COOR Virovitica u akciji Zeleni korak

utorak , 28.05.2013.

Dm i partneri projekta s veseljem su pozvali sve učenike naše škole da se uključe u već tradicionalnu akciju prikupljanja staroga papira u sklopu dm green city projecta 2013. – Akciju Zeleni korak. Pozivaju i sve naše učitelje da ih pritom motiviraju i podrže kako bi kroz ovu veliku ekološku akciju naučili kako aktivno sudjelovati u zaštiti prirode.
Budući da se akcija sakupljanja starog papira redovito provodi u našem Centru, rado smo se odazvali pozivu i priključili se akciji. Akcija je trajala od 29.4.2013. do 15.5.2013. Pet najboljih škola koje sakupe najviše starog papira bit će pozvano na dodjelu dm green city nagrada gdje će im biti uručena nagrada – 35000 kn i priznanje za postignuće koje su ostvarile po pitanju očuvanja okoliša. Vaganje, otkup i preuzimanje staroga papira odvijat će se u razdoblju od 15.5. do 31.5.2013., a prema dogovoru škole s Unijapapirom d.d. Svaka škola koja sudjeluje u akciji Zeleni korak bit će nagrađena od strane Unijapapira s iznosom ekvivalentnim otkupnoj cijeni po jedinici težine (250 kn/toni), a novac će Unijapapir doznačiti školama u roku od 30 dana od dana objave rezultata akcije.
Djelatnici tvrtke Unijapapir iz Osijeka 28.5.2013. odvezli su naš prikupljeni papir, a prikupili smo blizu 500 kg.
Ove godine prvi smo se puta priključili ovoj akciji i s velikim veseljem i oduševljenjem prikupljali smo papir. Rado ćemo se odazvati i sljedeće godine i još snažnije animirati učenike, djelatnike i njihove najbliže!

Sadnja cvijeća u dvorištu COOR-a

četvrtak , 23.05.2013.

Eko-škola Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i ovog proljeća ima u planu saditi cvijeće u svom dvorištu. Kao i svake školske godine tako smo i ove zamolili našega kuma tvrtku Flora Vtc d.o.o za donaciju sadnica cvijeća kako bismo naše dvorište učinili što ljepšim i na ponos našega grada.
23. svibnja 2013. godine stigle su sadnice cvijeća i vrijedne su ih ruke naših djelatnica i učenika pod vodstvom kolegice Natalije Vidak posadile.
Od srca zahvaljujemo predstavnici tvrtke Flora Vtc d.o.o. gospođi Nedjeljki Županić, voditeljici održavanja zelenih površina, na višegodišnjoj izvrsnoj suradnji!

Obnovili smo status Eko-škole našega Centra

petak , 10.05.2013.

Kruna desetogodišnjeg predanog rada u Eko-školi našega COOR-a Virovitica svečanost je obnavljanja statusa – V. generacija, tj. primanje certifikata i Zelene zastave 10.5.2013. Zagrebu.

Svečanost je održana u Restoranu Gastro Globus na Zagrebačkom velesajmu (Avenija Dubrovnik 15) s početkom u 10,00 sati. Na svečanosti, uz ravnateljicu Centra Mariju Navarra, bile su prisutne školske koordinatorice Izabela Babić i Natalija Vidak te predstavnica kuma naše Eko-škole Flora Vtc d.o.o. Nedjeljka Županić, voditeljica održavanja zelenih površina.
Po svršetku svečanosti za sve sudionike upriličen je domjenak na kojem je bila priliku za razmjenu mišljenja s drugim Eko-školama.
Nakon svečanosti u Zagrebu, pa sve do konca nastavne godine, u obvezi smo upriličiti školsku svečanost ponovnog podizanja Zelene zastave.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.