Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Lou Salome

    Fora aktualnog trenutka jest što ni seljačine više nisu što su bile.:)

    avatar

    24.11.2016. (13:44)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    njega vodi sve ove godine novac, a ne struka, urbanistika, arhitektura i sl ;)

    avatar

    24.11.2016. (14:12)    -   -   -   -  

  • crna svjetlost

    novac je postao zakon, a ne struka, arhitektura i ostalo...

    avatar

    24.11.2016. (16:43)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Strašno je to što Bandić radi, al' da su nam neke skulpture, i nisu (što si i ti kriptično dao primijetiti u stihu: "koji se preko svake mjere razumiju u značaj urbanih skulptura"). ;-)) Naročito mi je onaj špic ispred Muzičke akademije do bola odvratan. Obična vrsta bijede možda nam onda dođe čak i kao neka vrst osvježenja, iako osobno već godinama zaobilazim Bogovićevu i Cvjetni u široku luku kad god mi je to moguće pa više ni ne vjerujem u mogućnost neke hrvatske distinkcije seljaka i seljačine. :)

    avatar

    24.11.2016. (23:14)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    u poganoj vlaki nema skulptura, a nema ni vode... ni cvijeća... :)

    avatar

    25.11.2016. (07:48)    -   -   -   -  

  • pero_Guzica

    bok

    avatar

    26.11.2016. (00:05)    -   -   -   -  

  • lion queen

    grad je nešto što živi, mijenja se, napreduje, razvija se, dolaze nova vremena, nestaju stara, nema više kavalira ljubimrukemilostiva, koji nose ženama cvijeće, pa nikome nisu potrebne cvjećarice na cvjetnom... sad su došla vremena pokazivanja na špici najnovijih torbica, štiklica i debelih novčanika, a za to su potrebne horvatinčićeve foteljice, da se ima gdje sjesti, upaliti finu cigaru i odmahivati rukicama sa zlatnim narukvicama...bandić je u trendu... ostali zaostali u prošlom milenijumu :)) da je netko mene i takve pitao, nikada se na onom prastarom trgu ne bi izgradila stakleno-šarena zgrada glazbene akademije, ali što ćeš, vizionari su imali viziju, pa se i moje oko vremenom priviklo na to novo čudo.. i sad mi se čini da je zapravo predivno...treba li biti zaostao, ili imati viziju, pitanje je sad?

    avatar

    26.11.2016. (08:57)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    na seljacima i seljačinama svijet (za)ostaje - reče evolucija.
    tako im i treba - rekoh ja.

    od satire do satare (ozbiljnijih (po život) tema) - čovjeku se, ako je neoprezan, sve lakše može dogoditi da naleti na tebe - po bespućima. :)
    drago mi je što je tome tako.

    pri svakom naletu s razdraganošću se prisjetim: "to je onaj čiji nos je moja šaka izrazito voljela..." :P

    avatar

    26.11.2016. (10:14)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    lq, pogrešna i nepostojeća dilema ako je i "vizija" zaostala. a ti krivo podrazumijevaš da ona to ne može biti. vizionarstvo, naime, ne mora isključivo gledati u smjeru napretka. a banditovo djelovanje, unatoč i pod ruku njegovom konfekcijskom trendovskom populizmu, sadržajno pak ima upravo takav - retrogradni karakter.

    avatar

    26.11.2016. (15:59)    -   -   -   -  

  • durica

    iako neke vrste umjestnosti ne razumijem, niti sam mjerodavna ili kompetentna prosuđivati o tome što " vrijedi ", a što ne,
    nekak mi je to kao da u violinu posadiš gladiole, il na koncertni klavir staviš akvarij s ribicama.
    no, velim, nisam u toj branši, pa mogu samo komentirati u stilu: - sviđa mi se, ili mi se ne sviđa ", a ove bijele kućice, kao i pola grada mi je nakaradno, pogotovo Zrinjevac i ona trobojnica koja u valovima visi, ko da je dan državnosti, a ne božić, ili, možda iznad gore fali pšenica da raste iz nje.
    čitav taj cirkus mi tolko već ide na jetrica da se pitam je li samnom sve u redu, jer, svima je to nešto jako predivno, a ja, kao i Mariano, već godinama izbjegavam taj dio grada u ovo doba, jer me bole uši od onih deda mrazova i lampica koje sviraju.
    jedino kaj me veseli je klizalište na tuškancu.
    inače, kad smo bili klici za Nikolu smo dobivali mandarine, kikiće i koju čoksu, a pod bor čarape, gaće i kakvu igračku, eventualno.
    danas klinac ak ne dobi novi tablet i ajfon, novi šanel parfem, aksice il kakve štikletine s crvenim potplatom od osamnaest cm, zove hrabri telefon da se požali na zlostavljanje, il pljune starce.

    avatar

    27.11.2016. (12:52)    -   -   -   -  

  • Neverin

    nakon 26 godina srozavanja obrazovanja, privatizacije i tajkunizacije društvene imovine i javnog prostora ovo što radi Bandić je sasvim logično. Niti zna što radi niti vidi išta lošeg u tome, uvjeren sam....

    avatar

    13.12.2016. (22:20)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    MARIANO - Ispravno si čitao primijetivši ironiju na mjestu o urbanim skulpturama. Jedino što nisam zapravo želio biti zajedljiv prema samim skulpturama nego prema snobizmu seljačina, kojem se stalo graditi da se kuži u njihov značaj i da mu je strahovito do njega stalo, u razlikovanju od eno onih tamo seljaka dvonožnih običnih.

    avatar

    19.12.2016. (20:52)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    LOU - pokondirili se na razne nove načine
    POZITIVKA - pozitivno je isključeno da ne bi bila u pravu
    CRNA SVJETLOST - i ti kao Pozitivka gore
    DINAJA - nije Pogana Vlaka kriva što joj Bandić sramoti ime
    GUZICO - bok i tebi, I guess?
    LQ - dobro zboriš u prvom dijelu komentara, a s obzirom na drugi MODESTI dobro primjećuje
    EMI - mislim da znam na što misliš pod nabasavanjem od satire do satare, a pouzdano znam na što pod nabasavanjem šake na nos ;)
    DURICE - preduhitrila si mišlju Kruleta za skoro mjesec dana
    NEVERIN - to je taj kulturnopovijesni obzor

    avatar

    19.12.2016. (21:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...