MINI KUGLOF I NJEGOVA DVA LICA
Pozdrav! Oduvijek sam voljela kombinirati i stvarati nešto novo, pa to primjenjujem i u mom malom svijetu slastica! Nedavno sam radila germknedle od kojih mi je ostalo dosta ukusnog aromatičnog umaka od vanilije i zaista bi ga bio grijeh baciti. Naravno, odmah sam smislila kako ga iskoristiti, malo se poigrati i napraviti fantastične male kuglofe od čokolade koje sam prelila preostalim umakom od vanilije, ali naravno nisam odoljela iskušenju i dio kuglofa sam prelila toplom mirisnom čokoladnom glazurom :) Ako nemate kalup za njih, možete od ovog tijesta ispeći tortu, muffine, veliki kuglof... sve opcije su dozvoljene :) Sastojci potrebni za biskvit: 200 g glatkog brašna prašak za pecivo prstohvat soli 4 jaja 60 g čokolade 200 ml mlijeka 4 žlice kakaa 200 g šećera 250 g maslaca Postupak: Na laganoj vatri rastopite maslac,pa mu dodajte kakao, šećer i mlijeko, sve skupa dobro promiješajte i ostavite da kuha jednu minutu. U posebnu zdjelicu izlomite na kockice 60 g čokolade za kuhanje i od smjese koju ste prokuhali oduzmite 220 ml tekućine te prelijte čokoladu i dobro promiješajte. To će vam biti glazura kojom ćete kasnije preliti gotov kolač. Ostavite ostatak kakao sirupa da se hladi, a vi za to vrijeme napravite snijeg od bjelanjaka i prstohvata soli. Sirupu polako pjenjačom dodajte žumanjke, brašno i prašak za pecivo. Na samom kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i dobivenu smjesu izlijte u kalup za pečenje koji ste odabrali. Pecite ga na 200*C oko 20-25 minuta što naravno ovisi o vašem kalupu ili jačini vaše pećnice, svakako provjerite čačkalicom da li se lijepi, ali dobro pazite da ga ne prepečete! Kada se ohladilo, izvadila sam kuglofe iz kalupa, servirala i prelila mirisnom vanilijom... ili pak čokoladom! Servus i u slast :) Oznake: kolači, kuglof, vanilija, čokolada |
< | veljača, 2017 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 |