Komentari

durica.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • durica

    žao mi je kaj ovu zadnju fotku s dedom nisam uspijela okrenuti kako treba :)

    avatar

    11.02.2017. (12:05)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    a gledaj razvoj tehnologije mijenja naše živote na način da postajemo sve nesposobniji debili u nesuglasju s prirodom, a na nama je da odaberemo hoćemo li i u kojoj mjeri pristati na to

    avatar

    11.02.2017. (12:50)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Sjećam se toga kad sam kao dijete dolazio na selo, svi smo hodali bosi i prije spavanja prali noge i nismo imali ni pltafus nk gljivice. A o rastrčanoj djeci u dvorani znam dosta jer smo boravili i spavali kod dvodnevnih orijentacijskih natjecanja. Dok mi stariji pripremamo ležajeve uz rub dvorane, doleti lopta, neko dijete pretrči preko već postavljene vreće.... . Ali poslije spavaj ukao "cokovi" do jutra.
    (Fotke prije stavljanja pripremim na određenu veličinu, okrenem pravilno koju treba, izravnam ako "vise" i moraju ispasti kako ja hoću).

    avatar

    11.02.2017. (13:38)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Fantastično! Normalno da se malac oduševio životinjicama....Samo tako, bravo. Odlična si. Pusa, L+B+G

    avatar

    11.02.2017. (13:42)    -   -   -   -  

  • Gurmanka

    Sklad sa prirodom, pa i blatom njih veseli, ali i oblikuje u pravu zdravu djecu koja realno i otvoreno pristupaju raznim životnim situacijama.
    O mamama s vlažnim maramicama koja neprestano cupkaju za djecom neću ni govoriti, pristojnije je da ne komentiram!
    Fran je presladak, pusa!

    avatar

    11.02.2017. (14:13)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Za emocionalni razvoj djeteta neprocjenjiv je kontakt sa životinjama.
    A za motoriku treba u vrtiće uvesti ples, no malo je stručnih osoba
    za tu aktivnost.

    avatar

    11.02.2017. (14:21)    -   -   -   -  

  • j.

    logičan zaključak čija provedba jamči kvalitetu života te zdravlje u svakom pogledu
    i moji su odrastali u provinciji, blizu prirodi; naučili krastavih koljena i laktova brati koprive, bazgu, maslačak, šipak, dijelom i gljive, zapaliti vatru, pasti s bicikla ili rola, hodati po vrtu bosi, ubrati peršin, trešnje ili vlasac...
    možda sam ih prenaglašeno kvočkasto zato dao po savjetu stare doktorice cijepiti od krpelja, za što nije da nije bilo razloga...
    a kad su imali pet-šest upisao ih na tae-kwon-do, iako se sam u životu nisam potukao; naravno da su do osme-devete, kad su krenuli u borbenu skupinu, sami prešli na košarku ili odbojku, ali taj sport i redovan odlazak na treninge do tada ih je, isključivo kroz napornu i ustrajnu vježbu formi, doveo do sasvim zadovoljavajuće motorike, samodiscipline, organizacije vremena, prilično važne spoznaje da nisu glavni u svemiru te sposobnosti i svijesti o primanju udaraca u životu i kontrole emocija...
    inspiriran šumom vjetra u krošnjama ispod kojih smo tako prošli, zato bih sad mogao malo, kako često veli moj kamarad s redovne, kasnopopodnevne, nedjeljne - je li - kave, mudrovati o tome da u životu treba imati sreće, ali puno toga je i u doručku:)))

    avatar

    12.02.2017. (07:42)    -   -   -   -  

  • Mela

    Nema do prirodnog okruženja. Mi smo kao djeca bili i bosi, i prljavi, i drhtali na hladnoći, i pentrali se svakuda, i plivali u lokvama... i eto nas živih i zdravih.

    avatar

    12.02.2017. (12:28)    -   -   -   -  

  • bellarte

    ...nabavi mu glinu...ili glinamol...neka djete maže ruke i kreira...,stol i pod zaštii najlonom ili starim papirom da ti baš ne uneredi dnevni boavak:)...pa nek izradi zivotinje koje je vidio...pa da viš' veselja...:)))

    avatar

    12.02.2017. (16:39)    -   -   -   -  

  • Mela

    Zaboravila sam te pohvaliti i kao mamu i kao odgajateljicu.

    avatar

    12.02.2017. (21:17)    -   -   -   -  

  • durica

    Fresh,
    sve više i više tih istraživačkih aktivnosti za djecu organizira se u umijetnom aambijentu, umjesto da se djecu odvede u prirodu na izlet kao " škola u prirodi ". zar to nije besmisleno?

