Mlade nade

ponedjeljak, 30.08.2010.

Promjene i smjene u NK i ŽNK Osijek

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

Na izvanrednoj skupštini NK Osijek,održanoj u nedjelju,29.kolovoza 2010.,razriješene su dvije nepoznanice,ako razglabamo o funkcioniranju kluba.

R.Špehar novi predsjednik NK Osijek,G.Matković direktor ,dok će fotelja športskog direktora do daljnjeg ostati nepopunjena. Pomalo čudna odluka skupštine kluba u kojoj se možebitno može iščitati (ne)logičnost odluka oko raspodjele funkcija unutar klupskih struktura.

Nekako se čini da je bliži izvoru love i političke moći gosp. Matković,a predmnjeva se da je jedna od obveza predsjednika kluba pronalaženje iliti iznalaženje financijskih sredstava poradi normalnog rada i djelovanja kluba. Osijekova legenda Robert Špehar prvenstveno je osoba koja voli klub i "konta" se u nogomet. Stoga bi kao športski bio pogodniji,ako je u pitanju briga o igračkom kadru. Ili možda tome nije tako?!

Čovjek s trenerskom školom koji je i više nego dobar poznavatelj nogometaša i njihovih mogućnosti posve je mjerodavna osoba za funkciju športskog. Ovako,sve miriše kako bi u ograničenim radnim uvjetima mogao postati samo "fikus" predsjednik. U zadnje vrijeme konstantno slušamo priče o ovlastima čelnika u hijerarhiji kluba,ali u javnosti i (na)dalje postoji skepsa o tome što pojedini funkcionar konkretno radi ili točnije koje su mu ovlasti. Stoga, bit će zanimljivo pratiti razvoj događaja u NK Osijek.

Da li će gosp.Špehar biti fikus ili kaktus,bumo vidjeli !

Kuloarska i ina ćakulanja

Direktor Matković od milja zvani "Mačak", ujedno i predsjednik ŽNK Osijek živopisni je lik koji će zasigurno iznaći pravi način da "sljubi" politiku i šport kako bi napose u cijeloj toj priči profitirao Osijek,a to pruža blisku poveznicu i s nogometnim klubom iz grada pokraj rijeke Drave. Po kuloarskim pričama proširila se vijest o odstupanju Matkovića s mjesta predsjednika ŽNK Osijek. Na tu dužnost trebao bi biti postavljen dosadašnji športski direktor Bojan Bodražić .

Pavo Majer zamjenjuje Kazimira Husića na mjestu trenera ŽNK Osijek,a o novom športskom odlučivati će se naknadno. U igri je nekolicina imena.

I onda tko kaže da u sezoni kiselih krastavaca nema intrigantnih športskih vijesti. Športski pozdrav!

Tekst : Daltoni'os thumbup

30.08.2010. u 07:33 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 25.08.2010.

Dogodilo se na današnji dan - 25. kolovoza



... "Danas je moj rođendan" - thumbup

Photobucket Foto by B.Mr.


Na današnji dan


25. kolovoza - Dan državnosti u Urugvaju i Bjelorusiji;


* 1609. - Galileo Galilej demonstrirao je svoj prvi teleskop mletačkim zakonodavcima.
* 1900. - U Weimaru je umro njemački filozof Friedrich Nietzsche (Tako je govorio Zaratustra).
* 1987. - Umro je John Huston, američki filmski redatelj, poznat po režiji filmskih klasika kao što su Malteški sokol, Blago Sierra Madre, Otok Largo i Afrička kraljica.
* 1991. - Započeo je sveopći napad srpskih snaga na hrvatski grad Vukovar

25.08.2010. u 06:43 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 23.08.2010.

Navijačka podrška

Foto B.Mr.
Foto by B.Mr.

Hrvatska ženska nogometna repka ima sve veću podršku "vatrenih" navijačica. Po nekim istraživanjima došlo se do zanimljivih rezultata u svezi ženskog navijačkog djela koji je privržen nogometnoj igri. U navijačkoj populaciji udio žena iznosi otprilike 300 milijuna spram 500 milijuna muške vrste koja preferira najvažniju sporednu stvar na svijetu (nogomet,za one neupućene,nap.a.). Kada su u pitanju takmičenja poput Svjetskog nogometnog prvenstva,tu je izjednačen navijački odnos muško-ženske,pardon žensko-muške navijačke podrške u svezi nacionalne pripadnosti. Muškići,morati ćete se dobrano potruditi kako u dogledno vrijeme ne bi postali navijačka manjina iliti skupina,kada je nogomet u pitanju. Pregazit će nas ženski spol ! Ima to i svojih prednosti. Dok muški preferiraju "tekuću" potrošnju,dotle ženski navijački kontingent i nadalje ostaje privržen shoppingu. Ženski dio voli kupovati,a o iznad prosječnoj potrošnji bespredmetno je "talasati". Dame znaju čemu služi lova. Zar ne?! I tako dok mi nekako potiho ili manje glasno razglabamo u svezi muškog,dotle nogometašice širom zemaljske kugle odigravaju svoje tekme. Takova situacija je i s Hrvatskom ženskom nogometnom vrstom ili selekcijom koja je, u kvalifikacijskoj utakmici poradi nastupa na SP za žene, odigrala u Talinnu neriješeno (1:1(1:0)) s odgovarajućom vrstom repke Estonije. Predstojeća nogometna srijeda,25.kolovoza 2010. u Belfastu,na stadionu The Oval nudi sraz naših nogometašica s favoriziranom reprezentacijom Sjeverne Irske. Nema sumnje da će nazočnost "vatrenog" ženskog navijačkog djela na stadionu biti dodatni poticaj za postizanje uspješnog športskog reza naše nogometne vrste. Sretno! Na službenoj web stranici UEFA-e europska nogometna krovna organizacija pohvalila je hrvatske nogometne navijače i uvrstila ih među najbolje navijače na starom kontinentu. S tim u svezi nema nikakve dileme kako će ubrzo takvu titulu zaslužiti i ženski navijački dio koji podržava naše športaše,posebice športašice. Športski pozdrav ! Tekst : Daltoni'os

23.08.2010. u 17:03 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 15.08.2010.

Svetkovina Velike Gospe u Aljmašu

Foto : B.Mr.
Foto by B.Mr.

Prije rata ovo malo selo Aljmaš na ušću Drave u Dunav je bilo jedno od najvećih marijanskih svetišta u istočnoj Slavoniji. Dolaskom rata, crkva je srušena, a kip gospe nije uspio izaći iz Aljmaša sa svojim sumještanima. Nakon nekoliko mjeseci, kip je pronađen u ruševinama srušene crkve. Donešen je u Osijek i onako ranjen bio je izložen u osječkim župama.

Pokojni papa Ivan Pavao II pri svom boravku u Osijeku je okrunio i blagoslovio obnovljeni kip. On se sada ponovo nalazi kod svoje kuće, u Aljmšu, na ušću Drave u Dunav.

SVETIŠTE GOSPE OD UTOČIŠTA
Gospino aljmaško svetište utemeljeno je 1704.g. kada su isusovci tražili od aljmašana utočište za progonjeni Gospin kip. Aljmašani su mu dali utočište i tako je aljmaška Gospa dobila naziv "od utočišta" i postala je utočište ne samo za župljane sela nego i za cijelu istočnu Slavoniju, za Vojvodinu i za Bosnu. U domovinskom ratu aljmaško je svetište razrušeno do temelja 1992. Ostao je samo dio desnoga zida koji u obliku stupa vapi za pravdom u nebo, a nazvaše ga "zidom nade" jer će se aljmaško svetište obnoviti. Nakon što je Gospin kip bio čudesno spašen iz ruševina aljmaškog svetišta donesen je u Osijek gdje je bio u progonstvu zajedno sa svim aljmašanima sve do slavnog povratka 1998.

1.kolovoza 1998. Aljmaška Gospa od Utočišta svečano se vraća zajedno s prognanim Aljmašanima natrag u svoje mjesto točno nakon sedam godina. Povratak je bio na onaj isti dan kad je Aljmaš 1. kolovoza 1991. bio okupiran, a stanovnici pod smrtnom opasnošću šleperima prevezeni u Osijek. Nakon sedam godina istoga dana i sa istim šleperima vraća se Gospa Prognanica u pratnji brojnih mještana.

15.08.2010. u 12:59 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 10.08.2010.

Regionalna ženska nogometna liga! DA ili Ne ?!

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

Postignut športski rezultat ponekad ne daje pravu predodžbu o (ne)uspjehu pojedine ekipe. Takva priča zadesila je i ŽNK Osijek koji je, po završetku prve dvije tekme u okviru UEFA-ine lige prvakinja,izvukao deblji rezultatski kraj,ali svojom igrom,željom,htijenjem posebice zalaganjem završni rezultatski minus bio je prevelik sudeći po viđenom, ako su u pitanju nogometašice Osijeka. DA izgubile su visokim rezultatom,reći će športski stručnjaci koji nisu bili nazočni samim utakmicama. I to je neosporna činjenica. Posve zasluženi porazi koji su po tko zna koji put ukazali na sve slabosti ženskog nogometa u Hrvatskoj. Ne treba tu biti previše pametan,pa izvući takav zaključak. Secirajući ekipe na osnovu igračkih kvaliteta Osječanke ne zaostaju puno po pitanju nogometnog znanja, dapače. Za početak, krenuti ćemo sa uvodnim djelom priče gdje treba spomenuti enormna novčana ulaganja u ženski nogomet van granica Lijepe Naše. Da li se mogu usporediti ulaganja kod nas i ženskom vanjskom nogometnom svijetu ? Odgovorno tvrdim; Ne! U ovom trenu to je svemirska razlika po pitanju financija.

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

Druga bitna činjenica može se iščitati u spoznaji o nogometnoj mladosti igračica Osijeka. Osječki ženski nogometni vrtić spram suparničkih igračica u najboljim nogometnim godinama više nego kvalitetno parirao je svim ekipama koje su nastupile u gradu pokraj rijeke Drave. Treba istaknuti da su to sve igračice iz nekog osječkog nogometnog okruženja,gdje pojedine nogometašice jedva da su ispunile UEFA uvjeta kako bi uopće mogle i nastupiti u Ligi prvakinja. Da li to treba nekome posebno elaborirati?! Vlastiti stručni kadar,domicilni igrački kadar zalog su za nastavak uspješne športske priče nogometašica Osijeka. Dobro,zadrti će se samo držati rezultata na kraju utakmice,ali presudniji u ovom trenutku je pokazatelj nogometnog napretka ili možda nazadovanja u razvoju ženskog nogometa u Osijeku. Tu su nogometašice ŽNK Osijek na svom terenu. Pohvale koje stižu sa svih strana pružaju jasnu naznaku o konstantnom športskom napretku unutar kluba. Zar nitko ne prati "muške" kako gube od tamo nekih "Šerifa" i njima sličnim ekipama,koje po svojem nogometnom znanju nisu ipak u rangu naših nogometnih "Zvijezda". Nema tu neke dramatike,osim konstantne uredne smjene trenera. I onda opet kreće sve iz početka. Tako iz godine u godinu. Eh,da je nogometašicama Osijeka djelić tog kolačića. Lova do krova! I tako dok njihove športske suparnice ulažu u nogomet,te kupovinom igračica sa strane stvaraju ekipe,dotle Princeze s Mačkamame uredno stvaraju kvalitetne igračice unutar svog nogometnog inkubatora. To je glavna poanta.

Foto : B.Mr.
Foto by B.Mr.

Gostujući na jednoj lokalnoj TV postaji športski direktor Bojan Bodražić , te v.d. kapetanica nogometašica Osijeka Vanesa Zlosa pružili su gledateljstvu dašak pravog športskog entuzijazma i pravilne prosudbe kako o nogometnoj snazi športskih suparnica tako i o vlastitim mogućnostima. Realna predodžba stanja ženskog nogometa u Hrvatskoj. Bez vjere u vlastite snage čemu onda uopće i igrati nogomet. Ne treba nikome priznati da je bolji ,a ako se to i dogodi treba športski čestitati,i to je to. Pa nisu valjda športske suparnice pale s Marsa?! Kao ne možemo mi s njima ravnopravno igrati. Svašta! Nema tu igračica tipa C.Ronaldo ili Mesija koji su neki drugi svijet,ako je nogomet u pitanju. Nogometašice Osijeka su pokazale i dokazale da imaju športsku kvalitetu koja ne mora biti jedini čimbenik poradi ocjene o športskom uspjehu. Puno je tu i drugih stvari u igri. Kamo sreće kada bi igračice Osijeka skupa s još nekolicinom kvalitetnih klubova unutar domaćeg prvenstva, recimo po uzoru na hokejaše Medveščaka, imale priliku priključiti se nekoj jakoj ženskoj nogometnoj ligi . Eh,to je dobra ideja samo je upitna njezina realizacija. Ili možda nije ?! Regionalna liga u kojoj bi se našli klubovi iz zemalja obuhvaćenih trokutom Alpe-Dunav-Jadran. Ha! Eto nama kvalitetnih utakmica. Pa i sada nogometašice i ini klubovi igraju barem pripremne utakmice u tom nekom okruženju. I nema nikakvih problema. S aspekta nogometno-financijske situacije,regionalna liga bila bi pun pogodak. Barem ako je ženski nogomet u pitanju. Ideja za razmatranje. Ili možda i nadalje iščekivati nekog Abramovića samo je upitno da li ćete dočekati taj dan. Vjerojatno nećete. Treba se okrenuti nekom "domaćem"okruženju. Medvjedi su pozitivan športski primjer. A gdje ste Vi u toj priči,cijenjena gospodo! Športski pozdrav ! Tekst : Daltoni'os thumbup

10.08.2010. u 08:19 • 0 KomentaraPrint#

subota, 07.08.2010.

Osvrt na ŽNK Osijek

Photobucket
Foto by B.Mr.

ŽNK Osijek spada u red najuspješnijih športskih kolektiva u Lijepoj Našoj ako se usporede uvjeti u kojima treniraju. O postignutim rezultatima u tijeku proslave 20.godina rada i djelovanja, bespredmetno je pričati. Četrnaest puta državne prvakinje,te dvanaest puta osvajačice "duple krune",to jest pobjednice Kupa Hrvatske, neosporne su činjenice sviđalo se to nekome ili ne. Okosnicu naše državne reprezentacije čine mlade osječke nogometašice,prvotimke ŽNK Osijek. Stoga neozbiljno je pričati o nogometnoj (ne)kvaliteti igračica Osijeka od milja znanih kao Princeze s Mačkamame. Pojedinci si sada previše toga dopuštaju,naravski bez nuđenja kvalitetnih rješenja. Točnije bez nuđenja ikakvih rješenja. Bitno je samo pljuckati,napose omalovažiti nečiji trud i rad. Bravo ! Prosipanje demagogije i protežiranje nekih igračica zasigurno nije pravi put poradi boljitka ženskog nogometa u Lijepoj Našoj. Daj već jedared primite to na znanje. Poltronstvo je prolazna životna faza dok čisti obraz ostaje za sve vijeke vijekova.

Foto Daltoni
Foto by B.Mr.

Realno sagledavši situaciju očito je da ekipi ŽNK Osijek ponajviše nedostaju igračice tipa kao što su Katarina Kolar,te Marija Milas. Parafrazirati ću dio teksta koji sam napisao nakon lanjske Lige prvakinja odigrane u Gradskom vrtu u Osijeku; - Talenat,volja i želja ponekad nisu dostatni poradi postizanja "zvučnijeg" športskog rezultata. Zasigurno možemo i trebamo lamentirati o (ne)uspješnosti trenerskih zamisli,ali nitko nema pravo prigovarati nogometašicama ŽNK Osijek na njihovoj volji i želji za postizanjem pozitivnijeg reza u srazu s objektivno "profesionalnijim" sastavima,koji dolaze iz država s puno dužom športskom tradicijom,ako je ženski nogomet u pitanju. Kamo sreće da je svoj raskošni talenat mogla prikazati Katarina Kolar koja je prava majstorica "baluna". Bez mogućnosti pronalaska adekvatne zamjene utopijski je bilo za očekivati da nogometašice Osijeka mogu uspješno parirati na sredini terena svojim športskim suparnicama. Marija Milas,da li je tu potrebito uopće nešto više elaborirati. Gospođa,kako su joj od milja tepale igračice Osijeka,doskorašnja kapetanica ŽNK Osijek možebitno bi svojom nazočnošću unutar stručnog stožera ekipe iz grada pokraj rijeke Drave bila glavni jezičac na vagi za pozitivniji rez na kraju balade. Neprocjenjivo je to nogometno znanje koje Uprava kluba treba bolje iskoristiti.Maca Maradona i Marija Milas dvije su nogometašice koje bi imale puno toga kvalitetnoga za izreći poradi boljitka ženskog nogometa u Lijepoj Našoj. Ali,tko smo mi da o tome sudimo ! Športski pozdrav !

Tekst : Daltoni'os thumbup

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

07.08.2010. u 12:10 • 0 KomentaraPrint#

petak, 06.08.2010.

Princeze s Mačkamame bore se za Ligu europskih prvakinja

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

Jučerašnjim srazom (četvrtak,06.kolovoz 2010,nap.a) otpočeo je UEFA Women"s Champions League 2010/11. iliti po naški UEFA Liga europskih prvakinja. U kvalifikacijskoj rundi odigrava se širom Europe sedam mini-turnira po četiri ekipe. Računica je tu više nego jasna; 28 klubova borit će se od četvrtka do sljedećeg utorka za daljnji plasman,a svima je cilj jasan; London 26.svibnja 2011. gdje će se odigrati finale UEFA Lige prvaka za žene. Po četvrti put zaredom ( peti put sveukupno), Ženski nogometni klub Osijek domaćin je mini turnira prvog kruga kvalifikacija za Ligu europskih prvakinja. Naravno kada nemaš reputaciju, onda nije čudno da ti dopadnu najteže športske suparnice. Šteta. Kada bi ždrijeb bio "korektniji" Osječankama bi zasigurno bio olakšan zadatak poradi postizanja kvalitetnog rezultata na kraju turnirskog djela takmičenja. Ali što je tu je. Iz ove se kože ne može. Ostaje samo želja za odigravanjem što kvalitetnije nogometne predstave. Ljudi to vole i traže. Kada daješ sve od sebe na športskom planu ne izostaje niti navijačka podrška. Upravo takova situacija je bila u jučerašnjem srazu ŽNK Osijek i gostujućeg sastava Rossiyanka iz Rusije. Tribine stadiona Gradski vrt u Osijeku dobrano su bile popunjene. I kao što je već red i običaj svi smo mi očekivali trijumf nogometašica Osijeka,ali stvarnost je ipak malčice drugačija. Ruske predstavnice ekipa Rossiyanka nadvisila je domaći sastav uvjerljivim završnim rezultatom 0:5 (0:1). Samo jedan (1) pogodak u mreži odlične domaće vratarke Sipos u prvom djelu tekme nije nagovještavao "potop" Osječanki u nastavku. DA,sada bi lako bilo pametovati pa kazati:Rekao sam Vam,zar ne! Zasigurno da je trener K.Husić sa strukom unutar kluba želio sve najbolje,ali teško je bez kvalitetnih utakmica u hrvatskom prvenstvu (barem) očekivati nešto više u takmičenju poradi Lige prvakinja. Igrački ni po čemu nogometašice Osijeka ne zaostaju za športskim suparnicama već je nešto drugo u pitanju. Treba samo pogledati kakva logistika prati sve gostujuće nogometašice u gradu pokraj rijeke Drave. Vjerujte na riječ da takovu podršku i organizaciju nemaju mnoge naše muške nogometne ekipe,a što ćemo onda lamentirati o ženskom nogometu u Lijepoj Našoj.Nogometašice Osijeka,bez obzira na završni rezultat,nisu se osramotile.Trebalo je to odigrati,svaka čast! Športski pozdrav!
Tekst : Daltoni'os thumbup

U subotu je na rasporedu, opet u Gradskom vrtu, 2. kolo. Sastaju se: Rossiyanka - St . Francis (17) i Osijek - 1. Dezembro (20). Turnir završava u utorak, 10. kolovoza, a prvakinje turnira stječu pravo igranja među 32 najbolje ženske ekipe Starog kontinenta.

06.08.2010. u 16:04 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 05.08.2010.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti




Hvala Vam prijatelji!

05.08.2010. u 10:10 • 0 KomentaraPrint#

Operacija Oluja

Foto : B.Mr.
Foto by B.Mr.

