Indijanka vegetarijanka

30.07.2014., srijeda

Kontinentalno – morska juha

Po dvije velike žlice heljdine kaše, riže i crvene leće
Lovorov list
Listić ružmarina
3 - 4 listića maslačka
Par češnjeva bijelog luka
Par kapljica maslinovog ulja
Dvije velike žlice zobene kaše
Sol i papar

Staviti u lonac vode i u njega opranu kašu, rižu i leću te dodati lovor i ružmarin. Ostaviti da se kuha dok sve ne omekša. Dodati sitno isjeckano lišće maslačka i još malo kuhati. Na kraju dodati zobenu kašu, sol i papar, izvaditi lovorov list te kratko prokuhati. Ugasiti vatru. Dodati sitno isjeckani češnjak i nekoliko kapi maslinovog ulja. Ostaviti da malo odstoji prije konzumacije. Nema fotke, juha nestala prije nego sam je uspjela fotografirati. A dobra je i hladna.

Oznake: juha, heljda, leća, riža


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.