31.07.2005., nedjelja

S.O.S

To su riječi za kojima je vapil komp moga susjeda. Nije zaražen virusima, al je pretrpan demo igricama i to njih prek 20! Kad sam mu to obrisal i još neke gluposti, onda mi je bilo smiješno hrv. windowsi pa otvranja foldera jednim klikom miša i još neke sitnice na koje se rijetko gdi nalazi. Vapi komp i za formatiranjem, al mi se nije dalo pa sam se izvukel na to da nemam drivere za graf.!
Propustil sam formulu i žal mi je jer je Kimi napokon pobjedil, a Ferrari bil čak drugi!
E to je glavno kaj je bilo ovu moju nedjelju!

- 21:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.07.2005., subota

Subota

Ujutro sam napokon uspel formatirati disk! Nikak i nikak nije uspjevalo pa sam čak napravil low-level format kaj je potrajalo 1 sat. Nakon toga nije se htel dići sustav tj. instalacija nije htel krenuti, a sve sao zbog dvd-a!
Onda sam otišel natankati skuter jer mi se skoro zgasil kak je bil na rezervi! I onda sm složil napokon OS! I krenula instalacija progrmamov kaj je potrajalo do negde tam 15 sam s obzirom na njihovu količinu. I onda sreće li, našel sam nekog ko ima HP-a 6 i odjuril po knjigu. Pošto sam navečer išel van nisam imal baš puno vremena da ju čitam pa sam ju ostavil na stolu, no prije nego sam izašel otišel sam s sestrom na krstitke malom Jurici! Bilo je kak treba biti, a mali je baš bil simpa u odijelu! I onda vanka!

Bilo je supić, al je prerano završilo!
- 23:58 - Komentari (2) - Isprintaj - #

29.07.2005., petak

Vrućina

Opet divno buđenje u 8! Moš' mislit'!
Vozim se u Vž, podignem graf. karticu i nakon posjete mami vraćamo se doma. I u Ivanečkom naselju sudar. Motor se zabil u auto. Dečka su odveli u bolnicu, a ko je kriv nemam pojma.
Popodne sam se dosađival i skuhaval jedino sam pogledal Bračne vode. Al se negde oko 16 baka sjetila da budemo pianino vratili u kuću! Niko ga nije kupil pa se vraća unutra. Preznojili smo se svih nas petoro! I onda opet nike sve dok si nisam sel na skuter i provozal se da se malo ohladim! Sad čekam ST-ove i JAG.

Sad je ispalo da čitam knjige! Pa ovu sam pročital, al iz dosade. Znam da je ljeto, al od 13-16 je dosada. Pemo SOAD na kavu!

- 19:32 - Komentari (4) - Isprintaj - #

28.07.2005., četvrtak

O Beautiful day - da ne bi bil

U 8 sati probudili su me. Već u 9 sam bil u Vž-u. Odnesel sam grafičku na testrianje i kak se u 16 ispostavilo da je u redu, znači da je krivo napajanje. Pregrije se kad mora tolko snage trošiti na grafičku! I kad sam napokon došel doma uspjel sam se s posvaditi sa svima tak da sam popodne mogel na miru čitati knjigu sve do 16. Onda me sestra malo zgnjavila.

Zadnje vrijeme se zmiješal raspored emitiranja serija na HRT-u pa sam malo u bedu jer non stop moram pratiti na teletekstu kad mi budu Zvjezdane staze. Pozdraf

- 19:34 - Komentari (2) - Isprintaj - #

27.07.2005., srijeda

Servis

Zbudil sam se u 6 ujutro. Tek se razdanjivalo. Vozili smo nekog nekam pa smo se tak rano digli.
Kad smo ju ostavili na odredištu, otišel je tata dati krv. Nakon toga na kavu, Pevec, ćevape, Baumax i u 13 konačno u taj servis. Prošla je godina i pol pa je bil red da se auto servisira. 2 i pol sata sam stajal i s 10 metara gledal kak to sve pregledavaju i mjenjaju filtere. Dok smo čekali račun skoro su nam prodali još jedan auto, al nije im uspjelo. Nema tolko para.

I napokon u pol pet smo došli doma. Na prakiralištu smo pobrali jednu "babu" jer je htela lovu za bus, no bilo nam je usput pa smo ju uzeli sa sobom.

Onda sam posisal auto jer je zračni filter uspel stepsti u kabini! I eto kupaca za klavir! Koji su to mutavi ljudi. Nudili smo im ga ispod cijene samo da ga otpeljaju, no oni ni sami ne znaju kaj hoćeju!
I došla Taja s Juricom pa sam se s njom spominal do 20! Negde sat i pol!

Idem gledat TV Bumerang i čitat Harry Pottera. Čitam drugi put petu knjigu jer nemrem dojti do šeste!

- 20:46 - Komentari (1) - Isprintaj - #

26.07.2005., utorak

Pianino

Već jedno mjesec dana prodajemo pianino i danas je neki tipac bil tu s namjerom da ga kupi kad frajer skupa te antikvitete. Ima pianino oko 90 g. i u super je stanju, samo kaj za njega više nemamo mjesa nakon preuređenja kuće.

Opet dizanje u 10 pa TV pa ručak i onda sam popodne čital knjigu jedino sam usput pogledal lansiranje Discoverya na CNN-u i Bračne vode. Pa opet malo tu knjigu i sad pišem blog. Navečer me čeka vaterpolo i Zvjezdane staze i spavanac. Nemam inspiracije, valjda zbog ove sparine vani!



Sjedi neki čovjek u kavani i pije. Došlo je i vrijeme zatvaranja, pa mu je i gazda lokala rekao da mora otići. On ustane, i mrtav pijan padne licem na pod. Pomisli:
- Otpuzat ću van na čisti zrak. Možda me to malo otrezni, pa ću onda otići kući.
Kada je izašao van opet je ustao i ponovo pao licem na zemlju. Onda odluči otpuzati do kuće. Kada je stigao do kuće, ustao je pred vratima, i ponovo tresnuo koliko je dugačak licem o pod. Onda je otpuzao uz stepenice, dopuzao do kreveta, ponovo ustao i odmah pao u krevet, i zaspao. Ujutro, njegova žena se dere na njega:
- Opet si pio!
- Otkud znaš? - čudi se on.
- Zvali su iz kavane. Opet si ostavio tamo svoja invalidska kolica.

