Moja blogerica je bila čuvar tradicije Karlovačkog kuglofa, kod nje sam naučila mnoge tajne ovog neobičnog kolača. Zato me i sama riječ kuglof na nju podsjeća...
23.02.2017. (07:46)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
i tako ti mene izjutra rana povedešp u slatki svijet...a ja slabašna , ne mogu mu odoljeti...ide vikend, moram aktivirati pećnicu, nepcima će biti gozba:-)
23.02.2017. (08:12)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nisa, teško je foto amateru, pa još s mobitelom dočarati ovu ljepotu :) Euro, pozdrav prijatelju :) agava505, samo izvoli, ako nemaš mini kalupe napravi je kao tortu ili kao veliki kuglof, svejedno, okusi ostaju isti :)
23.02.2017. (08:15)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Malo bježim od slatkoga, ali ovo izgleda neodoljivo, i siguran sam da, usprkos svoj volji, ne bi izdržao ne probati, pa makar se izgovarao da su onih par bobica voća bila prejak mamac ;)
23.02.2017. (09:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vidi ti kuglofa, prvo se 'usitnio', pa zamaskirao... nitko ga živ neće prepoznati. A dosad se mislilo kako su pokladne krafne pravi majstori u prerušavanju :))
Al' svejedno bih sad gricnula jedan kad bi se pojavio :)
23.02.2017. (09:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ane, sigurna sam da imaš mnoštvo drugih talenata, a znam da je poezija jedan od njih :) Euro, kaj radiš u rudniku :):):) Dražene, samo malo gricnuti, tek toliko da osjetiš okus ili baš ni malo? :( shadow, varijanti je mnogo, nekada je kuglof bio težak i kaloričan, a danas se igramo s raznim teksturama, sve je dozvoljeno! P.S. Nedavno sam jela pravi Kraljevski kuglof od oraha kuhan posebnim načinom u vodi te preliven Wine šatoom, to je nekada bio pojam kuglofa i zaista je fantastičan! Međutim, kako Brod u boci kaže, svi imamo danas probleme sa šećerom, tlakom...tako da smo prisiljeni izbjegavati ovakve savršene delicije i pokušati ih prilagoditi sebi i svojim mogućnostima, bilo zdravstvenim bilo financijskim :) V, majstorica kao ti će si lako moći ugoditi :) Kad već spominješ krafne koje ćemo u skoro vrijeme karnevala početi peći, moram ti priznati da bez obzira na svu moju ljubav prema slatkom, s njima se nikada nisam uspjela povezati, nekako uvijek radije biram fritule :)
23.02.2017. (10:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Moram i ja priznati da kad je tijesto s kvascem u pitanju, onda je uvijek prvi izbor njegova slana verzija, isto tako i kad se radi s praškom za pecivo, onda su to češće bile nekakve pogačice sa sirom, pereci i sl...
Ali "majstorica" je zapravo prava ljenčina i nije trenutno u najboljoj 'formi', pa se neće buniti ako joj netko drugi ugodi ... a ona zauzvrat neće biti previše izbirljiva :))
23.02.2017. (10:26)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ovo je slasno, mljac-mljac i preljev i mini kuglof...Ja sam mini, pa volim sve mini..:)))) Bravo! Hvala Ti na dobrim vibracijama i željama za ozdravljenje...Pusa, L+B+G
23.02.2017. (13:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ovi moji "neki" traže čime bi ih mogla osladiti. Ovo mi je odlična ideja, imam sve potrebno, a nije ni velik napor. Ako mi uspije bit ćeš izvješćena. L.p.
23.02.2017. (16:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
servus :)
23.02.2017. (07:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Moja blogerica je bila čuvar tradicije Karlovačkog kuglofa,
kod nje sam naučila mnoge tajne ovog neobičnog kolača.
Zato me i sama riječ kuglof na nju podsjeća...
23.02.2017. (07:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
dvokružje okusa... ljepota u fotkama...
govore o divoti,pozivaju na kušanje... uživaj u Suncu i danu draga...:)
23.02.2017. (07:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Moje dame, hvala vam, pred nama je još jedan predivan dan, nastojte uživati u njemu :)
23.02.2017. (07:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nisa
Kako volim taj miris vanilije po još toplom biskvitu, prava si majstorica
:)
23.02.2017. (07:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
ne mogu se nagledati...
