geomir

ponedjeljak, 29.09.2014.

BABJE LITO

Ovi se ne predaju!- 16:40 - Komentari (17) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.09.2014.

MOJ GALEBE

Evo me opet va Fiume.
Malo da napravin konkurencu ovdašnjim blogerima,
bez pritenzijih da san boji od njih.
Samo da dam svoj pogled na njihov grad.
Ali unaprid,... Nima Splita do Splita,
a moje malo misto je vanka konkurencije!! winkS Korza pored gradske knjižnice.
1:0 za Riku,.... naši dali knjižnicu biskupima!Evo nas na rivu,kraj kazališta, di još prolazi ferataA narodu teatar umisto fabrika. 1:1Na ušću Mrtvog kanala most koji se nekada horizontalno okretao
i propuštao i veće brode (trabakule) unutra.Sada ispred njega jedan galebvezani ruzinav.
E moj Galebe !!
2:2Na nekada prodanoj didovini krepaješ, ali sada si ipak doma.Idemo dalje priko mosta jubavidi judi prikače katanac na ograduzažele ili napišu nešto i bace kjuč umore da to ostane zauvik.U Splitu su to misto formiraliu jednom trgovačkom centrugdje se prikačuju takvi zaviti.
3:3Molo, mi rečemo "mul", dobro se ispružio.Idemo u šetnju pored broda za dezinsekciju mora,pored Fiumankei športskih ribolovaca.Još je mrak i plivarica ide u lov.Čini mi se da su ove dizalice izvan upotrebe,i noću su atraktivnije,a i ova ferovia ne vodi više nikuda.Sada je tu staza za pješake, bicikliste i dičje tonobilei cijeli spektarželjeznih kolonihkoje su uredno evidentirane brojevima,biće da ne bi ko koju odnio!I brod Uragan, kako reče @More ljubavi, u zavjetrini.Pogled prema gradu iTrsatu,ostacima elektro instalacijai ljubavnoj poruci.Vrime je od liganja,a motar, po našu - mator, raste iz kamena.Na vrhu mula odmori pažljiva evidencija došljaka.Ribiči ne smetaju ljubavnicima i vice versa,a moguća blogericaškljoca sve u šesnaest.Crvene cipelice prošetale do kraja,a onda na bicikl i nazad.Sunce je na zapadu, razvuklo sjenkei Učka je već u mraku

P.S. Eto, unio dopune i ispravke krivih navoda.

- 20:55 - Komentari (37) - Isprintaj - #

petak, 12.09.2014.

FINILI SU MARE BALIPoznati logoi cima zategnuta vinćem,vezanaza kolonu.Na podan skale čekaju seritki putnici,a večernji trajekt zinuo,al mali će mu zalogaj biti!!

- 09:00 - Komentari (12) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.09.2014.

MARATON

U zadnje vrime sve nešto boravio u visinama, težio zvizdama.
A pravo misto nama bodulima je level zero.

Prvi put skupilo se društvo 1976 i organiziralo plivačko naticanje
i tako svake zadnje nedije u agustu 39 puta do sada.
Od ispred poglavarstva grada do punte Kobla i natrag,
kažu 16 km., ....moran vidit jesu li to oni izmirili ili tako ofrlje.
Prije deset godina @RIBAFISH kaže da se utapa na istoj ruti
Bravo šefe, prvi si ...., po Einsteinu!!
www.ribafish.blog.hr
/a sad napravi da se može stavit link, a ne ovako!/Ove godine dobrodošlicudobili njih trideset, ča muških, ča ženskih,i u subotu ujutro svi prid gradskom vijećnicomna startnoj linijirazgibavanje i mazanje uljima.Najbrojniji i najlipji navijačiukrajinskog maratonca.Pozdravni govor gradonačelnikaovi su već više puta odslušali, a plivat nećedu!!Počinje utapljanjemaratonaca po rednom brojuuz neizbježnog snimatelja.Poredani na startoj liniji ikreću.Poslije desetak minuta grupa se odmah izdvojila,a tek prolazimo mauzolej Šime Ljubića,okrugli mlin-vjetrenjaču na obali, kojem fali propela.i stare kućice na drugoj strani.Okretište se još ne vidi,.....iza punte na desnoj strani,i neki već dobijaju okrepu.Druga grupa je debelo zaostala za vodećima,a more je mirnoi svaki plivač ima svog pratioca u čamcu.Neki su kao podmornicadrugi su jedan za drugim,a i mlađi imaju prostatu.Glavni sudac i snimatelji profesionalci.Pratioci i ovome nude marendin.Ja sam se inbarka u brodsa službenom lječničkom ekipom.Na drugoj strani trajekt ulazi u luku,dok mi vozimo prema okretištuna punti Koblagdje čeka glavni sudac.Prvi okreće kasniji pobjednik,i ostali za njim,u suprotan smjeri sada treba odraditi drugu polovicu.Tek sada druga grupa tamo uz kraj vozi na zapad.Vodeća grupa se smanjilai budući pobjednik se kripi.Nailazimo na zaostale,.... plivaju malo prsno,malo kraul.U vodstvu su sad samo četvoricai vodećem pini pred provom.Iz brodica svak svojeg hrabrii šopa vitaminima.Onda knjiga pada na tri slovai pri kraju izdvaja se pobjednikkojem kliču s obale, a pratioc diže ruke.Još posljednji metrii ulazak u cilj,... 3 sata 10 minuta i 15 sekundi.Lovorov vijenac na Matteovoj glavii vijenac i pehar najbržoj djevojci, Anastasii. (3:19:05)Kanađanin iUkrajinac zajedno ušli u cilj. (3:11:56)Čestitanja islikavanje s pobjednikom,a posebno slavlje Ukrajinaca.Na večer uz pratnju strogrojske mužikesvi plivači u mimohodudo svečane pozorniceza dodjelu pokala i medaljai licitarskih srdašca čak.Uz pljesak publikeBez ovog u kadru skoro nemoguće slikati!tri najbrže djevojke Anastasia, Karla, Lenka.
Sve slavenska krv... Ruskinja, Hrvatica i Čehinja!!Stan`te samo malo, da vas i ja uslikam!I tri momka, Matteo, Xavier i Vlodymyr,a neki od ovih će možda za neku godinu stajati na njihovom mjestu.I na kraju, ovo je bilo i nacionalno prvenstvo u daljinskom plivanju,a priznanje dano i našim najmljađim, maratoncima, Luciji i Dinu.

- 18:00 - Komentari (24) - Isprintaj - #