- 19:28 - Komentari (1) - Isprintaj - #

25.07.2005., ponedjeljak

Komarci, majčicu im ....................

Ja genijalac ostavil sam upaljeno svijetlo i otvoren prozor pa me sad pikaju.
Baki je danas rođendan pa je u 8 bil neki doručak, ali sam se zbog izmorenosti digel tek u 10.
Nakon kaj sam prolistal novine izvalil sam se na kauču do ručka. Najedem se i onda mi si je sestra sjela pred komp, a ja kak sam neke radil tak sam si legel na kauč i odspaval sat vremena.
Onda sam ispeljal auto iz garaže i usisal ga. Bilo je vruće, a u auto još vrućije.
I vratim se u kuću i sjednemo nas četvoro za stol kad dojde tata s mojim krsnim kumom tak da smo se do 6 razgovarali.
Onda sam pokosil travnjak i navečeral se. Malo na net pa ST-ovi pa opet net i sve tak do JAG-a!

Evo par viceva:

Ide Mujo preko pruge i sluša walkman. Vlak naleti na njega i razbije ga na komadiće. Izlazi Mujo iz bolnice poslije šest mjeseci i ode do robne kuće. Tamo vidi malog vlakića kako se vrti u krug i pomahnitano počne skakati po njemu. Prodavačica ga začuđeno upita što to radi, a njoj ponosno uzvrati:
- Treba njih utuć' dok su mali!


Pitali Bosanca što bi više volio biti; lijep ili glup.
- Glup!
- Zašto?
- Paaa, ljepota je prolazna!

Sreo Huso Tarzana.
Tarzan: Ja Tarzan.
Huso: Ja Huso.
Tarzan: Moja džungla.
Huso: Moja Bosna.
Tarzan: Moja Jane.
Huso: Moja Fata.
Tarzan: Moja Čita.
Huso: Jebi ga, moja ne čita.

- 21:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.07.2005., nedjelja

M.R.Z.I.M

Mrzim ovaj blog, tj. ne mrzim ga, no sad ga trenutno mrzim jer mi po već ne znam koji put neda da napišem komentare na druge blogove. UH! Stupid!

Danas mi je bil Dan D. Digli me u 10 sati nekse idem učit, a ja kak veliki frajer velim nema problema. Među skripte sam si umetnul onaj roman kaj je danas izašel u večernjem pa sam ga čital do prvog ometanja. Vratil sam se nakon 15 min i završil ga pa sam do ručka buljil u papire neke, a to je bilo oko 7.38 sek po srednjeeuropskom vremenu!
Nakon ručka zavalih se pred TV i otvorim formulu 1, al nakon sat vremena moral sam seliti pred TV-karticu na kompu jer je baki počela neka serija.
Završil formula i odem s ocem pomoć Niniju preselit neku komodu i uspješno smo izveli zadatak. Jest da sam zanesel kak bi još neke mogle napraviti, al ipak sjetim se pa nisam lud, donekle!!!
Onda sam pogledal zadnju etapu Toura i ovaj ludi Lance armstrong ga je osvojil 7. puta zaredom. Malo motore i onda s Ninijem neke novo instaliral na komp, večera i ST-ovi.
Rocky je u 22, makar ne znam zake to gledam, al mi je dosadno. Adios amigos!


P. Kad Bračanin prodaje parcelu?
O: Kad je oseka.


Dođe Hvaranin kod Bračanina i vidi ga kako trga tapete sa zidova.
Upita ga Hvaranin:
- Stavljaš nove tapete?
- Ne, nego se selim, - odgovori Bračanin.



Ide Mujo ulicom i vidi časnu sestru, priđe joj i ubije boga u njoj, odlazi mrmljajući:
- Što je u zadnje vrijeme ovom Batmanu, opet sam ga iznenadio.

- 22:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.07.2005., subota

Pola je 2 ujutro!

Teškom mukom probudih se u pola 11. Kak do ručka nisam znal kaj bi sa sobom nisam ništ ni napravil. Nakon ručka sam opet pofarbala onaj stup (bijel je ko bjelina). Opet mi malo bilo dosadno, no ovaj put sam pogledal kaj ima na TV-u i to Tour de France. Danas je bil kronometar pa je bilo zanimljivo. Moža nekom je to glupo, al je bila fora kad je jedan sa ceste zletil u jarak sa strane.
I onda smo otišli k prijateljima u kljet. Nisam dugo ostal jer sam išel van, no prvo u kino. Išel sam s curom gledat Batman begins i moram reći da sam zadovoljan filmom. Jedino se vidi da kad ne znaju kaj bi snimali snimaju nastavke ili stripove stavljaju na film. I onda na pizzu pa još malo van i kak mi se sad ne spava pišem još jedan post. LUV YA


Okupi svećenik opatice u samostanu i mrtvački ozbiljnim glasom im priopći, da je pod oltarom pronašao kurton.
- Grozno!!!, - uzviknu opatice.
- Hi, hi.., - nasmije se jedna.
Dalje svećenik izvijesti opatice kako je kurton bio pun sperme, i kako je nedvojbeno u samostanu bio nepoznati muškarac.
- Grozno!!!, - uzviknu opatice.
- Hi, hi..., - nasmije se jedna.
Zatim svećenik pripomene kako je pronađeni kurton na jednom mjestu bio i probušen.
- Grozno!!!, - uzviknu jedna.
- Hi, hi..., - nasmiju se ostale.


Došla dva Crnogorca na atletsko takmičenje i gledaju trku na 800 m. Trči grupa, a jedan zaostao iza svih.
- Viđu onu kukavicu, đe je jadan zaost'o!
- Muči čoče, to ti je naš Crnogorac.
- A viđe sokola, kako poćera onoliku gomilu!


Razgovaraju dva Crnogorca.
- Jes' li čuo, da smo zaratili sa Kinom?
- Nijesam. A koliko ih ima tija Kineza?
- Pa negdje oko milijardu.
- A nu, đe ćemo ih jadan, tol`ke pokopat?!

