Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

petak, 02.05.2014.

Kako odgovoriti curi koja se loše ponaša

... u bilo kojoj fazi igre?

Isto kao što je realnost dijametralno suprotna od uvriježenog mišljenja da se tvoja igra treba značajno razlikovati ovisno o tome "što želiš od nje/života", tako je suprotna i od uvriježenog mišljenja da muškarac drukčije treba reagirati na loše ponašanje s kojim se susreo ovisno o tome koliko dugo pozna tu curu. Iako je najtipičnija situacija u kojoj će se pojaviti ovako nešto ona prije nego si išta zaključio s curom i tek je pokušavaš bolje upoznati ili dogovoriti spoj, valja imati na umu da je ona jednako primjenjiva u svim fazama - čak i nakon što ste bili u vezi nekoliko godina i ona te dočekala iznenadnim raskidom ugovora veze.Evo vam pet-šest mogućih odgovora na bilo koju njenu nepoželjnu izjavu, napisanih ne nekim posebnim redom:

A) *tišina* - ako slika govori više od tisuću riječi, tišina ponekad govori više od milijun. Čemu nagrađivati loše ponašanje ikakvom reakcijom? Pusti je da se pita jesi li uopće dobio/pročitao poruku (kvragu i "seen" tag na Facebooku) i zašto te to nije razjarilo dovoljno da odgovoriš.

B) "gay" - postoji li ljepši način za kratko i jezgrovito izražavanje neodobravanja? Iako ovom porukom komuniciraš da to što ona radi nije u redu, tj. da je pedersko, činiš to na zabavan i jednostavan način. Ničim ne spominješ kako se ti osjećaš oko toga - jer logično je da bi napisao još nešto da je to imalo utjecalo na tebe.

p.s. neke cure će ti odgovoriti novim drama testom - faux ljutnjom zato što impliciraš da su gay stvari loše. Pristani i pojačaj i na konju si.

C) "lol drama" - dobra reakcija ako je njeno loše ponašanje nešto dugačko, dramatično i srcedrapajuće, te pogotovo ako između vas još nema bogate prošlosti. Alternativno, upotrijebi "lol nisam te zaprosio", "vježbaš za ulogu u sapunici?" ili opet nešto iz P&P arsenala.

D) "ok" - kao "gay", samo indiferentnije i kraće. Pošalji odmah kako bi eliminirao svaki potencijalni element ljutnje iz te poruke.

E) "8====D" - budimo iskreni - postoji li iti jedna situacija u ljubavnom životu koju ne može riješiti ASCII penis? Mislim da ne postoji!F) "Vaša primjedba biti će unesena u zapisnik." - malo dulja varijanta "ok", začinjena satirom ako je njena izjava posebno formalna.

Ne zaboravi, sve poruke obavezno idu bez interpunkcije, velikih slova, ispravne gramatike i sl. Čak i ako ti tvoj autocorrect na mobitelu sam doda veliko slovo ili zarez, ručno ga promijeni u neformalan oblik. Kao i kod odluke kada odgovoriti na SMS, ovo je jedan od slučajeva gdje se bivanje neprirodnim zapravo doima puno prirodnijim nego alternativa.

Sve ove poruke naravno rade i u usmenoj komunikaciji, uz sitne prilagodbe. Osnovna misao ostaje ista, trebaš ih samo malo prilagoditi.

Za usporedbu, evo nekih odgovora koji se na prvi pogled doimaju dobrima, ali zapravo komuniciraju ogorčenost i stoga neće dobro proći:

- "nije me briga"
- "i bolje je tako"
- "super, sad mogu tražiti curu koja mi se zapravo sviđa"
- "hvala"
- "odlično"
- "ne mogu dočekati"
- "i ja isto"
- "poznajemo li se?"


A o očito butthurt odgovorima, kao što su "kurvetino", "kako se usuđuješ", "pokazat ću ti" i "požalit ćeš", naravno ne moramo ni govoriti. Oni ionako nikome normalnome ne bi pali na pamet, no ovi s gore navedenog popisa se iznenađujuće često pojavljuju u asortimanu muškaraca koji misle da imaju dobru igru, ali zapravo je nemaju.

Kao što vidimo iz ove usporedbe, nerafinirano muško razmišljanje je poput drvene toljage kojom je naslijepo raspaljeno u nekom smjeru; igra je, s druge strane, sličnija preciznom skalpelu koji točno zna gdje treba završiti kako bi postigao ono što je potrebno. Ili, alternativno rečeno, ako želiš zavesti ženu razmišljaj malo više poput nje.

E sad, niti jedan od ovih umješnih odgovora ne garantira da će se ona odmah popraviti i zalijepiti za tebe. Iako se i to zna dogoditi, u većini slučajeva oni će rezultirati samo određenim omekšavanjem. Najčešće će te cura ili opet kontaktirati za dan-dva i pitati jesi li dobio poruku, ili će na licu mjesta postati manje svadljiva, a više ljubazna, ili će samo sjediti u tišini i pitati se zašto ne može prestati pitati se što ti misliš o njoj. A upravo ta defenzivna pozicija u koju je poruka indiferentna po svim pravilima struke stavlja je pozicija u kojoj se rađa privlačnost prema tebi.