Kada su 2. siječnja 1992. hrvatski ministar obrane Gojko Šušak i general Jugoslavenske narodne armije Andrija Rašeta potpisali Sarajevski sporazum, bio je to nesumnjivo kraj prve etape Domovinskog rata. U tom su razdoblju hrvatski oružani sastavi uspjeli spriječiti JNA da uz potporu pobunjenih Srba u Hrvatskoj u jesen 1991. napravi Veliku Srbiju. Morali su se zadovoljiti dijelom okupiranih područja Hrvatske koji su u prosincu 1991. nazvani Republika Srpska Krajina. Uz posredovanje međunarodne zajednice sukobljene strane su prihvatile dolazak mirovnih snaga UN-a (UNPROFOR i kasnije UNCRO), koje osim zaposjedanja crte razdvajanja nisu napravile ništa više vrijedno spomena. S pobunjenih područja postupno je protjerana većina nesrpskog stanovništva, uglavnom Hrvata, a uz to je u tom teroru velik broj ubijen. Druga etapa Domovinskog rata trajala je do kasne jeseni 1994. Njena značajka je najvećim dijelom u angažmanu Hrvatske vojske u pograničnim područjima Bosne i Hercegovine i dvije operacije protiv pobunjenih hrvatskih Srba u toku 1993.: u siječnju na širem području Zadra i u rujnu u okolici Gospića. Osim dugotrajnog «malog rata», na crtama dodira Hrvatske vojske i pobunjenih Srba nije bilo značajnijih sukoba niti teritorijalnih promjena. Tijekom tog razdoblja vojske sukobljenih strana dobile su konačnu fizionomiju. Hrvatska vojska je ustrojena u tri grane: Kopnenu vojsku, Hrvatsku ratnu mornaricu i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračnu obranu. Najbrojnija je bila Kopnena vojska koja se sastojala od šest zbornih područja i vrlo jakog postroja izravno podređenog Glavnom stožeru Hrvatske vojske. Dalje se dijelila na gardijske (profesionalne), pričuvne i ročne brigade i domobranske pukovnije. Zborno područje se načelno sastojalo od 1-2 gardijske postrojbe, nekoliko pričuvnih brigada i domobranskih pukovnija i postrojba za potporu. U prosincu 1994. Hrvatska vojska je imala oko 95.000 ljudi. Bojni dio Ministarstva unutarnjih poslova bio je ekvivalent jače pješačke brigade bez potpore karakteristične za vojsku. Vojna sila pobunjenih hrvatskih Srba - Srpska Vojska Krajine - bila je organizirana u šest korpusa kopnene vojske i Ratno zrakoplovstvo s protuzračnom obranom. Korpusi su bili slični zbornim područjima Hrvatske vojske, sastojali su se od nekoliko brigada i sredstava potpore, uglavnom divizijuna. Mirnodopska Srpska Vojske Krajine imala je oko 14.000 ljudi. Pored vojske bojni dio je imalo i Ministarstvo unutarnjih poslova Krajine koje je imalo jednu specijalnu brigadu milicije. Od dolaska i razmještaja UNPROFOR-a u Hrvatskoj vođeni su intenzivni politički pregovori 1994. o uključivanju Krajine u pravni sustav RH, a koji nisu urodili plodom. Politički predstavnici pobunjenih Srba opstruirali su ih na sve moguće načine, s tim da su im išla u prilog stajališta dijela međunarodne zajednice o jednakoj krivnji i odgovornosti Hrvatske za srpsku pobunu. Sve je to snažilo vojnu opciju kao jedino moguće rješenje srpske pobune. Prepreka za nju bile su preuzete obveze Hrvatske i nesklonost dijela Međunarodne zajednice, što je takav potez činilo vrlo riskantnim. U kasnu jesen 1994. ratna događanja u Bosni i Hercegovini, posebno sudbina Bihaća u kojem je okruženi 5. korpus Armije Bosne i Hercegovine bio u vrlo teškom položaju i pod stalnim pritiskom vojnih snaga hrvatskih i bosansko-hercegovačkih Srba, pogodovala su Hrvatskoj da se angažira oko pružanja pomoći okruženom gradu, koji je uz to imao garanciju Ujedinjenih naroda da je «zaštićeno» područje. Za Hrvatsku je položaj Bihaća bio iznimno značajan i na njegovu održanju Hrvatska vojska je logistički angažirana od ljeta 1992. Bihać je onemogućavao potpuni dodir Srpske Vojske Krajine i Vojske Republike Srpske. U slučaju gašenja tog džepa obje srpske vojske dobile bi dio snaga koje su mogle angažirati na drugim dijelovima ratišta, što bi značajno otežalo položaj Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine. Pravac za angažiranje Hrvatske vojske u Bosni i Hercegovini nametnuo se sam po sebi. Nije se smjelo izravno intervenirati, zbog čega je odabran način za posredno pružanje pomoći, a za što su u to vrijeme postojali svi uvjeti. Naime, početkom studenog 1994. Hrvatsko vijeće obrane se pridružilo napadima Armije Bosne i Hercegovine na Vojsku Republike Srpske u jugozapadnoj Bosni i u operaciji Cincar oslobodilo veći dio Kupreške visoravni. To je omogućilo uporabu dijelova Hrvatske vojske na Livanjskom polju. Zamisao njihove uporabe, pored razvlačenja srpskih snaga, bila je i mogućnost srpskog napada prema Livnu što je moglo ugroziti uspjeh Hrvatskog vijeća obrane na Kupresu, a što bi ujedno otežalo obrambeni položaj Zbornog područja Split. Stoga je Zborno područje Split dobilo zadaću da to na vrijeme onemogući. Zborno područje Split bilo je jedno od jačih operativnih sastava Hrvatske vojske, a čije se područje nadležnosti prostiralo od Velebita do Dinare. Zbog velike crte zborno područje je bilo pedeset posto mobilizirano, a njegova glavna snaga bile su 4. i 7. gardijska brigada. Četvrta je bila domicilna postrojba, a 7. je bila pridodana podstožerna postrojba Glavnog stožera Hrvatske vojske. Ratna zadaća Zbornog područja Split bila je osloboditi područje srednje i sjeverne Dalmacije. Zadaća je imala i veliko simboličko značenje jer je na tom području bio i grad Knin koji je od 1990. bio središte i sinonim pobune Srba u Hrvatskoj. Sve do tada temeljna zamisao angažmana Zbornog područja Split bila je na pravcu ©ibenik - Drniš - Knin. Ulaskom dijelova Hrvatske vojske na Livanjsko polje taj pravac je gurnut u drugi plan jer je otvoren novi, povoljniji pravac Sinj - Bosansko Grahovo - Knin. Na tom pravcu bili su dijelovi 2. krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske koji se na Dinari spajao sa 7. sjevernodalmatinskim korpusom Srpske Vojske Krajine. Operacijski ciklus na Livanjskom polju i operacija Bljesak Nekoliko mjeseci Zborno područje Split je djelatnom obranom i s nekoliko kratkih ali vrlo učinkovitih napada potiskivalo srpske snage u dubinu Livanjskog polja prema Bosanskom Grahovu. Prvi od tih napada, operacija Zima-94, proveden je u razdoblju od 29. studenog do 24. prosinca 1994. Napad je proveden iz rubova Livanjskog polja i duž Dinare, a tijekom tog napada su snage bosanskohercegovačkih Srba odbačene za oko 20 kilometara u dubinu Livanjskog polja. Veći dio Livanjskog polja s uzvišenjima Staretina i Dinara stavljen je pod nadzor Hrvatskih snaga. No najveći uspjeh postignut je posredno: oslabio je srpski pritisak na Bihać. Potom je nekoliko mjeseci provođena djelatna obrana u kojoj je crta dodira promijenjena nekoliko puta u korist Hrvatske vojske. Radilo se o lokalnim korekcijama crte, a prvi značajniji potez bila je jednodnevna akcija Skok-1 koja je provedena 7. travnja 1995. Oslobođeno je područje od oko 75 četvornih kilometara i povećana stabilnost crte Zbornog područja Split. Nakon sustavnog višemjesečnog hladnog tuša od Hrvatskih snaga na Livanjskom polju, slijedio je novi udar u Hrvatskoj, na području zapadne Slavonije. Zborno područje Bjelovar, ojačano snagama iz zbornih područja Osijek i Zagreb i podstožernim postrojbama Glavnog stožera, provelo je 1. i 2. svibnja operaciju Bljesak. Operacija je uspješno izvedena. U nekoliko dana oslobođeno je cijelo okupirano područje zapadne Slavonije, a snage 18. korpusa Srpske Vojske Krajine su razbijene i zarobljene ili natjerane na povlačenje u Bosnu. Operacija Bljesak je postavila neke standarde koji su primijenjeni i pri Oluji. Zborno područje Osijek operaciju je osiguravalo od mogućeg napada 11. slavonsko-baranjskog korpusa Srpske Vojske Krajine kroz obrambenu operaciju Zid. U istoj funkciji bile su i snage Hrvatskog vijeća obrane iz Zbornog područja Orašje. Tijekom operacije 11. slavonsko-baranjski korpus je podigao bojnu spremnost, a nekoliko postrojba Vojske Jugoslavije izišlo je na logorovanje u Srijem i Vojvodinu. Najaktivniji su bili bosanskohercegovački Srbi koji su 5. svibnja počeli napade na snage Hrvatskog vijeća obrane u Bosanskoj Posavini. Planirali su izlazak na desnu obalu rijeke Save kako bi dobili operacijsku osnovicu za prelazak u Hrvatsku radi odsijecanja Spačvanskih šuma i spajanja sa snagama 11. slavonsko-baranjskog korpusa Srpske Vojske Krajine. Po hrvatskim obavještajnim podacima, napadi su vođeni pod tajnim nazivom Osveta. Dok je trajala operacija Bljesak, pobunjeni Srbi su demonstrirali svoju strategiju realne prijetnje raketnim udarom po Zagrebu u kojem su stradali civili, a što nije imalo učinka na provedbu operacije. Oslobađanje zapadne Slavonije bio je težak udarac za Krajinu. Njen predsjednik Mile Martić u pismu predsjedniku Republike Srbije Slobodanu Miloševiću, napisat će da «tragedija koja je zadesila srpski narod najnovijom agresijom Hrvatske na zapadnu Slavoniju ima teške i nesagledive posljedice po rješenje cjelokupnog srpskog pitanja. Ne samo da je izgubljen teritorij i ne samo da je stradalo na stotine civila, ono što u ovom času užasa nespokoj čini još i većim je toliko prošireno uvjerenje kod naroda da je srpsko pitanje izdano, i to od strane samih Srba. Duž cijele Krajine širi se glas o njenoj predaji; ljudi sa nevjericom konstatuju da nas je zaboravila i Srbija i Republika Srpska. U mnogim selima i gradovima narod se pakuje i sprema za iseljavanje». Tražena je vojna pomoć koja je u jednom dijelu i dobivena. Zapovjednika vojske generala Čeleketića zamijenio je novi zapovjednik, general-potpukovnik Mile Mrkšić poznat kao zapovjednik Operativne skupine JNA koja je u studenom 1991. zauzela Vukovar. Mrkšić je poboljšao ustroj Srpske Vojske Krajine tako što je osnovao Korpus specijalnih jedinica po uzoru na sličan u Vojsci Jugoslavije. Uz to je u svim korpusima počeo ustroj bataljuna za intervencije od snaga iz sastava svake brigade. Rok za njihov ustroj bio je 28. srpanj, a do 25. srpnja svaka brigada je morala ustrojiti bataljunsku pričuvu do voda, a na razini brigade četu s tenkovskim vodom «za manevar po frontu i zatvaranje ugroženog pravca». Jedna od mjera predostrožnosti, koja je nesumnjivo bila opća, sačuvana je u zapovijedi zapovjednika 11. pješačke brigade Srpske Vojske Krajine iz Vojnića od 1. kolovoza 1995. da se blokiraju snage UNCRO-a, razoružaju i drže kao taoci. Pored vojske, za hrvatski napad su se pripremale i civilne strukture Krajine. Republički štab civilne zaštite je 2. kolovoza 1995. zapovjedio evakuaciju materijalnih dobara, arhiva, pokretnih kulturnih dobara i novčanih sredstava. Svjesni da nakon oslobađanja zapadne Slavonije na red dolazi ostatak Krajine, počeo je prijem dobrovoljaca, a od 1. lipnja 1995. i mobilizacija vojnih obveznika u Saveznoj Republici Jugoslaviji koji su nakon 17. kolovoza 1990. napustili Krajinu. U svrhu podizanja morala održan je mimohod vojske na poligonu Slunj na Vidovdan, 28. lipnja 1995., na kojem je predstavljen Korpus specijalnih jedinica i koji je dobro primljen među stanovništvom i vojskom. Prva operativna zadaća novog srpskog zapovjednika bila je nastavak napada na Bihać. Na području Cazinske krajine, sa strane Srpske Vojske Krajine, duže vrijeme bila je angažirana Operativna grupa Pauk pod vodstvom generala Mile Novakovića, a po osnutku Korpusa specijalnih jedinica dio je također uveden u borbu kao Operativna grupa 2. U napadima na Bihać sudjelovala je i skupina pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije. Razlog takve odluke bio je rezultat srpskih nastojanja da riješe problem bošnjačkih džepova u BiH kao što će to napraviti u Srebrenici, ali i reakcija na djelovanje Hrvatske vojske u lipnju na Livanjskom polju. Naime, od 4. do 11. lipnja Zborno područje Split provelo je taktičku operaciju Skok-2 s kojom je Livanjsko polje u cijelosti stavilo pod svoj nadzor i ujedno izbilo pred Glamoč i Bosansko Grahovo. Tako je izravno ugrožena prometnica Bosanski Petrovac - Drvar - Strmica - Knin, što je zaprijetilo potpunoj prometnoj izolaciji zapadnih dijelova Krajine. U tim okolnostima je naglašen i strateški značaj područja zapadne Bosne u kojem je 5. korpus Armije Bosne i Hercegovine koordiniranim djelovanjem Vojske Republike Srpske i Srpske Vojske Krajine bio doveden u vrlo tešku situaciju. Za obje srpske vojske, kako u BiH, tako i u RH, uspješno rješavanje «problema» zapadne Bosne nosilo je oslobađanje znatnih snaga 2. krajiškog korpusa vojske bosanskohercegovačkih Srba, koje bi nakon toga mogle biti uporabljene na južnom dijelu zone odgovornosti Korpusa, prema postrojbama Zbornog područja Split i Hrvatskog vijeća obrane. Isti je slučaj bio i s angažiranim snagama 15. ličkog, 21. kordunskog i 39. banijskog korpusa Srpske Vojske Krajine koje bi oslobodile uporabljene snage s tog bojišta i koncentrirale ih prema granicama Krajine. Uspjeh bi povukao i snažan moralni učinak po srpske vojske, koje su već duže vremensko razdoblje na «zapadnim granicama srpstva» bilježile samo poraze. Najveće svjedočanstvo ugroze Bihaća bila je spremnost Bošnjaka da nakon nekoliko godina rata sklope prvi vojni sporazum s Hrvatskom. U Splitu je 22. srpnja potpisan sporazum kojim je Sarajevo «legaliziralo» nazočnost Hrvatske vojske u BiH. Prvi učinci sporazuma došli su nakon tri dana. Zborno područje Split i Hrvatsko vijeće obrane 25. srpnja su krenuli u napadnu operaciju Ljeto-95 s kojom su do 30. srpnja zauzele Bosansko Grahovo i Glamoč i njihova šira područja. Vojska Republike Srpske odbačena je dublje u Bosnu, a Knin je izgubio najvažniju prometnicu i zaleđe koje je nepunu godinu dana ranije bio možda njen najznačajniji oslonac, ako ne čisto vojni, tada bez ikakve sumnje psihološki. Hrvatskoj vojsci put za Knin bio je otvoren. Hrvatsko vrhovništvo nije dvojilo da do mirne reintegracije neće doći, a da mirovanje hrvatskih snaga zbog zapadne Bosne može samo pogoršati opći odnos snaga, koji nikada do tada nije bio tako povoljan. Na političkom planu posljednji pokušaj mirnog razrješenja problema pobunjenih područja učinjen je 3. kolovoza 1995. u ®enevi. Hrvatska delegacija je na pregovorima zatražila: mirnu reintegraciju okupiranih područja, otvaranje svih prometnica na okupiranom području, primjenu hrvatskog Ustava na cijelom području Hrvatske, provedbu ustavnog zakona za srpsku etničku zajednicu, kojoj hrvatske vlasti jamče politička, građanska i nacionalna prava. Odgovori koji su dobiveni, od hrvatske strane ocijenjeni su nezadovoljavajućim. Zadaću oslobađanja privremeno okupiranih područja RH dobila je Hrvatska vojska. Krajina u očekivanju Oluje Hrvatski napad pobunjene Srbe nije mogao iznenaditi. Ratno stanje na cjelokupnom području Krajine proglašeno je 28. srpnja 1995. «Izvršena je potpuna mobilizacija i jedinice Srpske Vojske Krajine nalaze se u punoj borbenoj gotovosti. Hrvatska vojska ostvarila je značajan uspjeh na glamočko-grahovskom pravcu i time naše snage dovela u nepovoljan operativno-strategijski položaj. I dalje se vrši koncentracija i grupiranje Hrvatske vojske na granicama prema Krajini, posebno na južnom ratištu», kaže se u jednoj naredbi Glavnog štaba Srpske Vojske Krajine od 31. srpnja 1995. Postrojbama Srpske Vojske Krajine zabranjen je odmor koji se mogao koristiti samo na postavima u okviru borbenog rasporeda. S hrvatskim napadom Srbi su računali od početka srpnja, a krajem mjeseca je očekivanje bilo na najvišoj razini. Tako je npr. Zapovjedništvo 39. banijskog korpusa 25. srpnja obavijestilo podređene sastave da će «gotovo sigurno» Hrvatska vojska napasti 7. sjevernodalmatinski korpus 26. ili 27. srpnja i, vjerojatno, u približno vrijeme desantirati specijalne postrojbe na područje Bihaća. Postrojbe za elektronsko izviđanje Hrvatske vojske koje su intenzivno pratile radio-promet u Krajini na kraju srpnja su zaključile da «iz svih civilnih razgovora sa područja Like proizlazi da među civilnim stanovništvom na ovom području vlada strah, pa skoro bi se moglo reći i panika od napada postrojbi RH. Shodno tome navodno postoje i pravci za evakuaciju, ali kao i u svim ostalim razgovorima nije moguće ništa saznati o tome što bi bilo od obavještajnog značaja, već se uglavnom radi o rekla-kazala. Navodi se da su ljudi fizički i psihički iscrpljeni stalnom psihozom i očekivanjem napada i da su na rubu snaga». Tijekom noći 28./29.srpnja očekivao se napad Hrvatske vojske kod Sunje i na Glinu. Tijekom 29. srpnja zabilježeno je da se autobusima prebacuju tisuće žena i djece iz Knina u pravcu Beograda. Dan kasnije, 30. srpnja, zabilježeno je proglašenje ratnog stanja na prostoru Krajine. Istog dana iznose se podaci o uznemirenosti i panici (u okolici Krnjaka dio stanovništva se počeo spremati za bijeg). Dan prije početka operacije 3. kolovoza, Radio Petrinja najavljivala je napad Hrvatske vojske na krajinu. Četvrtog kolovoza u 00:30 sati zabilježeno je da 21. kordunski korpus Srpske Vojske Krajine raspolaže saznanjem da napad Hrvatske vojske počinje 4. kolovoza u 5 sati. Pripreme za evakuaciju civilnog pučanstva su nastavljene, a primijećeno je da pripadnici srpske policije sklanjaju obitelji u BiH. Zabilježeno je da će se preko mostova u Bosnu propuštati samo žene i djeca. Isti je dan navedeno da je stanovništvo Dvora spremno za evakuaciju. Oluja Sredinom svibnja promijenjen je tajni naziv direktive za oslobađanje okupiranih područja Hrvatske iz Bljesak u Oluja. Nakon oslobađanja zapadne Slavonije dio slobodnih snaga je preraspodijeljen i uporabljen za ojačanje zbornih područja Split, Osijek, Zagreb, Karlovac i Gospić. Hrvatske postrojbe dobile su zadaće po jedinstvenoj zamisli i zadaći: osloboditi okupirano područje Republike Hrvatske na području Dalmacije, Like, Korduna i Banovine uz odsudnu obranu na području Slavonije i južne Dalmacije. U početnoj fazi operacije od njih je tražen i očekivan brz prodor u raspored srpskih snaga i izbacivanje iz uporabe njihovih topničko-raketnih sustava kako bi se spriječilo razaranje industrijskih kapaciteta i gradova koji su im bili u dometu. To je više-manje bilo aktualno na svim dijelovima bojišta jer su veći gradovi -Zadar, Gospić, Sisak, Karlovac- bili na izravnom dometu topništva, a ni hrvatska metropola nije bila nedostižna za udar raketa «Orkan» ili raketa zemlja-zemlja, što su pobunjeni Srbi nekoliko puta demonstrirali, posljednji put 1. svibnja 1995. Druga faza operacije podrazumijevala je širenje klinova koji su probili prvu crtu obrane, uvođenje novih snaga i nastavak napada prema državnoj granici s Bosnom i Hercegovinom. U toj fazi očekivano je cijepanje srpskih snaga, presijecanje dijela prometnica, nakon čega je slijedio završni dio operacije: uništenje zaostalih snaga i osiguranje državne granice. To je posebice bilo značajno na pravcima prema Bihaćkoj enklavi jer se spajanjem s Armijom BiH dobivao mnogi širi obruč no što bi to bilo da ga nije bilo. Zadaća spajanja očekivana je na području Like i Banovine.

Foto Daltoni
Foto by B.Mr.

