Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • FreshCaYg

    ja sam čuo za gomilu takvih urbanih legendi, koje su se pokazale neistinitima, a s druge strane poznajuć ljudsku prirodu,uvjeren sam da su stvari koje se stvarno događaju, i puno gore
    neprincipjelnost, pohlepa, koruptivnost, i izdaja ideala i u koje se zaklinju, nije svojstvena samo Crkvi, potpuno istu priču bi mogli ispričati i o Liječničkoj komori, socijalnim radnicima, akademskoj zajednici, novinarstvom društvu, nevladinim organizacijama, caritasu, crvenom križu
    mene zanima koji je tvoj prijedlog, što ćemo učiniti, osim selektivnog kritiziranja na blogu ovisno o svjetonazorskim postavkama

    avatar

    28.11.2016. (11:52)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    Tebi odgovor : uzalud "pjeniš" : od kako je Boga i svijeta novac i moć idu pod ruku, pa uzalud pisanje, znanje, komentiranje kad je to naša svakdašnjica. Sudaramo se sa siromaštvom puka koji će - treba li mu usluga bijelih halja - pronaći novac mimo kontejnera.

    Freshu dodatak: treba li išta učiniti kad ne možeš ništa ? A propos Darka Milinovića, napravljenih abortusa tijekom radnog vijeka ; zar misliš, da će ga majka Crkva izopćiti radi toga ? Taman posla....Prepolovili bi se katolici kad bi svatko U sebi reagirao na "prigovor savjesti"

    avatar

    28.11.2016. (12:16)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Annaboni kad bi Pokidat ću lance sve, Darkecu išli gledat nesukladnosti s crkvenim naukom, dok bi došli do abortusa, njega bi barem šesnajst puta ekskomunicirali, a ja osobno mislim da su vjernici i agnostici, i ateisti jednaka govna, i da pripadnost bilo kojem od tih opredjeljenja ne čini bilo koga boljim ili lošijim od ostalih. A to da se ništa ne može učiniti, možda bi se mogao i složit s tim, i što nam onda preostaje, čekanje Mesije da nas izvuče iz govana, pa onoga zadnjega u kojeg vjerujemo ili ne nevažno, smo prema predaji razapeli na križ zašto bi nam onda neki drugi došao.

    avatar

    28.11.2016. (12:31)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    hm, mučila sam se s time prošle godine kad sam odlučivala hoću li krstiti dijete, i onda zaključila da ću raskrstiti s katoličkom crkvom, ali ne zbog licemjerja, već iz suštinskih razloga.

    avatar

    28.11.2016. (12:50)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    Slažem se @Fresh

    avatar

    28.11.2016. (13:10)    -   -   -   -  

  • babl

    Potpuno suglasan s nadopunom FreshCaYa, pod udarom pesimirma koji iskazuje Annaboni, ipak vidim MOGUĆNOST optimizma u razmišljanju kojeg sam zabilježio na ovom blogu 29.05.2014.
    https://blog.dnevnik.hr/babl/2014/05/1631770027/jesu-li-ljudi-do bri-ili-zli.html

    avatar

    28.11.2016. (15:09)    -   -   -   -  

  • minus40kg

    Eh, da su probali uložiti u neki biznis, vidjeli bi tko je prvi reket reketa u Hrvata ;)
    P.S. Naravno, u oba slučaja temelj nije vjera ili nevjera no ljudska pohlepa.
    Upirući prst u Crkvu pokazuje dobar smjer do naklonosti blog bogova.

    avatar

    29.11.2016. (10:01)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    Ništa novo nisi ispričao. Uvjerio sam se više puta. :)

    avatar

    29.11.2016. (10:48)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    U konačnici, ovo je stvarno vjersko pitanje, odnosno pitanje vjere pojedinca, da bi ako ne svi ono barem neki aspekti postojanja trebali biti oslobođeni najnižih ljudskih sklonosti, zato nerijetko bježimo u vjere, ideologije, i neka mumbo jumbo više stanje svijesti sranja, da se ne bi suočili s ljudima i činjenicom da su vrlo pokvarljiva roba, odnosno da se ne bi suočili sa samima sobom, jer bi u tom slučaju možda došli u iskušenje da se mijenjamo, a to je tako jebeno zahtjevno

    zato je lakše ovako, naći svoje mjesto u okrilju već nečega, i optuživati suprotni tabor, ne shvaćajući, da smo ma što god mislili, ipak samo jedno te isto stado

    avatar

    29.11.2016. (11:28)    -   -   -   -  

  • borgman

    Priča za 5.
    @fresh...iza tvoje maske o "među svima ima "takvih"", stoji jedna pojava koja je uobičajena u Hrvatskoj. Poistovjećivanje. Jedna od starih narodnih poslovica govori ovako "Vol se veže za rogove, a čovjek za riječi!". Upravo zato nisi u pravu.
    Ja još nisam pronašao gdje se u opisu socijalista nalazi pastir i stado. Kada se opisuje kako bi tko trebao živjeti i koga slušati, a koga istrijebiti (fašizam, nacizam i Crkva (i tamo ima poglavlja u Bibliji, o potrebnim istrebljenjima, onih koji ne misle isto)), to definitivno, niti ne liči na propagiranje društva jednakosti (ma koliko ono bilo nemoguće, u skladu sa prirodom ljudi, vrhovnih predatora Planete Zemlje).
    Ako se deklariraš Čovjekom, boljim od drugih, jer nosiš mantiju, to i budi, a ako to nisi, onda si za osudu SVIH! To posebno vrijedi za sve POZIVE (fratar, liječnik, učitelj, sudac), jer oni trebaju biti MORALNE norme društva, a ako to nisu, onda je i društvo, i svi oni koji dopuštaju njihovo mirno egzistiranje trpanjem pod tepih njihovih "Urbanih legendi", smeće.
    A što se tiče Urbanih Legendi o takvim događajima, ja sam bio sudionikom u 3, meni više nego dovoljno da to nisu legende, nego blatna istina.