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.07.2005., petak

My heart beats like a drum

Probudil sam se u osam (najranije ove prazinke) kaj sam vozil mamu k doktoru u Vž. Dok je ona to sređivala ja sam malo prošvraljal po gradu, a kad sam "svršil" kupil sam si 24 sata i čekal ju u autu.
Zove me Mihael i pita a sam u Vž-u, a pazi kolke su bile šanse da jesam. Uglavnom ide u subotu na more pa mu je trebalo nešt videti. Čuj znam da ovo čitaš pa očekujem razglednicu!
Do ručka smo došli doma, a baka je napravila neke kaj opće ne volim no radi mirnog popodneva i to sam prežvakal.
I oko tri sam uzel bušilicu, stavil gore četku i otišel šmirglat onaj stup kaj smo ga jučer postavili, a onda ga čak i pofarbal! Skoro sam se imenoval nekim herojem, no mama me zadnju sekundu spustila na zemlju! :-D
I negde u 17 sam već bil tolko pospan da sam si sel u auto pustil LP legel na volan i zaspal! Spal sam pola sata pa mi je na licu ostal flek od volana!

Pogledal sam ST-ove i otišel trčat. Malo sam se razbudil pa idem sad gledat vaterpolo. Pozdrav svima!


Pitanje:
- "Koliko ima država u Europi?"
Odgovor:
- "Tri."
Pitanje:
- "A koje tri?"
Odgovor:
- "Europska unija, kandidati za Europsku uniju i Bosna i Hercegovina."


Prala Fata na potoku rublje na starinski, ručni način. U tom trenutku se sa planine odvali komad kamena i pogodi Fatu u glavu i ubije je. Nešto kasnije dolazi Mujo i vidi Fatu kako mrtva leži u potoku i kaže:
- E, jebem ti sreću, već mi treću veš mašinu sjeb'o kamenac.

Da perilica dulje živi dodaj _ _ _ _ _ _ !

- 21:18 - Komentari (3) - Isprintaj - #

21.07.2005., četvrtak

Danas sam se trebal dići u 8, no kak je padala kiša i Domać mi je napisal da nebude došel, digel sam se tek u junačkih pola 10. Malo sam se najel i otišel na kavu tj. na sok.
Popodne je prošlo relativno brzo jer sam jedan sat potrošil na postavljanje i betoniranje stupa.
Pogledal sam Bračne vode, ošel baki po neke lijekove, prošetal Pikija i pogledal ST-ove.

Napišem ovaj blog i idem se polako pripremat. Počinje maraton serija. Od 21 pa do 00.


Štef je na velikim mukama. Njemu kao podrumaru u velikom zadružnom vinskom podrumu kontrola je otkrila manjak od 300 litara najkvalitetnijeg vina.
- I onda, Štef, gdje je vino?
- Sem ga popil!
- Svih 300 litara?
- Ma ne, popil sam oko sto, a isto toliko odnesel sem doma.
- Ali ostalo je još sto, - nije se dao kontrolor.
- To sem prodal.
- Gdje su novci od prodaje, gdje?
- Kaki penezi, sem ih zapil!

Čovjek vrlo nesretan u braku vraća se kući potpuno pijan. Žena mu otvara vrata:
- Dakle - zamuckuje on i petlja jezikom - ja zbilja nemam sreće.
- Kako to? - pita ga žena.
- Cijelu večer sam pio da te zaboravim, a sada te vidim duplo!

- 20:31 - Komentari (2) - Isprintaj - #

20.07.2005., srijeda

Napokon

Skoro je ponoć. Obično pišem blog oko 9, no danas je sustav bil očito raspoložen. Prvo mi nije dal da stavim komentar na 2 bloga, a onda ni da napišem svoj. pasmaters

Ujutro sam kosil dvorište u biti voćnjak jer je trava malo narasla pa ga je grdo za videti, a opet volim kad zgleda ko nogometno igralište, samo kaj nesmem na njemu igrati nogomet.

Sjednem na predragi kauč kad zove tata da dojdem po njega kaj ga otfuram po skuter jer je servis gotov. Uspel sam sestru nagovoriti da ide s menom kaj mi kad pem doma ne bude dosadno, a onda pazi nju veli da ide, al samo ak pem s njom na kavu! Pa normalno da idem!

Malo sam na semaforu jednom tipu oduzel prednost pa mi je trubil, al kad se vukel ko deva.

A dan ne bi bio dan da mi opet nije bilo dosadno tak da sam do bračnih voda grijal kauč.
Njih sam pogledal pa ST-ove i onda vratil mi se moja mutavost.

Kak već pa 3 tjedna nema cross lige tak mi je sinula ideja da odem do vinograda to je 1300m dok cross staza ima 1550m, a to je tu negde. Samo je fora u tome da je cross staza skoro pa ravna dok ova od početka do kraja ide uzbrdo. Naravno o vremenu neću ni pričati, no bar sam se malo rekreiral.

U vaterpolu smo pobijedili rumunje 6 : 4 i ušli u osminufinala!

Pozdrav vama koji čitate moj blog, a naročito mojoj ekipi kojoj ni traga, ni glasa!



Prodaje Mujo sladoled na nudističkoj plaži i prilazi mu jedna dobra ženska i traži sladoled.
Gleda nju Mujo od glave do pete i daje joj sladoled. Pita njega ta ženska:
- Što je papku, zar nikad nisi vidio golu žensku?
A Mujo će njoj:
- Nije to, nego gledam odakle ćeš mi platit.


Putovala jednom časna sestra auto-stopom. Stopira ona nekih dva sata i nitko da joj stane. Poslije još sat vremena uzaludnog stopiranja zaustavi se Mujo i poveze je. Za vrijeme vožnje časna upita Muju:
- Kaži mi Mujo, kako to da si ti stao, jer ja stopiram već više od tri sata i ti si prvi koji je stao.
Mujo se okreće i ponosno odgovara:
- Svaki Batmanov prijatelj je i moj prijatelj!!!