Ostatak Hrvatske vojske, posebice snage na istočnom i južnom dijelu Hrvatske, imao je zadaću da se pobrine da glavnina hrvatskih snaga ne bude uznemiravana od Vojske Jugoslavije i dijela Vojske Republike Srpske. Obrambena zadaća Zbornog područja Osijek zvala se Fenix, a Južnog bojišta Maestral. Obrambena zadaća Zbornog područja Osijek bila je osjetljiva zbog ravničarskog, tenkoprohodnog zemljišta i logorovanja dijelova Vojske Jugoslavije u Vojvodini i Srijemu. Stoga je obrana postavljena na dva obrambena pojasa koja su posjele pričuvne postrojbe, dok su dvije gardijske brigade bile u operativnoj pričuvi sa zadaćom protunapada na srpske snage u slučaju da one probiju hrvatsku crtu obrane. Zadaća Srpske Vojske Krajine bila je jednostavna, odsudnom obranom obraniti teritorij koji je 1991. za njih privremeno okupirala JNA, a negdje čak i prijeći u napad i napraviti korekciju crta kako bi se dobilo na većoj stabilnosti Krajine. Obrana je uglavnom temeljena na jakim prirodnim preprekama, koje je nakon slamanja hrvatskog napada trebalo ojačati na rijekama Kupi i Savi na Banovini, Mrežnici na Kordunu, planinskom lancu Velebita kao i na dijelu moru između ©ibenika i Biograda na moru. Na području Slavonije planirano je čak odsijecanje Spačvanskih šuma i izlazak na rijeku Savu radi spajanja sa snagama bosanskohercegovačkih Srba. Napad je trebala podržati vrlo jaka operativna skupina Vojske Jugoslavije. Pred početak operacije snage UNCRO obaviještene su da operacija počinje. Oluja je počela u 5 sati 4. kolovoza, kada je glavnina Hrvatske vojske ojačana specijalnim snagama policije krenula u napad duž duge crte od Bosanskog Grahova na jugu do Jasenovca na istoku. Zborno područje Osijek i Južno bojište istovremeno su prešli u obranu. Napadu pješaštva i oklopništva prethodila je jaka topnička priprema po prednjoj crti i dubini srpskog rasporeda, kao i napad zrakoplovstva na njihova središta veze, zapovjedna mjesta i skladišta. Nakon što je operacija počela, predsjednik Republike Hrvatske Franjo Tuđman uputio je poruku hrvatskim građanima srpske nacionalnosti. Pripadnike srpske vojske pozvao je da predaju oružje, uz jamstvo da će im biti udijeljena amnestija prema hrvatskim zakonima. Svi oni koji nisu djelatno sudjelovali u pobuni pozvani su da ostanu kod svojih kuća i bez straha dočekaju hrvatsku vlast. Sektor Banovina Zbog neposredne blizine crta bojišta Siska i relativne Zagreba, zadaća oslobađanja Banovine bila je posebno osjetljiva. Valjalo je spriječiti topničko-raketne udare po naseljenim mjestima, a što se moglo napraviti samo na jedan način: brzo razbiti srpske snage na crti dodira, što je automatski značilo povlačenje i njihovog topništva u dubinu bojišta. Stoga je brzina bila temeljni zahtjev postavljen pred snage Zbornog područja Zagreb od kojih je očekivana glavna uloga u oslobađanju Banovine. Napad je počeo iz pravca Sunje i brzo se proširio duž cijele crte bojišta; hrvatske snage su ušle glavnim dijelom snaga u zonu razdvajanja i ovladale dijelom prometnice Petrinja - Glina. I to je bilo sve od velikih očekivanja; 2. gardijska brigada Hrvatske vojske, poznata kao Gromovi, nenadano je zaustavljena na prilazima Petrinji. Rasprave oko razloga ni sada nisu rijetke u vojnim krugovima i među sudionicima rata. Po nekim mišljenjima zapovjednik Zbornog područja Zagreb nije razumio direktivu za napad, po drugima postupio je samovoljno, po trećima ništa se neobično nije dogodilo. Stvarno se radilo o kombinaciji samovolje i nešto manje nerazumijevanja operacijskog plana. Umjesto da odsiječe Petrinju i onemogući pokušaj intervencije iz Gline, 2. gardijska brigada je nepotrebno poslana na zauzimanje Petrinje. Zapela je, izostao je očekivani dublji prodor, a Zborno područje je ostalo bez svojevrsnog «frontmena» koji je trebao povući ostale snage u napad, biti glavna snaga napada. Ovako se zastoj Gromova nepovoljno odrazio na ritam napada, više-manje cjelokupnog zbornog područja. Usprkos toga nisu se ostvarili hrvatski strahovi od jakih topničkih udara po gradovima i industrijskim postrojenjima u zahvatu fronte, iako je u Sisku srpsko topništvo oštetilo postrojenja Termoelektrane i Rafinerije. Nastalu krizu razriješio je osobno Vrhovnik Tuđman. Po njegovoj zapovijedi, 5. kolovoza je general pukovnik Petar Stipetić imenovan za glavnog zapovjednika na području Banovine pod čije su zapovijedanje došle snage zbornih područja Bjelovar i Zagreb. Stipetić je tijekom 1993. i 1994. bio zapovjednik Zbornog područja Zagreb pa uporaba snaga na Banovini za njega nije bila nepoznanica. Njegovim dolaskom snage su prestrojene, razriješena je kriza kod Petrinje, nakon čega je 2. gardijska brigada krenula u dubinu Banovine prema ranijoj zamisli. Snage oko Sunje su pojačane, a na pravac prema Glini uvedene su dvije nove brigade. No šteta je bila počinjena i nije se dala ispraviti. Omogućila je izvlačenje gotovo kompletnog dijela borbene tehnike 39. banijskog korpusa i Korpusa specijalnih jedinica Srpske Vojske Krajine. Sreća u nesreći prvih dana Oluje bilo je djelovanje Zbornog područja Bjelovar koje je nenadano postalo «junak dana». Ono je 4. kolovoza, prvog dana operacije, uspješno forsiralo rijeku Savu na odsjeku Jasenovac - Drenov bok i prodrlo dva kilometra u bojni raspored srpskih snaga na pravcu prema Hrvatskoj Dubici. Ne treba zaboraviti da je nasilan prijelaz rijeke i za gardijsku brigadu zahtjevna zadaća, a tih se dana, prema mišljenjima mnogih, napose 125. domobranska pukovnija iz Novske pokazala kao profesionalna, a ne pričuvna postrojba. Do kraja dana Zborno područje Bjelovar je stvorilo uvjete za oslobađanje Hrvatske Dubice, što je provedeno u jutro 5. kolovoza. Novi cilj bila je Hrvatska Kostajnica. Oslobođena je navečer 6. kolovoza, čime je Zborno područje Bjelovar završilo napadni dio operacije. Pristupilo je utvrđivanju dostignute crte, osiguranju državne granice i čišćenju oslobođenih područja između rijeke Save i Une. Tijekom 6. kolovoza i snage Zbornog područja Zagreb počele su bilježiti veće uspjehe. U jutarnjim satima oslobodile su Petrinju i veći broj sela, što je omogućavalo prodor smjerom Kostajnica - Dvor i Petrinja - Glina - Dvor. Na područje Banovine ušao je dio snaga Zbornog područja Karlovac koje su uspješno završile operaciju na pravcu Ogulin - Slunj. Njihova zadaća bila je zaštita zaleđa i lijevog boka 1. gardijske brigade koja je, nakon što se spojila sa snagama 5. korpusa Armije Bosne i Hercegovine, s šireg područja Rakovice usmjerena u napad prema Vojniću. Ujutro 7. kolovoza načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske zapovjedio je prekid paljbe na području Vojnić - Vrginmost - Glina - Kostajnica - Dvor jer je to tražio general UNCRO-a Peter Peeters, navodno jer su to tražili pobunjeni Srbi iz 21. kordunskog korpusa koji se povukao na Banovinu. Zborno područje Zagreb moralo je pripremiti postrojbu jačine brigade koja je po dolasku se razmjestiti u širem području mjesta, blokirati ga i dozvoliti prijelaz preko mosta samo nenaoružanim osobama, a oficirima i podoficirima s pištoljima. Sve ostalo oružje i vojna oprema u nazočnosti UNCRO-a trebala se predati Hrvatskoj vojsci. Brzo se pokazalo da od dogovora nema ništa. General Stipetić je cijeli dan uzalud čekao srpsko poslanstvo, ono nije stizalo. Cijeneći da je to varka kojom Srbi pokušavaju dobiti na vremenu, načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske povukao je zapovijed o prekidu vatre i zapovjedio nastavak napada radi «razbijanja neprijatelja na području Banovine i izbijanja na državnu granicu Republike Hrvatske sukladno ranije datim zapovijedima». Napad je nastavljen i u toku dana oslobođena su naselja između Gline i Petrinje i Dvora na Uni. Do spajanja sa snagama 5. korpusa Armije Bosne i Hercegovine nije došlo samo zbog propuštanja kolone srpskih izbjeglica na prometnici od Gline do Dvora na Uni. U Dvoru na Uni srpske snage uspjele su uspostaviti i do predvečer 8. kolovoza održati mostobran preko kojeg se izvukao 39. banijski korpus i glavnina Korpusa specijalnih jedinica. Naoružanje i oprema predana je vojsci bosanskohercegovačkih Srba. Sjeverno od Dvora organiziranog otpora srpskih snaga nije bilo. Predaja 21. kordunskog korpusa dogovorena je 8. kolovoza i realizirana je u sljedeća dva dana. Do kraja 10. kolovoza 1995. godine postrojbe Hrvatske vojske, u pojasu odgovornosti Zbornog područja Zagreb, izbile su na državnu granicu Republike Hrvatske i na njoj organizirale obranu. Neraščišćena je ostala Petrova Gora koju su od zaostalih dijelova Srpske Vojske Krajine do 14. kolovoza očistile snage Specijalne policije i zbornih područja Zagreb i Karlovac. Sektor Kordun Prvog dana operacije snage Zbornog područja Karlovac na ogulinskom dijelu bojišta okružile su Plaški i stavile pod nadzor prometnicu Slunj - Primišlje - Perjasica. Na karlovačkom dijelu bojišnice prvi napad je pretrpio neuspjeh, nakon čega je provedeno prestrojavanje snaga i prenošenje napada u međurječje Mrežnice i Korane na pravac prema selu Krnjku i dalje prema Vojniću. Bilo je to odstupanje od prvobitnog plana operacije, što je pokrenulo i ostale snage na karlovačkom bojištu. Petog kolovoza oslobođeni su Plaški, Primišlje i međurječje Korane i Mrežnice. Istovremeno su snage 5. korpusa Armije Bosne i Hercegovine i Hrvatskog vijeća obrane iz bihaćkog džepa presjekle prometnicu Slunj - Titova Korenica, čime je 21. kordunski korpus ostao bez moguće odstupnice prema Lici. Poslijepodne 6. kolovoza 1. gardijska brigada se u području sela Tržička Raštela spojila sa snagama 5. korpusa Armije Bosne i Hercegovine. Brigada je potom nastavila prema Slunju kojeg je oslobodila zajedno sa snagama Zbornog područja Karlovac s ogulinskog dijela bojišta. Sedmog kolovoza oslobođeno je Kamensko, Tušilović, Krnjak, Veljun i Vojnić. Vojska Fikreta Abdića oko Cazina potpuno se raspala i s nekoliko tisuća izbjeglica povukla prema Vojniću, gdje je zaustavljena i blokirana od strane snaga Zbornog područja Karlovac. Od 8. kolovoza snage Zbornog područja Karlovac angažirane su na čišćenju šireg područja Vojnića i Vrginmosta, a potom na nadzoru držane granice i čišćenju Petrove Gore. Sektor Lika Zborno područje Gospić operaciju je počelo napadom na osam pravaca i osvajanjem značajnih kota na prvoj crti bojišta. Presjeklo je dio prometnica i do kraja dana zauzelo Dabar, veći dio prijevoja Ljubova i ugrozilo Novi Lički Osik. Petog kolovoza napad je uspješno nastavljen, oslobođeno je Ljubovo i njegovo šire područje, Lička Jasenica, Saborsko, Novi Lički Osik i Ostrovica, prekinuta je prometnica Plitvička Jezera - Slunj, a Vrhovine su okružene. Specijalne snage policije ovladale su komunikacijskim čvorištem Gračac. U toku 6. kolovoza postignut je spoj sa snagama 5. korpusa Armije Bosne i Hercegovine kod Grabovca i Prijeboja. Oslobođeni su Malovan, Bruvno, Korenica, Vrhovine, Plitvička Jezera, Cetingrad, Krbava i Udbina, Barlete, Vrebac, Mogorić, Ploča i Pločanski Klanac. Iz sastava Zbornog područja Gospić izišla je 1. gardijska brigada i krenula prema Slunju. Četvrtog dana operacije nastavljeno je napredovanje prema državnoj granici. Dio snaga vršio je čišćenje područja, asanaciju i prikupljanje ratnog plijena. Oko 18 sati postrojbe Zbornog područja Gospić u suradnji sa specijalnim postrojbama policije oslobodile su Donji Lapac i izbile na državnu granicu, a usput je oslobođen Mazin, Dobroselo i Gornji Lapac. Time je zadaća Zbornog područja Gospić bila završena. Oslobođen je cijeli prostor u pojasu Zbornog područja. Specijalna policija zauzela je Kulen Vakuf i zaposjela otporne točke u širem području mjesta. Sljedećih dana organizirana je obrana državne granice, čišćenje oslobođenog prostora, sanirano bojište, prikupljana stoka i ratni plijen i izvlačeno oštećeno naoružanje i oprema. Sektor Dalmacija U odnosu na ostale hrvatske operativne sastave, operacija Zborno područje Split imala je dvije specifičnosti. Prvo, provedena je pod imenom Kozjak-95, a ne Oluja. Drugo, snage su bile podijeljene na četiri operativne skupine koje su nosile imena prema pravcima napada, odnosno mjestima s kojih su počele operaciju. Operativne grupe su se zvale: Zadar, ©ibenik, Sinj i Sjever. Glavni pravci napada bili su: Bosansko Grahovo - Knin na kojima su napadale 4. i 7. gardijska brigada kao najjače snage zbornog područja; pravac Jasenice - Miškovci i Uniški Doci - Unište - Kijevo. Najveći broj snaga ipak je bio na nekom od ukupno osam pomoćnih pravaca. Dan prije početka operacije, 3. kolovoza, snage Hrvatskog vijeća obrane napale su bosanskohercegovačke Srbe na pravcu Glamoč - Vitorog s ciljem vezivanja i skrivanja stvarnih namjera Hrvatske vojske. Tijekom prvog dana operacije, 4. kolovoza, snage Zbornog područja Split probile su crtu obrane Kninskog korpusa Srpske Vojske Krajine na svim pravcima napada i ovladale crtom u dubini od 4 km od polaznih položaja. Snage specijalne policije na Velebitu sa snagama 2. bojne 9. gardijske brigade zauzele su dominantne kote Tulove Grede i Mali Alan. Na kraju prvog dana operacije stvoreni su povoljni uvjeti za oslobađanje Knina i odsijecanje 7. sjevernodalmatinskog korpusa Srpske Vojske Krajine. Prema srpskim izvorima, većina srpskih snaga se povukla brzo i bez borbe. Jedna od njih, Vrlička brigada, povukla se bez da je imala bojni kontakt s hrvatskim snagama, čak se tvrdi da je bojno polje napustila tako vješto da je hrvatskim snagama trebalo više od 24 sata da to uoči i shvati. Prema istim izvorima, slično se ponio i ostatak korpusa, povukao se bez borbe, ljudstvo je pokupilo obitelji i krenulo u sveopću „bježaniju“. Izuzetak je bila samo Benkovačka brigada koja se jedina ponijela kao vojska. Petog kolovoza prijepodne postignut je najveći uspjeh operacije: 7. gardijska brigada je sa snagama 4. gardijske brigade oslobodila Knin. Simbolički značaj uspjeha bio je najvrjedniji i najviše je odjeknuo: Povijest Krajine bila je svršena. Sjevernodalmatinski korpus Srpske Vojske Krajine bio je potpuno razbijen, a od većih mjesta oslobođeni su Vrlika, Drniš i Benkovac. Razbijene srpske snage povukle su se prema Lici i Bosni. Do kraja dana Zborno područje Split je praktično provelo u djelo glavninu svojih zadaća. Sljedeća dva dana zborno područje Split je više - manje bilo neaktivno, što su pobunjeni Srbi iskoristili da preko Otrića izvuku glavninu bojne tehnike 7. sjevernodalmatinskog i 15. ličkog korpusa. Crta selo Otrić - Strmica dostignuta je 7. kolovoza, a dan kasnije na pravcima Otrić - Srb i Knin - Srb snage Hrvatske vojske izbile su na državnu granicu, «čime je definitivno izvršena postavljena zadaća». Slijedilo je utvrđivanje, prestrojavanje snaga i čišćenje oslobođenog prostora. Djelovanje zrakoplovstva Temeljna zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva bila je zrakoplovna na glavnim pravcima napada; zrakoplovna paljbena potpora snaga KoV; izviđanje iz zračnog prostora; prevoženje zračnim putem - u cilju manevra snaga KoV, i u cilju evakuacije ranjenika. Obrambeni dio zadaće bila je zaštita prostora Zagreb - Karlovac - Sisak - Kutina. Hrvatsko ratno zrakoplovstvo je prvi put sudjelovalo s cjelokupnim ljudskim i materijalnim resursima, a bojno je djelovalo s cijelog teritorija Republike Hrvatske. U okviru priprema, letačke posade su se posebno pripremale za letenje na malim visinama i u brišućem letu. Za izvršenje zadaća Zrakoplovstvo je raspolagalo sa 17 borbenih zrakoplova, 5 borbenih helikoptera, 9 transportnih helikoptera, 3 transportna zrakoplova, jednim zrakoplovom za elektronsko izviđanje i jednim helikopterom za elektroničko-termovizijsko izviđanje. Tijekom operacije uspješno se bojno djelovalo po planiranim objektima (centrima veze i zapovjednim mjestima srpskih postrojba). To su bili napadi koje su neki srpski autori proglasili napadom NATO zrakoplova, a od njih kasnije bez ikakve kritike prihvatili i neki hrvatski autori. U daljnjem tijeku operacije Zrakoplovstvo je djelovalo prema planu i po pozivu, pa je izvršilo 67 borbenih letova, u sklopu kojih je uništeno 26 raznih objekata. Za zadaću protuzračne obrane izvršeno je 50 letova bez bojnog djelovanja. Za zadaću izviđanja izvršeno je 7 letova zrakoplova i helikoptera. U svrhu prevoženja izvršeno je 11 helikopterskih letova u kojima je prebačeno oko 480 osoba i oko 85 tona tereta. Najslabiji dio uporabe zrakoplovstva bila je zastarjela oprema sustava zračnog motrenja i navođenja jer nije bilo moguće osigurati motrenje zračnog prostora ispod visine 500 m, niti navođenje zrakoplova ispod visine 1000 m. Tijekom operacije nije bilo gubitaka u ljudstvu i tehnici, iako je oštećeno 11 zrakoplova Mig-21. Obavještajni rad Oluja je bila i kruna dugogodišnjeg djelovanja Obavještajne uprave Glavnog stožera Hrvatske vojske. Ona je dugo godina mukotrpnim i kontinuiranim radom prikupljala podatke o protivniku. Prikupljeni podaci su redovno dostavljani na uvid i uporabu odgovarajućim razinama zapovijedanja. U pripremi operacije provedeno je uvezivanje obavještajnih organa zapovjedništava svih sudjelujućih sastava u jedinstveni sustav izvješćivanja, koji je osigurao raspolaganje informacijama u realnom vremenu. Dio obavještajnih organa ojačan je analitičarima iz Obavještajne uprave. Postrojba bespilotnih letjelica Glavnog stožera Hrvatske vojske obavljala je snimanje iz zraka objekata u dubini neprijateljevog rasporeda. Izvidničko-diverzantska satnija Glavnog stožera u operaciji je angažirana na ličkom bojištu. Tijekom provedbe operacije uspješno je realizirana obrada podataka koji su korišteni u zadaćama specijalnog rata. Angažirano je sedam skupina za elektronsko ometanje, a uporabom bespilotnih letjelica ostvareno je navođenje topničke paljbe i otkrivanje protivnikovih kolona i područja koncentracije snaga. S obzirom na ograničenja tehničke naravi, obavještajno osiguranje operacije Oluja ocijenjeno je odličnom ocjenom. Odlazak Srba i rad Vojne policije protiv nedoličnog ponašanja Je li Oluja operacija etničkog čišćenja Srba? Riječ je o pitanju na kojeg nije moguće odgovoriti samo kroz Oluju. Mora ga se postaviti u kontekstu razdoblja od nastanka SAO Krajine do nestanaka Republike Srpske Krajine. U tom su razdoblju pobunjeni Srbi u Hrvatskoj pokazali masovan odziv u izjašnjavanju protiv suživota s Hrvatima, masovno su sudjelovali u oružanoj pobuni i masovno su otišli iz Hrvatske. Navečer 4. kolovoza 1995. Hrvatska vojska je elektronskim izviđanjem presrela poruka da je prema «zapovjedi Milana Martića započeta … organizirana 'evakuacija' žena, djece i staraca», što je bio točan podatak. Treba napomenuti da je to bio prvi dan operacije u kojem je Srpska Vojska Krajine načelno odolijevala pa se znaci sveopćeg sloma nisu mogli vidjeti. Za takvu potvrdu ima već dovoljno dokaza i jasno je da će se oko ovoga još dugo voditi rasprave s unaprijed zauzetim stajalištima. No ne može se negirati da je u završnici operacije, a i kasnije, bilo ponašanja koja se trebaju pravno sankcionirati. Do 10. rujna 1995. Vojna policija je prepratila i kriminalistički obradila 1576 osoba. «Kriminalističkom obradom, u suradnji sa SIS-om i MUP-om RH, uz krivičnu prijavu i zasebno izvješće, tijelima pravosuđa propraćeno je ukupno 659 osoba, koje se osnovano sumnjiče za počinjena krivična djela na štetu Republike Hrvatske». Na oslobođenom području vojna policija je zbog nestegovnog ponašanja privela 558 pripadnika Hrvatske vojske, od čega su 262 zadržana. Podnijela je 445 stegovne prijave, pretresla 1059 pripadnika Hrvatske vojske i od 669 oduzela otuđenu imovinu s oslobođenih područja. U suradnji sa Kriminalističkom policijom MUP-a RH izvršila je kriminalističku obradu za 321 krivično djelo, od čega: 13 ubojstava, 18 slučajeva stradanja pripadnika Hrvatske vojske nesretnim slučajem, 191 paljevinu, 13 miniranja i 86 ostalih krivičnih djela (uglavnom otuđivanje imovine). «Od poznatih počinitelja navedenih kaznenih djela 79 su pripadnici Hrvatske vojske, a u 274 slučaja civilne osobe». Dio neprimjerenog ponašanja počinili su i pripadnici Armije BiH. Na to je još 7. kolovoza Stožer UNCRO upozorio Glavni stožer Hrvatske vojske te zatražio od GS Hrvatske vojske da zamoli 5. korpus Armije Bosne i Hercegovine da «prekinu ove flagrantne povrede međunarodnog prava počinjene na hrvatskom teritoriju protiv nevinih civila» jer «akcije bosanskih trupa razaraju povjerenje što ga Vaša Vlada nastoji poticati među pučanstvom hrvatskih Srba». Osiguranje operacije i djelovanje bosanskohercegovačkih Srba i Vojske Jugoslavije Na kraju od očekivane pomoći glavnini Srpske Vojske Krajine nije bilo ništa. Slavonsko-baranjski korpus uzdržao se od napada, ograničio se na pješačko i povremeno topničko uznemiravanje obrambenih hrvatskih postava. Registrirani su i ulazi u zonu razdvajanja, a niz rijeku Dravu Srbi su puštali plutajuće mine. Samo su snage bosanskohercegovačkih Srba ozbiljnije intervenirale 7. kolovoza kada su zrakoplovstvom napale postrojbe Hrvatske vojske na rijeci Savi i gradove Kutinu, Viroviticu, Požegu i Županju. Provedba mobilizacije Mobilizacija pričuve za operaciju Oluja i obrambene operacije Fenix i Maestral počela je 28. srpnja kada je u postrojbama Hrvatske vojske bilo 58.040 vojnih obveznika. Planovi popune predviđali su mobilizaciju 112.656 pričuvnika. Uredi za obranu širom Hrvatske uputili su 153.506 mobilizacijskih poziva, od kojih je uručeno 121.730. Od tog broja, prema izvješćima uprava za obranu, u ratne postrojbe odazvalo se 111.391 pričuvnik, što iznosi 72,6 posto od broja upućenih poziva, ili 98,9 posto od plana popune. Ukupno je za operaciju Oluja mobiliziran 169.431 pričuvnik. Najslabiji odziv bio je u Zagrebu, a najveći u Virovitici. S obzirom na razdoblje, vrijeme godišnjih odmora, što je značilo da dio vojnih obveznika u vrijeme uručivanja mobilizacijskog poziva neće biti u mjestu prebivališta, upućeno je 40.850 poziva više od planova popune. Mobilizacija je pokazala da u uredima za obranu za dio pričuvnika nisu postojali ažurirani podaci o osobnom statusu (adresa stanovanja, mjesto zaposlenja), da postrojbe nisu dostavljale uredima spisak ranije mobiliziranih pričuvnika, i sl., da postrojbe nisu prihvaćale dragovoljce, unatoč tome što nisu bile u potpunosti popunjene pričuvnicima i da gotovo svi Uredi za obranu zbog nedostatka djelatnika nisu bili u stanju obaviti zahtjevne mobilizacijske zadaće - dijelom i zbog nedostatka informatičke opreme. Glede mobilizacije motornih vozila, bilo je određeno da treba mobilizirati 12.606 motornih vozila, a rezultat je bio da se uspjelo mobilizirati 6.580 vozila, ili 52,2 posto od traženog broja. Usporedbe i komentari JNA je godinama razvijala teoriju vojne operacije. Prema njenom pogledu operacija je bila kruna vojne znanosti, najsloženiji vid uporabe oružanih snaga i načelno se izvodila na operativno-strategijskoj razini. Ako prihvatimo takva razmišljanja, a za što nemamo opravdanog razloga jer je JNA teorijski razmišljala u kategorijama vojnih blokova, moglo bi se zaključiti da na hrvatskom i bosanskohercegovačkom ratištu gotovo da i nije bilo operacija. Prema tom kriteriju JNA je 1991. i 1992. provela samo jednu operaciju: zauzimanje Vukovara, no to je jednostrana operacija jer Hrvatska vojska s druge strane nije imala snage za tu razinu. Prema tome gledištu od svega vojnog djelovanja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1995. značajke operacije ima samo Oluja. Armija Bosne i Hercegovine je imala tek poneku naznaku operacije. U travnju 1995. Armija Bosne i Hercegovine je s oko 20.000 ljudi zauzela Vlašić, u pothvatu čiji je značaj više taktički nego operativni. Hrvatska vojska je na Dinari radila slične napade s osjetno manje snaga i neusporedivo većim uspjehom. Na skupu o ratu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, koji je 1998. održan u Budimpešti, a čija je zadaća bila na razini specijalnog rata protiv aktualne vlasti, dosta se govorilo o Oluji. General Jovan Divjak, čija je ratna uloga bila dokazivanje multietničkog karaktera Armije Bosne i Hercegovine, čak je osporio određenje Oluje kao operacije, zbog premalog broja ljudi angažiranih u borbi, te tako dokazao da nije odmakao od lekcija koje je naučio u školskim klupama učilišta JNA. Na svu sreću, vremena nepromjenjivih definicija su najvećim dijelom iza nas i sve je jasnije da svako ratište ima svoju specifičnost i da vojni pojmovnik nije isti u Sjedinjenim Američkim Državama i Hrvatskoj, iako časnici Hrvatske vojske proizvedeni u JNA i dalje razmišljaju u kategorijama svjetskog ratišta. Stoga ne treba čuditi da je upravo iz američkog vojnog pojmovnika izvučen naziv za vojno-teorijsko određenje Oluje kao operacije nastale na promišljanju američke zračno-kopnene bitke. Najpoznatiji zagovaratelj takvog pristupa je ratni načelnik Obavještajne uprave Glavnog stožera Hrvatske vojske admiral Davor Domazet-Lošo. Zračno-kopnena bitka je doktrina s kojom su Amerikanci planirali zaustaviti Sovjetsku armiju napadima zrakoplovstva po njenoj dubini s temeljnim ciljem da onemoguće pojačanje snaga s kojima su u bojnom dodiru i stvarajući na taj način uvjete za svoje ofenzivne napade. Riječ je o doktrini koja je provjerena u operaciji Pustinjska oluja u Iraku. Postavlja se pitanje je li moguća usporedba. I nekadašnji neslužbeni glasnogovornik JNA, vojni analitičar Miroslav Lazanski, vidio je u Oluji varijantu zračno-kopnene bitke, u kojoj je malobrojno zrakoplovstvo nadomješteno topništvom te tako potvrdio uobičajenu, ali stvarno neodrživu, tezu o prekomjernom granatiranju Krajine. Ozren ®unec je suprotnog mišljenja, po njemu je svaka usporedba sa zračno-kopnenom bitkom pretjerana i u političko-promidžbenoj funkciji. Riječ je o raspravi koja će bez sumnje još dugo trajati i u kojoj će sugovornici ogorčeno braniti svoja stajališta. Za mene osobno Oluja je bliža operacijama već viđenim u nekim od lokalnih ratova druge polovice XX. stoljeća, od kojih najviše odskače po učinkovitoj uporabi bespilotnih letjelica. Na kraju, Oluja je bila najuvjerljiviji pokazatelj narasle bojne moći Hrvatske vojske, trajan spomenik postroju gardijskih brigada i malog, ali odabranog društva pričuve, prvenstveno domobranskih pukovnija nastalih preimenovanjem 1994. iz iskusnih ratnih brigada. Oluja - prilozi: Sastav Hrvatske vojske u operaciji: U operaciji Oluja sudjelovala su sva zborna područja osim Zbornog područja Osijek i Južnog bojišta koji su provodili obrambeni dio operacije. Hrvatska vojska je za operaciju prikupila 127 tisuća ljudi (uključujući 2500 policajaca), od kojih je dio imao iza sebe višemjesečno bojevo djelovanje na planini Dinari, Livanjskom i Glamočkom polju, kao i zapadnoj Slavoniji. Ukupni gubici bili su 0,12 posto, odnosno 196 poginulih, 1100 ranjenih (teže 572 i lakše 528), 3 zarobljena, 15 nestalih, ukupno 1314. Oslobođeno je 10,400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Republike Hrvatske. Ratni plijen je bio: 4112 komada pješačkog oružja, 159 ručnih bacača, 120 raznih minobacača, 98 topničkih oruđa (kalibra 76-152 mm), 6 višecijevnih lansera raketa 128 mm, 59 protuzrakoplovnih topova, 54 oklopna vozila, 22 inženjerijska stroja, 497 vojnih motornih vozila, 6 zrakoplova lovačko bombarderske avijacije i dr. Srpska Vojska Krajine pred Oluju je imala oko 62.000 ljudi, od čega je u 11. slavonsko-baranjskom korpusu bilo oko 19.300 ljudi. To znači da je u zapadnim dijelovima Krajine bilo oko 42.000 ljudi. Hrvatske procijene govorile su o 40.000 ljudi. Stoga su procjene po kojima je odnos u živoj sili bio 3:1 u korist Hrvatske vojske bile točne. U teškom naoružanju (topništvo i oklopništvo) odnos je bio izjednačen ili je čak bio u korist Srpske Vojske Krajine. Takav odnos snaga postavljao je zahtjevnu zadaću pred Hrvatsku vojsku, pod pretpostavkom da Srpska Vojska Krajine pruži žestok i dugotrajan otpor. Nije ga pružila u mjeri u kojoj je vjerojatno mogla. Povukla se u Republiku Srpsku s glavninom ljudi, naoružanjem i opremom. Nepovratni gubici bili su značajno veći od hrvatskih. Po hrvatskim evidencijama, do 21. kolovoza 1995. sanirano je i uredno sahranjeno 560 poginulih pripadnika Srpske Vojske Krajine. U operaciji su sudjelovali: Zborno područje Bjelovar: 121. domobranska pukovnija Nova Gradiška 125. domobranska pukovnija Novska 52. domobranska pukovnija Daruvar 24. dp domobranska pukovnija Varaždin (dio) 202. topničko raketna brigada protuzračne obrane Zagreb (dio) 18. topnički divizijun Varaždin 34. inženjerijska bojna Čakovec 69. satnija Vojne policije Bjelovar 265. izvidničko diverzantska satnija Bjelovar 505. mješovita satnija Atomsko-biološko kemijske obrane Zborno područje Zagreb: 2. gardijska brigada Sisak 57. brigada Sisak 101. brigada Zagreb 102. brigada Novi Zagreb 103. brigada Krapina 145. brigada Dubrava 148. brigada Zagreb - Trnje (dio) 149. brigada Zagreb - Trešnjevka (dio) 151. brigada Samobor 153. brigada Velika Gorica 202. trbr PZO topničko raketna brigada protuzračne obrane Zagreb (glavnina) 15. protuoklopna topničko raketna brigada Križevci (dio) 16. topničko raketna brigada Bjelovar (dio) 1. domobranska pukovnija Zagreb 12. domobranska pukovnija Petrinja 17. domobranska pukovnija Sunja 20. domobranska pukovnija Glina 21. domobranska pukovnija 140. domobranska pukovnija Jastrebarsko 1. riječni zdrug Sisak 5. protuoklopni topničko raketni divizijun Zagreb 6. topnički divizijun Sisak 8. haubičko-topnički divizijun Zagreb 31. inženjerijska bojna Zabok 36. inžinjerijsko pontonjerski bataljun 67. bojna Vojne policije Zagreb 252. satnija veze Velika Buna 262. izvidničko diverzantska satnija Zagreb 303. logistička baza Zagreb Zborno područje Karlovac: 14. domobranska pukovnija Slunj 110. domobranska pukovnija Karlovac 137. domobranska pukovnija Duga Resa 143. domobranska pukovnija Ogulin 16. topničko raketna brigada Bjelovar (dio) 33. inženjerijska brigada Zagreb (dio) 99. brigada Zagreb 104. brigada Varaždin 148. brigada Zagreb - Trnje (dio) 149. brigada Zagreb - Trešnjevka (dio) 202. topničko raketna brigada protuzračne obrane Zagreb (dio) 7. protuoklopni topničko raketni divizijun Karlovac 10. topnički divizijun 13. protuoklopni topničko raketni divizijun Koprivnica 18. topnički divizijun Varaždin (dio) 38. inžinjerijsko pontonjerski bataljun 70. satnija Vojne policije Karlovac 266. izvidničko diverzantska satnija Karlovac tenkovska satnija Bjelovar 256. satnija veze Karlovac 506. mješovita satnija Atomsko-biološko kemijske obrane 304. logistička baza Zborno područje Gospić: 1. gardijska brigada Karlovac 9. gardijska brigada Gospić 111. brigada Rijeka 119. brigada Pula 128. brigada Rijeka 150. brigada Zagreb - Črnomerec 203. topničko raketna brigada protuzračne obrane Rijeka 8. domobranska pukovnija Rijeka 118. domobranska pukovnija Gospić 133. domobranska pukovnija Otočac 138. domobranska pukovnija Delnice 154. domobranska pukovnija Pazin 9. protuoklopni topničko raketni divizijun Rijeka 12. topnički divizijun Rijeka 35. inženjerijska bojna Pula 71. bojna Vojne policije Rijeka 50. bojna radiološko-biološko kemijske obrane Zagreb (dio) 253. satnija veze Gospić 263. izvidničko diverzantska satnija Gospić ili Pula Izvidničko diverzantska satnija Glavnog stožera Hrvatske vojske - Zagreb 305. logistička baza Rijeka Zborno područje Split: 4. gardijska brigada Split 7. gardijska brigada Varaždin 1. Hrvatski gardijski zdrug Zagreb 81. gardijska bojna Virovitica 2. bojna 9. gardijske brigade Zadar 112. brigada Zadar 113. brigada Šibenik 144. brigada Sesvete 204. topničko raketna brigada protuzračne obrane Split 6. domobranska pukovnija Split 7. domobranska pukovnija Zadar 15. domobranska pukovnija Šibenik 126. domobranska pukovnija Sinj 134. domobranska pukovnija Biograd 142. domobranska pukovnija Drniš 11. protuoklopni topničko raketni divizijun Zadar 14. topnički divizijun Šibenik 20. haubički divizijun Split 40. inženjerijska bojna Split 72. bojna Vojne policije Split 254. satnija veze Split 264. izvidničko diverzantska satnija - Split 306. logistička baza - Split 307. logistička baza - Zadar Ostale snage: specijalne postrojbe Ministarstva unutarnjih poslova iz raznih policijskih uprava 40. pukovnija veze - Zagreb Sastav Srpske Vojske Krajine pred OLUJU u zapadnom dijelu Hrvatske brigada milicije - Knin (Dinara) Glavni štab Srpske Vojske Krajine - Knin 101. obavještajni centar - Knin 75. mješovita artiljerijska brigada - Slunj 75. pozadinska baza - Knin Korpus specijalnih jedinica - Slunj 2. gardijska brigada - Knin 2. oklopna brigada - Slunj 71. specijalna brigada - Slunj laki artiljerijsko-raketni divizijun protuzračne obrane - Slunj Brdski bataljun - Vrlika Bataljun Vojne policije - Knin 7. korpus-Sjeverno-dalmatinski - Knin, 75. motorizirana brigada - Knin 92. motorizirana brigada - Benkovac 1. laka brigada - Vrlika 2. pješadijska brigada - Kistanje; 4. laka brigada - Obrovac 7. mješoviti artiljerijski puk - Knin 7. mješoviti protuoklopni artiljerijski puk - Benkovac 7. laki artiljerijsko-raketni puk PVO - Knin 15. korpus- Lički- Korenica 9. motorizirana brigada - Gračac 18. pješačka brigada - Bunić 50. pješačka brigada - Vrhovine 70. pješačka brigada - Plaški 103. laka brigada - Donji Lapac 37. pješački bataljun - Korenica, 17. mješoviti artiljerijski divizion - Udbina, 81. pozadinska baza - ®eljava, 21. korpus - Kordunaški - Petrova Gora 11. pješačka brigada - Vojnić 13. pješačka brigada - Slunj 19. pješačka brigada - Vrgin Most 75. mješoviti protuoklopni artiljerijski divizion - Blatuša 85. pozadinska baza - Slunj 39. korpus - Banijski - Glina 24. pješačka brigada - Glina 26. pješačka brigada - Kostajnica 31. pješačka brigada - Petrinja 33. pješačka brigada - Dvor na Uni 87. pozadinska baza - Glina Ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana 45. bataljun vođenja javljanja i navođenja - Knin 44. raketna brigada Knin 105. zrakoplovna brigada - Udbina Kronologija: 1994. kraj listopada - napad 5. korpusa Armije Bosne i Hercegovine prema Bosanskom Petrovcu studeni - srpski protunapad i odbacivanje 5. korpusa Armije Bosne i Hercegovine od Petrovca prema Bihaću 1.-3. XI. operacija Cincar - Hrvatsko vijeće obrane oslobađa veći dio Kupreške visoravni 29. XI.- 24. XII. operacija Zima-94 - veći dio Livanjskog polja pod hrvatskim nadzorom prosinac - izrađena direktiva Bljesak 1995. 31. ožujak, novi mandat međunarodnih snaga u Hrvatskoj - UNPROFOR mijenja ime u UNCRO 7. travanj, akcija Skok-1 1.- 2. svibnja, operacija Bljesak. Oslobođena zapadna Slavonija. 17. svibnja - smjena zapovjednika Srpske Vojske Krajine. Odlazi general Čeleketić, dolazi general Mile Mrkšić lipanj - osnivanje Korpusa specijalnih jedinica Srpske Vojske Krajine 4. - 11. VI. taktička operacija Skok-2. Livanjsko polje u cijelosti pod nadzorom Hrvatske vojske i izbijanje pred Glamoč i Bosansko Grahovo. Tako je izravno ugrožena prometnica Bosanski Petrovac - Drvar - Strmica 11. VII. Pad Srebrenice 15. VII. Umirovljen general Bobetko. Novi načelnik GS Hrvatske vojske general Zvonimir Červenko 22. VII. Hrvatska i Federacija BiH potpisali Splitsku deklaraciju. Prvi vojni sporazum Hrvata i Bošnjaka. 25.-30. VII. operacija Ljeto-95 - snage Zbornog područja Split i Hrvatskog vijeća obrane zauzele Bosansko Grahovo i Glamoč 28. VII. proglašeno ratno stanje u Krajini. 2. VIII. Republički štab civilne zaštite Krajine je 2. kolovoza 1995. zapovjedio evakuaciju materijalnih dobara, arhiva, pokretnih kulturnih dobara i novčanih sredstava 3. VIII. neuspješni pregovori hrvatskog i srpskog poslanstva u Ženevi 4. - 8. VIII. Oluja - kraj Krajine Zadaća Zbornog područja Osijek bila je obrana prema planu Fenix, a Južnog bojišta prema planu Maestral. 30. VIII. počeli napadi zrakoplovstva NATO na vojsku bosanskohercegovačkih Srba 8. - 15. IX. U operaciji Maestral Hrvatske snage oslobodile su Jajce i zauzele ©ipovo i Drvar. 18.-19. IX. operacija Una - neuspješna uspostava mostobrana u području Bosanskog Novog, Kostajnice i Bosanske Dubice. 8.-15. X. Operacija Južni potez. Zauzet je Mrkonjić Grad. Hrvatska vojska je udaljena 23 kilometra od Banja Luke. 1. XI. Počeli pregovori u Daytonu 21. XI. u Daytonu postignut Mirovni sporazum za BiH DAVOR MARIJAN Hrvatski institut za povijest, Zagreb, Republika Hrvatska

