Komentari

lousalome.blog.hr

Dodaj komentar (37)

Marketing


  • Kunigunda

    Nemaš komentara?

    Ne mogu vjerovati : valjda nitko nije upućen u takvu nemilu vijest. Davna je, ali i ja sam od davnina pa pamtim.....

    PS: današnje sv. mise pokazale su ono politikantsko lice koje bi trebalo biti miljama daleko od puka, koji vjeruje Bogu, a sluša svećenika

    avatar

    15.08.2016. (22:32)    -   -   -   -  

  • borgman

    o kako dobro napisano. Znam kako je u mom dalmatinskom mjestu u zgradi koja je sada ponovno sjemenište bilo nekoliko takvih (duplih) zidova, sa istim "sadržajem".... No, najvažnije je kod tih likova, sve što ne valja sakriti pod tepih, zacementirati i prikriti...a za ono što su zaključili kako žele...e za to treba arlaukati do neba, jer oni govore "časno i pošteno!"

    avatar

    16.08.2016. (00:06)    -   -   -   -  

  • nisan EL DIABLO

    Kad san jednom prijatelju velikom vjerniku laiku...
    uputija primjedbu na ponašanje svecenstva...
    pokuša mi je objasniti da su i oni ljudi, koji ce.
    Svevišnjem odgovarati za svoja (ne)djela ka i svi ostali!
    eto... i to je to!...:)))

    avatar

    16.08.2016. (03:07)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ne znam čemu ta silna tajanstvenost, pa valjda ti vaši dalmatinski gradići imaju imena, inače ja znam da se nešto tako dogodilo u Irskoj, i mislim da svako prikrivanje kostura zaslužuje osudu i zgražanje.
    Pogotovo osudu i zgražanje zaslužuju svi oni koji ujutro idu u tu istu crkvu, a onda popodne seru po njoj, upravo takovi su uvijek spremni na zakopavanje kostura.

    avatar

    16.08.2016. (07:28)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    A šta će jadni kad im vjera ne dopušta kondom i spiralu, svaki spermić je od Boga a o nerodjenima se, barem na jeziku, vodi više računa nego o rodjenima. Pa sad, jel te udave čim se rodiš ili puste da umireš polagano u bijedi sa trinaestero djece, žicajući čitatelje 24sata da ti poprave krov i kupe djeci knjige pozivima na kakav VIP-netov broj i nije neka razlika.

    avatar

    16.08.2016. (07:50)    -   -   -   -  

  • borgman

    @Fresh...splitsko sjemenište, za vrijeme one države, kada su ga preuređivali u tehničku školu. Za bunar u Dioklecijanovoj, ispod podruma se nije tada znalo...ali su tamo kosturi bili i stariji od 100 god, pa nije bitno

    avatar

    16.08.2016. (08:01)    -   -   -   -  

  • borgman

    @kojotice... to su likovi (među njima i ima pokoji Čovjek) koji propovijedaju "idite i množite se", po knjizi staroj 2000 godina. Kako im je štivo malkice zastarjelo, u njemu nema podatka kako se broj stanovništva na ovom planetu povećao 2,5 puta u zadnjih 100 godina, ima eksponencijalni rast, uz linearni pad obradivog zemljišta. Već sada, da bi nahranili cijelu populaciju trebali bi prestati uzgajati i jesti meso (onda bi mogli, kao vegetarijanci dgurati do 12 milijardi).... Zastarjelo štivo, zastarjela organizacija, i potpuno neprilagođeni zahtjevima novih vremena... uz etički kodeks koji postojanjem vrijeđa 51% populacije.

    avatar

    16.08.2016. (08:06)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Rugala se sova sjenici.

    avatar

    16.08.2016. (11:29)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ima li o ovome kakav pisani trag, Borgman znan da je na Mihovilovoj nađeno srednjovjekovno groblje, i da su ga iskopavali, ali eto za ovo nisam čuo, pa me baš zanima, mislim u bivšoj državi je bilo kostura o kojima se nije smilo pričat, tako da bi sada kad imamo nazovi demokraciju o svim kosturima ma čiji bili treba vikat na sav glas.