    googo,
    odrasla sam u voćnjacima, šumi, na snijegu, dva mjeseca smo bili na moru i vječno sam bila bosa, uživajući nesputana.
    sve sam pokušala s tom fotkom da je okrenem, ali ne znam kako se to radi u editoru, šteta, jer mi je ta s dedom baš draga i fora, on jako voli pomagati kad god deda nešto radi, pa mu dodaje alat :)

    hvala, luki,, mi se trudimo što više vremena provoditi na otvorenom, a kako on jako voli konje sad i za maškare izrađujem masku konja :)

    Gurmanka,
    ni ja ne želim pisati o svemu kaj vidim po parkovima, jer samo bi se naživcirala, dok moje dijete sretno uživa, ja sjedim na klupi i promatram ga, ne miješam se nepotrebno i dolazim u igru samo ako me zove, pogotovo mi nije važno ak se malo zaprlja, a ruke odavno ne stavlja u usta, to smo prvo naučili, jedino sam imala problem kad je tek prohodao onda je skupljal smeće i bacal u koš, a parkovi su svarno puni raznog smeća i kaj je najgore pesjih drekeca(??!!) kaj me jako ljuti.

    Lastavice,
    u potpunosti se slažem s vama, Fran je odraso s dva psa, ali oduševljavaju ga sve životinje, s tim da je konj favorit, prema poklonjenom na ljuljanje ponaša se kao da živ, " njegov Darko " :),
    a za ples je istina, puno bi pomogao u razvoju, mi smo imali seminare iz ritmike u sklopu metodike glazbe i nešto elemenata na metodici tjelesne i zdravstvene kulture, ali bilo bi porebno puno više i profesionalnije, kada bih imala prilike rado bih se stručno usavršavala na tom polju. sad ste mi dali ideju za novi post, hvala :)

    kod nas sve zdravstvene djelatnice smatraju kako je potrebno cijepiti se protiv krpelja, tj. bolesti kojima je mouće zaraziti se, prilikom samo jedne šetnje u blizini kuće moj muž ga je uspio pokupiti, a mi odmah nakon boravka u šumi odemo na tuširanje toplom vodom, tako me učila baka šumarka, za tae-kwon-do svi koji se bave sportom kažu kako je vrlo koristan za razvoj male djece, a kako moj muž trenira kung fu i wing tsun, pa je i on zainteresiran, vježbaju skupa i to je jako simpa, iako bi pravi treninzi kako ih prakticiraju orginalno bili jako naporni za malo dijete oni se samo igraju, ne zato da bi se s nekim borio, nego zato jer je to korisna vještina, a forma kojom započinje trening je nešto slično vježbama oblikovanja i plesnim pokretima, tako da i ja ponekad vježbam s njim jer mi pomaže kod bolova u kičmi.

    Mela,
    hvala ti na pohvalama, draga,
    iako su mi se te aktivnosti na prvi pogled svidjele kao korisne, ne bih voljela da nam se istraživačke aktivnosti svedu samo na male kutije napunjene različitim prirodninama, želim da djecu vodimo u prirodu na izlete i da što vše vremena provode na otovrenom, ne samo pet dana obavezne " škole u prirodi " kad navrše šest godina.

    bellarte,
    počeli smo modelirati plastelin i slano tijesto, a sada, kao da mi čitaš misli, planirala sam raditi s njim oblike od glinamola, jer pravu glinu nije lako nabaviti, kad sam mu napravila tijesto valjao a ga je velkim valjkom, izrađivao s modlicama životinje i bavio se time više od sat vremena, dok mu je pažnja za druge aktivnosti puno kratkotrajnija, voli i pogati kod kuhanja, rezati i ribati povrće, a neki dan sam mu dala da melje kekse za kuglice koje samo skupa izrađivali, poslije uzme svoju malu metlu i lopaticu pa čisti ispod stola i govori mi:
    " znaš mama, imamo puno posla " :)

    hvala svima na lijepim komentarima :)

    avatar

    13.02.2017. (09:43)    -   -   -   -  

  • geomir

    U mojem kraju kad sumnjamo da je neko istinito rekao koliko ima godina primjetimo:
    i non ča si išo bos!! :-)

    avatar

    13.02.2017. (10:58)    -   -   -   -  

  • durica

    geomire,
    moram biti iskrena i priznati kako ne razumijem tu izreku do kraja :)

    avatar

    14.02.2017. (17:10)    -   -   -   -  

  • geomir

    Durice, najprije napisao san "non" umjesto "ono".

    Primjer: kad me pitaju koliko imam godina i ja rečem 50,
    a ti vidiš da to nije istina, već da sam stariji, tad ti sarkastično dometneš:
    Da, da ...60.... i ono ča si hodao bos!

    A kod nas, zna se, u moje doba mladosti,
    do petnaeste godine života dio godine djeca su hodala bosa
    (od aprila/maja do septembra/oktobra)
    čime si mi dala do znanja da mi ne priznaješ 50 već 75.

    U konačnici htio sam reć da sam ja (i moji vršnjaci)
    hodali bosi barem pola godine.

    avatar

    18.02.2017. (00:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...