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.
Odabrao i pripremio: Daltoni'os

05.08.2010. u 09:30 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 04.08.2010.

DISCIPLINSKI PRAVILNIK

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

Skupština Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 37. st. 1. točke d) Statuta (Glasnik 44/08) i članka 145. FIFA Disciplinskog kodeksa na sjednici održanoj 26. 02. 2010. donijela

DISCIPLINSKI PRAVILNIK

I. OPĆE ODREDBE

Članak 1.
Disciplinski pravilnik Hrvatskog nogometnog saveza (u daljnjem tekstu: Pravilnik), propisuje prekršaje, postupak i kazne za: igrače i igračice nogometa, malog nogometa i nogometa na pijesku (u daljnjem tekstu:igrači), nogometne suce, trenere, klubove, udruge, i djelatnike klubova i udruga, licencirane posrednike za organizaciju utakmica i transfere igrača i gledatelje koji u tijeku svoje sportske djelatnosti i aktivnosti prekrše odredbe Statuta HNS-a, pravilnika HNS-a i drugih propisa HNS-a, statuta i pravilnika nogometnih saveza, i koji time počine neki od prekršaja opisan u ovom Pravilniku.

DEFINICIJE

Članak 2.
U smislu ovog Pravilnika pojedini pojmovi imaju sljedeće značenje:
a) igrač – nogometaš ili nogometašica koji su registrirani za nogometni klub, ženski nogometni klub, malonogometni klub, klub nogometa na pijesku ili rekreativni nogometni klub koji je član županijskog nogometnog saveza i Hrvatskog nogometnog saveza.
b) savez – ovisno o konkretnom slučaju, Hrvatski nogometni savez ili županijski nogometni savez/Zagrebački nogometni savez
c) klub – nogometni, malonogometni i ženski nogometni klub, klub nogometa na pijesku i rekreativni nogometni klub koji je član županijskog nogometnog saveza i Hrvatskog nogometnog saveza.
d) udruga – pravna osoba koja je član županijskog nogometnog saveza ili Hrvatskog nogometnog saveza, a nije klub.
e) djelatnik – ako nije posebno označeno, sve fizičke osobe koji su članovi nogometne organizacije.
f) službena osoba – svaka fizička osoba koja predstavlja klub ili savez, a osobito trener, predsjednik, direktor, član tijela upravljnja kluba ili saveza, predstavnik na utakmici, kao i ostale osobe upisane u zapisnik o utakmici. g) službena osoba na utakmici – nogometni suci, delegati i kontrolori suĎenja koji su odreĎeni za voĎenje odreĎene utakmice. h) meĎunarodna utakmica – utakmica izmeĎu dva kluba ili dvije reprezentacije ili selekcije, a koji pripadaju različitim nacionalnim nogometnim savezima. i) prijateljska utakmica – utakmica koja se ne odigrava u okviru nekog službenog natjecanja. j) javna utakmica – utakmica koje igraju momčadi dva kluba, koju vodi sudac i koja je otvorena za gledatelje (osim u slučaju da postoji zabrana prisustva gledatelja). k) okrivljenik – osoba protiv koje se vodi disciplinski postupak. l) konačna odluka – odluka protiv koje nije u roku uložena žalba, odluka protiv koje nije dopuštena žalba ili odluka protiv koje je žalba odbijena ili odbačena.

KAŽNJAVANJE

Članak 3. 1) Po odredbama ovog Pravilnika za učinjeni prekršaj kaznit će se ako je prekršaj učinjen namjerom ili iz nehaja. Iznimno, za prekršaj iz članka 67. i 85. st. 2. ovog Pravilnika može se izreći kazna klubu i u slučaju da ne postoji namjera ili nehaj. 2)Za prekršaj učinjen iz nehaja može se blaže kazniti. 3) Iznimno, bez da je počinjen prekršaj, a isključivo iz sigurnosnih razloga, može se odrediti odigravanje utakmice bez gledatelja ili na neutralnom terenu ili se na odreĎenom stadionu može zabraniti odigravanje utakmica.

SVRHA KAŽNJAVANJA

Članak 4. Svrha kažnjavanja je da pomaže pravilnom odgoju igrača i sportskih djelatnika, da osigura pravilnu primjenu propisa Hrvatskog nogometnog saveza, te da utječe na počinitelja i ostale osobe na koje se odnosi ovaj Pravilnik da ne čine prekršaje.

NEPOZNAVANJE PROPISA

Članak 5. Nepoznavanje Statuta, pravilnika i ostalih propisa HNS, ne ispričava odgovornosti prekršitelja, ali može utjecati na njegovo blaže kažnjavanje, ako je nepoznavanje opravdano.

POKUŠAJ

Članak 6. 1) Disciplinski prekršaj je pokušan kada je počinitelj s namjerom započeo prekršajnu radnju, a štetna posljedica nije nastupila. 2)Pokušaj je kažnjiv jedino kod onih prekršaja za koje je u Disciplinskom Pravilniku HNS odreĎeno da će se kazniti za pokušaj. 3) Prekršitelj koji je ostao u pokušaju, kažnjava se kaznom propisanom za prekršaj, a može se blaže kazniti.