- 23:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

19.07.2005., utorak

Piši blog, a Piki se razlajao

Nakon početnog umivanja vratil sam se u krevet i pročital treći krimi roman kaj izlazi u večernjem tak da je službeno buđenje bilo u 11 sati.

Bilo je vruće pa sam vrijeme do ručka provel u dnevnoj na kauću!

Popodne sam se malo sedel pred kompom i očistil sobu jer me mama skoro izludela sa stalnim govorenjem: "Počisti sobu ili............" Pukne čovjeku film pa složi i sobu.

I u tri je došel tata s posla. Ima ju na poslu Ladu nivu. Bil je na terenu negde tam gdi je i vrag rekel ajde bok i tak su zmazali auto kak da je bil na rally-u nekom. Lada je bijele boje tak da ju je blato potpuno promjenilo!

Pa se malo gledal Tour de France, Bračne vode i onda sam sestru izvel na pizzu. Bolje to neg da se učim.

Sad sam pogledal ST-ove i do JAG-a nemam pojma kaj budem radil. Pozdrav.


Za vrijeme jednopartijske demokracije pita učiteljica Ivicu:
- Ivice, tko je najveći ratnik za kojeg si ikada čuo?
Ivica odgovori:
- Josip Broz Tito.
Na to ga učiteljica pohvali i kaže:
- Sjedi, petica.
Ivica sjedne, skrivećki izvuče ispod klupe jednu sliku, pogleda je i šapne:
- Izvini Rambo, ali karijera je karijera.


Pita učiteljica đake:
- Recite za što se upotrebljava biber?
Ivica se javi:
- Za spavanje.
Učiteljica ga pita:
- Kako to misliš, za spavanje, Ivice?
- Pa lijepo. Moj tata kaže svaku večer mami:
- Daj da ti ga zabiberim, pa da bolje zaspiš.

- 20:35 - Komentari (5) - Isprintaj - #

18.07.2005., ponedjeljak

Rušenje, kolaps, špricanje

Kak najlakše riješiti doručak. Kad se dignem neda mi se raditi doručak tak da već par godina ujutro jedem krafnu, pizzu, hot dog....

I najveći napor ovih praznika definitivno!
Nakon doručka došle naredbe! Daj odi sruši marelicu koja se osušila. Sav sretan pa da se malo ispucam krenem ja to rušit. Okopal sam 20 cm oko marelice i počnem.
Nije trebalo dugo da mi sreća splasne. Ta gadna marelica (kad je bila zdrava bila je fina) ima četiri debela korijena pa sam se dobrano nalupal s sjekirom dok sam ih posjekel. Nakon pola sata masrelica je kapitulirala i to bezuvjetno.
Posljedice: Nje nema, a ja okupan znojem.

Onda sam malo zalegel na kauč i popodne otišel odnesti knjige (Dijana čekam onu poruku)! Kak je vani bilo odurno vruće, eto tog tzv. kolapsa.

I onda sam si pogledal snimljenu epizodu Star treka, a ovu danas moram gledat na plusu jer su moji išli špricat vinograd i ja sam bil primoran da idem s njima. Veli tata da ak mislim imati neke fešte u klijeti, onda moram neke i napraviti!


Priđe Muji neka cura i upita ga:
- Oprostite gospodine, imate li možda cigaru?
- Nemam cigaru, ali imam sat, - odgovori Mujo.
- Sto će mi sat, ta neću pušit sat?
- Ako nećeš pušit sat, bogati, puši onda pola sata.


Došao Mujo na divlji zapad i postao strašan revolveraš. Svi su ga se bojali. Jednog dana dođe on u neki mali grad bijesan kao ris. Uđe Mujo u saloon i priđe čovjeku sa zvijezdom.
- 'Ko si ti? - upita Mujo.
- Šerif, - odgovori on.
- E, da nisi Musliman, sad bih te odma' ubio...

- 20:47 - Komentari (4) - Isprintaj - #

17.07.2005., nedjelja

XP ili experience I guess

Počel bi blog opisivanjem današnjeg roštilja, no prvo sam se posvadil s tatom. Nije mu pasalo kaj sam mu rekel, al to se nekak prežmirilo pa je napravil super roštilj.
I kak nije bilo ničeg poslije ručka otišel sam do Lele i tam provel većinu vremena.
Zake? Pa prošlo je oko 5 god. kaj su XP-i instalirani i komp se znatno usporil, a i red je da se komp nakon tolko vremena, a i puno prije isformatira. Pošto je u pitanju celeron na 374 MHz potrajalo je.
Onda večerica, Zvjezdane staze.

Kaj budem dalje nemam pojma. Čini mi se da budem u pol jedanaest gledal Rocky 2, a onda išel spavat.

Uletio Mujo u vlak:
- Jel' ovo prvi razred?
- Jest!
- Dobar dan, ja sam vaš novi učitelj.


Došao Mujo sa privremenog rada u Francuskoj. Pita ga Fata:
- Je l' Mujo, kakve su tamo žene.
- Tamo postoje dvije vrste žena, Fato. Jednima je ime Moni, a drugima Monika.
- Pa, u čemu je razlika, - pita Fata.
- Kod Moni je pička mala, a kod Monika je velika, - kaže Mujo.
- Koja sam onda ja, - Fata će.
- Ti si harmonika, - kaže Mujo.

- 20:32 - Komentari (4) - Isprintaj - #

16.07.2005., subota

Da ne bi ispalo da ništ u svom životu fizički ne radim danas sam na biciklu otišel u grad i kupil ono kaj je trebalo. Al fora je u tome da živim u ulici u koju se dolazi uspinjajući se na brdo, a kak je počela padati kiša tak sam ja klačil i umoril se!
Gledam na Eurosportu svaki dan Tour de France i biciklisti prevaljuju oko 200 km i do zadnjeg sprinta pred ciljem dišu sasvim normalno kaj dovodi do zaključka da ti ljudi imaju vjerojatno najveću kondiciju od svih, a posebno onaj "ludi" Lance Armstrong.
E onda sam na HRT-u gledal dokumentarac o zemaljskim radarima na avionskim pistama gdi vele da oni danas su potrebni ko i nebeski radari jer je tolko aviona na pisti da ih kontrolori ne mogu pratiti pogledom, a naročito ne u magli. I onda pazi talijane. 1994. kupili su najsuvremeniji radar i instalirali ga tek 2001. nakon nesreće u kojoj je poginulo prek 80 ljudi!
Popodne sam provel za kompom, a onda sam išel s ekipom selit 2 ormara k susedima.
Baš je završil APOLLO 13. Film je O.K, al samo to.

