Recept izgleda stvarno dobro (da ne spominjem da gotov kolač izgleda još bolje :D...a i shvatila sam zašto je svjetao - na pola ga pokrivaš folijom, to mi nije palo na pamet....) Nego, čini mi se prilična količina jaja u odnosu na količinu brašna i drugoga, smijem li to smanjiti? I drugo pitanje, stvarno se pekmez maže po sirovom tijestu? Nije da se prvo zapeče tijesto (ne do kraja, naravno), pa kad dobije recimo koricu, onda pekmez i tučeni bjelanjci/orasi?
13.11.2017. (08:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Coprnjica Lilianke, ne treba biti prepečeno, zato folija. Možeš staviti 4 jajeta na istu mjeru. Da, pekmez treba biti malo mekši i maže se lako po sirovom tijestu, jer je ono prilično kompaktno. A onda daje mekoću tijestu, jer se peku zajedno.
13.11.2017. (08:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
AnaBoni
Dobro jutro..........poznati recept za ponavljanje gradiva
13.11.2017. (07:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
AnaBoni, tražili su oni koji ga nisu ranije vidjeli.
A kao što vidiš, nije ponavljanje istog, nego rad iznova.
13.11.2017. (07:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
dobro ti jutro... bila si vrijedna...
ovo je za Zdenka... ja nevješta za poslastice,
iskušat ću se... možda mi uspije... :)
13.11.2017. (07:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Dinaja, vjerujem da će Zdenku biti drago...
13.11.2017. (07:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
I mi konja za trku imamo. Uvijek traženi. Mljac!
13.11.2017. (07:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
odlicno, od Anke je..
13.11.2017. (07:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Sjedokosi, suviše je dobar kolač da se ne bi češće pravio!
13.11.2017. (07:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Euro, bravo za konstataciju!
13.11.2017. (07:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.Carapa Floyd.
Dobro jutro.
Moji obožavaju london štanglice.(i ja u vegan verziji)
13.11.2017. (07:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
.Čarapa Floyd., što onda koristiš?
13.11.2017. (08:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Demetra
Eto izgleda takmičenje receptima. Više ništa osim dizanog ne pečem. Pozdrav
13.11.2017. (08:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Demetra, nije takmičenje, samo različit pogled na isto :)
13.11.2017. (08:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
Recept izgleda stvarno dobro (da ne spominjem da gotov kolač izgleda još bolje :D...a i shvatila sam zašto je svjetao - na pola ga pokrivaš folijom, to mi nije palo na pamet....)
Nego, čini mi se prilična količina jaja u odnosu na količinu brašna i drugoga, smijem li to smanjiti?
I drugo pitanje, stvarno se pekmez maže po sirovom tijestu?
Nije da se prvo zapeče tijesto (ne do kraja, naravno), pa kad dobije recimo koricu, onda pekmez i tučeni bjelanjci/orasi?
13.11.2017. (08:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Coprnjica Lilianke, ne treba biti prepečeno, zato folija.
Možeš staviti 4 jajeta na istu mjeru. Da, pekmez treba biti malo
mekši i maže se lako po sirovom tijestu, jer je ono prilično
kompaktno. A onda daje mekoću tijestu, jer se peku zajedno.
13.11.2017. (08:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Odlično baš za doručak spremni..Snežni Pozdrav Tebi!
13.11.2017. (08:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Već si dobila snijeg, modrinaneba?
Stavi fotku na blog!
13.11.2017. (08:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
nijedan sastojaki mi nije poseban, sve skupa jest.
13.11.2017. (09:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
U tome i jeste štos, NF!
13.11.2017. (09:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Petra
Ovo ću danas napraviti :-)
13.11.2017. (10:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Preporučujem, Petra :)
13.11.2017. (10:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Po naslovu sam mislila odlondrala si u London...
Sa tim materjalom mogla je to krasna torta ispasti... a ostao bi i džem marelice za palačinke:))
13.11.2017. (11:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Dobra ti je ideja za London, razmislit ću, mecabg :)
Ovo i jeste torta, samo se recka na pravokutnike, a moglo bi
i na šnite.
13.11.2017. (11:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Aneta
Primamljivo ... :-)
13.11.2017. (12:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
amaterka
Njamiii, moja mama ih često radi ;)
13.11.2017. (12:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nisa
Ovo je jedan od onih dobrih starih kolača iz maminih i bakinih tekica :)
Volim, ostavi mi koji komadić :)
13.11.2017. (14:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...