Komarci!!!

19.07.2019.

Biolog Goran Šafarek objašnjava nam zanimljive činjenice o komarcima. Što su to, zašto nas grizu, gdje se razmnožavaju i kako ih spriječiti.




Komarci su ove godine izrazito neugodni. Ove krvopije izluđuju nas navečer, ali tigrasti komarci znaju biti nezgodni i tokom cijelog dana. Posebno trpe stanovnici u veće močvare. U ovom videu govorim o njihovom životnom ciklusu, zašto nas grizu, gdje se razmnožavaju i kako ih spriječiti.



 

Pročitajte još malo o komarcima.

Oznake: komarci

NOVI VIDEO: TOP 10 naših rijeka za ljeto! :)

17.07.2019.



Ljetovanje na rijekama, bilo na divljaka u šatoru, u uređenom kampu, vikend kući ili višednevnoj ekspediciji čamcima,pravi je doživljaj prirode, još nekomercijaliziran osim na nekim vrućim točkama poput Skradinskog buka. Ljetujte i na našim rijekama!


Koji je vaš izbor?



Više na stranicama Rijeke Hrvatske

Oznake: rijeke

NOVI VIDEO: Kamenjak

10.07.2019.

Desetak kilometara južno od Pule izbočen je, duguljast i vrlo razveden poluotok gdje se usko isprepleću more i kopno, a osobito je obala stjenovita, prikladna naziva Kamenjak.

Ljeti je to popularno izletište i kupalište, no Kamenjak je mnogo više od toga. U proljeće se livade okite orhidejama, koje su samo dio velike biološke raznolikosti. Na poluotoku raste i šuma i makija, nalazimo i kamenjare i stijene. Na obalnim stijenama nalazimo i tragove dinosaurusa.

Pogledajte u videu ta i još druga blaga Kamenjaka :)



Pročitajte više o Kamenjaku

Oznake: Istra

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.