Idem još malo TV gledat jer mi se ne spava, a sutra je važan dan! ROŠTILJAMO!!!

Nakon helikopterske nesreće spasioci preslušavaju crnu kutiju:
Mujo: Bolan Haso jel tebi ovdje malko hladno.
Pa je bolan kad baš pitaš - veli Haso.
Pa šta onda ne ugasiš ovaj propeler - reče Mujo!

- 23:08 - Komentari (3) - Isprintaj - #

15.07.2005., petak

Svakodnevica i Harry Potter

Opet sam dugo spaval no to je razumljivo jer sam ipak na praznicima.
Popodne mi se ostvaril san, a to je da sam opet bil sam doma kad su moji otišli u vinograd pa sam cijelo popodne gledal TV!
Navečer sam išel van tak da je dan bil tipičan, al neradan.

Harry Potter

Nisam ovisnik i fan, no pročital sam dosad svih pet knjiga i to čak ovu petu i na eng.
Pogledal sam i sva tri filma i pročital one dodatne dvije knjige.
I tak ovu noć u ponoć kreće u prodaju šesta knjiga Harry Potter i princ mješane krvi.
Nisam lud da ga odem kupiti ili da u redu stojim, al čekam da pročitam knjigu. Neko bi mogel reći da imam previše godina za to, al ne bi rekel jer ak se gleda popularnost knjige, čitaju ju svi, od mladih pa do starijih!
Nisam još knjigu pročital, al po prethodnima trebala bi biti bolja, jer kak serijal napreduje jedna je bolja od druge!


A ako neko mrzi lektiru, Harry Potter je spas!

Pita policajac Muju:
Jesi ti pijan?
Veli Mujo: nisam
A sad ćeš mi reć da si trijezan.
Jok, kaže Mujo.
Nego bolane pa kakav si onda?
Veli Mujo Taman, taman!

- 19:20 - Komentari (1) - Isprintaj - #

14.07.2005., četvrtak

Nakon svih ovih godina

Tebi je lako jer ti imaš mene,
a šta sam za to dobio,
na kraju ćeš me ostaviti,
e to bi i blesav vidioooooooooo.......................

Bijelo Dugme svira na radiu!

Ustaj sine idemo u Varaždin, 8 je sati.
Ništa budim se malko nervozan, no ubrzo me jedan vic raspoložil.

Amerikanci napokon odlučili podijeliti Irak na tri dijela:

1. Olovni
2. Bezolovni
3. Dizel

Nakon kaj su platili kauč otišli smo na pizzu. Moral sam sprazniti iksicu.
Dođem doma i onda skuteriranje! Mislim da je to novi izraz, nema ga u riječniku.
Odnesel sam teti Ljubici knjige (Dijana to je plus kaj ne!)
I negde oko 3 sam upalil kosilicu da pokosim ovu travu i jesam na svu sreću.
Onda je počela kiša pa sam virjeme utrošil na izmotavanje jer mi se nije dalo učiti.
I još na kraju malo Pikia (pas) zezal tj. bacal mu lopticu da ju nosi!
Zvjezdane staze odgledah, blog napisah i sad opet gledam serije do pola noći.

Zvali su da sutra stiže kauč pa je baka već u transu. Nakon mjesec dana soba joj napokon bude na mjestu!

- 20:50 - Komentari (4) - Isprintaj - #

13.07.2005., srijeda

Danas, today

Probudil me prvo razgovor u pola 9 no u biti me digla mama u 10 i rekla mi da se bum usmrdel u tom krevetu. Digoh se i onda dojde seka ajd me otfuraj do frenda kaj mu dam knjige za sestru. To sam obavil i došli doma u pola 12. Onda sam si malo mislil i odlučil vratiti presvlake u auto. Znam da više nisu tak lijepe, no dokad ne kupe nove (uskoro) budu dobre i za to mi je trebalo 2 sata.
Onda sam otišli malo gnjavit Lelu.
Pa onda malo sim tam, Zvjezdane staze, napišem ovaj kratak "literalni" rad pun gramatičkih pogrešaka i pogledam Bumerang Tv, pa pauza, JAG i spavanje.
Zvali su danas iz dućana da je stigel kauč pa ga treba sutra ići platiti, a ja moram voziti! tata vozi skutera na servis pa me slijedi rano buđenje.

Gruss gott! Ili tak nekak.

- 20:44 - Komentari (3) - Isprintaj - #

12.07.2005., utorak

!!!Tek je 11 sati!!!

Iscrpljen od jučer 11 sati je bilo vrijeme kada sam se digo iz krevetića!
Brz doručak, čitanje novina pa ručak. Mame nije bilo doma, a pripremila je pizzu, a kak sestra nije imala mira već je u pol 13 bila na stolu!
Malo smo opet odigrali podni tenis (pobjedil sam 4:1) i došli starci. Kak ne trpe da im veliš neke kaj im ne paše poslali me učit. Boljela me glava pa sam usput prelistal BUG i pročital dva krimi roman iz večernje i čak su O.K sam kaj im se radnje rasplete brzo, al to je kad su kratki.
Za večeru sam pojel pazi sad ono kaj je ostalo od pizze i onda pogledal star trekove!
Sad napišem B.L.O.G. i onda čekam JAG.

