Indijanka vegetarijanka

30.07.2014., srijeda

Kontinentalno – morska juha

Po dvije velike žlice heljdine kaše, riže i crvene leće
Lovorov list
Listić ružmarina
3 - 4 listića maslačka
Par češnjeva bijelog luka
Par kapljica maslinovog ulja
Dvije velike žlice zobene kaše
Sol i papar

Staviti u lonac vode i u njega opranu kašu, rižu i leću te dodati lovor i ružmarin. Ostaviti da se kuha dok sve ne omekša. Dodati sitno isjeckano lišće maslačka i još malo kuhati. Na kraju dodati zobenu kašu, sol i papar, izvaditi lovorov list te kratko prokuhati. Ugasiti vatru. Dodati sitno isjeckani češnjak i nekoliko kapi maslinovog ulja. Ostaviti da malo odstoji prije konzumacije. Nema fotke, juha nestala prije nego sam je uspjela fotografirati. A dobra je i hladna.

Oznake: juha, heljda, leća, riža


13.12.2013., petak

Pljeskavice od crvene leće

Crvena leća, namočena barem dobra dva sata
Glavica crvenog luka
Sol i papar
Nekoliko češnjeva bijelog luka
Sjemenčice koje život znače po izboru – lan, sezam, suncokret ili bučine sjemenke
Malo sjemenki kima
Malo brašna i vode
Malo maslinovog ulja

Leću ocijediti i zajedno sa svim ostalim osim kima, vode, ulja i brašna staviti u blender i dobro izblendati. Ako je presuho dodati malo vode. Izliti u posudu i dodati malo brašna da se smjesa poveže te kim. Treba biti gušća smjesa koja se lijepi. Žlicama oblikovati pljeskavice u tavi u kojoj se stavi samo malo maslinovog ulja i peći s obje strane dok ne porumeni.

Poslužiti u pecivu ili lepinji u kojoj se stavi puno svježeg povrća po izboru (npr. crvenog luka, zelene salate, kupusa, paradajza, matovilca ili po želji, a jako dobru pašu i kiseli krastavci).

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: pljeskavice, leća, vege


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.