To je tako u ugostiteljstvu. Dodje ti zvijezda tipa David Bowie i naruči običnu Chefsalatu s onda se pojavi Branimir Mihanović, autor jednog jedinog hita Daj, daj i unuk (ili brat od strica) Zeke i potočića maltretira osoblje. Gastronomija je najnezahvalnija struka, ja to nikad ne bi mogla raditi. Cijeli dan posluživati napuhane snobove, pa tko to može osoblju platiti? A što se tiče "zvjezdanog" kuhara, za kojeg nikad nisam čula, problem će se riješiti sam od sebe bude li jeo sirove škampe po Aziji jer je to tako fensi. Kad si navuče hepatitis imat će bitnijih i životnijih problema od prekenjavanja po Jutarnjem. P.s. Što je zapravo na onom fensi pladnju jednog od sedam slijedova? Vidim da je nešto na posteljici s nečim uz pjenicu od nečeg trećeg ali nijedno ne uspijevam dešifrirati :)))) Neka ti janjetine :)))
05.07.2017. (08:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ugostitelji na Jadranu su u posljednjih nekoliko mjeseci napumpali cijene do nebeskih visina. Mi koji živimo u nazovi turističkim mjestima više i ne pomišljamo na izlazak u neki od restorana ma koliko dobar bio. Nedavno smo ipak odlučili otići na pizzu i to na mjesto u koje smo rado zalazili ali kad smo vidjeli da bi nas najobičnija margarita došla 75 kuna, ustali smo od stola i otišli. Nije bilo ugodno, ali eto, došla su i takva vremena.
05.07.2017. (09:14)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Osobno kao hrvatski penzić novije generacije, kao što je brod rekao, ne mogu si priuštiti nikakav izlazak. Čak i sladoled postaje problem. Sve se lošije hranimo, na žalost. O tom događaju nemam pojma jer nisam već duže vrijeme doma pa ne pratim novine. Pozdrav
05.07.2017. (10:56)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Prije cca dva tjedna odlučih počastiti muža za rođendan. Kako se u Opatiji održavao koncert tu večer, bilo je sve krcato pa smo ušli na prvu slobodnu terasu. Već na izloženom cjeniku na ulazu mi je došlo slabo od cifri, ali nismo jeli kući,idemo na koncert, a ja se još zeznula da ću platiti, hahaha To što kažeš, od ambijenta na terasi gdje je duo svirao i pjevao doslovno sotto voce pa smo mogli pričati i guštati u pozadini u glazbi, do usluge na nivou, mladih konobara koji pričaju strane jezike, kulturni su, imaju sve manire da se osjećaš kao gost, jela od ribe .rižoto i pašta, riža kvalitetna dugog zrna al dente, pašta domaća također odlično spremljena, toalet predivan, uredan...sve milina! Za kraj nam je račun došao umanjen jer nam je konobar platio piće, ali svejedno lijepa cifrica no nije mi žao ni kune jer smo super jeli i otišli divnih dojmova u ovakvim rijetkim avanturama. Što je još bolje, konobar nam je ishvalio gazdu i jako je zadovoljan,a to mi je veliki plus za restoran jer dosta jedemo po vani i čujemo i vidimo svašta, a i jedemo svašta tako da cijena često ne prati kvalitetu. Svjedočim zadnjih dana u Opatiji i Crikvenici, cijene sve veće, kvaliteta slabija. Nisam neki izbirljiv gost, ali često su jela na obali u sezoni ispod svakog nivoa prosječnog kulinarstva.
05.07.2017. (11:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nemam nekih naročitih iskustava po tzv. "finim" restoranima, radije jedem od domaćih ljudi preporučena jela iz lokalnih oštarija i konoba. no, ako se već neko ima volje i peneza odlučiti da uživa u vrhunskom obroku (i sve kaj u to ide, osoblje, kuhar, namirnice, klozet, ugođaj etc.) u vrhunskom restiću, ako ima pred nosom špajskartu s cijenama, sjeda za stol, proučava kaj se nudi, odlučuje i naručuje, onda se nema kaj žalit po novinama da mu je skupo. skupo bi bilo i za javno optuživanje ak bi završil na hitnoj, zaraznoj, ak bi sanitarije bile sve osim sanitarnih, ak bi dobil tanjur vruće juhe u krilo zbog nekog zdrkanog konobara ili čekao klopu tri sata. poslije ... narudžbe... nema kajanja. koji hohštapler! ako je baš namjeravao napraviti usporedbu, kaj nije obišel druge restorane, napravil skrining o kvaliteti usluge, pa onda s tim izašel u novine. ono, gleč, štel sam se dobro najest, al mi se ne plaća kolko piše. ima raznih vrsta usluga, različitih cijena. pa nek se odabere, pučanstvo je od početka glasalo za te materijalne dobrobiti, pući-gući-natući. to kaj su sebe zaj. ko im kriv. na žalost, posljedice su zahvatile i onaj dio naorda kojem nije na pamet padala moda i fensi-šmensi, nego čisto druge stvari. npr. školovanje djece, bolje zdravstvene usluge, briga za okoliš, kulturne i povijesne vrednote, i tak to...