Sedam najtanjih knjiga na svijetu:

1. Slovenski zemljopisni atlas
2. Knjiga bosanskih mudrosti
3. Srpska junačka dijela kod povijest
4. Crnogorske radničke pjesme
5. Etiopijska kuharica
6. Hitlerova dobra dijela


Jučer sam napisla malo duži blog pa ga nitko nije pročital tak da mi se čini da ko i ja većina ne čita duga duga pisanja!
- 23:59 - Komentari (4) - Isprintaj - #

11.07.2005., ponedjeljak

Lienzen

Probudila me je u 2 i 40 ujutro pjesma What's going on. Spremil sam se ekspresno za 15 min tak da smo već u 3 krenuli s parkinga za Lienzen.
Ko i većina muških auto nam je važan, a kamioni su jedna vrsta "autov" pa malo o njemu.
Vozi MAN-a, 460 KS, 12830 ccm i ima otraga 18 metara dugu prikolicu.
I krećemo!!!
Kak je bil mrak i padala je kiša nisam nike videl sve tam negde do 5 pa uzalud pričat o krajoliku kad smo se samo zajebavli. Dojdemo na granicu i prejdemo ju bez većih briga i eto nas u Sloveniji. Još je bilo rano pa smo kroz Sloveniju prošli relativno brzo jer nije bilo nikog na cesti. I eto Austrije.
Stali smo na benzinskoj da napuni GObox. To je uređaj kaj je zaljpljen prek čičkov na staklo prednje i s njega se skida lova kak ga slikaju kamere na autoputu. Al kud li sreće nešt nije bilo u redu sa sustavom na bezinskama (probali smo na 3) i uspel je na parkingu uloviti policajce koji ontroliraju pa su mu oni nadoplatili. I krenemo na autocestu.
A tu ljudi moji jao nama. Svakih 10 metara na cesti je malo užebljenje tak kaj šoferi ne zaspiju, al to usput i iritira onog koji je budan! Naše autoceste su prema tima pojam.
Da se u Austriji dela, a ne samo kod nas za vrijeme z+turističke sezone istina jer svako malo se usporava zbog nekih radova. Tuneli im nisu baš neki pa tolko o tome. I kak smo se vozili zezancija čista sve dok nismo došli u 10 Rigips tvornicu. Tam su natovarili kamion i to 24 i pol tone. Krenemo doma i tam negde oko 13 i 15 smo stali i odspavali do 14 i 15. I onda nach Hause. Opet se tresemo na toj autocesti pa malo kroz Sloveniju i u 18 smo došli doma.
Kiša je padala ko mutava, al je bar prestala na jedno vrijeme tak da nije bilo bed cijelo vrijeme.

Kak mi je ovo bilo prvi put da idem s kamionom nekam bilo mi je fora i išel bi opet. Polako se voziš jer 24 tone nemreš tak lako zaustaviti kad se zatiraš, a opet i kamion je limitiran na 85 km/h.

A sad mi po glavi idu riječi jedne pjesme i nikak da ih izbacim kak god da mi sad cd svira.

Već sad jedva vidim no u 23 je JAG tak da do onda moram preživiti.

- 21:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.07.2005., nedjelja

Austrija

Digla me ujutro u 9 buka. Moji se našli na doručku pa krenula žustra rasprava i naravno moje buđenje. Posisal sam one mrave koje sam neku noć posipal s neo-petroidom ili tak nekak i onda otišel do Nineka na razgovor. Onda je Dado dofural kamion doma i otišel sam da vidim to čudo, a usput smo se dogovorili da idemo sutra u Austriju, on mora, a ja idem s njim. Sve je to bilo super no trebalo je pitat starce. Naručali smo se i onda pitam prvo mamu i veli O.K kaj je full nevjerojatno, a tata isto, al se osjetilo da im nije baš drago.
I onda zove jedna žena dal bi si uzeli malog mačka. Sestra sva sretna hoće, al zbog "mira" u kući ništa. Ima dvoje ljudi koji su kak da se izrazim protiv toga.
Onda me zove Domać da bu došel k meni kaj mi neke donesei neke si uzme. Malo sam u međuvremenu s Dadijem napucaval tenisku lopticu i eto Domaća.
E a onda se u mojoj sobi skupilo šestoro ljudi pa je bila čista komična situacija.
Onda je kišilo i sad više ne kiši. Idem neke jest jer ne vidim kak sam gladan, a moram ići spavat rano jer u 3 krećemo!

- 17:59 - Komentari (3) - Isprintaj - #

09.07.2005., subota

Friday

Spavah do pola 11. Onda sam se moral dići i to samo radi doručka. Ide ide dan, a navečer se ide van.
Prvo sam s Martinom išel po Dijanu i onda u Feniks. A onda čudo, zove me Domać da bu došel, gdi smo! Ekipa se povećava. Negde u pola 11 došli su Špiro i Horvat i zezali smo se u Feniksu do 20 do 12. Oni su otišli u Brezu, a Domać i ja na jedan roćkas na pola sata. On se malo rasprićal sa slavljenicom, a ja dečkima pokazal kak se igra belot. I vratili se mi u Brezu kad je Domać ošo doma, a mi se još zezali pola sata. Onda sam odfural Dijanu doma i otišel za njim u Bull, a tam nema mjesta pa da ne znam kaj! Tak da sam lijepo ošo doma i onda gledal TV do pola 3 ujutro!
Meni je bilo super, a mislim da i drugima!

- 17:56 - Komentari (2) - Isprintaj - #

08.07.2005., petak

Večernja škola.............

Nek ja sad pišem blog nakon ovak loše epizode serije Večernja škola. Obziromda je početak serija pa tam do pola bil čak jako smiješan bilo mi je super, no onda je počelo ono na poljskom i to je tolko pokvarilo emisiju da mi je bila više nego naporna. Ili ja ne kužim kaj je trebalo biti smiješno ili je zbilja bilo loše ne znam. Samo znam da sam sad u onom prolaznom bedu.
Danas ujutro probudila me mama koja je donesla Ninu u moju sobu i onda mi napravila ekspresno buđenje. Kad sam se najel sel sam si na skuter da vratim stick, uzmem si neki dvd i pogledam neke u vezi moba. Malo sam s sestrom igral neke kaj ima veze s ping pongom jer imamo rekete, mrežicu i loptice samo ga igramo na tepihu. Mrežicu stavimo na pod, a pravila su ista samo nemamo stol.

Nego kaj se dobije kad u riječima stolni tenis umjesto t stavite p?

Ping pong!