POTICANJE I POMAGANJE

Članak 7. Tko drugog potakne ili mu pomogne da počini prekršaj, kaznit će se kao prekršitelj, s time što se pomagač može blaže kazniti.

SUBJEKTI DISCIPLINSKE ODGOVORNOSTI

Članak 8. 1) Odredbe ovog Pravilnika primjenjivat će se: a) na igrače, b) na klubove, njihove momčadi, djelatnike i članove, c) na trenere, nogometne suce, kontrolore suđenja, sudačke instruktore i delegate, d) na članove tijela upravljanja kluba i saveza, e) na članove ostalih tijela kluba i saveza, f) licencirane posrednike za organizaciju utakmica i transfere igrača, g)) gledatelje. 2) Kazna će se izreći bez obzira da li je prekršitelj u vrijeme izricanja kazne još član kluba ili saveza. KAZNE Članak 9. Za učinjeni disciplinski prekršaj, mogu se izricati sljedeće kazne:
1. igračima a) opomena, b) upozorenje, c) ukor, d) novčana kazna za igrače koji imaju zaključen ugovor s klubom, e) zabrana igranja na određeno vrijeme, f) zabrana igranja određenog broja prvenstvenih ili kup utakmica ili međunarodnih utakmica, g) isključenje iz kluba, h) isključenje iz nogometne organizacije, 2. djelatnicima a) upozorenje b) ukor, c) novčana kazna, d) zabrana vođenja određenog broja prvenstvenih i kup utakmica ili međunarodnih utakmica e) zabrana obavljanja funkcije na određeno vrijeme f) isključenje iz nogometne organizacije, 3. klubovima a) upozorenje b) ukor, c) novčana kazna, d) zabrana igranja utakmica u inozemstvu, e) zabrana igranja utakmica na određenom igralištu ili na svim igralištima određenog područja, f) igranje utakmica na svom igralištu bez prisutnosti gledatelja g) zabrana registracije (transfera) igrača, h) oduzimanje bodova ili negativni bodovi, i) vraćanje u niži stupanj natjecanja. 4. nogometnim sucima, sudačkim instruktorima i kontrolorima i delegatima na utakmicama a) upozorenje b) ukor, c) novčana kazna d) zabrana suđenja, odnosno obavljanje instruktorske, kontrolorske ili delegatske dužnosti, za određeno vrijeme ili na određenom broju utakmica e) brisanje sa sudačke, odnosno delegatske liste, f) isključenje iz nogometne organizacije. 5. gledateljima - zabrana ulaska na određeni stadion kada se igra nogometna utakmica - zabrana ulaska na stadion kada igra određeni klub ili reprezentacija - zabrana ulaska na sve stadione kada se igra nogometna utakmica.
Članak 10. Osim kazne, počiniteljima se može izreći mjera povrata nagrada (novčani iznosi, medalja, pehar) ako se utvrdi da je ta nagrada ostvarena prekršajem.

OPOMENA

Članak 11. Opomena je upozorenje suca igraču tijekom utakmice, zbog kažnjavanja nesportskog ponašanja manje ozbiljne prirode, a sukladno Pravilnika nogometne igre.

UPOZORENJE

Članak 12. Kazna upozorenja se izriče za displinske prekršaje koji su takve prirode i učinjeni pod takvim okolnostima da je počinitelja dovoljno upozoriti na obvezu pridržavanja propisa.

UKOR

Članak 13. Kazna ukora izriče se za disciplinske prekršaje koji su učinjeni pod takvim olakšavajućim okolnostima, da ih čine osobito lakim.

NOVČANA KAZNA

Članak 14. 1) Novčana kazna može se izreći pravnim osobama i fizičkim osobama koje primaju plaću ili drugu naknadu za obavljanje svoje djelatnosti u klubu, savezu i općenito u nogometnoj organizaciji 2)Izvršni odbor HNS-a donosi odluke o visini novčanih kazni i objavljuje ih u službenom glasniku HNS-a. Ukoliko Izvršni odbor HNS-a prije svake natjecateljske godine ne utvrdi visinu novčanih kazni iz stavka 1. ovog članka, ostaju na snazi iznosi iz prethodne natjecateljske godine. Novčane kazne uplaćuju se na žiro račun onog saveza čije je tijelo nadležno za vođenje disciplinskog postupka i izricanje kazne. 3) Za svako isključenje igrača, te udaljenje nogometnog trenera ili druge službene osobe može se pored zapriječene kazne za učinjeni prekršaj, izreći i novčana kazna. 4) Klubovi su zajednički s počiniteljem odgovorni za novčane kazne izrečene igračima i službenim osobama svojih momčadi, i to bez obzira na eventualni odlazak počinitelja iz kluba.
Članak 15. 1) Rok plaćanja izrečene novčane kazne je petnaest (15) dana, od dana konačnosti odluke. 2) U izuzetnim slučajevima disciplinsko tijelo, na obrazloženu molbu, može odlučiti da kažnjeni igrač, dužnosnik ili klub plate kaznu u obrocima i to: igrač i dužnosnik najduže u roku od tri mjeseca, a klub u roku od šest mjeseci. 3) U slučaju da prekršitelj ne uplati novčanu kaznu u utvrđenom roku, disciplinsko tijelo pokrenut će postupak predviđen ovim Pravilnikom. 4) Prekršitelj je obvezan kopiju uplate novčane kazne doznačiti službi računovodstva HNS-a radi dokaza o izvršenoj uplati.U slučaju da ne izvrši navedenu obvezu iz, smatrat će se da prekršitelj nije uplatio novčanu kaznu. Članak 16. Sve novčane kazne uplaćuju se za unapređenje uvjeta i rada nogometne mladeži onom savezu čije je nadležno tijelo izreklo kaznu.

ZABRANA IGRANJA

Članak 17. 1) Kazna zabrane igranja može biti vremenska ili za određeni broj utakmica. 2) Vremenska kazna zabrane igranja može se izreći u trajanju do dvije godine i izriče se na pune mjesece, a kazna zabrane igranja određenog broja prvenstvenih, kup ili međunarodnih utakmica do dvadesetičetiri (24) utakmice. Iznimno, za prekršaje vezane za uzimanje nedopuštenih stimulativnih sredstava vremenska kazna zabrane igranja može se izreći u trajanju duljem od dvije godine, ali najviše do četiri godine. 3) Igrač kažnjen zabranom igranja na određeno vrijeme ne može nastupiti samo na onim utakmicama koje obuhvaća ta kazna. 4) Igrač kažnjen zabranom igranja ne može biti uključen u sastav momčadi na putovanjima, niti igralištu, u sastavu vodstva kluba i rezervnih igrača, na svim onim utakmicama za koje je zabrana igranja izrečena. 5) Vremenska kazna zabrane igranja može se zamijeniti zabranom igranja određenog broja prvenstvenih i kup utakmica, i to tako da polugodišnjoj zabrani igranja odgovara zabrana igranja dvanaest (12) prvenstvenih utakmica. Ova odredba može se primijeniti i na vremensku kaznu izrečenu treneru, sucu ili delegatu. 6) Ako je igraču, odnosno djelatnicima izrečena kazna zabrane igranja prvenstvenih i kup utakmica, ili vremenska kazna, te je uz njih izrečena i novčana kazna, igrač ili djelatnik, ima pravo nastupa, odnosno obavljanja funkcije, kada izdrži kaznu zabrane igranja utakmice ili vremensku kaznu. Članak 18. 1) Kaznu zabrane igranja određenog broja prvenstvenih i kup utakmica igrač izdržava: a) na svim prvenstvenim i onim kup utakmicama kojima rukovodi tijelo koje mu je izreklo kaznu i tijelo koje rukovodi višim stupnjem natjecanja,
b) na svim prvenstvenim i kup utakmicama u kojima natjecanjem rukovodi HNS, odnosno nadležno tijelo (Udruženje klubova), ako je kaznu izreklo nadležno tijelo tih organizacija. 2) U slučaju da igrač izdržava kaznu zabrane igranja određenog broja prvenstvenih ili kup utakmica, igrač može nastupati na kup utakmicama niže razine natjecanja zbog različite nadležnosti organizacije kup natjecanja HNS. 3) Ako je riječ o igraču koji istodobno nastupa i za momčad starije dobne kategorije, kazna se obračunava prema momčadi u kojoj je nastupio kada je učinio prekršaj, s time što sve vrijeme dok traje kazna ne može nastupati ni na utakmicama ostalih momčadi. Iznimno, ukoliko se radi o igraču koji je prekršaj učinio nastupajući za seniorsku momčad, za vrijeme dok izdržava kaznu u toj momčadi, može nastupati za juniorsku momčad, ali mu se te utakmice ne uračunavaju u kaznu. 4) Ako igrač tijekom izdržavanja kazne prijeđe u drugi klub, izdržavanje kazne nastavlja u tom klubu. Pod “drugim klubom” se smatra i povratak u matični klub. Ako je igrač prestao sa igranjem u klubu, kaznu zabrane određenog broja utakmica igrač će izdržati na utakmicama njegovog dosadašnjeg kluba na način kao da je ostao igrač kluba. Ukoliko igrač koji izdržava kaznu zabrane igranja utakmica zatraži međunarodnu dozvolu, ona mu se može izdati samo ukoliko kazna iznosi do pet utakmica zabrane igranja i to pod uvjetom da nacionalni savez u koji igrač prelazi izda pismenu potvrdu da će kazna za isti broj utakmica biti izdržana igraču u natjecanju za koje ga dotični savez registira. 5) Ako do 30. lipnja one godine u kojoj igrač pionir gubi pravo nastupanja za pionirsku momčad, igrač kadet za kadetsku momčad, odnosno igrač junior za juniorsku momčad, ne izdrži u cijelosti kaznu, ostatak kazne će izdržati poslije 1. srpnja u momčadi starijeg uzrasta kome pripada. 6) Igrač nije izdržao ovu vrstu kazne, ako nije nastupio na utakmici koju je njegova momčad predala bez borbe (par forfait), ako nije nastupio na utakmici koja je prekinuta prije isteka najmanje 80% vremena koje je Pravilima nogometne igre predviđeno za tu utakmicu, kao i ako je utakmica poništena i određeno njeno ponovno igranje. 7) Ako igrač kažnjen zabranom igranja određenog broja utakmica nastupi tokom izdržavanja kazne na utakmici, smatra se da je odradio kaznu jedne utakmice. Nastup takvog igrača pod kaznom zabrane igranja disciplinski je prekršaj za koji se pozivaju na odgovornost: igrač, odgovorni djelatnik kluba i klub. 8) Igrač koji je kažnjen zabranom igranja određenog broja utakmica nogometa, ne može odrađivati kaznu u natjecanju malog nogometa i obratno. Tako kažnjeni igači (zabranom igranja određenog broja utakmica nogometa), mogu za vrijeme izdržavanja kazne nastupati u natjecanju malog nogometa i obratno. 9) Igrač koji je kažnjen vremenskom kaznom neigranja (na određeno vrijeme), za vrijeme izdržavanja vremenske kazne ne može nastupati u natjecanju nogometa ni malog nogometa. 10) Ako igraču tijekom utakmice bude izrečena disciplinska mjera opomena ili isključenje iz igre, a utakmica bude naknadno prekinuta ili poništena, odgovornost zbog izrečene opomene, odnosno kazne isključenja, ostaje na snazi. Iznimno, ako se prekinuta utakmica ponovno igra, opomene dobivene tijekom prethodno prekinute utakmice se poništavaju, ali samo za onu momčad koja nije odgovorna za prekid utakmice. Opomene se ne uračunavaju do konačne odluke o ponavljanju utakmice, odnosno o registraciji prekinute utakmice. 11) Igrač momčadi koja je dobila utakmicu bez borbe (par forfait), izdržao je ovu vrstu kazne.
Članak 19. Kaznu zabrane igranja na međunarodnim prijateljskim utakmicama, igrač izdržava: a) na prijateljskim međunarodnim klupskim utakmicama, ako je kazna izrečena na takvoj utakmici, b) na prijateljskoj međunarodnoj utakmici reprezentacije, ako je kazna izrečena za prekršaj na utakmici reprezentacije.

IZRAVNO ISKLJUČENJE I ISKLJUČENJE ZBOG IZREČENE DVIJE OPOMENE NA UTAKMICI

Članak 20 1) Igraču koji je isključen iz igre (izravno isključenje) ili mu je izrečena druga opomena na istoj, pa bude isključen iz igre, suspendiran je na prvoj sljedećoj prvenstvenoj ili kup utakmici. Disciplinski organ utvrdit će konačnu odluku o visini kazne, ovisno o težini načinjenog disciplinskog prekršaja. 2) Isključeni igrač automatski je suspendiran i ne može nastupati ni za nogometni, ni za malonogometni klub, do izricanja kazne za isključenje nadležnog disciplinskog tijela 3) Suspenzija vrijedi i za isključenja koja su se dogodila na utakmici koja je kasnije prekinuta ili poništena. 4) Ukoliko disciplinsko tijelo u disciplinskom postupku utvrdi da igrač koji je isključen iz igre nije počinio prekršaj zbog kojega je isključen, ukinut će suspenziju.

AUTOMATSKA KAZNA

Članak 21. 1) Automatska kazna zabrane igranja jedne prvenstvene ili kup utakmice nastaje poslije svake treće sudačke opomene koju igrač dobije na prvenstvenim i kup utakmicama na bilo kojem stupnju natjecanja tijekom jedne natjecateljske godine. 2) Jedna ili dvije opomene iz jedne, ne prenose se u sljedeću natjecateljsku godinu. 3) Igrači momčadi koji su u natjecanju za Hrvatski nogometni kup do dijela završnog natjecanja koje vodi tijelo HNS-a dobili tri opomene, dužni su u prvoj utakmici završnog dijela natjecanja pauzirati, odnosno nemaju pravo nastupa za svoju momčad. 4) Iznimno od odredbi stavka 1 ovog članka, igračima koji su do prve utakmice završnog dijela natjecanja za Hrvatski nogometni kup dobili jednu ili dvije opomene, brišu se iz evidencije kazni opomene, odnosno ne evidentiraju se u završnici ovog natjecanja. 5) Automatska kazna zabrane igranja utakmice dobivena na prvenstvenim utakmicama, izdržava se samo na prvoj sljedećoj prvenstvenoj utakmici. Automatska kazna zabrane igranja jedne utakmice dobivena na kup utakmicama izdržava se samo na prvoj sljedećoj kup utakmici. 6) Igraču koji istovremeno igra u završnom dijelu natjecanja za Hrvatski nogometni kup i u kup natjecanju niže razine, odvojeno će se evidentirati opomene, a automatsku kaznu zabrane igranja izdržavat će odvojeno na razini natjecanja gdje su opomene izrečene.
7) Ako natjecanje na nižoj razini igrač završi s dobivene tri opomene, automatsku kaznu će izdržati na prvoj kup utakmici sljedeće natjecateljske godine. Ako je isti igrač u obje razine natjecanja završio nastup za svoj klub sa dobivene tri opomene izdržava automatsku kaznu na prvoj sljedećoj kup utakmici u novoj natjecateljskoj godini. Na prvoj utakmici izdržava kaznu koju je dobio u višoj razini natjecanja. 8) Automatsku kaznu nastalu u posljednjoj prvenstvenoj utakmici ili kup utakmici odigranoj u jednoj natjecateljskoj godini, igrač će izdržati na prvoj prvenstvenoj ili kup utakmici svoga kluba u sljedećoj natjecateljskoj godini. 9) Ako je riječ o igraču koji istodobno nastupa za momčad starije dobne kategorije, automatsku kaznu zabrane igranja izdržava samo u momčadi u kojoj je dobio tri opomene. Ako igrač preraste kategoriju, kaznu izdržava u momčadi sljedeće kategorije. 10) Automatska kazna iz stavka 1. ovog članka, automatski prestaje poslije prvenstvene ili kup utakmice na kojoj je igrač morao pauzirati, pa i u slučaju nastupa igrača pod automatskom kaznom na toj utakmici.Nastup igrača pod automatskom kaznom je disciplinski prekršaj za koji se pozivaju na odgovornost: igrač, odgovorni djelatnik kluba i klub. 11) Ako igrač pod automatskom kaznom zabrane igranja prijeđe u drugi klub, istu će izdržati u tom klubu. 12) Klubovi su dužni voditi evidenciju opomenutih igrača. 13) Disciplinska tijela također vode evidenciju opomenutih igrača, registriraju opomene u svom zapisniku, objavljuju ih u službenim glasilima ili priopćenjima i nadziru izdržavanje automatskih kazni. Članak 22. Automatsku kaznu zabrane igranja jedne prvenstvene ili kup utakmice igrač nije izdržao ako je njegova momčad utakmicu predala bez borbe (par forfait), kao i ako nije nastupio na utakmici koja je prekinuta prije isteka najmanje 80% vremena koje je Pravilima nogometne igre predviđeno za utakmicu, kao i ako je utakmica poništena i određeno njeno ponovno igranje. Igrač momčadi koja je dobila utakmicu bez borbe (par forfait) ili nije nastupio na prekinutoj utakmici, a njegova momčad nije odgovorna za prekid, izdržao je automatsku kaznu zabrane igranja jedne prvenstvene ili kup utakmice. Članak 23. 1) Igrač koji dobije tri opomene na prvenstvenim utakmicama bilo kojeg stupnja natjecanja, izdržava automatsku kaznu zabrane igranja jedne utakmice samo na prvoj sljedećoj prvenstvenoj utakmici. 2) Igrač koji dobije tri opomene na kup utakmicama, izdržava automatsku kaznu zabrane igranja jedne utakmice samo na prvoj sljedećoj kup utakmici. 3) Igrač koji dobije jednu ili dvije opomene na prvenstvenoj utakmici i jednu opomenu na kup utakmici, ima pravo igranja na prvenstvenim, odnosno kup utakmicama, a u smislu stavka 1. i 2. ovog članka, dok ne dobije treću opomenu u prvenstvu, odnosno kupu.
4) Igrač koji dobije treću opomenu na posljednjoj prvenstvenoj utakmici jedne natjecateljske godine, automatsku kaznu zabrane igranja jedne utakmice izdržava samo na prvoj sljedećoj prvenstvenoj utakmici u sljedećoj natjecateljskoj godini. 5) Igrač koji dobije treću opomenu na posljednjoj kup utakmici tijekom jedne natjecateljske godine automatsku kaznu zabrane igranja jedne utakmice izdržava na prvoj sljedećoj kup utakmici u sljedećoj natjecateljskoj godini. 6) Igrač koji treba izdržavati i kaznu zabrane igranja određenog broja prvenstvenih i kup utakmica i automatsku kaznu nastalu zbog tri opomene, najprije izdržava automatsku kaznu nastalu zbog tri opomene, a zatim izdržava kaznu zabrane igranja određenog broja prvenstvenih i kup utakmica. Članak 24. Igraču koji na istoj utakmici dobije dvije (2) opomene, odnosno kojem je nakon druge opomene pokazan crveni karton, ne upisuju se izrečene opomene, nego se u zapisnik sa utakmice upisuje isključenje igrača uz obrazloženje da su isključenju prethodile izrečene dvije opomene.

ZABRANA OBAVLJANJA FUNKCIJE

Članak 25. 1) Kazna zabrane obavljanja funkcije može se izreći u trajanju do dvije godine, a izriče se na pune mjesece i godine. Iznimno, za prekršaje vezane uz uzimanje nedopuštenih stimulativnih sredstava kazna zabrane obavljanja funkcije može se izreći u trajanju duljem od dvije godine, ali najviše do četiri godine. 2) Osoba kažnjena ovom vrstom kazne ne može obnašati nikakvu funkciju u bilo kojem tijelu kluba, udruge, saveza, na utakmici, niti zastupati klub, niti udrugu u bilo kojoj drugoj funkciji za sve vrijeme trajanja kazne. 3) Ovisno o funkciji koju kažnjena osoba obnaša, ova kazna obuhvaća: - zabranu ulaska u svlačionicu ili pristupa klupi za rezervne igrače, - zabranu ulaska u prostorije kluba ili saveza, - zabranu ulaska na stadion, - zabranu igranja. Disciplinsko tijelo koje izriče kaznu obvezno je u odluci o kazni naznačiti što, osim djelatnosti iz stavka 2. ovog članka, obuhvaća kazna zabrane obavljanja funkcije.

ZABRANA IGRANJA UTAKMICA U INOZEMSTVU

Članak 26. 1) Kazna zabrane igranja utakmica u inozemstvu može se izreći u trajanju do jedne godine. Kazna se izriče na pune mjesece. 2) Za vrijeme trajanja kazne iz prethodnog stavka igrači i djelatnici toga kluba ne mogu gostovati u inozemstvu u bilo kojoj funkciji u svezi s nogometom. 3) Igrači kažnjenog kluba mogu jedino nastupiti kao članovi reprezentacije Hrvatske.

ZABRANA IGRANJA UTAKMICA NA ODREĐENOM IGRALIŠTU

Članak 27. 1) Kazna zabrane igranja utakmica na određenom igralištu ili igralištima određenog područja, može se izreći vremenski ili za određeni broj utakmica. Vremeska kazna ne može biti izrečena u trajanju od jedne godine i izriče se na pune mjesece. Kazna zabrana igranja odreĎenog broja utakmica ne može se izreći za više od dvanaest (12) utakmica. 2) Kazna po ovom članku se odnosi na prvenstvene i kup utakmice i samo na onu momčad koja je prouzročila takvu kaznu. 3) Disciplinsko tijelo određuje područje na kojem se primjenjuje zabrana: igralište na kome se dogodio incident ili igrališta koja se nalaze na teritoriju određene općine, grada ili županije, ili igrališta udaljena od mjesta prekršaja određeni broj kilometara.
Članak 28
1) Kazna igranja na svom igralištu bez prisutnosti gledatelja ne može biti izrečena za više od pet utakmica na kojima kažnjeni klub nastupa kao domaćin. 2) Kazna iz ovog članka se izdržava na prvenstvenim i kup utakmicama, a odnosi se samo na onu momčad koja ju je prouzročila.