    avatar

    16.08.2016. (12:00)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Lou jesi vidila da nisan rič reka šta te metija na naslovnicu :)))

    avatar

    16.08.2016. (12:15)    -   -   -   -  

  • Zlica

    Zlo mi je.
    Ispraznila bih sve religijske građevine. Nek' služe k'o spomenici. Tko se hoće moliti, kojem god bogu/boginji/bogovima nek' se moli van.

    avatar

    16.08.2016. (13:08)    -   -   -   -  

  • Deseta umjetnost-enigmatika

    U doba komunizma svećenici i časne bili su jedno od svjetala na kraju tunela, no u ovoj divljoj antidemokraciji, u kojoj ih političari "blagoslivljaju" novcima šakom i kapom, skoro do srži su se pokvarili. Jednostavno rečeno, ako su nešto i vrijedili, novac ih je uništio!

    avatar

    16.08.2016. (21:24)    -   -   -   -  

  • Vjernica

    Jaooo ovako moze samo velika nevjernica i mrziteljica Isusa napisat, to sto ti tako tumacis to je tvoj problem...moj savjet ti je da citas Bibliju i pokajes se za svoje grijehe ukljucujuci i ovo napisano... nitko nije bezgresan, pa cak i svecenici grijese,al tko si ti da sudis, pazi i tebi ce bit sudeno...

    avatar

    16.08.2016. (23:43)    -   -   -   -  

  • Afro Dita

    Čula sam dva primjera gdje su časne došle na ginekološki pregled, a kad ono... Imale spiralu u pizdi. Pa sad ti znaj... :o

    avatar

    17.08.2016. (07:34)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    @vjernica, ajde molim te ne gnoji. Bolje klekni izmoli tri zdravomarije za duše svih nas nevjernika koji, btw, nismo zadavili novorodjenčad i ugradili je u zidove. Ako ima Isusa prvo će te popove i "časne" pozvati na odgovornost kad dodju Bogu na istinu.

    avatar

    17.08.2016. (08:57)    -   -   -   -  

  • snoopyshist

    Borgman je na tragu i mog načina razmišljanja. S obzirom da imam prilike 5 dana u tjednu komunicirati (silom prilika) s dva tipična primjera ispranog mozga zbog prenaglašene bogobojaznosti, poniznosti i odanosti nevidljivoj sili u koju se kunu životom sebe i svojih najbližih, sve što mogu reći je da bih ponekad voljela imati njihov mozak. Da se odmorim. Meni nije nikakva novina da su pohlepna i lažljiva,debelo podložena gamad i da im nikad nije dosta para, iako su najjača firma na svijetu, bez da plaćaju ikakav porez. Žao mi je samo što ne postoji opcija da ih se prestane financirati iz mojih primanja, s obzirom da ja sigurno neću u životu trebati njihove usluge. O moralu popova ne bih. Sjetim se odmah fra Šime, njegove bankarice, pedofila iz Šestina i sl...dno dna.

    avatar

    17.08.2016. (09:09)    -   -   -   -  

  • Iskreni trol

    Ma nema; sve kaj se pravi previše čedno, previše dobro; najgore je leglo svih sodoma i gomora. Crkva je odvajkad bila jedna užasna institucija, danas je još i užasnija. Vjera i crkva; nema veze s vezom.

    avatar

    17.08.2016. (09:27)    -   -   -   -  

  • Frida

    pročitala objavu na blogu... puno komentara, ne da mi se čitati komentare... samo ću ostaviti svoj, pa kome drago, kome krivo.... cijeli život se muvam tu negdje po gradićima koji su mentalitetom sela i uvijek slušam iste urbane legende... slušam, u svakom gradiću u koji zalutah u najmanje dvi države nastale iz bivše tvorevine... uvijek ista priča o kosturima djece, uvijek drugi samostan u pitanju, nikad nitko nije odgovarao, eto nedodirljivi... meni to malo plitko zvuči... koliko djece? trudne redovnice? gdje vam je mašta... pa zar su svi u haljama toliko monstrumi da nikom nije palo na pamet da su eto. tako zaštićeni, jel', mogli jednostavno reći da je dijete pronađeno ispred samostanskih vrata....a ne, ne... sve sami monstrumi koji rode pa ubiju... ma plitko je malo

    avatar

    17.08.2016. (09:44)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    Ma dvolična bagra. Nemam ništa drugo za reći. Za vjeru se svašta radi pa tako i gasi instinkte poput želje za očuvanjem svojeg mladunčeta. Riječ koja tu svu paradu dobro opisuje je: NEPRIRODNO.