Došlo i podne kad sam se opet vozil na skuter i tak me propuhalo jer je bilo prohladno, a ja u kratkoj majci. I vrnem se, a na cesti Taja vozi Juricu pa sam se s njom zaspominal do pola 4 i onda sam do 6 gledal Bourneovu nadmoć (nastavak jučerašnjeg filma).
Irena si je uzela Nokiu 3120 pa sam joj ju malo podesil i pogledal si Zvijezdane staze, Bitange i princeze i deprimirajuću Večernju školu. Kaj bum dalje nemam pojma, al spat ne idem.

Sutra smo trebali ići van ko ekipa s faksa nas nekoliko jedno čini mi se 7, al zbog previše pi... u društvu kojima se neda očigledno nemo išli tj. bar ne svi! Tina ak nike drugo pemo na sok!

- 22:02 - Komentari (1) - Isprintaj - #

07.07.2005., četvrtak

Identitet

Obično na blogu pišem o tome kaj mi se događa tijekom dana, al kak danas nisam nike posebno napravil osim pogledal film (Bourneov identitet) koji mi je dal inspiraciju za ovasj post zato ću pisat o identitetu!
Prvo malo o filmu. Film je sniman po knjizi pa mu je i vrijednost automatski veća od onih tipičnih američkih špijunskih filmova. Govori o tipu koji nema pojma koja, a kak film traje tak se sve više i više prisjeća.
Al identitet nije samo ime. Identitet je nešto što si čovjek sam s vremenom stvara i po tome a drugi znaju.
Jedan dio ljudi kroz ima svoj jedan te isti identitet i takvi su pred svima. Dobro on se malo mijenja jer opet moramo biti i fleksibilni, al tu je u pitanju ponašanje.
Ima opet i ljudi koji se prilagođavaju okolini više pa to malo čudno izgleda.
I nakraju postoji kategorija po meni odvratnih ljudi koji se mijenjaju, al ne da budu kulturni, nego od sebe rade budale tj. potpuno se "uližu" okolini i glume da su nešto kaj nisu. Takvi ljudi prvo ispadnu glupi jer glume neke kaj nisu, a drugo često ih i zamrze ljudi koji ih znaju duže vrijeme!

Imati neki svoj identitet znači znati tko si i kakav si! Niko nevoli ljude koji su ono kaj drugi od njih žele da budu jer jednog dana to ih i košta!

- 20:49 - Komentari (3) - Isprintaj - #

06.07.2005., srijeda

Sve i svašta

Jednom sam napisal da muku mučim s naslovima i dalje je tak. Nekak naslove odabirem po načinu kaj mi prvo padne napamet, al odsad i to se mora promjeniti. :-D
Moram priznati ovakvo buđenje nisam imal već duže vrijeme. Negde poslije 8 u sobu mi je "upal" Dubo. Jučer je završil onaj tekst no na poslu mu disketu neće otvoriti! I kaj sad. Uzmem USB jer očito neke nevalja s disketnom jedinicom, graf. mu uredim tekst i stavim mu to kod sebe na komp. Usput je on to još pregledaval pa se to otegnulo tam nege do 11, a sad mu to moram staviti na cd jer je to čini se jedini način da si to prenese na komp na poslu!
Malo mi dosadilo pa sam otišel u grad, al mi je baka uspela uvaliti 20 kn nek joj kupim lampaše!
Za čudo Božje danas mi uopće nije bilo dosadno.
Tek kaj sam se najel i malo si pogledal nešt na kompu usljedil je nastavak priče s bakom. Ujutro sam kupil lampaše pa je logično da ih odnese na groblje, a to znači da ju neko mora otfurati, a kak je tata na poslu ja sam jedini logični izbor.
I vratimo se doma. Kad su starci kupili auto kupili su i preslake koje su s vremenom izgubil na ljepoi tak da sam ih danas izvadil van i kad sam to napravil mislil sam si kaksu ih uopće mogli nutra staviti!!!
I onda sam si sestričnu izvel u videoteku! Malo je smiješno, no ima tek 12 godina. Ona je uzela Riba, ribi grize rep iliti Shark tale, a ja Bourneov identitet i to samo zato jer je snimljen po knjizi Roberta Ludluma, a po meni dobar je pisac.
A sad idem gledat TV BUmerang, al ne znam zake. Serija je čak dosadna. Ima par fora, a od par njih i jedva koja uspije. A onda JAG kojeg gledam jer me to i interesira!

- 20:58 - Komentari (2) - Isprintaj - #

05.07.2005., utorak

Inat

Inat je nešt kaj nikako nije dobro. Kak sam jučer imal na večer okršaj s jednom osobom tak sa se zainatil i normalno bilo mi je žal. Gledal sam jučer TV do 1 ujutro jer su bili Hakeri (Angleina Jolie), a digel sam se 10 do 8. naviknuti sam da spavam dugo tak da me prvo boljela glava ujutro, a sad sam već polako i pospan a tek je 20:30.
Onda sam se najel i otišel završiti košnju dvorišta i taman kad sam završil počela kiša. Onda sam mamu otpeljal u školu jer su imali predavanje o nekom UNICEF-ovom projektu i došel opet doma.
Imal sam fini ručak. Juhu od šparoga i girice! Njam Mljac
I onda pred svoj dobri, stari (nije stari, to je više radi izgleda) komp. Malo pomalo ide dan tak da sam čak poredal CD-e po abecedi.
Dosad sam malo čuval Ninu i pogledal si Zvjezdane staze jer je počela druga sezona, a nju emitiraju prvi puta. Inače sam malo ovisnik o STAR TREK serijalu.
Sad pa nemam pojma kaj bum dalje tj. do 23 kad mi počne JAG, al bum probal neke zmisliti s Domaćevim kolokvijem.

Budite pozdravljeni.

P.S Onaj oglas kaj sam predal danas se vrti i već su zvali doma dal još uvijek prodajemo! Marketing mi ide!

