Indijanka vegetarijanka
13.12.2013., petak
Pljeskavice od crvene leće
Crvena leća, namočena barem dobra dva sata Glavica crvenog luka Sol i papar Nekoliko češnjeva bijelog luka Sjemenčice koje život znače po izboru – lan, sezam, suncokret ili bučine sjemenke Malo sjemenki kima Malo brašna i vode Malo maslinovog ulja Leću ocijediti i zajedno sa svim ostalim osim kima, vode, ulja i brašna staviti u blender i dobro izblendati. Ako je presuho dodati malo vode. Izliti u posudu i dodati malo brašna da se smjesa poveže te kim. Treba biti gušća smjesa koja se lijepi. Žlicama oblikovati pljeskavice u tavi u kojoj se stavi samo malo maslinovog ulja i peći s obje strane dok ne porumeni. Poslužiti u pecivu ili lepinji u kojoj se stavi puno svježeg povrća po izboru (npr. crvenog luka, zelene salate, kupusa, paradajza, matovilca ili po želji, a jako dobru pašu i kiseli krastavci). Oznake: pljeskavice, leća, vege |