Nešto prekrasno Judith McNaught

srijeda , 30.03.2016.




Nešto prekrasno Judith McNaught

Izdavač: Mozaik knjiga

2. knjiga iz serijala Sequels

Odlična ljubavno-povijesna priča u kojoj ima uistinu svega sreće,tuge, ljubavi, spletki, ubojstva. Da,da ima svega toga i lijepo je sve složeno u priču. Kako dosta čitam knjige takve tematike u jednom trenu imala sam dojam kao da sam određene dijelove već pročitala u nekoj prijašnjoj knjizi ( dokaz da previše čitanja u većem periodi sličnih knjiga dovodi do toga da se mozak poigrava sa vama). Izgleda da je vrijeme da počnem čitati i ostale žanrove koje sam u zadnje vrijeme zapostavila. Iskreno sam uživala u ovoj priči , a opisi nekih mjesta i balova na koje su bogataši u ono vrijeme odlazili vrlo su lijepo dočarali taj dio vremena. Znate onaj osjećaj kad čitajući neku priču imate dojam kao da ste i vi sami dio te priče , e tako je meni bilo čitajući ovaj roman. Svakako preporučam ovu knjigu tj. cijeli serijal ,ali i ostale autoričine romane.

Alexsandra Lawrence je pametna , spretna, djevojka slobodnog duha rođena na selu koja se od svoje četrnaeste godine brine o kućantvu. Prvo joj je umro djed kojeg je jako voljela i s kojim je kao mala djevojčica voljela raspravljati o svakakvim temama, nakon kratkok vremena ostaje i bez oca koji je nju i majku posječivao dva puta godišnje. kasnije je za tatu doznala da je u Londonu živio sa drugom obitelji u raskoši ,dok su ona i majka živjele u siromaštvu. Zbog toga joj je mama "pukla" na živce i nije vodila brigu o ničemu.
Jedne večeri vraćala se od prijatelja sa rođendana obučena kao vitez upoznaje bogatog i moćnog vojvodu Jordana Hawthornea. Naime vojvoda je napadnut , a Alexsandra mu spašava život. Nakon što je ubila napadača Alex pada u nesvjest. Jordan je odnosi u prenočište gdje doznaje da je ona djevojka , a ne mladić kako je on mislio.
Kad joj majka doznaje što je bilo i da je bila u prenoćištu odlazi kod Jordana i traži da oženi Alex kojoj je "okaljana čast". Oboje pristaju na vjenčanje. Alex se počela zaljubljivati u Jordana, a on u njoj vidi samo dijete. Njegovi planovi za ales us bili da je nakon vjenčanja odvede u Devon na svoje imanje tamo ostavi i dolazi je posjećivati dva puta godišnje. Ali na putovanju Jordan nestaje , a stara vojvotkinja (Jordanina baka) preuzima brigu o Alex ,podučava ju kako se treba ponašati jedna vojvotkinja. Nakon skoro dvije godine stara vojvotkinja uvodi Alex u londonsko društvo koje je puno ljubomore i spletke......

Zašto je Alex bila obučena kao vitez? Tko je misteriozni ubojica sa početka priče? Hoće li se Jordan vratiti živ ili je zauvijek nestao, što se dalje događalo sa Alex i kako je na kraju završila cijela priča ?
Na vama je da pročitate ovaj roman o doznate odgovore na ta i ostala pitanja.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.