geomir

subota, 30.08.2014.

JEROPLAN

U moje djetinjstvo, sjećam se, u našu valu često svraćali
po jedan, dva ili više hidroaviona JNA.
Naime jedan mišćanin bio pilot i kad bi prolazili tu negdje blizu
svratio bi sa drugarima kod svojih roditelja, a mi djeca, jer to je bivalo ljeti,
bi se kupali oko aviona i penjali se na njihove papučice za slijetanje.

U ovo doba jedan bidan Njemac trinaest godina
obilazio pragove naše administracije
i tek sada dobio dozvolu da može prinosit putnike
hidroavionima s kopna do naših otoka.
Prva proradila linija Divulje Jelsa i evo raporta.Aerodrom u Jelsi spreman.Platforma za ukrcaj/iskrcaj putnikaAerodromska zgradasignaliDok čekam da prođe ovaj naš jeroplan
gledam neke druge kako jurei ostavljaju trag za sobom. Ajme mi!!
Sve ćedu nas potrovat!! cryIma ih koji lete pored traga,a neki ispisuju hijeroglife,
ko zna kome i što poručuju!!? rolleyesKonačno sa svoje terase vidin dolazak našeg jeroplanai pred lukom već je nad moremi akvarirate vozido ulaza između lukobranai prilazi platformiza iskrcaj.Motori se zaustavljajui putnici izlaze gdje ih dočekuju novinarida ih pitaju za zdravje.Avion je odmah spreman iposlije sat vremena ukrcaj novih putnika.Svi on board iavion se okreće i kreće nazad.U par minutaveć hvata brzinuizlazi na otvoreno morevan lukobranai tek ondadaje puni gasda bi se isti trenutakodlijepio od mora.

Ovaj gušt se plaća 300 (tristo) kunića za vožnju u jednom smjeru,
a bonus da plate 99 kuna za isto
dobija onih pet putnika koji se prvi jave za jedan let.

Ide četiri puta tamo - vamo na dan,
a može ukrcat ukupno 12 putnika.

Slike ozgore neću van prikazat da van zubi ne čine vodu!! sretan wink rofl

- 16:20 - Komentari (33) - Isprintaj - #

četvrtak, 21.08.2014.

IN THE SKY

Altrokie vidilice!! Pozvolo nos, onin odozguore, da duojdemo unebo.
Da vidi jesmo zaslužili trajni boravak!!I mi portili put SplitaJoš izdaleka vidimo stup, malo manji od Marjanai na njemu visi, povar jorbulih, bruod, koji će nos odvest unebo!!Pratili smo stup, ko kroji zvizdu, koji se vidi odsvukudai došli na vrota to the sky.Tamo se jedna ekipa već ukrcalaposlužena već na zemljiu organizaciji SORApredvođena jednim od Head Chefi onda odoše uzbrdoprema Suncu.Dogovor o terminu kad smo mi na redu,i onda čekanje i iz daljine pratimouzlijetanja i spuštanja.Posada je opuštena prije ukrcaja putnika.Crveno predvorjei brod na crvenom tepihu,a putnici pripravnina ukrcaj.Svi smo on board, vezani za stolicei idemo u nebo.Safety officer nam daje upute o ponašanju,
da se ne naginjemo kroz prozor i tako to,...Bar je spreman,a barmen zna svoj posao.Domaćine natoči nam piće!I dalje se više nema šta pričati.
Slike su lajavije od svih ženskih!! sretanI još pogled prema luci.Evo ga. Trajekt nam dolazi.
Spušćaj, da ne zakasnimo!Još vožnja rikšom i posli dvi ure plutanja po moru
opet smo doma u naše malo misto!!
Gore nos nisu itili za stalno; da se još malo mučimo ovuode duole!!! cry

- 11:04 - Komentari (36) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 18.08.2014.

SVIETI ROKO

Roko, Roko,......Dobrodošlica u Stori Grodna don zaštitnika mistakoji stalno pribivau svojoj crikviu duplikatu,jedon na oltor, a drugi šetajući.Kampaniel sv. Stipona virima sv. Roko će prid crikvusv. Petradi su ga već donili pod veliku lipui u njegovu častpočela misakoju virnici pažljivo prate.Čitanje epistulei Roko s puomnjon slušo,a propovid već slomi kojega ministrantača se ne bi moglo rećza pub.., hoću reć velike virnike.Na rivu je već zadimilosve po trideset.Remeta provjerava posljednju štacijui onda na rivu čeka presesjun.I evo ih sa istoka,pored mista di je jednom car Vranjo Josip ugazio nogom.Limena glazba domaćih i pobratima iz Češke, Smoje bi reko, zaudara,Svetog Roka visoko uzdignutogprate domaći pivači.Još blagoslov na sve četiri bande,a onda pored pletenih košaricado posljednje postajeuz prigodne pismei govor glavnog gostujućeg svećenikate na kraju "lipa naša".E pa sad, da je kraj.... i nije,kod blagodarnog domaćina uz jelo i pilo,ugodno čavrljanjeu međunarodnom sastavuuz vrhunske pivačepivalo se i nazdravjalodo kasno u noć.Uz ponoćnivatrometi zahvala i poziv za dogodine.

