovjek.

    A da bi sve to postigli ne treba nam nikakva nova asocijacija, a pogotovo ne ova kojoj je jedini cilj stvaranje profita za bossove NSP, već želja i volja da to ostvarimo.

    U protivnom bi, kao posebno pametan narod, mogli završiti kao u pjesmi ‘Bio sam konjušar cara’ Stjepana Jimmy Stanića: ‘dečko je posebnog dara, postat će konjušar cara’ (čitaj: narod je posebnog dara bit će konobari cara; sadašnja op. s.c.).

    avatar

    24.07.2018. (21:13)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    Pomagačice, bit će brodova i bez mene. Boca pogotovo ;-)
    semper contra - koliko god se šutjelo o tom - postoje dvije Europe unutar EU - ona "stara" (bivša EEZ) za koju vrijede jedna i ova "nova" koja kao tek treba naučiti pravila igre. Koja se naravno, mogu mijenjati i u hodu, ali samo onako kako odgovara velikima i moćnima. Nama ne..

    avatar

    25.07.2018. (06:55)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    I o tome sam svojevremeno pisao u jednom od osvrta na spomenute pamflete.

    avatar

    25.07.2018. (16:43)    -   -   -   -  

  • Aneta

    Vremenom um prestane biti hitar pa obazrivo bira ono čemu će predati emocije. Pita li se staro šta bi mlado, hitrog uma, mislilo o ovom koje tako bezbrižno i mirno, pušta brod da ode?
    Trebalo bi, jer sa njim će otploviti i naše vrijeme, a (sa) vremenom nužno i mi. U istoriju. :-)

    avatar

    29.07.2018. (06:19)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    Aneta - jako dobro!

    avatar

    01.08.2018. (13:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...