COOR Virovitica u akciji Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš

ponedjeljak , 22.04.2013.

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica na Dan planeta Zemlje, 22. travnja 2013. godine sudjelovao je u akciji Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš. Viši razredi proveli su svoju akciju sakupljanja anorganskog otpada na Virovitičkim ribnjacima (učenici jutarnje smjene sakupljali su papir i plastiku, a učenici poslijepodnevne smjene sakupljali su staklo i metal). Učenici nižih razreda i odgojno-obrazovnih skupina čistili su okoliš u okolici Centra – dvorište Centra, okolne ulice, dječje igralište, gradski park.
U akciji je sudjelovalo 68 učenika i 18 učitelja u pratnji. Prikupljeno je 22 kg otpada. Na Virovitičkim ribnjacima (na izletištu) prikupljeno je 5 kg papira, 4 kg plastike i 1,5 kg nesortiranog komunalnog otpada od čega je najviše bilo metalnih čepova. U okolici Centra prikupljeno je 3 kg papira, 2 kg plastike i 6,5 kg nesortiranog komunalnog otpada.
Po dolasku učenika i učitelja viših razreda na Virovitičke ribnjake prvo je uslijedila zajednička rekreacija - tjelovježba, potom čišćenje, a zatim su svi pošli putem poučne staze gdje su mogli razgledati prekrasan okoliš i divlje životinje. Nakon toga zasluženo su se okrijepili sokom i grickalicama.
Osmijeh na licima svih sudionika pokazatelj je uspjele akcije i velikog zadovoljstva ućinjenim! Vrlo rado odazvat ćemo se na ovu akciju i sljedeće godine!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.