Komentari

naelektrisaniguster.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Vrtlog_

    km

    avatar

    05.03.2018. (13:59)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Kaže se, vjerovat ću dok to vidim. Nešto što se može dokazati je jedino relevantno za mene. Ne volim vjerovati, a ne znam da li je to zaista tako. Zbog toga sam ateistica i to je moje pravo. Ne zanimaju me telepatije i sl, ako iskusim, onda ću znati da to postoji, a do tada... :)

    avatar

    05.03.2018. (17:45)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    misliti i znati nipošto nije isto. tko misli nagađa, tko zna pogađa :)

    avatar

    06.03.2018. (10:45)    -   -   -   -  

  • stara teta

    zeljac, tko misli, neće nagađati nego selekcionirati moguće od nemogućeg, vjerojatno od malo vjerojatnog, pa donijeti svoj stav. kad se dogodi da u sličnim slučajevima ima pravo, znači da je iskustveno potvrđen. i da ga onda drugi mogu glat koristiti u sličnim situacijama. dakle, znanje i prijenos znanja drugima. za one koji se tuđim znanjem znadu korisiti. a onaj tko zna ne treba mu pogađanje. jer već zna. pogađanje je stvar tipa šit hepens, bingo, loto i slične zvjezdarije. možda si uzeo višeznačnu riječ. jer pogađati znači igrati se nasumično, dok pogađati (pogoditi metu) znači na temelju svojih iskustava, znanja, spretnosti, vještina i sposobnosti donijeti ispravnu odluku i provesti je. uspješno, naravno. na koje si pogađanje mislio? ono u smislu "nagađanje" ili ono tipa "precizni pogodak"? ili da ne nagađam, he, he?
    no, dobro, nisam još drugu kavu srknula.

    avatar

    06.03.2018. (10:57)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    tetec, to o čemu ti govoriš zove se razmišljanje. onaj koji misli ne propitkuje. on izvodi zaključke iz svojih stavova prema nečemu, ali ne propitkuje, jer misli da su njegovi stavovi neprikosnoveni. oni koji žele nešto znati oni propitkuju ono što im se ne uklapa u slagalicu. vjerojatno si na to mislila. što se tiče pogađanja odnosi se na 'gađanje u metu' a da bi je pogodio moraš poznavati i udaljenost, atmosferski tlak i zanošenje uslijed vjetra, jedino tako imaš izravan pogodak. mislim, znači moje subjektivno mišljenje, da smo se dobro razumili :)*

    avatar

    06.03.2018. (12:02)    -   -   -   -  

  • O-da životu!

    odličan post! ova tema me zanima baš jer imam svoje iskustvo. bila sam totalni nevjernik, vjerovala samo ono što vidim i danas mogu reći da mi se život obogatio vjerom jer upravo njome kreiram sve što želim vidjeti.
    Naravno, život me demantirao. Obično su bolesti i životni padovi vrijeme kada nemamo izbora i počnemo vjerovati, Ustvari i tu neki izaberu-ne vjerovati pa duša izabire putovanje ,a tijelo umire. Bog je za mene univerzalna ljubav, a za to ne treba institucija niti religija, samo povjerenje u dušu, baš onu koju ne vidimo, ali osjećamo ako se prepustimo- to je moje najveće znanje.

    avatar

    06.03.2018. (13:44)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Virujem svjedočanstvu apostola koji su životom zasvjedočili susret s uskrslim Isusom, pa su od kukavica postali heroji, a Isusovo mrtvo tijelo nije nađeno u grobu. Neki će radije povjerovat da je utekao s križa nego da je uskrsnuo. Da su apostoli lagali odustali bi od laži pred prijetnjom smrti, jer su bili podvrgnuti kakvom takvom sudu i nuđeno im je da odustanu od svog nauka (za razliku od nekih koji su ubijali bez suda).
    Istinitost evanđelja ima više potvrda nego mnoga svjedočanstva o drugim povijesnim ličnostima, ali će ih mnogi proglasit lažnima zbog predrasude da Bog ne postoji.
    Službeno se u kršćanstvu priznaju samo oni novozavjetni spisi koji su nastali u prvom stoljeću kršćanske ere.
    U pravu si kad kažeš da mi većinu onoga što kažemo da znamo ustvari vjerujemo, jer nismo osobno doživjeli.

    avatar

    06.03.2018. (15:11)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    krhko je znanje, a ni vjera nije nešto naročito čvrsta

    avatar

    06.03.2018. (15:40)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    @Pozitivka, mene su te stvari zanimale, pa san iskusija telepatiju i slično. Ne bi virova da neman svoje iskustvo, to jest, ne virujen ni sad nego znan da postoji, kao još dosta fenomena koje bi scijentisti odbacili.

    @Stara Teta, ko što kaže @kako ti kupus, to o čem pričaš je razmišljanje. A šta je nemoguće šta moguće? Kako razlčit i kakav garant imamo? Svašta nešto postoji za šta bi većina rekla da je nemoguće, i svašta nešto se je smatralo nemoguće prije pa je nama danas samorazumljivo.

    @Kako ti kupus, da, mislit i znat su dvi različite stvari.

    @O da životu! Upravo tako. Ja san doživija jedno iskustvo di san iskusija ljubav i znan da je ljubav dublja od smrti. I da je ljubav u suštini sve što postoji. Sad, ja neman potrebe tu ljubav nazivat Bog, al kako god bilo, ja i ti pričamo o istoj stvari.

    @Sjećanje i osvrti, to što ti pričaš je u suštini vjerovanje. Ne znamo šta je bilo s Isusom, i da li je uopće postoja. Novi zavjet nije dokaz, to je ipak skup spisa koje su pisali ljudi. A da Bog ne postoji nije nužno predrasuda, prvo bi tribali vidit da li postoji ili ne.

    @FreshCaYg Nije svako znanje krhko.

    avatar

    06.03.2018. (17:30)    -   -   -   -  

  • Mirče

    Virovali su moji a virujem i ja.
    Viruju i moja dica.
    U Boga i u Svetu Crkvu Katoličku...
    Amen.

    avatar

    06.03.2018. (19:04)    -   -   -   -  

  • Posmatrač

    Bavim se osobnom religijom jako dugo, pa je po mome pitanje uskrsnuća i života poslije smrti fizičkog tijela jedno od najvažnijih pitanja za svakog čovjeka.
    Puno tome na mom blogu https://blog.dnevnik.hr/opstanak/

    Ako ima interesa uvjek sam za razmjenu mišljenja na e-mail: amatic00@gmail.com

    avatar

    06.03.2018. (20:51)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    h

    avatar

    06.03.2018. (21:12)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    Ne mogu vam odgovorit, piše da mi je komentar spam.

    avatar

    06.03.2018. (21:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...