Komentari

theartofbeingyourself.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • The Art Of Being Yourself

    .

    avatar

    21.01.2018. (14:35)    -   -   -   -  

  • Prozor u svijet

    Za sreću je potrebno malo,samo ono s čim smo rođeni a to ljdi nikako da shvate...

    avatar

    21.01.2018. (17:36)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Tražeći djetelinu s četiri lista izgubio je sreću.

    avatar

    21.01.2018. (20:18)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    svatko od nas ima neko svoje poimanje sreće...teško je sreću kirurški precizno definirati..jednako teško kao i dati preciznu definiciju ljubavi...Slažem se da sreća dolazi iznutra i da oni koji ju traže van sebe zapravo uvijek imaju onaj frustrirajući osjećaj da je ista tamo negdje, par koraka dalje, gotovo uvijek nedohvatljiva ili teško dohvatljiva. Kada skužiš njen izvor potraga prestaje, a osjećaj (sreće) se jednostvno manifestira iz tisuću razloga i na tisuću načina.

    avatar

    21.01.2018. (21:09)    -   -   -   -  

  • y

    Postojeće znanje je korisno i dobro jer ne moramo pronaći antibiotik sa svakom generacijom ispočetka.
    Cjeloživotno učenje je učenje i kroz iskustvo. Dok nam se iskustvo događa do tada učimo.

    Neizbježno je postojeće znanje, a ono naravno može biti i ograničenje, ne samo prednost. Mudri valjda razlikuju kada je što.
    Nove i dobre puteve kao i bolja rješenja uvijek treba tražiti i pronalaziti.

    Sloboda i sreća su stanja duha.
    Sreća je osjećaj prolazan kao i sve u nama i našim životima.

    avatar

    22.01.2018. (17:30)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    dnevnik - sreću nije teško, nego nemoguće definirati. Ja sam tu sintagmu (kirurški precizno) iskoristio samo za opis citiranog dijela. Ali sreća ima centar unutra, u to nema nikakve sumnje.

    y - nisam mislio da je postojeće znanje loše, naprotiv, odlično je. Stvarno bi bilo glupo ne koristiti znanja (otkrivati paracetamol ponovo i ponovo:)) koja postoje. Htio sam reći da mi je ideja cjeloživotnog učenja, barem na način na koji ja shvaćam da se ta ideja promovira, krajnja glupost. Sreća je relativan pojam i različiti ljudi pod tim pojmom smatraju različita iskustva. Možda je bolje upotrijebiti pojam blaženstvo. Svojevrsno blaženstvo, kada se zaista zagrabi u njega, ne mora nikad proći. I to je isto priča za sebe.

    avatar

    22.01.2018. (20:34)    -   -   -   -  

  • so far away...

    moram priznati da mi nisi sasvim jasan u ovom dijelu gdje si protiv cjeloživotnog učenja, možeš to pojasniti? jer, učimo neminovno, neki od nas to i volimo, evo meni je gotovo "profulana" godina u kojoj ne upišem neku školicu ili tečaj i ne naučim nešto novo...jer to volim i usrećuje me...
    što se sreće tiče, dobro je bratu rekao jedan stariji prijatelj; jednostavno sam u jednom trenutku odlučio biti sretan...čovjek je iz grozne situacije izašao kao pobjednik u životu i sad motivira i druge da se pokrenu

    avatar

    23.01.2018. (07:02)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    so far - mogu ti objasniti za cjeloživotno učenje, vrlo je jednostavno. Ljude se najčešće motivira, pa i natjerava, uvjerava, kako moraju učiti cijeli život, u osnovi, da bi bili konkurentni, da bi i dalje koristili poslodavcu, cijeli niz takve vrste razloga. To su krivi razlozi za učenje. Učenje je čovjekova prirodna potreba i, ako je zdrave pameti i duha, čovjek će sam po sebi imati ŽELJU za učenjenjem, nitko ga na to ne mora prisiljavati, ni motivirati. Ali kad ga se prisiljava na nešto, onda je to uvijek nešto što on sam nikad ne bi odabrao. Protiv takvog sam "cjeloživotnog učenja", jer ono je ništa drugo nego prisila. A tvoja potreba za učenjem, motivirana tvojom željom za učenjem, koja te usrećuje, to je samo pozitivno. Ljude se od malih nogu radi krajnjim budalama, prisiljavajući ih da rade i uče stvari koje im doslovno nikad neće trebati, umjesto da se igraju, igraju, igraju..., što je puno smislenije, a u konačnici i produktivnije. Takav pristup, naime, stvara(o) (bi) sretne ljude.
    I sviđa mi se taj primjer s prijateljem tvog brata.

    avatar

    23.01.2018. (19:21)    -   -   -   -  

  • so far away...

    što se tiče tog bratovog prijatelja, rado bi ga upoznati jer je dosta utjecao na brata, a imamo slične filozofije životne čini mi se...

    a učenje, e, sad je jasno...i u potpunosti se slažem da se prisilom i tim nekim "zaplašivanjem" da moramo stalno hvatati neke ljestvice da bi uspjeli ništa ne postiže...ne znam zašto, no toga se ne bojim baš previše, sve dok naučimo djecu razmišljati svojom glavom u startu...onda im postane jasno što se događa oko njih prilično brzo...

    avatar

    24.01.2018. (06:22)    -   -   -   -  

  • Prinčipesa ne da guze!

    Neću se osvrnuti na 'cjeloživotno učenje', mislim da si se samo nespretno izrazio. :D
    Na njezin rođendan, baš taj dan kada je ovo objavljeno, mama me pitala "a što je za tebe sreća?".
    Dovoljna količina endorfina i serotonina.
    Samo je okrenula očima.
    Ali tako je. Što god ti činio, (ubio vlastiti ego, spasio djecu iz zapaljene kuće, imao maratonski seks s Adrianom Limom, dobio povišicu, ...), ako tvoj mozak nije u mogućnosti pravilno obraditi te informacije, ovi neurotransmiteri su ti koji su odgovorni za izostanak tvoje sreće.
    Za mene je to jedina istina zato što postoje dani kada sam bezrazložno sretna (onako da nerviram sve oko sebe), a postoje dani kada se osjećam kao New Orleans nakon Katrine bez obzira što učinila. Što za sebe, što za druge.
    Možda je zdravlje najveći uvjet za sreću. Ali i to je začarani krug.. U zdravom tijelu zdrav duh, a ne možeš imati zdravo tijelo ako nemaš zdrav duh. Jebiga.
    Definicija sreće, baš kao i definicija ljubavi, za svakog je individualna. Ako zanemarim znanstvene činjenice, smatram da ću biti iskonski sretna tek kad prestanem očekivati bilo što od bilo koga osim sebe same i kad ubijem ego. Dakle, vjerojatno nikad. xD Zato idem na pivu obraditi ovu temu s frendom! Fala na ideji :D

    avatar

    25.01.2018. (16:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...