Indijanka vegetarijanka

27.09.2016., utorak

Divlje jesenske bruskete i pizza

Kruh
Maslinovo ulje
Pečurke
Turčini
Sol, papar
Patlidžan
Češnjak
Masline

Kriške kruha nakapati maslinovim uljem. Popapriti. Na svaku staviti kolut patlidžana. Potom dodati nasjeckane pečurke i turčine i na kolutiće nasjeckane masline. Posipati češnjakom i po želji origanom i bosiljkom. Opet pokapati maslinovim uljem. Posoliti i popapriti. Zapeći u pećnici na 200 stupnjeva 10 - 15 minuta.

Image and video hosting by TinyPic

Crno brašno
Kvasac suhi
Sol
Topla voda
Patlidžan
Masline
Kečap ili pasirana rajčica
Pečurke
Origano
Bosiljak

Umijesiti tijesto od crnog brašna, malo soli, suhog kvasca i tople vode. Kad odstoji trgati komade i oblikovati pizze. Obilato namazati kečapom ili domaćim umakom od rajčice. Patlidžan tanko narezati i poslagati. Obilato staviti maslina. Dodati pečurke. Posuti bosiljkom i origanom. Peći na 200 stupnjeva 20ak minuta.


Oznake: bruskete, pizza, jesen, gljive, pečurke, turčini


21.10.2015., srijeda

Brusketi s turčinima

Ove jeseni ima doista popriličan broj turčina u šumi. Naravno, gljiva turčina. Lijepi su dok rastu. Fini su kad se pripreme. Stoga danas donosim recept kako pravim bruskete ili, kako to volim zvati, čalabrčke s turčinima.

Kruh izrezati na tanke ploške, nakapati maslinovim uljem i dodati na svaku krišku nasjeckanog bijelog luka. Posoliti i popapriti. Dodati narezane komade turčina. Još malo popapriti. Zapeći u pećnici na 200 stupnjeva oko 15 minuta ili kraće ako volite mekše bruskete ili dulje ako volite hrskavije. Dobar tek!

Prije pećnice:

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Poslije pećnice:

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: bruskete, brusketi, turčin, turčini, gljive, bruschette


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.