Indijanka vegetarijanka
17.10.2016., ponedjeljak
Moja današnja berba
27.09.2016., utorak
Divlje jesenske bruskete i pizza
Kruh Maslinovo ulje Pečurke Turčini Sol, papar Patlidžan Češnjak Masline Kriške kruha nakapati maslinovim uljem. Popapriti. Na svaku staviti kolut patlidžana. Potom dodati nasjeckane pečurke i turčine i na kolutiće nasjeckane masline. Posipati češnjakom i po želji origanom i bosiljkom. Opet pokapati maslinovim uljem. Posoliti i popapriti. Zapeći u pećnici na 200 stupnjeva 10 - 15 minuta. Crno brašno Kvasac suhi Sol Topla voda Patlidžan Masline Kečap ili pasirana rajčica Pečurke Origano Bosiljak Umijesiti tijesto od crnog brašna, malo soli, suhog kvasca i tople vode. Kad odstoji trgati komade i oblikovati pizze. Obilato namazati kečapom ili domaćim umakom od rajčice. Patlidžan tanko narezati i poslagati. Obilato staviti maslina. Dodati pečurke. Posuti bosiljkom i origanom. Peći na 200 stupnjeva 20ak minuta. Oznake: bruskete, pizza, jesen, gljive, pečurke, turčini |
21.10.2015., srijeda
Brusketi s turčinima
Ove jeseni ima doista popriličan broj turčina u šumi. Naravno, gljiva turčina. Lijepi su dok rastu. Fini su kad se pripreme. Stoga danas donosim recept kako pravim bruskete ili, kako to volim zvati, čalabrčke s turčinima. Kruh izrezati na tanke ploške, nakapati maslinovim uljem i dodati na svaku krišku nasjeckanog bijelog luka. Posoliti i popapriti. Dodati narezane komade turčina. Još malo popapriti. Zapeći u pećnici na 200 stupnjeva oko 15 minuta ili kraće ako volite mekše bruskete ili dulje ako volite hrskavije. Dobar tek! Prije pećnice: Poslije pećnice: Oznake: bruskete, brusketi, turčin, turčini, gljive, bruschette |