Indijanka vegetarijanka
30.09.2016., petak
Jeste li vidjeli dva turčina mlada? :)
21.10.2015., srijeda
Brusketi s turčinima
Ove jeseni ima doista popriličan broj turčina u šumi. Naravno, gljiva turčina. Lijepi su dok rastu. Fini su kad se pripreme. Stoga danas donosim recept kako pravim bruskete ili, kako to volim zvati, čalabrčke s turčinima. Kruh izrezati na tanke ploške, nakapati maslinovim uljem i dodati na svaku krišku nasjeckanog bijelog luka. Posoliti i popapriti. Dodati narezane komade turčina. Još malo popapriti. Zapeći u pećnici na 200 stupnjeva oko 15 minuta ili kraće ako volite mekše bruskete ili dulje ako volite hrskavije. Dobar tek! Prije pećnice: Poslije pećnice: Oznake: bruskete, brusketi, turčin, turčini, gljive, bruschette |
18.08.2015., utorak
Masline, voće, paprika…
Jutarnji piše o 95-godišnjem Turčinu koji izgleda kao da ima 30 – 40 godina. Zove se Kazim Gurbuz i njegove fotografije napravile su pravu pomutnju u medijima i društvenim mrežama. Kaže kako redovita vježba jogu te je vrlo važna prehrana, ističe – voće, papriku, masline te med. 1961. godine doživio je prometnu nezgodu i ostao paraliziran. Liječnici su mu rekli da neće prohodati, ali on jest. Ono što je zanimljivo kod dugovječnih osoba jest da još nijedna nije savjetovala da se jede svinjetina, govedina, piletina ili slično. Najčešće je to upravo biljna hrana. Oznake: turčin, Kazim Gurbuz, dugovječnost, prehrana |