    Izvinjavam se ako sam ekstreman u svojim stajalištima, znam ja par "prihvatljivih vjernika" koji ipak još nisu izgubili svoju glavu i razum radi nekih apstraktnih priča za djecu.

    A svi ovi koji će te pozvati da se pokaješ za svoje grijehe... nah, funny xD

    avatar

    17.08.2016. (11:37)    -   -   -   -  

  • Wall

    Svaki je spermij svet, a novi katolik nastane
    čim katolik svrši . kako puno i previše vjernika ne stigne učit' strane jezike
    (jer čita samo jednu knjigu), evo da ja prevedem:

    Ima na svijetu židova, budista
    ima mormona ali i hindusa
    pa i onih što slijede muhameda
    ali ja srećom nisam takva bijeda.

    Jaaa sam Rimokatolik
    i takav bijah i prije nego sam postao
    jer jedno o katolicima morate znati
    uzmu te još dok si topao

    ne moraš biti visok dva metra
    ne moraš ni biti genije
    i bez odjeće si katolik postao
    katolik si - kad je tata svršio

    jer,

    svaki je spermić sveti
    svaki je spremić sudnji
    ako se spremić uludo prospe
    bog načisto poludi

    nek' onda nevjernici prosipaju svoje
    na obično, prašnjavo tlo
    za svaki njihov izgubljeni spemić
    bog će ih kazniti strogo

    svaki je spermić željen
    svaki je cool već u startu
    svaki je spermić potreban
    u tvom i mome kvartu

    hindusi, kinezi, mormoni
    spermije prospu uz figu
    a bog voli baš nas, ovakve
    jer o spermićima vodimo brigu

    svaki je spermić sveti
    svaki je spremić važan
    ako se spremić uludo prospe
    bog načisto
    poludi!!!

    avatar

    17.08.2016. (12:17)    -   -   -   -  

  • teuta

    Zanimljiv ali i tužan post. Ne bih se čudila da se nađu još gori dokazi o tome što je crkva radila tj. njeni službenici u ime crkve. Naravno, mnogi to neće ni čuti a kamoli priznati ali činjenice se znaju. Još mnoge tajne ne znamo ali nadam se da će se jednom ipak sve saznati. Nisam vjernica, već agnostik, ali ovo sam napisala samo kao čovjek bez obzira na vjeru ili ne. LP

    avatar

    17.08.2016. (13:15)    -   -   -   -  

  • antikrist

    Neregistrirana ovco, ti se ne moras bojati bozjeg suda jer ti je Majka Priroda vec presudila tako sto te zakinula za inteligenciju.

    avatar

    17.08.2016. (15:12)    -   -   -   -  

  • bla

    Ukinuti financiranje popova sa državne sise

    avatar

    17.08.2016. (18:54)    -   -   -   -  

  • bla

    Raskinuti vatikanske ugovore

    avatar

    17.08.2016. (18:55)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Žao mi je što se sav gnjev stvoren pljačkom jedine nam naše svaljuje na rimokatolike. Puno je onih što mržnju iskaljuju prema crkvi kao instituciji zato što im je slobodno. O državnim lopovima se nitko ne usudi jer je kažnjivo. Mene osobno ne bi bilo da me u trećem mjesecu života nisu liječile opatice iz Đakova. Ne možemo sve gledati crno-bijelo. Isto tako mi se nikako ne sviđa kada me se proglašava maloumnom, glupom i sl. iako sam čovjek kao i svi ostali u slobodi izbora. Ja neću nikada za druge tako govoriti jer o njima ništa ne znam, ali poštujem njihov izbor. O Ragužu nije potrebno trošiti riječi jer je sam sebe popljuvao. Ja toliko, a sada me slobodno mogu opanjkavati čistunci na blogu.

    avatar

    17.08.2016. (21:17)    -   -   -   -  

učitavam...