- 19:33 - Komentari (27) - Isprintaj - #

petak, 15.08.2014.

PAUKU noći punog Mjesecamreža je ispletena.Ujutro "nevidljiva",i njen gazdačekaslastanzalogaj.Ubrzo, neoprezna muhauljeće u njegovu mrežu.Kada je osjetio kobeljanje ulovapojurio je prema lovinii učas je smotao u svoje nitida bi onda natenanemeračio slastan zalogaj.
A ti se Geo misli ča ćeš danas za ručak!!

- 10:54 - Komentari (29) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 11.08.2014.

SVETAC

Sveti LOVRINAC
je bio i evo je prošao, a ovi moji naučili da buden kroničar,
i ajde reci kako da priskočin sv. Lovru, zaštitnika mista,
pa evo da se ne razočaraju, a možda će i izmolit koji očenaš i za mene!!Crkva je puna,ali malo je popih,samo tri,i sv. Lovro čeka da ga prošetaju okolo mista.Čeka se da krenu,i onda okolo pa preko rivenose ga članovi novoosnovane udruge "bratimi .........".Puk je pomišani ide se bez nekog reda.Na lantinama vijore zastavicea banki od fieresu već postavljenii čeka se samo mrak,koji to nije, jer večeras je misec punkao što je i rivana kojoj ima ponude za svakoga,
od muzike do jela i pića.Ove godine se našlo i nešto parapa je petominutni vatrometoduševio pučanstvo!!

- 01:28 - Komentari (20) - Isprintaj - #

subota, 09.08.2014.

U ŽEŽIN

SVETOGA LOVRINCASveti Lovrinac je na vratabandira se vije,a vrime je stalo,zaboravljeno naviti sat.Po zavojitim skalamaposlije 42 koraka izlazimna krov, kojeg nadahnuto uhvatio bluevekii bez da je mene pitao, htio uzaći na nebo.
/u komentaru višak slovo v u nazivu mjesta/Sunce je na zapadua Mjesec već plovina nišanu u puškarnici,a publika očekuje redovnu zvonjavudva puta dnevnosedam dana prije i poslije Sv. Lovre.Horizont samo što nije pokrio Sunceu čijem odsjaju se nazire druga crkva....harni tvoji Vrbovljani, /ovdje srednje v nije višak!!

zvoni, zvoni, din, don !!


- 12:13 - Komentari (31) - Isprintaj - #

srijeda, 06.08.2014.

JEDAN LJETNJI DANVećinu vremena je ovakav pogled sa teracea sada cilo jutro tuče dorži tek na momente vidim jarbole u marini.A onda poslije podne,.... predvečerčudesna igra sunčeve svjetlostina oblacima i u moru.Jedan turist se igra letjelicomkoja na sebi ima kamerui snima našu valu iz ptičjeg rakursa.Na novu rivu došao brod knjižarapored kojeg ribari pripremaju mrežu za večerašnji lov.Na rivi izložene knjige,Malo dalje,škola astronomijegdje teta djecu uči crtati (i prepoznati) zviježđa.Na drugom mjestu, nedaleko,demonstracijaizradepredmetaod stakla.Malo poslijena improviziranoj pozornici pod palmamaodigrana jednočinka "hoćemo papati"!!Malo podalje "četiri kolone", kano klisurine,a pored broda gitarist, uz žmul vina, prebire po gitari i pjevuši.
I tako prođe još jedan ljetnji dan.- 11:02 - Komentari (20) - Isprintaj - #

subota, 02.08.2014.

MAKEDONSKO DEVOJČE

SPLI`SKI LITNJI KOLURI I ŠUŠURIU Splitu je živo. Svira se i piva posvuda, a najskoli po rivi.Sinoć nasred riveMakedonski „Tanec“peeše i tancašesvoje narodne pesme i tance.Nekoliko sati smjenjivali semomi makedonkii makedonski ergenipeejći, igrajći ora.U gledalištu splitski makedonci se odmah fatile vo oro.Meot sviria momite igraati na svirkata od šupelkatane se dava zurlata,momi ubavinasmeania i kaval se pridružuva.Se tancuva na pozornica,tancuva publika,eksplozija kolurii šušuri,i svi su oduševljeni.I tako,veselo,i razigranodo kasno u noć.

i na krajunaklon publici.A završi so najubava pesma.
- 10:55 - Komentari (18) - Isprintaj - #