Indijanka vegetarijanka
27.09.2016., utorak
Divlje jesenske bruskete i pizza
Kruh Maslinovo ulje Pečurke Turčini Sol, papar Patlidžan Češnjak Masline Kriške kruha nakapati maslinovim uljem. Popapriti. Na svaku staviti kolut patlidžana. Potom dodati nasjeckane pečurke i turčine i na kolutiće nasjeckane masline. Posipati češnjakom i po želji origanom i bosiljkom. Opet pokapati maslinovim uljem. Posoliti i popapriti. Zapeći u pećnici na 200 stupnjeva 10 - 15 minuta. Crno brašno Kvasac suhi Sol Topla voda Patlidžan Masline Kečap ili pasirana rajčica Pečurke Origano Bosiljak Umijesiti tijesto od crnog brašna, malo soli, suhog kvasca i tople vode. Kad odstoji trgati komade i oblikovati pizze. Obilato namazati kečapom ili domaćim umakom od rajčice. Patlidžan tanko narezati i poslagati. Obilato staviti maslina. Dodati pečurke. Posuti bosiljkom i origanom. Peći na 200 stupnjeva 20ak minuta. Oznake: bruskete, pizza, jesen, gljive, pečurke, turčini |
17.02.2014., ponedjeljak
Pizza s kiselom paprikom?
Za vikend me put nanio u Veliku Goricu. I tamošnju pizzeriju 'Gavran'. I pizzu 'vegetarijanku'. Na 'vegetarijanki' šparoge, artičoke, kapari i paprike… I sve ukiseljeno. Ajde ovo drugo je nekako i normalno da je ukiseljeno, ali paprika – ukiseljena paprika na pizzi, kako će to ići? Svježa paprika na pizzi je nepisani zakon. Međutim, kisela… Baš nekako ne prolazi. Oznake: pizza, paprika, ukiseljeno |