dobro ti jutro... treba održavati obiteljsku tradiciju... ti to činiš vrhunski... posna slava je zahtjevna, a raznovrsnost tvog menia zrcali kreativnost... :)
19.12.2017. (05:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Srećna Slava! Da još dugo slaviš u zdravlju i veselju. :-) Vremenom se čovjek izvješti u pripremi posnih jela. Za ne povjerovati šta sve tu može da se spremi. I obično se uzima velika riba da bi šnicle ličile na pečenje, zapravo da izgleda bogato i domaćinski kao kod tebe. :-)
19.12.2017. (07:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Srećna Slava! Tvoja radionica odlično radi. :-) Kod nas u Bosni su se za slavu spremali isključivo sitni kolači. Ovdje preferiraju torte. Žito se nekada nije ovako ukusno pravilo. Lijepo si ukrasila. Ja koristim žele bombone za ukrašavanje kako sam ovdje naučila. :-)
19.12.2017. (07:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
oprosti na neznanju, ali znam što je fiš paprikaš od šarana ali i brudet od morske ribe........ovo zbilja nisam mogla shvatiti, ali nema veze------dobro izgleda
19.12.2017. (09:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kaže moja supruga,uz to bi išle slike mojih (naših) torti koje smo nas dvoje radili za rođendane. Srećom da sam doručkovati jer bi mi ove tvoje delicije jako uznemirile želudac. I naravno, uvijek pitanje, kako sve to stigneš, misterij
19.12.2017. (09:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U čije se zdravlje vino pilo, sve mu veselo bilo, rodilo mu i žito i vino, ponajviše pšenica bjelica i u kući sve zdrava dječica. Od srca, slavu slavila mnogo ljeta u zdravlju i veselju. Neka je blagoslovljena tvoja kuća, srce i sve i svi u njemu ;) P.S. Tradicija je tradicija, a oslić u sosu je oslić :)))
19.12.2017. (10:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
"Srećna ti slava domaćine! Da ti vinogradi budu puni grožđja a podrumi puni vina, Da ti se njivom pšenica zlati, Da ti se ambari napune kukuruzom, Da ti se u kući dečiji smeh i pesma ore, Da ti ukućani budu uvek siti, Da tvojim domom vlada zdravlje, sloga i ljubav, Da ti je srećno i berićetno!" ;)
P.S. Dobrih želja nikada dovoljno :)))
19.12.2017. (10:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U nekim krajevima za Nikoljdan jedu se morski organizmi koji nemaju krvi, dakle ne riba već sipa i hobotnica. Lijepi su to običaji koje valja gajiti ali popove ni blizu, oni su sve zamutili i doveli do podjela. Naime, religija kao i nacionalnost su izmišljene i narodu nametnute kategorije iz razloga da se 'stado' drži pod kontrolom pa iz to razloga i postoji ispovijest jer tako se 'vjernika' drži za jaja. U slast!
19.12.2017. (10:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nisam znala o ovome, kao i obično nešto novo naučiš. Pa u tom smislu, sretna ti Slava! Uvijek je lijepo je učiti o drugačijim običajima. Meni se jako sviđaju ovi kolači. :)
*Popravila sam, imaš pravo, makar ne bi ni s tim pogriješila. Nisam mogla popraviti na uobičajan način, izbacivalo me van, pa sam morala brisati i ponovno pisati, pa je otišao i tvoj komentar... Nešto sam čitala ujutro o umjetnosti pa sam se zaletila. Ok, uvažila sam sugestiju, znam na što više aludira... :))
19.12.2017. (11:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
dobro ti jutro... treba održavati obiteljsku tradiciju...
ti to činiš vrhunski... posna slava je zahtjevna,
a raznovrsnost tvog menia zrcali kreativnost... :)
19.12.2017. (05:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Dinaja, dobro jutro! Hvala na lijepom osvrtu na slavu.
19.12.2017. (06:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Petra
Srećna Slava!
Da još dugo slaviš u zdravlju i veselju. :-)
Vremenom se čovjek izvješti u pripremi posnih jela. Za ne povjerovati šta sve tu može da se spremi.
I obično se uzima velika riba da bi šnicle ličile na pečenje, zapravo da izgleda bogato i domaćinski kao kod tebe. :-)
19.12.2017. (07:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Aneta
Srećna Slava! Tvoja radionica odlično radi. :-)
Kod nas u Bosni su se za slavu spremali isključivo sitni kolači. Ovdje preferiraju torte.
Žito se nekada nije ovako ukusno pravilo. Lijepo si ukrasila. Ja koristim žele bombone za ukrašavanje kako sam ovdje naučila. :-)
19.12.2017. (07:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
Sretna Slava domaćice!
