Indijanka vegetarijanka
06.10.2016., četvrtak
Nakon kukuruza
01.10.2016., subota
Kroz travu
27.09.2016., utorak
Divlje jesenske bruskete i pizza
|
Kruh Maslinovo ulje Pečurke Turčini Sol, papar Patlidžan Češnjak Masline Kriške kruha nakapati maslinovim uljem. Popapriti. Na svaku staviti kolut patlidžana. Potom dodati nasjeckane pečurke i turčine i na kolutiće nasjeckane masline. Posipati češnjakom i po želji origanom i bosiljkom. Opet pokapati maslinovim uljem. Posoliti i popapriti. Zapeći u pećnici na 200 stupnjeva 10 - 15 minuta. ![]() Crno brašno Kvasac suhi Sol Topla voda Patlidžan Masline Kečap ili pasirana rajčica Pečurke Origano Bosiljak Umijesiti tijesto od crnog brašna, malo soli, suhog kvasca i tople vode. Kad odstoji trgati komade i oblikovati pizze. Obilato namazati kečapom ili domaćim umakom od rajčice. Patlidžan tanko narezati i poslagati. Obilato staviti maslina. Dodati pečurke. Posuti bosiljkom i origanom. Peći na 200 stupnjeva 20ak minuta. ![]() Oznake: bruskete, pizza, jesen, gljive, pečurke, turčini |
26.09.2016., ponedjeljak
Zalazak na prvi dan jeseni
![]() Oznake: jesen, prvi dan jeseni |
21.11.2013., četvrtak
Podsjetnik na toplu ranu jesen
28.10.2013., ponedjeljak
Evo jeseni, evo zmija
|
Već sam pomislila ovu godinu, 2013. nazvati godinom bez zmija. Naime, nisam nijednu vidjela ove godine iako ih redovito vidim u svako proljeće i ljeto. Ali, 'o'š vraga. U subotu u šetnji, sunce se raširilo i ugrijalo, a na šumskom puteljku – evo ti zmije. Nije joj bilo dovoljno toplo pa je samo ležala, raširila se i uopće se nije prepala ni mene ni pasa. Zaobišla sam je u širokom luku. Zmija je jedina životinja koje se bojim i oči mi narastu kao dvije lopte čim je vidim… i bris kući koliko me noge nose, netko bi pomislio da zmija može trčati kao konj kad bi me vidio kako bježim pred njom. Radilo se samo o sljepiću, neki ga i ne svrstavaju u prave zmije, ali meni je to sasvim dovoljno za bijeg. |















