Indijanka vegetarijanka
30.07.2014., srijeda
Kontinentalno – morska juha
Po dvije velike žlice heljdine kaše, riže i crvene leće Lovorov list Listić ružmarina 3 - 4 listića maslačka Par češnjeva bijelog luka Par kapljica maslinovog ulja Dvije velike žlice zobene kaše Sol i papar Staviti u lonac vode i u njega opranu kašu, rižu i leću te dodati lovor i ružmarin. Ostaviti da se kuha dok sve ne omekša. Dodati sitno isjeckano lišće maslačka i još malo kuhati. Na kraju dodati zobenu kašu, sol i papar, izvaditi lovorov list te kratko prokuhati. Ugasiti vatru. Dodati sitno isjeckani češnjak i nekoliko kapi maslinovog ulja. Ostaviti da malo odstoji prije konzumacije. Nema fotke, juha nestala prije nego sam je uspjela fotografirati. A dobra je i hladna. Oznake: juha, heljda, leća, riža |
13.12.2013., petak
Pljeskavice od crvene leće
Crvena leća, namočena barem dobra dva sata Glavica crvenog luka Sol i papar Nekoliko češnjeva bijelog luka Sjemenčice koje život znače po izboru – lan, sezam, suncokret ili bučine sjemenke Malo sjemenki kima Malo brašna i vode Malo maslinovog ulja Leću ocijediti i zajedno sa svim ostalim osim kima, vode, ulja i brašna staviti u blender i dobro izblendati. Ako je presuho dodati malo vode. Izliti u posudu i dodati malo brašna da se smjesa poveže te kim. Treba biti gušća smjesa koja se lijepi. Žlicama oblikovati pljeskavice u tavi u kojoj se stavi samo malo maslinovog ulja i peći s obje strane dok ne porumeni. Poslužiti u pecivu ili lepinji u kojoj se stavi puno svježeg povrća po izboru (npr. crvenog luka, zelene salate, kupusa, paradajza, matovilca ili po želji, a jako dobru pašu i kiseli krastavci). Oznake: pljeskavice, leća, vege |