ODUZIMANJE BODOVA I NEGATIVNI BODOVI

Članak 29. 1)Kazna oduzimanja bodova može iznositi najviše šest bodova. 2) Klub kažnjen ovom kaznom gubi određeni broj bodova od onih koje je osvojio do izricanja kazne. Ako klub do izricanja ove kazne nije osvojio dovoljno bodova da bi se kazna mogla primjeniti, bodovi će biti oduzeti od onih koje klub osvoji do kraja tekuće natjecateljske godine. Ako ni do tada ne osvoji dovoljno bodova, tada će ostatak neizvršene kazne prenijeti u sljedeću natjecateljsku godinu. 3) Kazna oduzimanja bodova odnosi se na onu momčad koja je prouzročila izricanje takve kazne. 4) Kazna negativnih bodova može iznositi najviše šest bodova. Klub kažnjen ovom kaznom gubi određeni broj bodova koje osvoji u roku od šest mjeseci od učinjenog prekršaja. Ako kažnjeni klub u roku od šest mjeseci ne osvoji onoliki broj bodova koliko iznosi kazna, ostatak kazne neće izdržavati. 5) Kazna oduzimanja bodova i negativnih bodova primjenjuje se samo za prekršaje koji su izričito navedeni u posebnom dijelu ovog Pravilnika, a prije svega se primjenjuju kazne oduzimanja bodova. Iznimno, ukoliko kazna oduzimanja bodova, s obzirom na položaj na tablici, ne postiže odgojni cilj, izreći će se kazna negativnih bodova. Kazna oduzimanja bodova i kazna negativnih bodova primjenjuju se samo na redovito prvenstvo koje se igra po bod sustavu.

KAŽNJAVANJE KLUBA I NJEGOVIH MOMČADI

Članak 31. 1) Kazna za klub može se odnositi na cijeli klub, zajedno sa svim momčadima, ili na određenu momčad koja je učinila prekršaj, što disciplinsko tijelo utvrđuje odlukom o kazni. 2) Kada je po ovom Pravilniku kažnjena momčad, ona se odnosi na onu momčad koja je igrala kada je prekršaj učinjen.

ZABRANA REGISTRACIJE (TRANSFERA) IGRAČA

Članak 32. 1) Zabrana registracije (transfera) igrača znači da kažnjeni klub ne može u određenom razdoblju registrirati nove igrače. 2) Zabrana registracije igrača može se izreći za razdoblje od jednog do tri mjeseca i primjenjuje se samo u razdoblju kada bi klub mogao registrirati nove igrače. 3) Ova kazna ne odnosi se na prvu registraciju igrača. 4) U slučaju da je ova kazna izrečena zbog prekršaja koji se odnosi na nepoštivanje obveza, disciplinsko tijelo može ukinuti kaznu ako klub prekršitelj za vrijeme izdržavanja kazne ispuni svoju obvezu.

VRAĆANJE U NIŽI NATJECATELJSKI STUPANJ

Članak 33. 1) Kazna vraćanja u niži natjecateljski stupanj najteža je disciplinska kazna koja se klubu može izreći, a podrazumijeva vraćanje u prvi sljedeći niži stupanj natjecanja. Iznimno, za prekršaje iz članka 80. i 81. ovog Pravilnika izreći će se kazna vraćanja u natjecanje niže za dva stupnja. 2) Kazna vraćanja u niži stupanj natjecanja provodi se po konačnosti odluke. Ako je natjecanje u tijeku, kažnjeni klub - momčad, ostaje izvan natjecanja do sljedeće natjecateljske godine.

ISKLJUČENJE IZ KLUBA

Članak 34. 1) Igrač ili djelatnik, kažnjen isključenjem iz kluba, gubi svojstvo člana kluba, te u ime tog kluba ne može više nikako i nigdje nastupati. 2) Odluku o isključenju iz kluba donosi disciplinsko tijelo kluba na osnovi propisa odnosnog kluba.

ISKLJUČENJE IZ NOGOMETNE ORGANIZACIJE

Članak 35. 1) Kazna isključenja iz nogometne organizacije izriče se za izrazito teške prekršaje predviĎene ovim Pravilnikom. 2) Osoba kažnjena ovom vrstom kazne briše se iz članstva nogometne organizacije i ne može obnašati nikakvu nogometnu funkciju. 3) O kazni isključenja izvješćuje se odgovarajući sportski savez županije ili grada Zagreba, odnosno Hrvatski olimpijski odbor.

ODMJERAVANJE KAZNE

Članak 36. 1) Tijelo koje donosi odluku o disciplinskom prekršaju odmjerit će počinitelju kaznu u granicama određenim ovim Pravilnikom. Pri tome će uzeti u obzir sve otežavajuće i olakšavajuće okolnosti koje utječu da kazna bude veća ili manja, a posebno: težinu učinjenog disciplinskog prekršaja i njegove posljedice, okolnosti pod kojima je prekršaj učinjen, stupanj krivnje počinitelja, držanje počinitelja poslije počinjenog prekršaja i da li je počinielj prekršaja u povratu - ranije kažnjavan za isti ili sličan prekršaj. 2) Ukoliko se utvrde posebno olakšavajuće okolnosti ili ako se radi o igraču junioru, kadetu ili pioniru, može se izreći i blaža kazna. Članak 37. 1) U slučajevima u kojima ovaj Pravilnik propisuje mogućnost blažeg kažnjavanja, umjesto predviđene kazne za određeni disciplinski prekršaj, može se izreći najmanja mjera te vrste kazne ili blaža vrsta kazne. Članak 38. 1) Propisane vrste kazni u članku 9. ovog Pravilnika nabrojene su po težini od najblaže prema najtežoj. 2) Pri ublažavanju po odredbama članka 37. ovog Pravilnika, umjesto kazne koja je za učinjeni prekršaj propisana, izriče se prva sljedeća blaža vrsta kazne. 3) Razlozi ublažavanja kazne moraju se navesti u obrazloženju odluke o izricanju kazne. Članak 39. 1) Ako je učinjeno više prekršaja, utvrdit će se prethodno visina kazne za svaki prekršaj i izreći jedinstvena kazna, koja ne može prijeći dvostruku visinu najteže utvrđene kazne.
2) Ako prekršitelj počini prekršaj za vrijeme dok već izdržava kaznu za ranije počinjeni prekršaj, izreći će se jedinstvena kazna za sve prekršaje, uzimajući prije izrečenu kaznu
kao već utvrđenu. Kazna ili dio kazne koju je prekršitelj već izdržao uračunat će se u izrečenu jedinstvenu kaznu.

TEŽI SLUČAJ

Članak 40. Kao teži slučajevi disciplinskih prekršaja za koje disciplinska tijela mogu učinitelju izreći strožu kaznu, smatraju se oni prekršaji koje je učinitelj činio naročito odlučno, uporno ili bezobzirno ili je prekršaj prouzročio naročito teške posljedice ili je učinjen u naročito teškim okolnostima.

ZASTARA

Članak 41. 1) Disciplinski postupak, osim kada se radi o prekršajima iz članka 75., članka 81. i članka 82. ovog Pravilnika, ne može se pokrenuti kada prođe određeno vrijeme od počinjenja prekršaja i to: - šest mjeseci za prekršaje za koje je predviđena kazna ukora, novčana kazna, kazna zabrane igranja na određenom broju utakmica, kazna zabrane igranja ili obavljanja funkcija do tri mjeseca, - devet mjeseci za prekršaje za koje je predviđena kazna igranja ili obavljanja funkcija do jedne godine, kazna zabrana igranja utakmica u inozemstvu, kazna zabrane igranja utakmica na određenom igralištu ili svim igralištima određenog područja, kazna igranja utakmica na svom igralištu bez prisutnosti gledatelja, kazna zabrane registracije (transfera) igrača i kazna brisanja sa sudačke ili delegatske liste, - dvanaest mjeseci za prekršaje za koje je predviđena kazna zabrane igranja ili obavljanja funkcije do dvije godine, kazna isključenja iz kluba ili rukovodstva, kazna isključenja iz nogometne organizacije, kazna oduzimanja bodova ili negativni bodovi, kazna vraćanja u niži stupanj natjecanja i kazna zabrana ulaska na stadion. 2) Iznimno, za prekršaj iz članka 75. ovog Pravilnika disciplinski postupak ne može se pokrenuti kada prođe osam godina od dana početka trajanja zastare, a za prekršaj iz članka 81.ovog Pravilnika disciplinski postupak ne može se pokrenuti kada prođe tri godine od dana početka trajanja zastare. 3) Prekršaj iz članka 80. ovog Pravilnika ne zastarijeva. 4) Ako je za pojedini prekršaj propisano više kazni, zastara se određuje prema najtežoj od propisanih kazni za taj prekršaj. Članak 41. 1) Zastara za pokretanje disciplinskog pravilnika počinje teći od dana kada je prekršaj počinjen. 2) Ako je prekršaj trajao određeno vrijeme, zastara počinje teći od dana kada je prekršaj završio.
3) Zastarijevanje se prekida svakom radnjom nadležnog disciplinskog tijela poduzetog radi vođenja disciplinskog postupka. 4) Zastara voĎenja disciplinskog postupka nastupa u svakom slučaju kada protekne dvaput onoliko vremena na koliko je određena zastara pokretanja disciplinskog postupka Članak 42. Kazna se ne može izvršiti nakon što protekne više od pet godina od dana konačnosti odluke o kažnjavanju.

BRISANJE KAZNE

Članak 43. 1) Smatrat će se da nije kažnjavan: - počinitelj disciplinskog prekršaja koji je kažnjen ukorom, pa u roku od šest mjeseci ne učini novi disciplinski prekršaj, - počinitelj disciplinskog prekršaja koji je kažnjen novčanom kaznom ili vremenskom kaznom od šest mjeseci ili zabranom igranja određenog broja utakmica, pa tijekom jedne godine od izdržane kazne ili ublažene kazne ne učini novi disciplinski prekršaj, - počinitelj disciplinskog prekršaja koji je kažnjen vremenskom kaznom većom od šest mjeseci ili oduzimanjem bodova, pa u roku od tri godine od izdržane ili ublažene kazne ne učini novi disciplinski prekršaj. 2) Kazna isključenja iz nogometne organizacije, kazna oduzimanja bodova i negativni bodovi, te kazna vraćanja u niži stupanj natjecanja, ne brišu se iz registra kazni. Članak 44. 1) Konačne odluke o kazni upisuju se u registar kazni. 2) Registar kazni vodi disciplinsko tijelo.

KLUPSKE KAZNE

Članak 45. 1) Klub može izreći kaznu igraču, djelatniku i drugim članovima kluba samo temeljem pravilnika kojeg donosi klub i nakon provedenog postupka sukladno tom pravilniku. Disciplinski pravilnik kluba ne može biti u u suprotnosti s odredbama iz dijela III (postupak) ovog Pravilnika. 2) Klub ne može izreći vremensku kaznu ili zabranu igranja određenog broja utakmica težu nego što je kao maksimalna za tu vrstu kazne predviđena Disciplinskim pravilnikom HNS-a.
3) Novčanu kaznu za igrača ili trenera klub može izreći najviše u visini koju odredi Izvršni odbor HNS-a svojom posebnom odlukom.

PREKRŠAJI NA MEĐUNARODNIM UTAKMICAMA

Članak 46. 1) Igrač isključen na utakmici koja se igra u okviru međunarodnih natjecanja odgovara po propisima međunarodne organizacije, koja provodi to natjecanje. 2) Igrač iz stavka 1., ako posebnom odlukom Hrvatskog nogometnog saveza nije suspendiran ili kažnjen, ima pravo nastupanja na domaćim prijateljskim kup i prvenstvenim utakmicama. 3) Za prekršaje koje igrač ili djelatnik učini na prijateljskoj međunarodnoj utakmici u Hrvatskoj ili inozemstvu, disciplinske mjere poduzimaju disciplinska tijela onog saveza, koji je u skladu s odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima nadležan za odobravanje odnosne utakmice.

ODGOVORNOST KLUBA ZA RAD DJELATNIKA

Članak 47. Za sve prekršaje koje počine članovi tijela upravljanja kluba i drugi djelatnici, kao predstavnici svojih klubova, odgovornost mogu snositi i sami klubovi. II.