Oznake: SMS, srednja igra, drama test, igra, kretenski potez, zabavljena vještina


- 10:38 - Komentari (7) - Isprintaj - #

četvrtak, 01.03.2012.

Kretenski potez

Ignissovo pravilo #8: Onaj za kojega se partner boji da će ga izgubiti ima prevlast u romantičnom odnosu.

Kako nastaje taj strah? Iz pozicije slabosti, to jest, pozicije nekoga bez ikakvih drugih opcija, te kao rekacija na nešto loše - nerazumno loše - što je partner učinio i time pokazao da mu nije stalo koliko i drugoj osobi. U mom žargonu, ta loša akcija se naziva "kretenski potez".

Slijedeći gornju pravilnost, dolazimo do sljedećeg: onaj tko prvi u romantičnom odnosu napravi kretenski potez, ima prevlast.

Nije u mojoj prirodi povlačiti takve poteze, no već sam puno puta pisao o sve goroj i goroj situaciji na seksualnom tržištu gdje živimo naše živote. U većini slučajeva, žao mi je ubrizgati tu malu dozu otrova u naš odnos, ali prisiljen sam to učiniti kako bi ga produžio - ironično je kako s malo neozbiljnosti čovjek može stvoriti nešto puno ozbiljnije nego inače.

Nitko ne može zamisliti žaljenje prema onome što je ljudski rod danas postao, a koje redovito osjetim kada upoznam dobru djevojku s kojom se opuštam, i onda popijem kretenski potez. Nije bitno je li ona volontira u skloništu za male psiće, prodaje stvari na humanitarnom sajmu za žrtve poplava ili je bila duboko povrijeđena u prošlosti i sada je vrlo sramežljiva, prije ili poslije će izvesti taj potez. Moj zadatak, ako je želim zadržati, jest da je preduhitrim.

Neki od mogućih kretenskih poteza:

- Ne odgovoriti na njenu poruku i uopće se ne javiti unutar jednog dana, iako te pitala nešto. Ovo izaziva lavinu sumnji u samu sebe i iznenadnu bojazan da si se ohladio od nje.
- Otkazati spoj istog dana za kad je bio zakazan li bez razumnog izgovora.
- Izjaviti da nisi siguran kamo ovo ide ili da voliš svoju samostalnost
- Na neki određeni prijedlog koji joj je bitan odgovoriti samo s "možda"


NIKADA ne priznaj da si kretenski potez učinio namjerno ili s nekim ciljem. Ništa ne ispuhuje privlačnost više od objašnjavanja, i dobrih i loših stvari. Iako je kretenski potez najefikasniji kada ste već završili u krevetu i nalazite se u barem neformalnoj vezi, moguće ga je upotrijebiti i prije toga, no nikako prije nego već postoji neka privlačnost između vas. Dobra metoda ocjenjivanja kada je vrijeme za kretenski potez je praćenje njene naklonosti prema tebi. Ako iznenada opada ili se drži hladno bez nekog posebnog razloga, znaš što ti je činiti - i to će ti donijeti više dobra nego bilo kakvo ljubavno pismo ili slatki dar. Ako je naklonost ista ili raste, vjerojatno nema razloga za to. Vjerojatno ipak ne želiš biti totalni kreten, unatoč slatkim nagradama. Ukratko, kretenski potez je nuklearna opcija.Ne mogu reći da je kretenski potez 100% efikasan. Svakako postoje situacije u kojima stvar može opaliti natrag tebi u lice, iako su po mojem iskustvu to već bile situacije u kojima je situacija već postala tako loša da je nikakav kretenski potez nije mogao spasiti. Svakako, i dalje imam određenu vjeru koja mi omogućava da dobro evaluiram gdje je potez zaslužen ili nije, ne radim gluposti bez razloga, te razaznajem motivaciju za njen ako se već dogodio.

Govoreći o već minulom kretenskom potezu, ako te ona ipak uhvatila na prepad i prva ga povukla (ovo je varijanta poznatog drama testa), uvijek možeš odgovoriti ekstra-kretenskim potezom. Neki od njih:

- Ne odgovoriti na njenu poruku unutar tri-četiri dana, iako me pitala nešto. Ovo izaziva lavinu sumnji u samu sebe i iznenadnu bojazan da sam se ohladio od nje. Kad se vratim, ne davati nikakva objašnjenja i ponašati se kao da je sve normalno, kao što su znali raditi neki poznati političari.
- Otkazati spoj sat-dva prije predviđenog izgovora zakazan ili s blesavim izgovorom tipa "neda mi se". Ili dovesti prijatelja na njega i pričati većinom s njim.
- Izjaviti da nisi siguran kamo ovo ide ili da voliš svoju samostalnost i da bi možda trebali malo pauzirati.
- Na neki određeni prijedlog koji joj je bitan odgovoriti samo s "možda"
- Varati


Ni kretenski ni ekstra-kretenski potezi nisu nešto što treba raditi rutinski. U najbolju ruku su jednokratna stvar koja može biti vrlo korisna, ali ako prijeđe u naviku gubi svoju efikasnost. Ako te ona svaki čas dovodi u situaciju da moraš tako odgovarati, čemu se uopće zamarati? Bilo bi bolje okrenuti se drugim, plodnijim opcijama i prestati trošiti energiju na gluposti.

Oznake: kretenski potez, srednja igra


- 17:08 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu