Projektni dan Eko-škole

srijeda , 22.10.2014.

U ponedjeljak 20. listopada 2014. u našem se Centru održao Projektni dan Eko-škole. Prijavljeni su učenici rješavali eko-kviz, a ostali učenici bojili su eko-bojanke, nakon čega su izložili radove u holu Centra. Nakon toga su uslijedile eko-radionice, a prekrasni rezultati rada prikazani su također u holu. Učenici su izrađivali lutke od komušine, ukrašavali staklenke i druge materijale kako bi postali vaze za cvijeće, izrađivali su razne slike od jesenskog lišća i drugog prirodnog materijala, ukrašavali posude za olovke.

Učenici i učitelji su se obradovali eko-užini koju je pripremala naša kuharica uz pomoć stručnih suradnica. Bilo je tu pogačica sa špinatom i kolača od mrkve. Iza toga je uslijedila radionica Plastično je fantastično gdje su učenici naučili izrađivati nove proizvode od postojećih pvc materijala odnosno plastičnih vrećica i boca. Učenici su na kraju projektnog dana igrali eko-igre: velika podna igra za više razrede i skupine te slaganje puzzli za niže razrede i skupine. Proglašeni su pobjednici eko-kviza koji će nastupiti na međužupanijskom natjecanju u eko-kvizu, a to su u kategoriji 4. i 5. razreda: Božica Čizmarević, 4.r., Danijela Gutić, 5.r., u kategoriji 6., 7. i 8. razreda su pobjednici: Antonio Hlavaček, 6.r., Josip Gadanac, 7.r., Damir Perković, 7.r. Čestitamo pobjednicima!

Također se ovim putem zahvaljujemo na dolasku u naš Centar gospodinu doc.dr.sc. Anti Kutli, predsjedniku Udruge Lijepa Naša, što nas je obišao i popratio naš projektni dan te nam poklonio nove edukativne bojanke s radnim zadacima velikoga formata Čuvari prirode.

Dan kruha

srijeda , 15.10.2014.

˝Blago danu koji počne mirisima kruha!
Ništa tako ne miriše, što god da se skuha.
Pekare nas tako mame od ranoga jutra.
Oduvijek je tako bilo, a bit će i sutra.˝

Svake godine početkom listopada, obilježavamo Dan kruha kada se zahvaljujemo Nebeskom Ocu za sve plodove koje nam je zemlja podarila.
Dana 14.10.2014. i naša škola obilježila je Dan kruha uz prigodan program na kojem su sudjelovali učenici izvodeći razne recitacije i igrokaze uz pjesmu i ples.
Uz molitvu i blagoslov zahvalili smo Bogu koji nas ljubi i daruje nam obilje raznovrsnih plodova koji ne samo da su očaravajući po svom izgledu nego i bogatstvu okusa koje nam nude. U jutarnjoj smjeni plodove i kruh blagoslovio je fra Klaudio, a u popodnevnoj vjeroučiteljica Dijana. Na kraju su se svi učenici i učitelji zasladili kruhom i pekarskim slasticama koje su sami pripremili.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.