05.07.2017. (13:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Kojotica: bome se ne sjećam što je točno, no radilo se o ribljem slijedu. O da - bilo je fino, ali je negdje koštalo masno (nisam ja platila).. hi hi....
05.07.2017. (16:26)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ja ne vidim problem ako su istaknute cijene. Točka, nema dalje. E, a ako si se htio k***i pa ti ipak bilo preskupo, e, to je tvoj problem dragi selebriti! Kad u nepoznatom mjestu tražim mjesto za jelo, najprije gledam restoran izvana - čim vidim da je skupo uređen - ni ne ulazim, a ako uđem - pogledam cijene jer si ne mogu priuštiti ovakve cifre
05.07.2017. (17:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
..ja kao bivsi ugostitelj dobro znam kakva su tlaka gosti i "gosti"..mada sam to radio u neka.."dobra vremena"..danas je cini mi se posebno tlaka jer se nakotilo tih tzv.celebritija..koji su iz opanaka uskocili u cipele al je mentalitet ostao isti...pa se vole q..t tim nekim kao znanjem o jelu i pilu..,no najcesce ispadnu s...nje!... ni bakšis ne ostave,koji nije obaveza al ako se neto trudi oko tebe,pa ostavi bar kunu.., ...srećom nisam više u toj branši..osim kao gost,a tad doista gledam da ne maltretiram konobare...no da ima i njih svakakvih,brate..ima..često samo priučeni,doškolovani...sa natucanjem stranih jezika..a da o uklapanju u domicilno okruzenje i ne govorim...cim bekne prepoznaš iz kojeg je djela regiona...no situacija sa tom radnom snagom je takva kakva je,pa radi tko stigne...dok su tzv.gazde posebna priča..jer bi najčeše da mogu ,iskoristili tu radnu snagu..a da cesto ne plate..no srecom,nisu svi takvi...
06.07.2017. (15:55)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Grunf
Nije ovdje riječ o hrani, no o taštini!
04.07.2017. (22:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
Jel to plačaš iz svoga džepa, ili, ono, reprezentacija.....?
04.07.2017. (22:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
Od malog mi srat sila dođe. Nazovikuhar, kakav kurčev Chef
04.07.2017. (22:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kojotica
To je tako u ugostiteljstvu. Dodje ti zvijezda tipa David Bowie i naruči običnu Chefsalatu s onda se pojavi Branimir Mihanović, autor jednog jedinog hita Daj, daj i unuk (ili brat od strica) Zeke i potočića maltretira osoblje. Gastronomija je najnezahvalnija struka, ja to nikad ne bi mogla raditi. Cijeli dan posluživati napuhane snobove, pa tko to može osoblju platiti? A što se tiče "zvjezdanog" kuhara, za kojeg nikad nisam čula, problem će se riješiti sam od sebe bude li jeo sirove škampe po Aziji jer je to tako fensi. Kad si navuče hepatitis imat će bitnijih i životnijih problema od prekenjavanja po Jutarnjem.
P.s. Što je zapravo na onom fensi pladnju jednog od sedam slijedova? Vidim da je nešto na posteljici s nečim uz pjenicu od nečeg trećeg ali nijedno ne uspijevam dešifrirati :)))) Neka ti janjetine :)))
05.07.2017. (08:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
brod u boci
Ugostitelji na Jadranu su u posljednjih nekoliko mjeseci napumpali cijene do nebeskih visina. Mi koji živimo u nazovi turističkim mjestima više i ne pomišljamo na izlazak u neki od restorana ma koliko dobar bio. Nedavno smo ipak odlučili otići na pizzu i to na mjesto u koje smo rado zalazili ali kad smo vidjeli da bi nas najobičnija margarita došla 75 kuna, ustali smo od stola i otišli. Nije bilo ugodno, ali eto, došla su i takva vremena.
05.07.2017. (09:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Demetra
Osobno kao hrvatski penzić novije generacije, kao što je brod rekao, ne mogu si priuštiti nikakav izlazak. Čak i sladoled postaje problem. Sve se lošije hranimo, na žalost. O tom događaju nemam pojma jer nisam već duže vrijeme doma pa ne pratim novine. Pozdrav
05.07.2017. (10:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
O-da životu!
