pljuvanje

petak , 29.11.2019.


Post je znanstveno-fantastična priča i svaka sličnost sa stvarnim ljudima i događanjima je slučajnost. Pisana je u svrhu natječaja na NAGRADNOJ IGRI U BACANJU PLJUVAČKE, koju je organizirala blogerica Yulunga2




Ništice

Tražim pravu riječ koja može opisati medijski zastupljene "opinion-makere" koje htjela-ne htjela viđam i kojima mi sa svih strana budaletine bombardiraju mozak.

Nule

Ipak, ništice je riječ iz srbskog govora, a ja govorim hrvatski, te i pišem na blogu haer. Moram paziti na izričaj i gramatiku.

Zombiji

Doista, ova riječ moćno zvuči za ono što trebam. Izvrsna metafora. Predstavlja neživu masu, koja nezaustavljivo tumara u potrazi za živima, kojima će pojesti prvo mozak a potom i ostale dijelove tijela. Bezosjećajni, živi im predstavljaju tek sredstvo kojim utažuju svoju beskrajnu krvoločnost i glad. Bezdušni, oni čija tijela se naočigled raspadaju, no nisu toga svjesni jer svijesti nemaju.

Raspuštena banda

Takvih je najviše, zapravo. Uvjereni u svoj značaj, nepogrešivost, šute pognutih glava i nadaju se kako ih nitko ništa neće pitati niti tražiti da naprave. Uvijek im je netko drugi sve kriv, uvijek se prepoznaju u bilo čijem mišljenju. Obožavaju isprazne rasprave kojima liječe komplekse, provociraju a ne rade ništa od onog čega su im puna usta. Vide samo loše u bližnjima, uzor su im titulaši i oni o kojima mediji pišu. Obožavaju patetiku, tužne priče kojima hrane svoj ego i kao da se natječu tko će kome ispovijediti potresniju ispovjest. Ničim nisu zadovoljni a uvjereni su da sami ne mogu napraviti ništa da im bude bolje. Traže istomišljenike, i utješeni kako nisu jedini, najviše vole roštiljanja u nečijoj vikendici, na kojima se uz pivo opuste i malo pojadaju o društveno-političkim nepravdama.

Mamine maze


Najpametniji, najbolji, najglasniji u društvu. Kada ih se prozove za nešto, buncaju kao u vrućici, "mašu parolama" o ljudskim pravima, govoru mržnje, ljubomori i zavisti. Njihovi identiteti izgrađeni su iz trendova. Oni su jednostavno ljudi koji jedva čekaju priliku da se zbog nečeg uvrijede.

Moderni

Oh, daaa!! Moderni! Vole ružičaste jednoroge i naočale. Oni koji žive u "sada", čarobnom oblaku iluzije u kojem nema ničeg sakralnog, u kome ne postoji ni jučer niti sutra, čime se podrazumijeva kako nema nikakvih posljedica. Sve krivo što se dogodi, ipak je nekakva Božja kazna, svako nedjelo se oprašta i zanemaruje, jer bitna je samo ljubav i oprost.

P.S. Mislim da sam zaslužila glavnu nagradu


Što se tiče slike koja prati post, odabrana je fotografija Željka Lukunića/PIXSELL, u svrhu dočaravanja nekih opisanih kategorija.



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.