Pripreme za Mamičinu žetvu teku punom parom, jer sve mora biti spremno za subotu, 27.06.2015.
S početkom u 10,00 sati, kod Pansiona Mamica u Pušćinama, Čakovečka 47, posjetioci će moći vidjeti što može nastati iz slame rukama mag. kiparstva i osnivač kiparske kolonije i udruge “Slama” Nikole Fallera i njegovog suradnika Filipa Ausmana.
Slama je stigla
i oni su odmah započeli pripremne radove, jer između ostalog, treba pripremiti i Feniksa, koji će navečer biti spaljen.
Bit će štandova sa ručnim radovima Udruga žena iz Nedelišća i Pušćina,
meda iz "Medenog vrta" obitelji Šardi iz Črečana,
bučinim i konopljinim uljem te drugim proizvodima uljare Poljoposavec.
Uz ostalo, na ovom "Prošćeju v malom" nudit će se i okrijepa, za što se već postavlja šank,
a iz pouzdanih izvora znamo da će se uz piće, između ostalog nuditi pečeni odojak za obnovu energije i sladoled za osvježenje.
Oko 16 sati u međimurskoj kočiji koju će vući međimurec (međimurski konj, samonikla pasmina na području današnje Međimurske županije i koje je preostalo svega nekoliko desetaka primjeraka, najviše zaslugom udruge “Međimurski konj” )
doći će Marijan Belčić, novinar-urednik lista "Međimurje", koji će ispričati kako se nekad radila žetva, što će zorno prikazati članovi Kulturno umjetničke udruge Seljačka sloga Nedelišće.
Napomenimo da je ulaz na žetvu besplatan, pa se dovezite, prošećite, dobiciklirajte, imat ćete gdje odmoriti!
I navečer, s početkom u 19,30 sati, u restoranu "Mamica" bit će večera s vinskom radionicom pod nazivom "Tri žene i priča o kaši i vinu".
Gošće večere su Jelena Šimić Valentić sommelierka i konzultantica, suosnivačica Pupitresa, prvog boutiquea vinske kulture u Hrvatskoj
te Ružica Jukičić, vrsna kuharica s nizom međunarodnih uspjeha.
Rezervacije za večeru na (040) 373-433
Vidimo se na ovom jedinstvenom događaju!Oznake: mamičina žetva
|