23.02.2017. (07:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
agava
i tako ti mene izjutra rana povedešp u slatki svijet...a ja slabašna , ne mogu mu odoljeti...ide vikend, moram aktivirati pećnicu, nepcima će biti gozba:-)
23.02.2017. (08:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Nisa, teško je foto amateru, pa još s mobitelom dočarati ovu ljepotu :)
Euro, pozdrav prijatelju :)
agava505, samo izvoli, ako nemaš mini kalupe napravi je kao tortu ili kao veliki kuglof, svejedno, okusi ostaju isti :)
23.02.2017. (08:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kunigunda
Moj kuglof je silikonski i običan, žuti od 4 jaja........Ovo tvoje je preksrasno,,,,,,,
PS: je***te , umrijet ću s dijagnozom kompleksa ništavnosti
23.02.2017. (08:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
je evo i ovdje sunce izvirilo,ali slabo ce me ogrijati hehe
23.02.2017. (08:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Malo bježim od slatkoga, ali ovo izgleda neodoljivo,
i siguran sam da, usprkos svoj volji, ne bi izdržao ne probati,
pa makar se izgovarao da su onih par bobica voća bila prejak mamac ;)
23.02.2017. (09:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
dobro jutro :) znam onaj klasični mamin kuglof, ali vidiš kako vrijeme donosi nove recepture i nove kreativne ideje :) super!
23.02.2017. (09:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Vidi ti kuglofa, prvo se 'usitnio', pa zamaskirao... nitko ga živ neće prepoznati.
A dosad se mislilo kako su pokladne krafne pravi majstori u prerušavanju :))
Al' svejedno bih sad gricnula jedan kad bi se pojavio :)
23.02.2017. (09:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Ane, sigurna sam da imaš mnoštvo drugih talenata, a znam da je poezija jedan od njih :)
Euro, kaj radiš u rudniku :):):)
Dražene, samo malo gricnuti, tek toliko da osjetiš okus ili baš ni malo? :(
shadow, varijanti je mnogo, nekada je kuglof bio težak i kaloričan, a danas se igramo s raznim teksturama, sve je dozvoljeno!
P.S. Nedavno sam jela pravi Kraljevski kuglof od oraha kuhan posebnim načinom u vodi te preliven Wine šatoom, to je nekada bio pojam kuglofa i zaista je fantastičan!
Međutim, kako Brod u boci kaže, svi imamo danas probleme sa šećerom, tlakom...tako da smo prisiljeni izbjegavati ovakve savršene delicije i pokušati ih prilagoditi sebi i svojim mogućnostima, bilo zdravstvenim bilo financijskim :)
V, majstorica kao ti će si lako moći ugoditi :)
Kad već spominješ krafne koje ćemo u skoro vrijeme karnevala početi peći, moram ti priznati da bez obzira na svu moju ljubav prema slatkom, s njima se nikada nisam uspjela povezati, nekako uvijek radije biram fritule :)
23.02.2017. (10:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Moram i ja priznati da kad je tijesto s kvascem u pitanju, onda je uvijek prvi izbor njegova slana verzija, isto tako i kad se radi s praškom za pecivo, onda su to češće bile nekakve pogačice sa sirom, pereci i sl...
Ali "majstorica" je zapravo prava ljenčina i nije trenutno u najboljoj 'formi', pa se neće buniti ako joj netko drugi ugodi ... a ona zauzvrat neće biti previše izbirljiva :))
23.02.2017. (10:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
V, dobra strategija, lijepo je imati nekoga da nas malo razmazi, pusa!
23.02.2017. (10:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki 2
Ovo je slasno, mljac-mljac i preljev i mini kuglof...Ja sam mini, pa volim sve mini..:)))) Bravo!
Hvala Ti na dobrim vibracijama i željama za ozdravljenje...Pusa, L+B+G
23.02.2017. (13:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
luki 2, puno čaja i odmora :)
23.02.2017. (13:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nema garancije
Ovi moji "neki" traže čime bi ih mogla osladiti. Ovo mi je
odlična ideja, imam sve potrebno, a nije ni velik napor. Ako
mi uspije bit ćeš izvješćena. L.p.
23.02.2017. (16:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Držim fige :)
23.02.2017. (16:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mekon
Ti vrapca.. pa Ti si umjetnica.. evo..ja ti dodjeljujem titulu Prve Pepeljuge...
23.02.2017. (18:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Mek, titulu bum držala tak da je saki vidi, fala ti lepa prijatel :):)
23.02.2017. (18:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DOMENICO
zadnja foto.... ukrala si @dražeN-ov crni pijat :)))))
23.02.2017. (19:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Uhvatio si me :):):)
23.02.2017. (19:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DOMENICO
joko sokolovo :))) :-*
23.02.2017. (19:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...