Nakon velikih priprema vrijeme je uživanju u Slavi s najdražima
19.12.2017. (07:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
sretna Slava...lijep odabir Jela...
19.12.2017. (07:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Petra, hvala puno! Lako je Dalmatinki da spremi posnu slavu :)
19.12.2017. (07:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Aneta, hvala ti! Više volim orahe na orasima :)
U principu se za slavu spremaju sitni kolači, torte su neka
nova moda.
19.12.2017. (07:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Sjedokosi, danas ide ono što mora svježe, tog dana,
što se ne može zamrzavati.
Hvala na čestitkama.
19.12.2017. (07:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Hvala ti, Euro. Samo delikatesi :)
19.12.2017. (07:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Donabellina
Srečna ti slava.........al' jedno me "ubolo" : riba u sosu............i to morska .....je brudet......ti si ipak .Makarka !
19.12.2017. (08:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Boniana, nije brudet, znam što pripremam. Ako te baš
zanima, mogu dati recept nakon slave.
19.12.2017. (08:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Domaćinu, tebi i tvojim gostima, Sretna Slava.
19.12.2017. (08:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Od srca hvala, mecabg!
19.12.2017. (09:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Donabellina
oprosti na neznanju, ali znam što je fiš paprikaš od šarana ali i brudet od morske ribe........ovo zbilja nisam mogla shvatiti, ali nema veze------dobro izgleda
19.12.2017. (09:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper_contra
Kaže moja supruga,uz to bi išle slike mojih (naših) torti koje smo nas dvoje radili za rođendane.
Srećom da sam doručkovati jer bi mi ove tvoje delicije jako uznemirile želudac. I naravno, uvijek pitanje, kako sve to stigneš, misterij
19.12.2017. (09:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
U čije se zdravlje vino pilo, sve mu veselo bilo, rodilo mu i žito i vino,
ponajviše pšenica bjelica i u kući sve zdrava dječica.
Od srca, slavu slavila mnogo ljeta u zdravlju i veselju.
Neka je blagoslovljena tvoja kuća, srce i sve i svi u njemu ;)
P.S.
Tradicija je tradicija, a oslić u sosu je oslić :)))
19.12.2017. (10:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Može i ova:
"Srećna ti slava domaćine!
Da ti vinogradi budu puni grožđja a podrumi puni vina,
Da ti se njivom pšenica zlati,
Da ti se ambari napune kukuruzom,
Da ti se u kući dečiji smeh i pesma ore,
Da ti ukućani budu uvek siti,
Da tvojim domom vlada zdravlje, sloga i ljubav,
Da ti je srećno i berićetno!" ;)
P.S. Dobrih želja nikada dovoljno :)))
19.12.2017. (10:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Boniana, možemo li sve znati? Kulinarstvo nudi bogat
izbor pripreme istih namirnica na stotine načina.
19.12.2017. (10:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Semper contra, dobro pitanje. Znaju moje noge, čim sjednem za
komp, znači da sam spala s njih...
19.12.2017. (10:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Kalorijski restoran ... minus40kg ... dražeN ;), hvala na
lijepom čestitanju! Oslić je mnogo fin na ovaj način!
19.12.2017. (10:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Kalorijski restoran ... minus40kg ... dražeN ;), raznježio si me.
Hvala od srca.
19.12.2017. (10:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fra gavun
U nekim krajevima za Nikoljdan jedu se morski organizmi koji nemaju
krvi, dakle ne riba već sipa i hobotnica. Lijepi su to običaji koje valja
gajiti ali popove ni blizu, oni su sve zamutili i doveli do podjela.
Naime, religija kao i nacionalnost su izmišljene i narodu nametnute
kategorije iz razloga da se 'stado' drži pod kontrolom pa iz to razloga
i postoji ispovijest jer tako se 'vjernika' drži za jaja. U slast!
19.12.2017. (10:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
To su zanimljivi običaji, fra gavun. Narodna tradicija često ne
znači striktno poštivanje vjere, nego baš tradicije.
19.12.2017. (11:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pozitivka
Nisam znala o ovome, kao i obično nešto novo naučiš. Pa u tom smislu, sretna ti Slava! Uvijek je lijepo je učiti o drugačijim običajima. Meni se jako sviđaju ovi kolači. :)
*Popravila sam, imaš pravo, makar ne bi ni s tim pogriješila. Nisam mogla popraviti na uobičajan način, izbacivalo me van, pa sam morala brisati i ponovno pisati, pa je otišao i tvoj komentar... Nešto sam čitala ujutro o umjetnosti pa sam se zaletila. Ok, uvažila sam sugestiju, znam na što više aludira... :))
19.12.2017. (11:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...