Rujan 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (4)
Listopad 2008 (5)
Rujan 2008 (4)
Kolovoz 2008 (6)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (7)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (9)
Ožujak 2008 (4)
Veljača 2008 (10)
Siječanj 2008 (6)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (7)
Listopad 2007 (6)
Rujan 2007 (6)
Kolovoz 2007 (14)
Srpanj 2007 (22)
Lipanj 2007 (2)
< | kolovoz, 2007 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Od sve hrane koju cete probati u Afganistanu, najzarazniji je definitivno bolani. Bolani izgleda kao punjena palcinka, a ovdje se jede kao predjelo, glavno jelo, uzina, vecera, rucak ili dorucak. Ukratko, jede se kad god se moze ili stigne. Bolani kachalo (krompir) je punjen krompirom i lukom. Ima ukus slican piti krompirusi. Bolani gandana (zeleni) je punjen najcesce prasom (porilukom) ali i spinatom u kombinaciji sa prasom. Ponekad cete dobiti i bolani kadu (sa tikvom) ili bolani dogh (sa jogurtom i krastavcima) Uz bolani se najcesce servira jogurt, ali su odlicni i kada se jedu sami. Najbolji bolani mozete kupiti za 15 afgana porciju (4 bolanija u porciji), na cesti prema gradicu Char –e Kar Jedan bolani u nasoj ulici kosta 5 afgana (50 afghana = 1 $) i takodjer je jako dobar. Osobno smatram da je najuskusniji bolani sa prasom. Najbolji bolaniji su oni ulicni, ali s njima morate biti oprezni. Bolaniji po restoranima, pogotovo onim elitnim, nisu tako dobri. Nekako su suhi i bezukusni. Osim toga u restoranu bolani serviraju na tanjuru. Bolani na tanjuru nije bolani. Najbolje prijaju kada se jedu iz umastenih, proslogodisnjih novina. Sastojci: Brasno Voda Sol Ulje Fila Fila od krompira Krompir naribate, dobro posolite i malo pobiberite. Fila od prase Prasu isjeckate sitno, posolite i pobiberite Za ostale kombinacije (spinat, tikva i dogh) nisam sigurna Priprema Napravite elasticno tijesto od brasna, vode i soli. Razvaljate kore oklagijom u obliku kruznice. Jufka (kora) mora biti tanka kao za bosansku pitu. U jednu polovicu kruznice stavite filu, a drugi dio kruznice prebacite preko file. Rubove stisnete tako da fila ne ispada. Na kraju, bolani izgleda kao polukrug. Przite na tavi, ali ne u previse ulja. Tava mora biti jako jako vruca. |