    avatar

    29.11.2016. (11:30)    -   -   -   -  

  • Afro Dita

    Često se čovjek susreće s dvostrukim kriterijima. :o

    avatar

    29.11.2016. (12:05)    -   -   -   -  

  • Euro

    Ugine covjeku pas i ovaj posto ga je toliko volio htio je da ga sahrani uz blagoslov svecenika..
    Ovaj ode kod svecenika i kaze mu da bi htio da sahrani psa a da on svecenik odrzi par rijeci za pokojnog mu cuku..
    Svecenik ni da cuje,pa jel on normalan on da drzi sahrane zivotinjama...
    Covjek mu rece da bi bio spreman platiti 500 ojra za taj govor..
    A svecenik mu rece:
    -Pa sto odmah ne rece da je pas katolik...hehe

    avatar

    29.11.2016. (15:40)    -   -   -   -  

  • Mashna

    Oduvijek je crkveni nauk da kum na vjenčanju ne mora biti kršteno čeljade. To se zrcali čak i u onoj narodnoj poslovici - i turčina za nevolju kuma. Naime, kum na vjenčanju je samo svjedok da se vjenčanje dogodilo, pa zato ne mora biti vjernik. Kum na krštenju je pak netko tko se obavezuje pomoći roditeljima odgojiti dijete u vjeri, a to ne može ako sam nije vjernik. Dakle, iako se u obe situacije koristi ista riječ 'kum', značenje funkcije je bitno različito, i valjalo bi nekog vraga o tome znati prije nego se krene o tome komentirati.

    avatar

    29.11.2016. (19:53)    -   -   -   -  

  • babl

    @ Mashna: zahvalan sam na pouci da prema crkvenom nauku kum na vjenčanju i kum na krštenju nisu isto, kao što ni nerođeno dijete i dijete nisu isto, ali me poslovica zbunila: nigdje u njoj se ne kaže da li se odnosi na Turčina kao kuma na vjenčanju ili kao kuma na krštenju. Pretpostavimo da se po crkvenom nauku podrazumijeva da je riječ o kumu na vjenčanju, međutim, ako se odnosi na kuma na krštenju onda to nije potvrda crkvenog nauka nego praktično poricanje tog istog nauka. I po čemu bi vjenčanje ili krštenje bili nevolja koju se mora ublažiti makar uz Turčinovu pomoć? Zar nisu vjenčanje i krštenje sretni događaji? No u primjeru koji se navodi uopće se ne spominje kum na krštenju, nego okolnost da roditelji nisu crkveno vjenčani...

    avatar

    29.11.2016. (22:15)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Borgman već smo ovdje utvrdili da je jedna od tvojih urbanih legendi, ona o dječjim kosturima pronađenim kod preuređenja škole u Splitu, za koju si tvrdio da je istina u stvari notorna laž, ili barem ti nisi nikakav dokaz o tome imao, pa eto ako je stvarno istina daj nekakav link, ne mogu baš vjerovat da baš nitko nije zabilježio takvo zlodjelo katoličke crkve, i kakve gluposti valjaš o socijalistima, ko bi to u stvari bio, i koja je razlika između njih i bilo koga drugoga, možda govoriš o talijanskim socijalistima ili ?

    avatar

    30.11.2016. (00:22)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Antroponimija pohlepe

    avatar

    30.11.2016. (12:07)    -   -   -   -  

  • borgman

    @fresh
    Pošto bi iznošenje meni poznatog, tuđeg, prljavog rublja, ovdje, moglo dijelom i razotkriti moj identitet, a prisililo bi me i djelovati sudski, to neću raditi...ali pošto živimo u istom gradu, jednako kao što sam se našao sa modesti, odmakicom, i još nekoliko drugih blogera čije pisanje cijenim, tako se mogu naći i s tobom (iako si daleko od njihove kategorije), čak ću platiti i kavu, pa ćemo vidjeti koliko je ono što ja govorim glupost, ili vrlo skupo (ponekad i krvavo) plaćeno životno iskustvo.

    avatar

    01.12.2016. (19:27)    -   -   -   -  

  • Neverin

    a valjda im nije dovoljno tih 350 miliona godišnje odnosno koliko su ono novinari iz Lupiga izračunali da smo pljunuli dosad...

    http://lupiga.com/vijesti/matematika-vjere-imamo-konacnu-cifru-koj om-porezni-obveznici-placaju-vatikanske-sporazume

    ali nije stvar u novcu. Njima je Čovjek iznad svega siguran sam hahahahahaha

    avatar

    07.12.2016. (14:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...