Komentari

broduboci.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


 • suncokretica

  Hm....zadnji, a gle kako impozantno, dobro, kvalitetno, sjajno izgleda?! Pa ne može onda biti zadnji! Ili može? Može, naravno, ovo je zemlja čuda

  avatar

  23.07.2018. (19:01)    -   -   -   -  

 • Gurmanka

  Imate zaista razloga biti ponosni na njega, vrlo impresivno, lijep pozdrav!

  avatar

  23.07.2018. (19:08)    -   -   -   -  

 • Usrani blog.hr

  Lipo ste ga piturali.

  avatar

  23.07.2018. (19:41)    -   -   -   -  

 • AnnaBonni

  vidila sam ovu grdosiju od brodonosca kako kažeš....u sred mundijala..........ali ovo što si napisao nisam znala

  avatar

  23.07.2018. (19:59)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Čestitke na izgrađenu ljepšu i veću polovicu budućeg vladara Arktika. (Ti i ja izgleda jedini o porinućima, kojih će nažalost ubuduće biti rijetko vidjeti). Dobro mu more!

  avatar

  23.07.2018. (20:07)    -   -   -   -  

 • j.

  Umire vrijeme u kojem je bilo važno graditi, stvarati, napraviti temelje za one koji će doći; nauštrb vremena koje na budućnost gleda kao na neprijatelja, slavi mešetarenje, prodaju, isprazan užitak i one koji dolaze smatra nekima koji bi nam otimali ono što sada kao imamo, posjedujemo. Doduše, uvijek su nova vremena izgledala starijima zastrašujuće i neizvjesno, ali spomenik ovih što sada dolaze bit će tek gomila prazne ambalaže: smeće kao sućanstvo svijeta.
  Tvoji postovi oaza su spokoja i sitnih radosti. Uvijek je lijepo doputovati ovdje i malo odmoriti. Pozdrav :)

  avatar

  24.07.2018. (09:46)    -   -   -   -  

 • brod u boci

  Suncokretice - ne samo da izgleda već usitinu i jest takav. Ali dobro kažeš, ovo je zemlja čuda
  Gurmanko - hvala, lijep pozdrav i tebi
  Mirko, jesmo
  Donabellina, eto, sad znaš nešto više ;-)
  gogoo - u pravu si, porinuća tih grdosija su zaista spektakularni događaji
  J. - potpisujem

  avatar

  24.07.2018. (10:14)    -   -   -   -  

 • Pomagačica

  Čestitam svim zaposlenicima na izgradnji tri četvrtine broda zvanog"Brodolomac".Žao mi je što nisi osjetio zadovoljstvo uspjeha.Dok je tebe bit će i brodova .Nadam se da neće ostati u dobro začepljenoj boci.:-)

  avatar

  24.07.2018. (11:10)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  Pišeš: Kažu - ovo je zadnji. I vjerojatno su u pravu.

  Polako, ali sigurno brodogradnja (i mnoge druge industrijske grane) u Hrvatskoj idu k'Raju.

  Davno sam, 2011. godine, na svom portalu pišući o ulasku u EU, napisao osvrt na knjižicu pamfleta pod nazivom „Mitovi i legende o EU“ izdanih od strane Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, što bi ‘neukom puku’ moglo objasniti, rasvijetliti i dokazati da je ulazak Hrvatske u EU od sudbonosne, presudne i životne važnosti za njegovu ‘bolju i svjetliju budućnost’ (još samo fali: svih naroda i narodnosti pa da znamo na čemu smo!).

  U poduljoj analizi prvog od 13 pamfleta (ah taj boj 13) osvrćući se na odlomak pamfleta:

  Daljnji razvoj Hrvatske u velikoj mjeri ovisi o međunarodnom ugledu naše države, kao i o uspjehu integriranja hrvatskog gospodarstva u europske i svjetske gospodarske tokove. U tom pogledu članstvo u EU za Hrvatsku predstavlja važnu prednost, ako ne i nužnost. U gospodarskome smislu Hrvatska ovisi o rastu turizma, priljevu stranoga kapitala i izvozu hrvatskih proizvoda u inozemstvo (ponajprije u države članice EU-a). Navedeni sektori nedvojbeno će se razvijati brže uđe li Hrvatska u EU nego ako ostane izvan toga kluba.

  ...napisao sam:

  …autor pamfleta spominje ‘navedene sektore’ a pri tome navodi samo turizam kao gospodarsku granu koja bi, kao, mogla imati koristi od ulaska u EU (poglavito kad u EU zavlada gospodarska kriza; vidjeti sudbinu Grčke, koju u stopu slijedi Španjolska, a u najnovije vrijeme i Italija, sve same turističke zemlje). O kojim se ostalim sektorima od ‘navedenih radi’ ni slovca. Je li to možebitno automobilska, informatička, tekstilna, brodograđevna industrija? To se iz ovog pamfleta ne vidi.

  I na kraju sam teksta rezimirao:

  Za globalno tržište mi možemo proizvoditi i prodavati samo male serije visokokvalitetnih proizvoda (navodno da su naše jagode bum na europskom tržištu iako nismo u EU), za što nam nije potrebno veliko tržište nego zahtjevno tržište. Za takav pristup treba nam samopoštovanje, vjera u svoje sposobnosti, poštenje, radne navike, obrazovan i stručan čovjek.

  A da bi sve to postigli ne treba nam nikakva nova asocijacija, a pogotovo ne ova kojoj je jedini cilj stvaranje profita za bossove NSP, već želja i volja da to ostvarimo.

  U protivnom bi, kao posebno pametan narod, mogli završiti kao u pjesmi ‘Bio sam konjušar cara’ Stjepana Jimmy Stanića: ‘dečko je posebnog dara, postat će konjušar cara’ (čitaj: narod je posebnog dara bit će konobari cara; sadašnja op. s.c.).

  avatar

  24.07.2018. (21:13)    -   -   -   -  

 • brod u boci

  Pomagačice, bit će brodova i bez mene. Boca pogotovo ;-)
  semper contra - koliko god se šutjelo o tom - postoje dvije Europe unutar EU - ona "stara" (bivša EEZ) za koju vrijede jedna i ova "nova" koja kao tek treba naučiti pravila igre. Koja se naravno, mogu mijenjati i u hodu, ali samo onako kako odgovara velikima i moćnima. Nama ne..

  avatar

  25.07.2018. (06:55)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  I o tome sam svojevremeno pisao u jednom od osvrta na spomenute pamflete.

  avatar

  25.07.2018. (16:43)    -   -   -   -  

 • Aneta

  Vremenom um prestane biti hitar pa obazrivo bira ono čemu će predati emocije. Pita li se staro šta bi mlado, hitrog uma, mislilo o ovom koje tako bezbrižno i mirno, pušta brod da ode?
  Trebalo bi, jer sa njim će otploviti i naše vrijeme, a (sa) vremenom nužno i mi. U istoriju. :-)

  avatar

  29.07.2018. (06:19)    -   -   -   -  

 • brod u boci

  Aneta - jako dobro!

  avatar

  01.08.2018. (13:31)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...