Julie Garwood: Princ na bijelome konju

utorak , 17.09.2019.

Julie Garwood: Princ na bijelome konju

Izdavač: Mozaik knjiga


Princ na bijelome konju je malo drugačija autoričina knjiga od onog na što smo kod nje navikli. Nema Škota ali ima američkih rančera koji mogu biti uz bok kršnim Škotima. Početak priče odvija se u Engleskoj davne 1868. godine ,a kasnije se radnja seli u Ameriku.

Taylor je doživjela poniženje i sramotu od svog zaručnika koji je pobjegao sa njenom sestričnom,a samo je njena baka gospa ester znala kako se Taylor nosi sa poniženjem. Gospa Ester vodi bitku sa životom. prije smrti pokušava pomoći taylor da bude zbrinuta do kraja života, a u isto vrijeme smišlja prijevaru godine. kako bi pobjegla od svog zločestog ujaka Taylor se udaje za potpunog neznanca Lucasa Rossa, američkog rančera.
Novac koji gospa Ester daje Lucasu pomoći će mu da se sa svojom braćom vrati u Montanu. Taylor također ima dobar razlog za putovanje u Ameriku i već kuje planove kako i gdje će živjeti a to nije Boston kako su svi mislili. Taylor i Lucas imaju dogovor kada stignu u Boston da će se rastati. No sudbina je uplela svoje prste i zapetljala cijelu priču...


Početak priče mi je bio dosta monoton,bez neke posebne radnje,što sam dalje čitala to je bilo napetije i zanimljivije. Uz ljubavnu priču koju pratimo između Taylor i Lukasa,proteže se još jedna priča puno ozbiljnija. Priča koja nam donosi siromaštvo, odrastanje bez roditelja, bolesne umove u obitelji koji su zli i imaju svoje bolesne potrebe, osvete.
Bilo je zanimljivo pratiti tijek putovanja iz Engleske koja je toliko zatvorena, puna društvenih pravila u Ameriku koja je puno slobodnija,otvorenija i ne mari za društvena pravila.

Ono što mi se baš jako svidjelo u priči je opis gradića Redemption u koji Taylor dolazi ali i općenito krajolik divlje amerike. Čitaju opis imala sam dojam kao da gledam dio scene kaubojskog filma.

Ono što mi se nije svidjelo u knjizi je dosta opisa koji su po meni nepotrebni, početak same priče kao što sam gore napomenula dosta monoton i nema pretjeranog događanja. U svakom slučaju preporučam vam knjigu jer ima nu dirljivu i posebnu priču. Istina nije kao što smo navikli sa njenim knjigama o Škotima, pisanje je također malo drukčije. Meni se svidjela iako imam tih par malih zamjerki.

Osvrt napisala Natalija M.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.