Prije cca dva tjedna odlučih počastiti muža za rođendan. Kako se u Opatiji održavao koncert tu večer, bilo je sve krcato pa smo ušli na prvu slobodnu terasu. Već na izloženom cjeniku na ulazu mi je došlo slabo od cifri, ali nismo jeli kući,idemo na koncert, a ja se još zeznula da ću platiti, hahaha
To što kažeš, od ambijenta na terasi gdje je duo svirao i pjevao doslovno sotto voce pa smo mogli pričati i guštati u pozadini u glazbi, do usluge na nivou, mladih konobara koji pričaju strane jezike, kulturni su, imaju sve manire da se osjećaš kao gost, jela od ribe .rižoto i pašta, riža kvalitetna dugog zrna al dente, pašta domaća također odlično spremljena, toalet predivan, uredan...sve milina!
Za kraj nam je račun došao umanjen jer nam je konobar platio piće, ali svejedno lijepa cifrica no nije mi žao ni kune jer smo super jeli i otišli divnih dojmova u ovakvim rijetkim avanturama.
Što je još bolje, konobar nam je ishvalio gazdu i jako je zadovoljan,a to mi je veliki plus za restoran jer dosta jedemo po vani i čujemo i vidimo svašta, a i jedemo svašta tako da cijena često ne prati kvalitetu.
Svjedočim zadnjih dana u Opatiji i Crikvenici, cijene sve veće, kvaliteta slabija. Nisam neki izbirljiv gost, ali često su jela na obali u sezoni ispod svakog nivoa prosječnog kulinarstva.
05.07.2017. (11:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
stara teta
nemam nekih naročitih iskustava po tzv. "finim" restoranima, radije jedem od domaćih ljudi preporučena jela iz lokalnih oštarija i konoba. no, ako se već neko ima volje i peneza odlučiti da uživa u vrhunskom obroku (i sve kaj u to ide, osoblje, kuhar, namirnice, klozet, ugođaj etc.) u vrhunskom restiću, ako ima pred nosom špajskartu s cijenama, sjeda za stol, proučava kaj se nudi, odlučuje i naručuje, onda se nema kaj žalit po novinama da mu je skupo. skupo bi bilo i za javno optuživanje ak bi završil na hitnoj, zaraznoj, ak bi sanitarije bile sve osim sanitarnih, ak bi dobil tanjur vruće juhe u krilo zbog nekog zdrkanog konobara ili čekao klopu tri sata. poslije ... narudžbe... nema kajanja.
koji hohštapler! ako je baš namjeravao napraviti usporedbu, kaj nije obišel druge restorane, napravil skrining o kvaliteti usluge, pa onda s tim izašel u novine. ono, gleč, štel sam se dobro najest, al mi se ne plaća kolko piše. ima raznih vrsta usluga, različitih cijena. pa nek se odabere, pučanstvo je od početka glasalo za te materijalne dobrobiti, pući-gući-natući. to kaj su sebe zaj. ko im kriv. na žalost, posljedice su zahvatile i onaj dio naorda kojem nije na pamet padala moda i fensi-šmensi, nego čisto druge stvari. npr. školovanje djece, bolje zdravstvene usluge, briga za okoliš, kulturne i povijesne vrednote, i tak to...
05.07.2017. (13:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
seoska idila
@Kojotica: bome se ne sjećam što je točno, no radilo se o ribljem slijedu. O da - bilo je fino, ali je negdje koštalo masno (nisam ja platila).. hi hi....
05.07.2017. (16:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
suncokretica
Ja ne vidim problem ako su istaknute cijene. Točka, nema dalje. E, a ako si se htio k***i pa ti ipak bilo preskupo, e, to je tvoj problem dragi selebriti! Kad u nepoznatom mjestu tražim mjesto za jelo, najprije gledam restoran izvana - čim vidim da je skupo uređen - ni ne ulazim, a ako uđem - pogledam cijene jer si ne mogu priuštiti ovakve cifre
05.07.2017. (17:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
bellarte
..ja kao bivsi ugostitelj dobro znam kakva su tlaka gosti i "gosti"..mada sam to radio u neka.."dobra vremena"..danas je cini mi se posebno tlaka jer se nakotilo tih tzv.celebritija..koji su iz opanaka uskocili u cipele al je mentalitet ostao isti...pa se vole q..t tim nekim kao znanjem o jelu i pilu..,no najcesce ispadnu s...nje!... ni bakšis ne ostave,koji nije obaveza al ako se neto trudi oko tebe,pa ostavi bar kunu..,
...srećom nisam više u toj branši..osim kao gost,a tad doista gledam da ne maltretiram konobare...no da ima i njih svakakvih,brate..ima..često samo priučeni,doškolovani...sa natucanjem stranih jezika..a da o uklapanju u domicilno okruzenje i ne govorim...cim bekne prepoznaš iz kojeg je djela regiona...no situacija sa tom radnom snagom je takva kakva je,pa radi tko stigne...dok su tzv.gazde posebna priča..jer bi najčeše da mogu ,iskoristili tu radnu snagu..a da cesto ne plate..no srecom,nisu svi takvi...
06.07.2017. (15:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...