Indijanka vegetarijanka
06.10.2016., četvrtak
Nakon kukuruza
01.10.2016., subota
Kroz travu
27.09.2016., utorak
Divlje jesenske bruskete i pizza
Kruh Maslinovo ulje Pečurke Turčini Sol, papar Patlidžan Češnjak Masline Kriške kruha nakapati maslinovim uljem. Popapriti. Na svaku staviti kolut patlidžana. Potom dodati nasjeckane pečurke i turčine i na kolutiće nasjeckane masline. Posipati češnjakom i po želji origanom i bosiljkom. Opet pokapati maslinovim uljem. Posoliti i popapriti. Zapeći u pećnici na 200 stupnjeva 10 - 15 minuta. Crno brašno Kvasac suhi Sol Topla voda Patlidžan Masline Kečap ili pasirana rajčica Pečurke Origano Bosiljak Umijesiti tijesto od crnog brašna, malo soli, suhog kvasca i tople vode. Kad odstoji trgati komade i oblikovati pizze. Obilato namazati kečapom ili domaćim umakom od rajčice. Patlidžan tanko narezati i poslagati. Obilato staviti maslina. Dodati pečurke. Posuti bosiljkom i origanom. Peći na 200 stupnjeva 20ak minuta. Oznake: bruskete, pizza, jesen, gljive, pečurke, turčini |
26.09.2016., ponedjeljak
Zalazak na prvi dan jeseni
Oznake: jesen, prvi dan jeseni |
21.11.2013., četvrtak
Podsjetnik na toplu ranu jesen
28.10.2013., ponedjeljak
Evo jeseni, evo zmija
Već sam pomislila ovu godinu, 2013. nazvati godinom bez zmija. Naime, nisam nijednu vidjela ove godine iako ih redovito vidim u svako proljeće i ljeto. Ali, 'o'š vraga. U subotu u šetnji, sunce se raširilo i ugrijalo, a na šumskom puteljku – evo ti zmije. Nije joj bilo dovoljno toplo pa je samo ležala, raširila se i uopće se nije prepala ni mene ni pasa. Zaobišla sam je u širokom luku. Zmija je jedina životinja koje se bojim i oči mi narastu kao dvije lopte čim je vidim… i bris kući koliko me noge nose, netko bi pomislio da zmija može trčati kao konj kad bi me vidio kako bježim pred njom. Radilo se samo o sljepiću, neki ga i ne svrstavaju u prave zmije, ali meni je to sasvim dovoljno za bijeg. |