ovo bi mogla bit sušena haringa, koja je bila neka vrsta sirotinjske zamjene za bakalar, iako nisam siguran, ja se sićan kad sam bio dite da smo sušili razne ribe, i oslića i tabinju, i jegulju, pa smo onda to spremali za božić, i bilo je bolje nego bakalar, barem je bio veći gušt izist nešto šta si sam proizveo, nego sad kad sve raste u konzumu
15.12.2017. (12:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjećanja su nam slična, razlika je da se kod nas na Badnjak kuća posipala slamom što je dicu posebno radovalo. Jelo se ono što se imalo, znam da je na Božić obvezno bila juha od domaće kokoši, a slastice kako je ko znao i mogao. U mom kraju se Božić slavio, ne pamtim skrivanja, svi smo bili isti, dalje, u gradu, druga priča. Bitno je ostati svoj, javno ili skrivećke, ovo što se danas događa je uglavnom predstava za mase, ne vidim baš svetosti u vanjskom. Bakalara ima kupit, ali nije baš dostupan, kao ni mnogo toga. Zato, sidi doma, grij se, kuvaj, glancaj i u tom zadovoljstvu dočekaj Božić. Ostala mi je navika posjetit neke koji nisu više u "centru zbivanja", mogla bi i više dat od sebe. Ajde misi, izgorit će mi pastrva:)
15.12.2017. (12:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Dinaja, tako je:-) @Fresh, moguće da je baš to! Fala!¨Meni je starija sestra rekla da je "koštofiš" dolazio iz Italije. @nema garancije, znači glavno jelo nam je bilo isto, juha od naše kokoši sa frigadinima i rižom (frigadine i rižu spremam svakog Božića, pa makar i s junećom juhom, jer me sjeća na djetinjstvo, a i ostali vole.) Mislim da bi osvrtanje na one oko sebe i skromnost bile zajedničke komponente u ponašanju sviju.
15.12.2017. (12:51)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Slažem se s Lastavicom - sve što je rađeno s ljubavlju i iskrenošću - uvijek raduje! I donosi sreću....Tada je bilo nekako svečanije, posebnije - ali, i danas može biti jednako lijepo...Pusa, L+B+G
16.12.2017. (00:30)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Svima hvala! @Sara zato i ne pravim neka jela nego u tradicionalnim prigodama, tako da bude zanimljivije, da dica znadu čemu se mogu nadat kad dolaze napr. za Božić.
18.12.2017. (14:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
jednostavno ljubav... to je to... :)
15.12.2017. (11:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshCaYg
ovo bi mogla bit sušena haringa, koja je bila neka vrsta sirotinjske zamjene za bakalar, iako nisam siguran, ja se sićan kad sam bio dite da smo sušili razne ribe, i oslića i tabinju, i jegulju, pa smo onda to spremali za božić, i bilo je bolje nego bakalar, barem je bio veći gušt izist nešto šta si sam proizveo, nego sad kad sve raste u konzumu
15.12.2017. (12:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nema garancije
Sjećanja su nam slična, razlika je da se kod nas na Badnjak kuća
posipala slamom što je dicu posebno radovalo. Jelo se ono što se imalo, znam da je na Božić obvezno bila juha od domaće kokoši,
a slastice kako je ko znao i mogao. U mom kraju se Božić slavio,
ne pamtim skrivanja, svi smo bili isti, dalje, u gradu, druga priča.
Bitno je ostati svoj, javno ili skrivećke, ovo što se danas događa je
uglavnom predstava za mase, ne vidim baš svetosti u vanjskom.
Bakalara ima kupit, ali nije baš dostupan, kao ni mnogo toga. Zato,
sidi doma, grij se, kuvaj, glancaj i u tom zadovoljstvu dočekaj Božić.
Ostala mi je navika posjetit neke koji nisu više u "centru zbivanja",
mogla bi i više dat od sebe. Ajde misi, izgorit će mi pastrva:)
15.12.2017. (12:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjećanje i osvrti
@Dinaja, tako je:-)
@Fresh, moguće da je baš to! Fala!¨Meni je starija sestra rekla da je "koštofiš" dolazio iz Italije.
@nema garancije, znači glavno jelo nam je bilo isto, juha od naše kokoši sa frigadinima i rižom (frigadine i rižu spremam svakog Božića, pa makar i s junećom juhom, jer me sjeća na djetinjstvo, a i ostali vole.)
Mislim da bi osvrtanje na one oko sebe i skromnost bile zajedničke komponente u ponašanju sviju.
15.12.2017. (12:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Bez te ljubavi sve drugo gubi smisao.
15.12.2017. (13:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki 2
Slažem se s Lastavicom - sve što je rađeno s ljubavlju i iskrenošću - uvijek raduje! I donosi sreću....Tada je bilo nekako svečanije, posebnije - ali, i danas može biti jednako lijepo...Pusa, L+B+G
16.12.2017. (00:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tignarius
a miris "šapa" i "oblatni"
i kiseli kupus poslije Polnoćke
17.12.2017. (00:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sarah
Svako vrijeme ima svoje mirise i svoje okuse i svoje običaje..dajmo ovom vremenu šansu...stvarajmo nove uspomene..
17.12.2017. (20:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjećanje i osvrti
Svima hvala!
@Sara zato i ne pravim neka jela nego u tradicionalnim prigodama, tako da bude zanimljivije, da dica znadu čemu se mogu nadat kad dolaze napr. za Božić.
18.12.2017. (14:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...