Image and video hosting by TinyPic

Music LP-Underground - #113

,blog,hrvatska,film,fotografija,gastronomija,ljubav,glazba,humor,internet,karijera,književnost,novac,obitelj,obrazovanje,osobno,poezija,politika,priče,putopisi,računala,religija,seks,sex,sport,televizija,umjetnost,zdravlje,znanost,rasprave,diskusije,korisnik,politika,www" /> Image and video hosting by TinyPic

Music LP-Underground - #113

,blog.dnevnik.hr/feta" />

utorak, 26.02.2013.

Image and video hosting by TinyPic

Music LP-Underground - #113

Gradski Radio Trogir (95.6 MHz) - Utorak 05.03, 2013 u 19:10 sati


Blind Faith – "Jams"
“Blind Faith”/”Compensation For Betrayal”



Nastavljamo sa grupom Blind Faith.
Mimo izdanog albuma, grupa je imala i svoje drugo lice.
Naime, za zivih nastupa, nesputani krutim okvirima kompozicije, Blind Faith isporucuje jedne od najfinijih improvizacija ikada.

Stoga je druga i posljednja emisija o ovoj grupi posvecena tom segmentu zivota grupe.
Poslusat cemo drugi dio jedinog albuma, koji se sastoji od alternativnih snimaka i jamova, te izvatke iz Box Seta “Compensation For Betrayal”, sa snimkama za vrijeme americkih turneja.

Budite s nama u utorak, na valovima Gradskog Radija Trogir, malo iza sedam uri, kad ide emisija Music LP-Underground!

U prosloj emisji sam donio najbitnije o samoj grupi, te prikazao samu bit njihova stvaralastva, kao i uzroke koji su determinirali kratak zivot banda.
Pored onog sluzbenog lica, ajmo reci, onog lica sa vinila, grupa je imala i svoje drugo lice, ono ljudskije, humanije, u kojem se ocrtavala sva srz njihova stvarnog postojanja.
Dakako govorimo o trenucima opustanja, kad je grupa nesmetano improvizirala i na nasu srecu, neki od tih jamova su ostali zabiljezeni.

Jedan dio je izdan kao drugi CD na obnovljenom izdanju jedinog albuma, a drugi je izdan u obliku sesterostrukog CD Boxa pod nazivom “Compensation For Betrayal”.
Dok je ovaj prvi tehnicki koliko toliko prihvatljiv, onaj drugi, skoro cijeli zivi opus obuhvacen CD Box Setom, je skoro neslusljiv.
Ovih sest CD-ova predstavlja kolekcionarku vrijednost i tesko da bi se o njemu bilo sta moglo drugo reci.
Slusajuci ga, da, ima tu ljepih trenutaka, nadahnutih improvizacija, ali sve je to pokvareno katastrofalnom kvalitetom snimke.
Jedino mi nije jasno, da izdavac nije pokusao bar koliko toliko ispolirati snimke do neke granice slusljivosti.

I stoga, za vecerasnju emisiju sam odabrao cijeli CD koji je sastavni dio obnovljenog izdanja prvog albuma i samo jednu temu sa CD Box Seta.
Eto, gustajte u malo drugacijem Blind Faithu!






Manje vise sve sam rekao, poslusali smo manje sve sta su snimili i red je da krenemo dalje.
Mozda malo i sa sjenom tuge usrcu, jer umjesto da postanu referenca, Blind Faith su postali u stvari ona usputna stanica na kojoj se proucavaju korijeni drugog djela karijere Erica Claptona i dakako ostali zapisani u povjesti muzike kao najveca nada epohe, koja nikada nije uspjela zakoraciti dalje od toga.
Steta za sve, a pogotovo za slusatelje, jer i dan danas sam uvjeren da su mogli i da su htjeli dati daleko vise, ali jednostavno su bili prisljeni trcati zavezanih nogu.

No zivot ide dalje.

Iduci utorak nastavljamo sa Eric Claptonom, kad smo vec zapoceli na ovaj nacin prije par sedmica.
Sljedi njegov meteorski come back, ali na krilima sasvim druge muzike, koja je ipak logican nastavak djelovanja Blind Faitha.

Iduci utorak Derek & Dominos i njihov antologijski album “Layla”.
Isto tako, za sljedecu emisiju pripremam posebno iznenadjenje za sve ljubitelje Claptona i ovog banda.
Budite s nama u sljedeci utorak malo iza sedam uri i poslusajte osvrt na grupu Derek & Dominos, njihov album “Layla” i poseban dodatak emisji.

Eto!

Cilu emisiju mozete slusati u utorak navecer u 7 i 10 uri, ako stavite lancu od radija na 95,6 MHz, a isto tako i preko majke svih mreza na ovi link doli:

Music LP-Underground - Live Streaming


Feta

- 19:30 - Komentari(0) - Isprintaj

<< Arhiva >>