POSEBNI DIO

Opomena Članak 48. 1) Igrač koji na prvenstvenim i kup utakmicama tijekom jedne natjecateljske godine na bilo kojem stupnju natjecanja dobije tri opomene, automatski je kažnjen i nema pravo nastupanja na prvenstvenoj, odnosno kup utakmici. 2) Igrač neamater uz automatsku kaznu iz stavka 1. za svaku opomenu bit će kažnjen novčanom kaznom, čiju visinu utvrđuje Izvršni odbor HNS svojom odlukom prije početka svake natjecateljske godine. Ukoliko Izvršni odbor prije početka natjecateljske godine ne utvrdi visinu novčane kazne, ostaju na snazi iznosi iz prethodne natjecateljske godine.
3) Opomenom Pravilnik smatra sve opomene (žuti karton) koje sudac, primjenjujući Pravila nogometne igre, izrekne igračima i zamjenicima koji nastupaju, a upisanim u
zapisnik o utakmici, od prve do posljednje minute utakmice odigrane u punom trajanju (uključujući i produžetke i izvođenje jedanaesteraca) ili prekinute prije isteka vremena predviđenog Pravilima nogometne igre. 4) Sudac je dužan da delegatu utakmice prijavi svaku opomenu koju je izrekao na utakmici, a delegat da ih upiše u zapisnik o utakmici, a ako se to propusti, opomene će, poslije provedenog postupka, upisati nadležno disciplinsko tijelo. 5) Kad se poslije provedenog postupka opomena upiše po prethodnom stavku, smatra se da je bila upisana u trenutku sastavljanja zapisnika. 6) Odgovorne osobe - sudac, delegat, ovlašteni predstavnici klubova - i njihovi klubovi, zbog prekršaja iz stavka 4 disciplinski će odgovarati po odredbama ovog Pravilnika. Isključenje igrača na utakmici Članak 49. Igrač koji na utakmici bude isključen, a to ne predstavlja neki drugi prekršaj opisan u ovom Pravilniku, bit će kažnjen: - novčanom kaznom ili - zabranom igranja do četiri utakmice. Nesportsko ponašanje Članak 50. 1) Tko se nesportski ponaša prema igraču svoje ili suparničke momčadi, djelatniku, rukovodstvima nogometnih organizacija i gledateljima za vrijeme igre, poslije igre, na igralištu ili izvan njega, bit će kažnjen: - upozorenjem, - ukorom, - novčanom kaznom, - zabranom igranja do osam utakmica ili - zabranom obavljanja funkcija do šest mjeseci. 2) Ukoliko je prekršaj počinjen pljuvanjem na protivničkog igrača ili osobu koja nije sudac utakmice izriče se: - kazna od tri do šest mjeseci zabrane igranja, - kazna zabrane igranja od šest do osam utakmica ili - kazna zabrane obavljanja funkcija od tri do šest mjeseci. 3) Novčana kazna može se kumulirati s ostalim kaznama. 4) Nesportskim ponašanjem smatra se: psovanje, nepristojne geste, pljuvanje druge osobe, prigovaranje i prkošenje odlukama rukovodstva nogometnih organizacija i djelatnika koji obavljaju određenu dužnost, sprječavanje prekršajem protivničkog igrača u izglednoj prilici za postizanje pogotka, kao i izazivanje igrača (guranje, povlačenje i sl.) svoje i suparničke momčadi, djelatnika riječima, pokretima i gestama, kao i sve one radnje koje mogu štetiti ugledu nogometa.
Nesportsko ponašanje prema gledateljima Članak 51. Tko se nesportski ponaša prema gledateljima riječima, pokretima, gestama ili na drugi način kaznit će se: - novčanom kaznom i - zabranom igranja u trajanju od jednog do šest mjeseci - zabranom igranja do šest utakmica, ili - zabranom obavljanja funkcija od jednog do šest mjeseci. Nesportsko ponašanje prema sucima utakmice Članak 52. 1) Tko se nesportski ponaša prema sucu/sucima utakmice riječima, pokretima, gestama ili na drugi način za vrijeme igre, poslije igre, na igralištu ili izvan njega, bit će kažnjen: a) ukoliko se radi o nedopuštenom prigovoru na odluku suca, bez psovanja ili vrijeđanja - upozorenjem, - ukorom, - novčanom kaznom, - zabranom igranja do jednog mjeseca - zabranom igranja do dvije utakmice, ili - zabranom obavljanja funkcija do jednog mjeseca b) za naguravanje/odguravanje ili psovanje ili vrijeđanje suca - zabranom igranja od dva do šest mjeseci - zabranom igranja od četiri do dvanaest utakmica, ili - zabranom obavljanja funkcija od dva do šest mjeseci c) za pljuvanje suca - zabranom igranja od tri mjeseca do jedne godine - zabranom igranja od najmanje šest utakmica, ili - zabranom obavljanja funkcija od tri mjeseca do jedne godine. 1) Za počinjenje prekršaje iz stavka 1. točke b i c ovog članka može se kumulativno izreći novčana kazna i kazna zabrane igranja ili obavljanja funkcija.
Nesportsko ponašanje momčadi Članak 53. 1) Novčanom kaznom kaznit će se klub; a) čijoj je momčadi na istoj utakmici opomenuto ili isključeno pet ili više igrača ili službenih osoba b) čijih nekoliko igrača ili službenih osoba prijeti ili uznemirava službene osobe utakmice tijekom utakmice 2) Sudac i/ili delegat utakmice obvezni su ponašanje iz stavka 1. alineje b ovog članka upisati u izvještaj s utakmice. Gruba igra Članak 54. 1) Igrač koji grubo igra, bit će kažnjen: - novčanom kaznom, - zabranom igranja do šest mjeseci ili - zabranom igranja od jedne do četiri utakmice. 2) Grubom igrom smatra se nedopušteno i suprotno postojećim Pravilima nogometne igre dolaženje u neposredni dodir sa protivničkim igračima, kao i startanje s obje noge, podmetanje noge, sapletanje suparnika s leđa, neizbjegavanje ozljeđivanja suparnika, odnosno prekoračenje samozaštite i sl. Pogibeljna igra Članak 55. 1) Tko igra pogibeljno, a ne ozlijedi suparničkog igrača, bit će kažnjen: - zabranom igranja do šest mjeseci ili - zabranom igranja do četiri utakmice. 2) Tko igra pogibeljno, pa ozlijedi suparničkog igrača, bit će kažnjen: - zabranom igranja u vremenu od tri mjeseca do jedne godine ili - zabranom igranja od tri do dvanaest utakmica, a u težem slučaju - zabranom igranja od šest mjeseci do dvije godine, - zabranom igranja od šest do dvadesetičetiri utakmice, ili - isključenjem iz nogometne organizacije. 3) Pogibeljnom igrom smatra se igra koje je posljedica ili bi to mogla biti trajno ili za dulje vrijeme, onesposobljavanje suparničkog igrača. 4) Za pokušaj će biti kažnjen.
Fizički napad na igrača za vrijeme igre Članak 56. 1) Igrač koji za vrijeme igre udari svog ili suparničkog igrača, bit će kažnjen: - zabranom igranja od dvije do pet utakmica, a u težem ili ponovljenom slučaju: - zabranom igranja od tri do osam utakmica. 2) Za pokušaj će biti kažnjen. Fizički napad na igrača Članak 57. 1) Igrač koji fizički napadne svog ili suparničkog igrača na igralištu ili izvan njega bit će kažnjen: - zabranom igranja od dvije do šest utakmica, a u težim slučajevima, kada se utvrdi da je igrača ozlijedio ili je imao namjeru teže ozlijediti, bit će kažnjen - zabranom igranja u trajanju od šest mjeseci do dvije godine, - zabranom igranja od četiri do dvanaest utakmica ili - isključenjem iz nogometne organizacije. 2) Za pokušaj će biti kažnjen. Fizički napad na službenu osobu utakmice Članak 58. 1) Tko fizički napadne suca utakmice, delegate ili kontrolora suđenja u igralištu ili izvan igrališta bit će kažnjen: - zabranom igranja u trajanju od šest mjeseci do godine dana ili - zabranom obavljanja funkcija u trajanju od šest mjeseci do godine dana, a u ponovljenom ili težem slučaju, - zabranom igranja u trajanju od najmanje jedne godine - zabranom obavljanja funkcija u trajanju od najmanje jedne godine ili - isključenjem iz nogometne organizacije 2) Smatra se da se radi o težem slučaju ako se utvrdi da je počinitelj ozlijedio ili imao namjeru teže ozlijediti službenu osobu utakmice. 3) Za pokušaj će biti kažnjen.
Prijetnja službenim osobama utakmice Članak 59. Tko prijeti sucu utakmice, delegatu ili kontroloru suđenja ozbiljnim prijetnjama bit će kažnjen: - novčanom kaznom i - zabranom igranja na dvije utakmice ili zabranom obavljanja funkcija na dvije utakmici ili - zabranom obavljanja funkcija u trajanju od jednog mjeseca. Fizički napad na člana vodstva natjecanja Članak 60 1) Tko fizički napadne člana vodstva natjecanja bit će kažnjen: - zabranom igranja u trajanju od tri mjeseca do godinu dana,ili - zabranom obavljanja funkcija u trajanju od tri mjeseca do godinu dana, a u ponovljenom ili težem slučaju, - zabranom igranja u trajanju od najmanje jedne godine - zabranom obavljanja funkcija u trajanju od najmanje jedne godine ili - isključenjem iz nogometne organizacije 2) Smatra se da se radi o težem slučaju ako se utvrdi da je počinitelj ozlijedio ili imao namjeru teže ozlijediti napadnutog. 3) Za pokušaj će biti kažnjen. Fizički napad na gledatelje Članak 61. 1) Igrač koji fizički napadne gledatelja prije, za vrijeme ili nakon utakmice, bit će kažnjen: - novčanom kaznom i - zabranom igranja do godinu dana ili - zabranom igranja do deset utakmica. 2) Za pokušaj će biti kažnjen. Članak 62. 1) Nogometni djelatnik koji fizički napadne igrača, djelatnika kluba ili gledatelja, bit će kažnjen: - zabranom obavljanja funkcije od tri mjeseca do godinu dana, 2) Za pokušaj će biti kažnjen. Tučnjava
Članak 63. Tko sudjeluje u tučnjavi na igralištu prije, za vrijeme ili nakon utakmice kaznit će se: - zabranom igranja od šest do deset utakmica ili - zabranom obavljanja funkcija od tri do šest mjeseci. Neidentificirani počinitelji Članak 64. Ukoliko se ne može utvrditi tko je počinio prekršaj iz članka 56-58.i 60-63., ali je utvrđeno iz kojeg je kluba, novčanom kaznom kaznit će se klub kojem počinitelj/i pripada/ju. Slaba organizacija i neredi na igralištu Članak 65. 1) Klub koji organizira utakmice, primjenjujući obveze propisane zakonom i propisima HNS-a i županijskog nogometnog saveza osobito je dužan : - procjeniti stupanj rizika utakmice i obavijestiti nadležna tijela HNS ili županijskog nogometnog saveza od utakmicama posebno visokog rizika; - poštovati i primjenjivati sigurnosne odredbe i poduzimati sve potrebne mjere predostrožnosti prije, tijekom i poslije utakmice, te u slučaju incidenta; - osiguravati sigurnost igrača i službenih osoba gostujuće momčadi tijekom njihovog boravka; - izvjestiti nadležna državna tijela i s njima aktivno i redovito surađivati: - osiguravati da se održava red na stadionu i, u suradnji s nadležnim tijelima, u neposrednoj blizini stadiona, te da se utakmice organiziraju sukladno propisima Članak 66. Klub koji ne organizira utakmicu u skladu s propisima, ne odredi redare ili ne odredi u dovoljnom broju, bit će kažnjen: - novčanom kaznom. Članak 67. 1) Klub organizator utakmice na čijem se igralištu, bilo da je vlasnik ili korisnik igrališta, a u vezi s utakmicom, prije, za vrijeme ili poslije utakmice dogode neredi, i gostujući klub čiji navijači prouzroče ili sudjeluju u neredu, bit će kažnjen, u lakšem slučaju: - novčanom kaznom, a u težem ili ponovljenom slučaju: -zabranom igranja 1 - 12 utakmica na svom igralištu ili svim igralištima određenog područja ili - igranjem utakmica na svom igralištu bez prisutnosti gledatelja.
2) Tijelo koje rukovodi natjecanjem može suspendirati igralište za igranje utakmice kluba iz stavka 1. ovog članka, za vrijeme vođenja postupka do donošenja konačne odluke, vodeći računa da taj postupak mora biti hitan. 3) Fizički napad igrača ili službenih osoba domaćeg kluba, gledatelja, bilo domaćeg ili gostujućeg kluba na sudionike igre - igrače, zamjenike, stručne, tehničke ili službene osobe - suce i delegate i veći neredi gledatelja, na ili oko stadiona, prije, za vrijeme ili poslije utakmice, paljenje i bacanje zapaljivih predmeta, nedopušten ulazak na igralište, isticanje natpisa s političkim i drugim zabranjenim sadržajima - smatrat će se prekršajem u skladu sa stavkom 1. ovog članka. Prekid igre, napuštanje terena i neigranje utakmice Članak 68. 1) Ako se utakmica prekine krivnjom jednog ili više igrača jedne momčadi, pa igra ne bude nastavljena, klub čiji su igrači skrivili prekid, bit će kažnjen: -novčanom kaznom i - oduzimanjem do 6 bodova, odnosno do 6 negativnih bodova. Igrači koji su skrivili prekid bit će kažnjeni: - zabranom igranja od četiri do osam utakmica, a u težim slučajevima: a) zabranom igranja od šest do dvanaest mjeseci ili b) zabranom igranja od šest do dvanaest utakmica.. 2) Pod težim slučajem se osobito smatra ako uslijed prekida dođe do nereda na igralištu ili u njegovoj neposrednoj blizini. Nagovaranje na napuštanje terena ili odbijanje igranja Članak 69. 1) Igrač ili djelatnik koji nagovara momčad da iz bilo kojih razloga napusti teren ili ne započne igrati, bit će kažnjen: - zabranom igranja u trajanju do šest mjeseci ili zabranom igranja do šest utakmica odnosno: - zabranom obavljanja funkcije u trajanju do jedne godine, a u ponovljenom ili težem slučaju: - zabranom igranja ili obavljanja funkcije u trajanju od najmanje tri mjeseca 2) Ako nagovaranje prihvate i teren napuste do četiri igrača, a ostali nastave igru, igrači koji su napustili teren, bit će kažnjeni: - zabranom igranja u trajanju od tri mjeseca do godinu dana. 3) Ako teren napusti najmanje pet igrača ili momčad ne započne igru, bit će kažnjen: - igrači: zabranom igranja u trajanju od šest mjeseci do godinu dana, - klub: oduzimanjem do šest bodova, odnosno do šest negativnih bodova za odgovarajuću momčad.
Neopravdano nenastupanje na utakmici stalnog natjecanja Članak 70. 1) Klub čija momčad neopravdano ne nastupi na utakmici stalnog natjecanja, bit će kažnjen: - oduzimanjem do šest bodova, odnosno do šest negativnih bodova za odgovarajuću momčadi. 2) Ukoliko neopravdano nije nastupila momčad mlađih uzrasta, klub će se kazniti i novčanom kaznom. 3) Za neopravdan nedolazak na dogovorenu prijateljsku utakmicu, klub se kažnjava novčanom kaznom, a dužan je nadoknaditi troškove nastale neigranjem utakmice. Odustajanje od natjecanja Članak 71. 1) Klub čija momčad koja neopravdano odustane od natjecanja, bit će kažnjen: - sa šest negativnih bodova odgovarajućoj momčadi, s tim što će se ova kazna primjenjivati u prvom slijedećem prvenstvenom natjecanju. 2) Ukoliko je neopravdano odustala momčad mlađih uzrasta, kazna od šest negativnih bodova izreći će se i seniorskoj momčadi tog kluba. Nepravilna nastupanja Članak 72. 1) Igrač koji nastupi na javnoj utakmici: - za klub za koji nije registriran, - za svoj klub prije nego što je stekao pravo nastupanja, - u momčadi drugog kluba na prijateljskoj utakmici, a bez dopuštenja matičnog kluba, - za prvu momčad, juniorsku momčad, kadetsku, odnosno pionirsku momčad svoga kluba, a odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima nije imao pravo nastupanja, - na utakmicama Hrvatskog nogometnog kupa u momčadi u kojoj prema odredbama Propozicija nije imao pravo nastupanja, - bez važećeg liječničkog pregleda po odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima ili kome su liječnik i delegat zabranili nastup, - koji je tijekom dana već nastupio na jednoj utakmici stalnog natjecanja, - koji je suspendiran ili kažnjen, bit će kažnjen: - novčanom kaznom ili - zabranom igranja od dvije do deset utakmica, a klub koji je takvog igrača stavio u momčad: -novčanom kaznom i
- oduzimanjem do četiri boda, odnosno do četiri negativna boda, koji će se izreći momčadi u kojoj je taj igrač nastupio. 2) Pod izrazom “igrač koji nastupi”, na osnovi ovog članka, ne misli se na rezervnog igrača unijetog u zapisnik o utakmici, koji nije sudjelovao u igri. Nastup pod suspenzijom Članak 73. 1) Ako momčad koja je suspendirana ili kažnjena nastupi na javnoj utakmici, bit će kažnjena: - oduzimanjem do šest bodova, ili - kaznom do šest negativnih bodova, kojom će biti kažnjena ona momčad koja je napravila prekršaj. 2) Kaznom iz stavka 1 ovog članka bit će kažnjen i onaj klub koji nastupi sa suspendiranim ili kažnjenim klubom, ukoliko je pravodobno - najkasnije 48 sati prije početka utakmice - obaviješten o suspenziji kluba. Nedolazak na reprezentativne utakmice, trening i pripreme Članak 74. 1) Igrač koji neopravdano ne dođe na pripreme, trening ili utakmicu nogometnih reprezentacija Hrvatske, grada, županije i drugih selekcija ili ih neopravdano napusti, bit će kažnjen: - novčanom kaznom i - zabranom igranja do šest mjeseci ili zabranom igranja do dvanaest utakmica. 2) Igrač ili nogometni djelatnik koji nagovara igrača da se ne odazove pozivu za nastup na reprezentativnoj utakmici ili za odlazak na trening i pripreme, odnosno da napusti trening ili pripreme, bit će kažnjen: - novčanom kaznom i - zabranom igranja, odnosno obavljanja funkcije do godinu dana, a ako je to ometanje klub činio preko svojih djelatnika ili na drugi način, bit će kažnjen: - oduzimanjem do šest bodova ili kaznom do šest negativnih bodova, koja će se primjeniti na onu momčad u kojoj nastupa igrač koji je učinio prekršaj. Uporaba nedopuštenih stimulativnih sredstava (doping) Definicija Članak 75. 1)Doping je zabranjen. Doping i doping prekršaji definirani su u FIFA Anti-doping pravilniku i listi zabranjenih supstanci koju objavljuje Svjetska anti-dping agencija (WADA).
2) Ova djela predstavljaju doping bez obzira da li se dogode i otkriju tijekom ili izvan natjecanja. Postupak i sankcije Članak 76. Za prekršaje vezane uz doping izravno se primjenjuju odredbe FIFA Anti-doping pravilnika koje se odnose na postupak i sankcije. Obveze igrača Članak 77. 1) Svaki igrač koji sudjeluje u natjecanju ili događaju u organizaciji HNS-a ili županijskog nogometnog saveza ili na treningu uoči takvog natjecanja ili događaja, suglasan je s testiranjem nadležnih tijela HNS-a 2) Isto tako je suglasan s uzimanjem uzoraka kako bi se otkrila prisutnost bilo kojih zabranjenih supstanci ili utvrdilo korištenje zabranjenih metoda. Sankcije drugih sportskih tijela Članak 78. Sve pravno obvezujuće sankcije drugih međunarodnih sportskih saveza ili nacionalnih doping organizacija koje su sukladne osnovnim pravnim načelima, HNS će u pravilu automatski priznati. Nagovaranje igrača za prelazak u drugi klub Članak 79. 1) Tko obećanjem novca ili drugih pogodnosti nagovara igrača da dođe u drugi klub, protivno odredbama Pravilnika o statusu igrača, bit će kažnjen: - klub, nogometni djelatnik ili igrač koji nagovara igrača, te igrač koji prihvati ponudu: - novčanom kaznom, - u ponovljenom ili težem služaju ili izvršenjem obećanja - primopredajom novca ili drugih pogodnosti, bit će kažnjen: igrač koji prihvati ponudu: - zabranom igranja do 6 mjeseci, nogometni djelatnik kluba - zabranom obavljanja funkcije do jedne godine
klub: - zabranom registracije (transfera) igrača u razdoblju od jednog mjeseca 2) Za pokušaj će biti kažnjen. Nagovaranje, podmićivanje, dogovaranje i lažiranje Članak 80 1) Tko: - nagovara igrača u izravnom kontaktu ili preko druge osobe da ne igra kako zna i može i da se ne zalaže za svoju momčad, - obećava ili pruža dar ili drugu materijalnu pogodnost igraču u izravnom kontaktu ili drugu materijalnu pogodnost igraču, djelatniku kluba, sucu ili članu nogometnog rukovodstva da lažira utakmicu, odnosno da učine nešto što se protivi postojećim propisima, odnosno da učine nešto što su dužni i bez toga učiniti po propisima nogometne organizacije, - prihvati ponudu igrača, kluba, suca i djelatnika za bilo koji od spomenutih primjera, bit će kažnjen: - igrač - zabranom igranja od šest mjeseci do dvije godine ili isključenjem iz nogometne organizacije, - djelatnik - zabranom obavljanja funkcija od šest mjeseci do dvije godine ili isključenjem iz nogometne organizacije, - klub - oduzimanjem do šest bodova ili kaznom do šest negativnih bodova ili vraćanjem u niži stupanj natjecanja. 2) Za počinjene prekršaje iz ovog članka može se kumulativno izreći i novčana kazna. 3) Za pokušaj će biti kažnjen. Sudjelovanje u neregularnosti Članak 81. Igrač, nogometni djelatnik, klub, sudac ili drugi sudionik na utakmici ili natjecanju koji: - na bilo koji način sudjeluje u neregularnosti utakmice ili natjecanja tako da posluži ili šteti svom i drugom klubu ili na drugi način povrijedi propise nogometne organizacije ili Pravila nogometne igre, ili natjecanja, uključujući i pokušaj sudjelovanja u neregularnosti - kaznit će se: - igrač - zabranom igranja od šest mjeseci do dvije godine ili isključenjem iz nogometne organizacije, - nogometni djelatnik, sudac ili drugi sudionik na utakmici ili natjecanju - zabranom obavljanja funkcije u trajanju od šest mjeseci do dvije godine ili isključenjem iz nogometne organizacije, - klub - oduzimanjem do šest bodova, odnosno do šest negativnih bodova ili vraćanjem u niži stupanj natjecanja.
Iznuda Članak 82. 1) Tko prisilom ili prijetnjama radi pritisak na suce utakmica ili koja ih na bilo koji način onemogućava u slobodnom obavljanju dužnosti kaznit će se: - igrač – novčanom kaznom u najmanjem iznosu od 5.000 kn i - zabranom igranja na tri do šest utakmica. - djelatnik – novčanom kaznom u najmanjem iznosu od 3.000 kn i - zabranom obavljanja funkcija u trajanju od jednog mjeseca do godine dana. 2) Za pokušaj će biti kažnjen. Vrijeđanje, klevetanje i nasilno ponašanje Članak 83. 1) Igrač ili nogometni djelatnik koji vrijeđa, kleveće ili širi neistine o svom ili bilo kojem drugom klubu, o svom ili suparničkom igraču, nogometnom djelatniku bilo kojeg kluba ili članu nogometnog rukovodstva u bilo kojem tijelu, sucu ili treneru, ili se nasilno ponaša, kaznit će se: - igrač - novčanom kaznom i zabranom igranja na dvije do šest utakmica. - djelatnik - novčanom kaznom i zabranom obavljanja funkcije u trajanju od dva mjeseca do godinu dana. U ponovljenom ili težem slučaju bit će kažnjen: - igrač – zabranom igranja na najmanje pet utakmica, - nogometni djelatnik - od jedne do dvije godine dana zabrane obavljanja funkcije. Poticanje mržnje i nasilja Članak 84. 1) Igrač ili nogometni djelatnik koji javno potiču druge na mržnju ili nasilje kaznit će se: - igrač – novčanom kaznom u najmanjem iznosu od 10.000 kn i - zabranom igranja u trajanju od jedne do dvije godine - djelatnik – novčanom kaznom u najmanjem iznosu od 10.000 kn i - zabranom obavljanja funkcija u trajanju od jedne do dvije godine. 2) U težim slučajevima, osobito ako je prekršaj počinjen korištenjem javnih medija (televizija, radio, tisak), ili ako je prekršaj počinjen na dan utakmice na ili u okolici stadiona, novčana kazna bit će najmanje 20.000 kn.
Rasizam i drugi oblici diskriminacije Članak 85. 1) Tko javno vrijeđa, omalovažava ili diskriminira drugog na rasnoj (uključujući i boju kože), nacionalnoj, regionalnoj, vjerskoj, jezičnoj ili svjetonazorskoj osnovi, kao i tko ističe simbole ili geste koji označavaju nesnošljivost kaznit će se: - igrač - novčanom kaznom u najmanjem iznosu od 10.000,00 kn, zabranom igranja na najmanje pet utakmica i zabranom pristupa na stadion u vremenu u kojem mu je izrečena kazna zabrane igranja - nogometni djelatnik - novčanom kaznom u najmanjem iznosu od 15.000,00 i zabranom obavljanja funkcija u nogometu od tri do šest mjeseci, a zabrana obvezno obuhvaća zabrana pristupa na stadion. 2) Klub čiji navijači usmeno, gestama ili pisanim transparentima vrijeđaju igrače, klub, nogometni savez, nogometne djelatnike ili gledatelje na osnovi iz stavka 1. ovog članka ili ističu simbole iz stavka 1. ovog članka kaznit će se: - novčanom kaznom od najmanje 30.000,00 kn. U težim slučajevima, uz novčanu kaznu može se izreći i kazna igranja do dvije utakmice na svom igralištu bez prisutnosti gledatelja. Iznimno, ukoliko se novčana kazna izriče klubu koji se natječe u Trećoj i Četvrtoj HNL, Drugoj HMNL, Prvoj i Drugoj HNLŽ i županijskim natjecanjima, najniža visina kazne iznosi 10.000,00 kn. 3) Svakom gledatelju koji počini bilo koji od prekršaja utvrđenih stavkom 1. ili 2. ovog članka zabranit će se prisustvovanje nogometnim utakmicama u razdoblju od najmanje dvije godine, a sukladno odredbama Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. 4) Kada nekoliko osoba (igrači i/ili djelatnici) istog kluba istovremeno počini prekršaj iz stavka 1. ovog članka, ili postoje druge otežavajuće okolnosti kod počinjenja navedenog prekršaja, klub čiji igrač i/ili djelatnik počine takav prekršaj kaznit će se: - kod počinjenog prvog prekršaja oduzimanjem tri boda ili s tri negativna boda, - kod počinjenog sljedećeg prekršaja oduzimanjem šest bodova ili sa šest negativnih bodova, - kod počinjenog trećeg i svakog sljedećeg prekršaja vraćanjem u niži stupanj natjecanja ili diskvalifikacijom iz daljnjeg kup natjecanja Omalovažavanje odluka Članak 86. 1) Igrač ili nogometni djelatnik koji izvrgava ruglu odluke tijela saveza, omalovažava ih, ismijava ili izjavljuje da ih neće poštovati, kaznit će se: - novčanom kaznom, - zabranom igranja do tri utakmice ili - obavljanja funkcija do dva mjeseca.
Nepoštivanje Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika Članak 87. 1) Nogometni djelatnici na koje se odnosi Kodeks o ponašanju nogometnih djelatnika koji prekrše neku od odredbi Kodeksa, a to ne predstavlja neki drugi prekršaj opisan u ovom Pravilniku kaznit će se: - igrač - novčanom kaznom ili zabranom igranja do šest utakmica - djelatnik - novčanom kaznom ili zabranom obavljanja funkcije do šest mjeseci 2) U ponovljenom ili težem slučaju bit će kažnjen: - igrač - od tri mjeseca do godine dana zabrane igranja ili zabranom igranja na četiri do dvanaest utakmica, - djelatnik - najmanje od tri mjeseca do godine dana zabrane obavljanja funkcija ili isključenjem iz nogometne organizacije. Prekršaji pri registraciji igrača Članak 88. 1)Igrač, nogometni djelatnik ili klub koji pri registraciji: - daje lažne, netočne ili nepotpune podatke značajne za pravilno registriranje, - prepravlja ili unosi određene podatke u dokumente za registraciju: nogometnu iskaznicu, potvrdu o brisanju, ugovore, ako je riječ o igračima neamaterima i amaterima, - koji se istodobno registrira za dva ili više nogometnih klubova, - koji na bilo koji drugi način prevari svoj ili suparnički klub i nogometno rukovodstvo pri registraciji značajno za pravilno provođenje registracije i pravilan nastup, bit će kažnjen: - igrač - zabranom igranja od tri mjeseca do jedne godine, - djelatnik - od šest mjeseci do dvije godine zabrane obavljanja funkcije, - klub s čijim je znanjem izvršena nepravilna registracija - oduzimanjem do šest bodova, odnosno kaznom do šest negativnih bodova, koja se primjenjuje za onu momčad za koju je izvršena nepravilna registracija. Klubu se kumulativno može izreći i kazna zabrane registracije (transfera) novih igrača u trajanju od jednog mjeseca. 2) Osoba nadležnoj za registraciju igrača s čijim se znanjem obavlja nepravilna registracija, kaznit će se: - zabranom obavljanja funkcije u trajanju od šest mjeseci do jedne godine. Varanje i dovođenje u zabludu Članak 89. 1) Igrač, nogometni djelatnik ili klub koji:
- daje lažne, netočne ili nepotpune podatke ili neovlašteno prepravlja podatke u zapisniku i izvještaju s utakmice, nogometnoj iskaznici, istupnici, brisovnici i drugim dokumentima
za registraciju igrača, a koji su značajni za pravilan nastup ili registraciju ili imaju drugu važnost za natjecanje ili djelovanje saveza ili kluba; - daje lažne, netočne ili nepotpune podatke o ispunjenju kriterija značajnih za natjecanje kluba u odgovarajućem stupnju natjecanja; - zlorabi svoju počasnu ili službenu propusnicu ili ulaznicu za utakmicu; - lažno se predstavlja da je djelatnik kluba, saveza, udruženja klubova; - dovede u zabludu nogometno rukovodstvo ili klub u bilo kojem pogledu; -odbije primiti pismena i druge pošiljke upućene preporučenom poštom od strane HNS-a, ŽNS-a ili drugih klubova, kaznit će se: - igrač – zabranom igranja od tri mjeseca do jedne godine ili zabranom igranja od četiri do deset utakmica; - djelatnik – zabranom obavljanja funkcija od tri mjeseca do dvije godine; - nogometni sudac ili kontrolor ili delegat utakmice – zabranom obavljanja funkcija od šest mjeseci do dvije godine; - klub – oduzimanjem do šest bodova ili kaznom do šest negativnih bodova. 2) Kumulativno se za prekršaje iz ovog članka može izreći i novčana kazna, a za nogometne suce, kontrolore i delegate i kazna brisanja s liste sudaca, kontrolora ili delegata. 3) Za pokušaj će biti kažnjen. Zanemarivanje obveza Članak 90. Tko prema nogometnim rukovodstvima zanemaruje svoje obveze: - nedostavljanjem istupnice, iskaznice i brisovnice kada je to po propisima nogometne organizacije obvezan, - neisplaćivanjem ili zakašnjenjem u isplati troškova sudaca i delegata i drugih obveza iz sportskih odnosa, - neplaćanjem članarine za klub i igrače, - nepodnošenjem delegatu utakmice: nogometnih iskaznica, zapisnika i drugih dokumenata predviđenih pravilima natjecanja, - neprijavljivanjem ili nepravodobnim prijavljivanjem javnih utakmica i turnira, - otežavanjem rada nogometnih tijela nedostavljanjem ili zakašnjenjem odgovora, izjava ili izvještaja, - nedostavljanjem u propisanom roku potrebne dokumentacije za verifikaciju i objavu u službenom glasilu, - neprovjeravanjem da starost igrača navedena u športskim iskaznicama koje se predočuju prije utakmice odgovora dobnim ograničenjima igrača, - nepridržavanja odredbi Zakona o športu koje se odnose na to koje osobe ne mogu biti članovi tijela kluba (udruge i športskog dioničkog društva), niti sudjelovati u radu kluba, - neizvršavanjem drugih dužnosti i obveza koje proističu iz pravilnika i drugih propisa nogomente organizacije, bit će kažnjen: - igrač – upozorenjem, - ukorom ili
- zabranom igranja od dvije do šest utakmica - nogometni djelatnik – upozorenjem, - ukorom ili - zabranom obavljanja funkcija do šest mjeseci, - klub – upozorenjem, - ukorom, ili - novčanom kaznom. Nepoštivanje obveza prema Povjerenstvu za profesionalne športske klubove Članak 91. Profesionalni nogometni klub koji jednom godišnje Povjerenstvu za profesionalne športske klubove ne podnese dokumentaciju propisanu Zakonom o športu kaznit će se: - novčanom kaznom, a u ponovljenom slučaju - oduzimanjem do tri boda ili tri negativna boda. Neizvršavanje odluka, naredbi i obveza Članak 92. 1) Tko ne izvršava odluke i naredbe nogometnih rukovodstava, ili obveze prema klubu, igraču, treneru i službenim osobama utvrđene odlukom nadležnog tijela nogometne organizacije, bit će kažnjen: - novčanom kaznom ili - zabranom obavljanja funkcije do šest mjeseci, a u ponovljenom ili težem slučaju: - klub – oduzimanjem do šest bodova ili kaznom do šest negativnih bodova, - djelatnici - zabranom obavljanja funkcija od tri mjeseca do godinu dana. 2) Ukoliko klub ne izvršava financijske obveze prema klubu, igraču ili treneru, i to je utvrđeno konačnom odlukom nadležnog tijela HNS-a uz navedene kazne može se kumulativno izreći kazna zabrane registracije (transfera) novih igrača u trajanju od jednog do tri mjeseca. 3) Klubu kojemu je izrečena suspenzija seniorske momčadi zbog neispunjavanja financijskih obveza i ostavljen rok u kojem te obveze mora ispuniti, oduzet će se po jedan bod, odnosno kaznit će se jednim negativnim bodom, na svakoj prvenstvenoj utakmici seniorske momčadi koju ta momčad odigra u ostavljenom roku, sve do ispunjavanja obveze ili nastupa suspenzije. Neispunjavanje stručno-pedagoških uvjeta Članak 93. 1) Klub koji ne izvršava odluke o stručno-pedagoškom radu utvrđenom za klubove određenog stupnja natjecanja, odnosno odredbe normativa minimuma stručno-pedagoškog rada za mlađe uzraste bit će kažnjen:
- novčanom kaznom uz obveze da te odluke, odnosno odredbama predviđene obveze, izvrše u primjerenom roku. 2) Ako klub u datom roku ne postupi po odluci o minimumu uvjeta za stručno-pedagoški rad, odnosno po odredbama normativa minimuma stručno-pedagoškog rada za mlađe uzraste u pogledu predviđene orgnaizacije rada, osiguranje predviđenog stručnog kadra za rad s mlađim uzrastima, minimuma uvjeta za stručno-pedagoški rad i sudjelovanje u natjecanju, bit će kažnjen: - oduzimanjem do šest bodova, odnosno do šest negativnih bodova s određivanjem novog roka za izvršenje te odluke. 3) Ako klub, i pored kazne oduzimanja bodova, ne ispuni obveze iz prethodnog stavka, kaznit će se: - vraćanjem u niži natjecateljski stupanj. Prekršaji amaterskih načela Članak 94. 1) Igrač amater koji od kluba prima financijsku naknadu za igranje ili za registraciju za klub, bit će kažnjen: - zabranom igranja od 3 mjeseca do godine dana. 2) Djelatnik kluba koji igraču amateru za igranje nogometa ili za prelazak u klub daje financijsku naknadu, bit će kažnjen: - zabranom obavljanja funkcije od 3 mjeseca do godine dana. 3) Klub koji igraču iz stavka 1. ovog članka daje materijalno-financijsku naknadu za igranje nogometa ili za prelazak u njega, bit će kažnjen: - novčanom kaznom. 4) U težim slučajevima bit će kažnjen: a) igrač - od šest mjeseci do godine dana zabrane igranja, b) djelatnik kluba - zabranom obavljanja funkcije od šest mjeseci do godine dana, c) klub - oduzimanjem do 6 bodova ili do 6 negativnih bodova. 5) Za pokušaj će biti kažnjen. Korištenje nelicenciranog posrednika za prijelaz igrača Članak 95. 1) Klub, nogometni djelatnik ili igrač koji se koriste uslugama nelicenciranog posrednika za igrače da bi zaključili ugovor o transferu između dva kluba ili ugovor između igrača i kluba ili koji nelicenciranom posredniku za igrače daju bilo kakvu naknadu u vezi s navedenim, kaznit će se: - klub - novčanom kaznom; - oduzimanjem do tri boda ili kaznom do tri negativna boda; - zabranom registracije (transfera) novih igrača u trajanju do tri mjeseca, - nogometni djelatnik - novčanom kaznom;
- zabranom obavljanja funkcije od šest mjeseci do dvije godine; - isključenjem iz nogometne organizacije; - igrač - novčanom kaznom; - zabranom igranja od tri mjeseca do godine dana. 2) Za pokušaj će biti kažnjen Prekršaji u svezi s međunarodnim utakmicama Članak 96. 1) Klub koji u inozemstvu ili Hrvatskoj bez dopuštenja nadležnog tijela odigra utakmicu s inozemnim klubom, bit će kažnjen: -novčanom kaznom - zabranom nastupanja u inozemstvu od tri mjeseca do godinu dana, a u težim slučajevima: - oduzimanjem do šest bodova, odnosno kaznom do šest negativnih bodova, koja se primjenjuje na onu momčad koja je igrala utakmicu. 2) Svi za to odgovorni djelatnici kaznit će se: - zabranom obavljanja funkcija do godinu dana, a u ponovljenom ili težem slučaju: - zabranom obavljanja funkcija od šest mjeseci do dvije godine Članak 97. Klub koji u roku od tri dana po povratku iz inozemstva u mjesto sjedišta kluba ne prijavi isključenje svog igrača ili trenera, i ne dostavi njihove izjave u vezi tih isključenja, kaznit će se: - novčanom kaznom. Članak 98. Igrači i treneri kluba koji u inozemstvu igra prijateljske utakmice te na istima budu isključeni zbog nesportskog ponašanja ili fizičkog napada bit će kažnjeni novčanom kaznom. Prekršaji sudaca, sudačkih instruktora i delegata Članak 99. Sudac, instruktor ili delegat koji u određeno vrijeme ne dođe obaviti svoju dužnost, a nije pravodobno otkazao, kaznit će se: - zabranom suđenja, odnosno obavljanja dužnosti instruktora, odnosno delegata do šest mjeseci, a u ponovljenim ili težim slučajevima: - do godine dana.
Članak 100. Sudac koji sudi utakmicu između klubova koji su kažnjeni zabranom igranja, a o tome je bio upoznat, kaznit će se zabranom suđenja od tri mjeseca do godinu dana. Članak 101. Ako sudac sudi utakmicu koju je određeni sudac odgodio ili prekinuo, kaznit će se: - zabranom suđenja u vrijeme od tri mjeseca do godine dana. Članak 102. Sudac kojem se poništi utakmica zbog bitne povrede odredaba Pravila nogometne igre, kaznit će se: - zabranom suđenja od tri do šest mjeseci, a u težim slučajevima: - do godinu dana. Članak 103. Sudac koji pri obavljanju svoje dužnosti ne poštuje odredbe kodeksa u svezi s osobnim izgledom ili propisanom opremom, kaznit će se ukorom, a u ponovljenom ili težem prekršaju, zabranom suđenja od jednog do šest mjeseci. Članak 104. Sudac, instruktor ili delegat koji pri obavljanju svoje dužnosti podnosi netočan izvještaj ili drugi službeni dokument, ili koji nemarno i nepažljivo obavlja svoju dužnost kaznit će se: - zabranom suđenja odnosno obavljanja dužnosti instruktora ili delegata do šest mjeseci, - a u težim slučajevima do godinu dana. Članak 105. 1) Sudac, instruktor ili delegat koji na utakmici ili službenom putu fizički napadne igrača, gledatelja ili sportske djelatnike, kaznit će se: - zabranom obavljanja dužnosti u vremenu od tri mjeseca do godinu dana, 2) Za pokušaj će biti kažnjen. Članak 106. Sudac, instruktor ili delegat koji obavlja dužnost pod suspenzijom ili kaznom ili sudi uakmicu za koju nije određen, a nisu se ispunili uvjeti iz Pravilnika o nogometnim natjecanjima o zamjeni sudaca, kaznit će se: - zabranom obavljanja dužnosti u vremenu od tri mjeseca do godinu dana.
III.

