Komentari

prophetanemo.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • .

    Roditelji koji brinu za svoju djecu će uvijek pokušati 'okrenuti i nebu i zemlju' kako bi ih zaštitili... ne snalaze se svi uvijek najbolje u takvim situacijama, i ne postoji garancija, ali je želja uvijek ista.
    I to je u svemu najbitnije.

    avatar

    06.05.2018. (17:40)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    V, tema mog posta upravo je slučaj kad je ta želja promašena. ;)

    avatar

    06.05.2018. (18:03)    -   -   -   -  

  • .

    Jasno mi je, samo dodajem kako za ništa ne postoji garancija, ali bez želje je puno toga baš nemoguće. .)

    avatar

    06.05.2018. (18:26)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    Opisani slučaj (čitala sam nešto malo i prije) neopisiva je strahota za svakog roditelja. Teško je tu bit pametan, a i objektivan, osobito ako znaš što roditeljstvo jest. Ali, moj neki stav je da se trebalo dijete pustit u drugu bolnicu. Dokle god postoji i najmanja nit za koju se život može uloviti, dotle postoji i nada. Uostalom, nebrojeno puta su se, upravo kod teških bolesnika, događala čuda i izlječenja. Ako su liječnici talijanske bolnice vidjeli i malu šansu za spas tu šansu je djetetu trebalo pružati. Ovako se ugasio život, a u zraku je ostala visjet misao je li moglo drugačije.

    avatar

    06.05.2018. (19:51)    -   -   -   -  

  • golden age

    dužina teksta adekvatna je složenosti slučaja, ne želim se ni staviti u kožu niti jedne strane, ali lakše je "sustavu" nositi se vječno s dvojbom i odlukom nego roditeljima

    avatar

    06.05.2018. (20:16)    -   -   -   -  

  • viviana

    Nisam prije čula za slučaj pa se sad informiram iz tvog posta. Pišeš da su liječnici bolnice Alder Hey predložili roditeljima da se isključe aparati. Čemu su se oni žestoko usprotivili.
    Prijedlog je nešto što drugoj strani ostavlja mogućnost suglasiti se s njime ili ne, i u tom slučaju, možemo govoriti o slobodi izbora, uz uvažavanje onog što je odlučeno kao izbor. Ali kad nakon što im prijedlog bude odbijen bolnica zabrani - što znači da se i prijedlog samo pretvarao da to jest - drugačiji izbor kao alternativu osim onog koji bolnica sad nalaže a potom i sud, jasno je da slobode izbora nije ni bilo, i - toliko o slobodi izabrati, u ovom slučaju.
    Sustav je ovdje demonstrirao silu, a to kako je demonstrirao vidim kao nasilje, nalazeći uporište u opravdanjima za njenu primjenu, nadmoćnu pravu roditelja 'da pokuša sve!' pa i ako ti pokušaji ne bi uspjeli, videći nadu u ponudi vatikanske bolnice.
    I napisat ću još samo da se slažem s komentarom Dnevnik JR.

    avatar

    06.05.2018. (23:27)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Sigurno bih u takvoj situaciji postupila isto kao i roditelji; ima pravo Dnevnik JR...Pusa, L+B+G

    avatar

    07.05.2018. (00:22)    -   -   -   -  

  • NF

    nije mi jasno samo tvoje deklariranje kao legalista, ako sam dobro shvatio, budući da sam koristio svoju tehniku brzog čitanja, koja pokazuje sve češće i svoje slabosti, al nisam imao izbora. ako mu je druga država odobrila državljanstvo to bi za legaliste trebalo biti primarno, a ne da dolazi do demonstracije moći sustava jedne države nad sustavom druge države, što je svojevrsno nasilje. inače osobno dijelim tvoje mišljenje u ovom slučaju...

    avatar

    09.05.2018. (10:49)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    V, meni se stvari uglavnom događaju bez nekog osobitog pregnuća s moje strane. :)

    Dnevnik JR, ovo jest bio posve beznadan slučaj. Čudo koje se tražilo bilo je da djetetu izraste novi mozak. Inače jesam za to da se pokuša baš sve, možda čak i pokoja nemoguća stvar. Ono što me tu muči je kako ti pokušaji utječu na druge bolesnike i je li pošteno davati nadu tamo gdje je nema.

    Golden H, roditeljima u takvim slučajevima jest najgore. No, to ih ne opravdava ako krenu zagorčavati život i drugima, što se ovdje jest događalo.

    Viviana, krivo sam napisao. Liječnici su zatražili suglasnost. Obično ju u takvim situacijama dobiju, ali bilo je nekoliko slučajeva kad su zbog toga išli na sud. Ispričavam se zbog pogreške.
    Vatikanska bolnica nije mogla ponuditi ništa više od malko drugačije palijativne skrbi (recimo, htjeli su mu dostavljati hranu kroz urez na trbuhu). Sud je stao na stranu liječnikâ tek nakon što je dobio dokaze da je to nepotrebno mrcvarenje već umirućeg tijela.

    Luki 2, ja ne bih jer mislim i na druge. ;)

    NF, primarna je bila dobrobit djeteta. U ovom slučaju dijete je jedino još moglo umrijeti, budući da se mozak raspao, tako da se dobrobit svela na što manje mučnu smrt. To uključuje i prestanak umjetnog održavanja vitalnih funkcija, dok bi se transport u Italiju direktno kosio s tim principom.

    avatar

    09.05.2018. (18:53)    -   -   -   -  

  • Marekojajesretna

    Da sam roditelj, vjerojatno bi htjela probati baš sve, koliko god ludo bilo. Davati ljudima lažnu nadu u takvoj situaciji je stvarno odvratno :(

    avatar

    07.10.2018. (02:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...