Indijanka vegetarijanka

27.09.2016., utorak

Divlje jesenske bruskete i pizza

Kruh
Maslinovo ulje
Pečurke
Turčini
Sol, papar
Patlidžan
Češnjak
Masline

Kriške kruha nakapati maslinovim uljem. Popapriti. Na svaku staviti kolut patlidžana. Potom dodati nasjeckane pečurke i turčine i na kolutiće nasjeckane masline. Posipati češnjakom i po želji origanom i bosiljkom. Opet pokapati maslinovim uljem. Posoliti i popapriti. Zapeći u pećnici na 200 stupnjeva 10 - 15 minuta.

Image and video hosting by TinyPic

Crno brašno
Kvasac suhi
Sol
Topla voda
Patlidžan
Masline
Kečap ili pasirana rajčica
Pečurke
Origano
Bosiljak

Umijesiti tijesto od crnog brašna, malo soli, suhog kvasca i tople vode. Kad odstoji trgati komade i oblikovati pizze. Obilato namazati kečapom ili domaćim umakom od rajčice. Patlidžan tanko narezati i poslagati. Obilato staviti maslina. Dodati pečurke. Posuti bosiljkom i origanom. Peći na 200 stupnjeva 20ak minuta.


Oznake: bruskete, pizza, jesen, gljive, pečurke, turčini


17.02.2014., ponedjeljak

Pizza s kiselom paprikom?

Za vikend me put nanio u Veliku Goricu. I tamošnju pizzeriju 'Gavran'. I pizzu 'vegetarijanku'.

Na 'vegetarijanki' šparoge, artičoke, kapari i paprike… I sve ukiseljeno. Ajde ovo drugo je nekako i normalno da je ukiseljeno, ali paprika – ukiseljena paprika na pizzi, kako će to ići?

Svježa paprika na pizzi je nepisani zakon.

Međutim, kisela…

Baš nekako ne prolazi.

Oznake: pizza, paprika, ukiseljeno


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.