- 20:31 - Komentari (3) - Isprintaj - #

04.07.2005., ponedjeljak

Eh

Mislil sam do prije 20 min napisati sasvim neke drugo nego budem sad napisal U biti do prije 20 min sam bil dobre volje, al je u mojoj sobi bil najveći seronja i sad sam full u bedu!
Digel sam se 20 do 8 jer sam danas na faks išel na izlet.
Prvo sam s Martinom bil na soku u PUB-u pa onda S Mihaelom na pikadu i opet sam izgubil, ali ovaj put zahvaljujući sam sebi jer nisam mogel stepsti 20 jedno 5 bacanja kaj me koštalo zoga da me prešel i na kraju pobjedil, a onda smo otišli malo "peglat" iksicu pa je i Domać isto došel.
Onda nas je vozil doma i to Martinu, Mihaela i mene.
Onda sam si sel u svoj auto i otišel kupiti benzin za flaksericu, posuditi si BUG i kad sam tam došel onda sam usput moral i stol prenositi. FAIR PLAY ak nike drugo.
I onda oglas. Baka si je dala urediti dnevnu sobu tak smo iselili iz te sobe pianino koji je sad na prodaju jer je sestra zvaršila glazbenu školu pa su joj i dinamičke orgulje dobre. Tjedan dana samo govore da treba dati oglas no niko nike ne poduzima. I jučer navečer pošalje me baka na kat nek napišu oglas i odnesu ga sutra, a onda sam prvo bil špotani kak nike ne delam, a kad sam im rekel nek vele kaj da napišem rekli su mi da nek to napišem sam. I tak sam neke napisal i odnesel danas i to čak tri puta jer prva dva puta nikog nije bilo.
Onda sam se malo poigral na kompu i otišel kosit dvorište. Kak u zadnje vrijeme kiša pada tak je i trava zrasla, a volim da mi dovrište je uredno pa sam ga eto pokosil.
Malo gledanja Tv-a, večera i već je 20:00 kad dojde Dubo.
Već dva dana radi neki word dokument i napravil je 20 strana. Sve je to lijepo i super dok nije rekel da to ima samo na disketi i da mu disketa ne radi. Kao što većina zna disketa je jedan od najnepouzdanijih medija za prijenos podataka i kao takva nikak nije jedino sredstvo čuvanja podataka. Nisam ju mogle spasiti jer ni recover data nije djeloval pa sad nažalost mora sve iz početka.
Idem sad malo čitat neku knjigu do 11 kad počinje JAG na Novoj TV.

Pozdrav svima i hvala vam na komentarima!

- 21:32 - Komentari (1) - Isprintaj - #

03.07.2005., nedjelja

Nitko neće trovati moje glumce!

Tak se zove krimi roman koji leži na mom stolu. Ima 12 str. pa mi se čak čini da ga možda budem pročital navečer.
Jučer sam gledal koncert do kraja i onda još TV pa sam išel spavat u 1 stoga sam danas spaval do 11 sati!
Nisam ni doručkoval nego sam si sel pred video i gledal ono kaj sam si snimil dok nisam bil doma.
Malo se naručam i pogledam formulu kad dojde teta da joj je danas 12 god. braka pa da dojdem na kolače.
I onda tek kaj sam si sel pred komp dojde baka da idem pobrati višnje, a pošto znam da nem imal mira ak to ne napravim nem imal mira.
I sad eto napokon sam na miru pišem ovaj svoj dosadan blog, jer kak mi druga teta veli ko to opće čita i moram priznat da se slažem s njom.
Sad mi je glavna briga koji bum film pogledal navečer, al bum neke zmislil! Pozdrav ekipi, a sutra se vidimo.
Tina čestitam, vidim da si napisala novi blog tj. post!


Vidi sliku!
- 19:12 - Komentari (5) - Isprintaj - #

02.07.2005., subota

Čišćenje

Danas je svanulo jutro!!!
Šalim se malo.
Išli smo ujutro u Vž i mama i tata i sestra i baka i ja. Jučer smo ih uselili opet tj. vratili smo ormare u dnevnu sobu, a danas se išlo po kauč, tj. bar jedan dio nas. Sestra si je išla po rimljanke ili kak god se već zovu.
Prešli smo prvi pa drugi i napokon došli u treći dućan! I našli taj kauč i fotelju za koje moram priznat da mi se sviđaju i kupili. Bil sam sretan jer smo ih kupili dost brzo, a nismo se ni jemput posvadili kaj je za moju temperamentnu obitelj uspjeh.
Iksica se regenerirala pa smo išli na pizzu i doma tak da sam već u 13 bil u Ivancu!
Dojdemo doma i uzmem usisavač, krpu i sestru. Ja sam slagal stvari na mjesto, a sestra je brisala prašinu i onda sam još posisal tak da mi se u sobu vratil red! Pogledal sam TV Bumerang i žal mi je kaj serija ima samo par fora tak da i nije baš pretjerano humoristična!
Pa malo večera, igrice, napišem blog i odem gledat snimku koncerta Bijelog Dugmeta na RTL-u u 20:15. Nisam bil na koncertu tak da TV bude zadovoljavajući!

- 19:12 - Komentari (1) - Isprintaj - #

01.07.2005., petak

War of the worlds

Digel sam se u osam kaj sam malo složil sobu jer Fafica treba u 10 dojdi do mene. Ja to malo zbacam u ormar i eto nje. Od 10 do pola 1 smo neke zmišljavali na kompu, al ne baš pametno. Onda je ona otišla, a ja sam išel malo Ninu zabavljat.
Došel tata doma pa smo išli preselit ormar u dnevnu sobu. Parket je postavljen i polakiran, zidoviokrećeni, radiator pofarban i gotovo je. Preselil sam i TV tak da sam sad opet vlasnik svoje sobe i mogu gledat na TV kartici kaj hoću!
I onda sam opet nanovo igral Underground 2 i sad se spremim i idem van.

Rat svijetova. Pročital sam kritiku jednog blogera i sad me film još jače zaintigriral! Jedva čekam da ga pogledam!

- 19:20 - Komentari (1) - Isprintaj - #

< srpanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Ja sam Ivan, studoš i na pol vremena radim na Radio Ivancu. U slobodno vrijeme visim na netu, čitam i ljubim.

Only when all is lost is there something to live for!