POSTUPAK DISCIPLINSKA TIJELA

Članak 107. 1) Tijekom utakmice disciplinske odluke donosi sudac utakmice sukladno Pravilima nogometne igre, odnosno Pravilima igre Futsala. 2)Odluka sudaca su konačne. 3)Iznimno, može se primijenjivati nadležnost tijela iz članka 110. i 116. ovog Pravilnika u slučaju: - ozbiljnijih prekršaja koje suci nisu sankcionirali ili prijavili, - ispravljanja očitih pogrešaka u disciplinskim odlukama suca, - izricanja dodatnih kazni za prekršaje koje je već sankcionirao sudac. Članak 108. 1) Postupak prema ovom Pravilniku vode i kazne izriču disciplinska tijela nogometnih saveza i udruga. 2) Za određene vrste prekršaja i do određene vrste kazni, izvršna tijela saveza mogu posebnom odlukom odrediti da umjesto Disciplinske komisije, odluku može donijeti disciplinski sudac. 3) U Propozicijama natjecanja određuju se disciplinska tijela za vođenje disciplinskih postupaka. 4) Zdravstvena komisija Izvršnog odbora HNS provodi doping testiranja i razmatra medicinske potvrde.

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ

Članak 109. 1) Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza nadležna je rješavati u prvom stupnju o svim prekršajima koje su počinili: a) članovi Skupštine, Izvršnog odbora i pravnih tijela HNS-a, b) članovi drugih tijela HNS-a u slučajevima kada je prekršaj počinjen u vezi s djelovanjem u tom tijelu, c) igrači, djelatnici, klubovi, suci i treneri na svim međunarodnim utakmicama, utakmicama odigranim u okviru natjecanja kojima rukovode ili koja odobravaju tijela Izvršnog odbora HNS i utakmicama svih reprezentacija HNS, kao i prekršajima učinjenim u svezi s tim utakmicama, d) klubovi, pri financijsko-materijalnom poslovanju kada je riječ o njihovim obvezama prema HNS,
d) igrači, djelatnici, klubovi i rukovodstva nogometnih saveza, kada je riječ o prekršaju u svezi s propisima o registraciji igrača za klubove Prve, Druge ili Treće HNL, za igrače koji odlaze u inozemne klubove i igrače koji se vraćaju iz inozemstva, e) igrači, klubovi, djelatnici i službene osobe na utakmicama koje se igraju u natjecanju koje HNS neposredno vodi. f) nogometni suci koji su na listama suđenja utakmica na natjecanjima za koje je nadležan HNS. 2) Protiv odluka Disciplinske komisije može se izjaviti žalba Komisiji za žalbe HNS-a.

SASTAV DISCIPLINSKOG TIJELA I NAČIN ODLUČIVANJA

Članak 110. 1) Izvršni odbor HNS-a imenuje po pet članova Disciplinske komisije i Komisije za žalbe HNS (u daljnjem tekstu: disciplinska tijela), od kojih najmanje predsjednik i još jedan član po struci trebaju biti pravnici. 2) Disciplinska tijela djeluju na sjednicama, a odlučivati mogu ako su prisutna najmanje tri člana. Odluke se donose većinom glasova svih članova. U slučaju jednakog broja glasova, odlučujući je glas predsjednika Komisije. 3) Predsjednik disciplinskog tijela saziva sjednicu, vodi je i potpisuje odluke. 4) Članovi disciplinskih tijela ne mogu biti članovi niti jednog drugog tijela HNS-a. Članak 111. 1) Iznimno od odredbi članka 110. ovog Pravilnika, predsjednik Disciplinske komisije samostalno donosi odluku u sljedećim slučajevima: a) kada se izriče kazna ukora ili upozorenja; b) kada se izriče novčana kazna u visini do 3.000,00 kn za fizičke osobe i do 5.000,00 kn za pravne osobe; c) kada se izriče kazna zabrane igranja do dvije utakmice ili zabrana obavljanja funkcija do dvije utakmice; d) kada odlučuje o suspenziji kluba zbog neispunjavanja novčanih obveza, a sukladno odredbama članka 134. i članka 136. ovog Pravilnika; e) kada odlučuje o odgodi primjene suspenzije kluba. 2) Predsjednik Disciplinske komisije može odlučiti da i u slučajevima iz stavka 1. ovog članka odlučuje Disciplinska komisija.

ODLUČIVANJE PISANIM PUTEM

Članak 112. 1) Disciplinsko tijelo prvog stupnja može odlučivati i pisanim očitovanje članova, uz uvjet da je prethodno proveden dokazni postupak, uz prijedlog odluke koji sastavlja predsjednik disciplinskog tijela u slučaju da je za prekršaj predviđena kazna: a) ukora ili upozorenja
b) novčana kazna c) zabrana igranja ili obavljanja funkcija do pet utakmica d) vremenska kazna zabrane igranja ili obavljanja funkcija najviše tri mjeseca, te u slučaju da odlučuje o prigovoru na izrečenu suspenziju kluba. 2) Ako je disciplinsko tijelo prvog stupnja izreklo kazne iz stavka 1. ovog članka, prilikom odlučivanja u drugom stupnju u povodu žalbe, članovi drugostupanjskog tijela mogu odluku donijeti i pismenim očitovanjem. Prijedlog odluke sastavlja predsjednik drugostupanjskog tijela.

NEOVISNOST

Članak 113. 1) Disciplinska tijela odluke donose potpuno neovisno, bez ikakvih uputa i sugestija nekog drugog tijela. 2) Član drugog tijela HNS-a ne može prisustvovati sjednici disciplinskog tijela, osim ukoliko nije posebno pozvan.

IZUZEĆE

Članak 114. 1) Članovi disciplinskih tijela ne mogu sudjelovati u disciplinskom postupku u kojem se odlučuje o pitanju kod kojeg postoje ozbiljne osnove za nepostojanje njihove nepristranosti , a osobito: - ako član ima izravni interes za odluku u predmetu, - ako je član povezan s bilo kojom od stranaka, - ako je već rješavao u ovom predmetu. 2) Članovi su obvezni sami predložiti svoje izuzeće, a to mogu učiniti i stranke u postupku. O izuzeću odlučuje predsjednika disciplinskog tijela, a ako se radi o njegovom izuzeću, o tome odlučuju ostali članovi disciplinskog tijela. 3) Odluke koje su donesene u postupku u kojem je sudjelovao član disciplinskog tijela koji je trebao biti izuzet ništave su.

POVJERLJIVOST

Članak 115. Članovi disciplinskih tijela se obvezuju da će sve ono s čim su upoznati tijekom postupka ostati povjerljivo.

NOGOMETNI SAVEZ ŽUPANIJE

Članak 116. 1) Disciplinsko tijelo nogometnog saveza županije nadležno je rješavati u prvom stupnju o svim prekršajima koje su počinili: a) članovi tijela županijskog nogometnog saveza,
b) igrači, djelatnici, klubovi, službene osobe, službene osobe na utakmicama, osim prekršaja za koje su nadležna tijela iz članka 109. Pravilnika, c) klubovi, pri financijsko-materijalnom poslovanju kada je riječ o njihovim obvezama prema nogometnom savezu županije, d) klubovi, igrači i nogometni djelatnici, a prekršaj je u vezi s natjecanjem koje organizira županijski nogometni savez. 2) Protiv odluka disciplinskog tijela nogometnog saveza županije donijetih u prvom stupnju, može se izjaviti žalba komisiji za žalbe županijskog nogometnog saveza. Članak 117. Odredbe iz članka 110-115. ovog Pravilnika odgovarajuće se primjenjuju u postupcima koji se vode pred dicsiplinskim tijelima županijskih nogometnih saveza.

POKRETANJE POSTUPKA

Članak 118. 1) Disciplinski postupak pokreće se temeljem disciplinske prijave koju može podnijeti bilo koji član nogometne organizacije u pisanom obliku ili izjavi datoj u zapisnik pred tijelom nogometne organizacije. 2) Smatra se da je disciplinska prijava podnijeta i ukoliko su delegat ili sudac utakmice u izvještaj s utakmice upisali dogaĎaj koji se po odredbama ovog Pravilnika smatra prekršajem. Suci i delegat utakmice obvezni su prijaviti sve uočene prekršaje. Članak 119. Prijava se podnosi nadležnom disciplinskom tijelu koje odlučuje o pokretanju postupka. Članak 120. 1) Prije pokretanja postupka, disciplinsko tijelo treba prethodno utvrditi da li je nadležno raspravljati o tom predmetu. 2) Ako disciplinsko tijelo nije nadležno rješavati o slučaju prijave, dužno je predmet ustupiti nadležnom disciplinskom tijelu. 3) Ako se protiv okrivljenika vodi postupak pred više disciplinskih tijela, provest će ga ono disciplinsko tijelo koje je postupak prvo započelo. Članak 121. Sukob nadležnosti disciplinskih tijela rješava zajedničko neposredno više disciplinsko tijelo.

VREMENSKI ROKOVI

Članak 122. Vremenski rokovi u disciplinskom postupku računaju se na sljedeći način: - kad je rok određen po danima, dan u koji je dostava ili priopćenje izvršeno, ne uračunava se u rok, već se za početka roka uzima prvi idući dan, - početak i tijek rokova ne spriječavaju nedjelje i državni blagdani., ali ako posljednji dan roka pada u nedjelju ili na dan državnog blagdana, rok ističe prvog idućeg radnog dana, - podnesak je podnesen u roku ako je prije nego što rok istekne stigao u sjedište disciplinskog tijela, a ako je upućen preporučenom poštom, dan predaje pošti smatra se kao dan predaje.

TIJEK POSTUPKA

Članak 123. 1) Nakon utvrđivanja svoje nadležnosti, disciplinsko tijelo saslušava okrivljenika i to saslušanjem na sjednici ili čitanjem očitovanja. 2) Ako okrivljenik nema prebivalište u mjestu sjedišta disciplinskog tijela, saslušanje se može obaviti zamolnicom nogometno rukovodstvo u mjestu prebivališta ili boravišta osobe. 3) Nitko ne može biti kažnjen prije nego što bude saslušan, osim ako je to izričito određeno ovim Pravilnikom. 4) Smatrat će se da je netko saslušan, ako na poziv nadležnog tijela dostavi svoju izjavu. 5) Ako okrivljenik odbije pristupiti saslušanju ili ne dostavi pisanu izjavu u roku koji utvrdi tijelo koje vodi disciplinski postupak, smatrat će se da je saslušana. 6) Ne moraju se saslušati igrač koji je isključen iz igre, niti službena osoba koja bude udaljena iz tehničkog prostora. O potrebi eventualnog naknadnog saslušanja odlučuje disciplinsko tijelo koje vodi postupak. Članak 124. 1) Okrivljenik ima tijekom postupka pravo zatražiti predočenje dokaza. 2) Iznimno, mogu se ograničiti prava iz stavka 1. ovog članka ukoliko je potrebno zaštititi povjerljivost predmeta ili ispravno voĎenje postupka. Članak 125. 1) Disciplinski postupak je hitan i ekonomičan.
2) Disciplinski postupak u prvom stupnju mora biti završen u roku od tri mjeseca, računajući od dana pokretanja postupka. 3) Ukoliko u tom roku postupak nije završen, smatra se da je prijava odbačena, a podnositelj prijave ima pravo žalbe tijelu drugog stupnja, bez obveze uplate pristojbe.. Članak 126. 1) Okrivljenik i podnositelj prijave mogu imati punomoćnike u disciplinskom postupku. 2) Punomoćnici mogu biti samo krvni srodnici u pravoj liniji, braća i sestre, supružnik, posvojitelj i posvojenik i odvjetnik

DOKAZNI POSTUPAK

Članak 127. Saslušanje okrivljenika, svjedoka i prikupljanje ostalih dokaznih sredstava u disciplinskom postupku, provodi disciplinsko tijelo. Članak 128. U složenijim slučajevima, disciplinsko tijelo može, kada to smatra potrebnim, pozvati radi konzultiranja i stručnjake (predstavnike sudačke i trenerske organizacije i dr.), u svrhu pravilnijeg donošenja odluke. Članak 129. 1) Pretpostavlja se da su činjenice sadržane u zapisniku i izvještajima sudaca s utakmice točne. Ukoliko netko tvrdi drugačije od onoga što stoji u zapisniku i izvještaju, teret dokaza je na njemu. 2) Ukoliko postoji nesuglasje u izvješćima više sudaca utakmice i nema drugog načina utvrđivanja materijalne istine, presudnim se smatra izvješće glavnog suca utakmice o inceidentima koji su se dogodili na terenu za igru, a za incidente koji su se dogodili izvan terena za igru, presudnim se smatra izvješće delegata. Članak 130. 1) Disciplinska tijela donose odluke, izriču kazne na osnovu provedenih dokaza i pribavljenih mišljenja i podataka od službenih osoba i tijela HNS, tijela Ministarstva unutarnjih poslova i drugih državnih tijela, kao i neposrednog zapažanja. 2) TV snimka može se koristiti kao dokazni materijal. 3) Kao dokaz mogu se uzeti izjave date i pred drugim tijelima. 4) Disciplinska tijela imaju potpunu samostalnost u ocjenjivanju vrijednosti pojedinog dokaza za utvrđivanje činjeničnog stanja.
Članak 131. 1) Teret dokazivanja postojanja disciplinskog prekršaja leži na disciplinskim tijelima. 2) Iznimno, u slučaju prekršaja vezanog uz doping, okrivljeni treba predočiti dokaz potreban za umanjenje ili poništenje kazne. Da bi se kazna smanjila, okrivljeni treba dokazati kako je zabranjena supstanca ušla u njegovo tijelo.

OBUSTAVLJANJE POSTUPKA

Članak 132. 1) Ukoliko disciplinsko tijelo utvrdi da se disciplinski postupak neće pokrenuti zbog toga što je disciplinska prijava podnijeta od strane neovlaštene osobe, protiv osobe protiv koje se ne može voditi disciplinski postupak, za prekršaj povodom kojeg nadležno discplinsko tijelo već vodi postupak ili je donijelo odluku, odnosno da je prijava podnijeta za djelo koje nije ovim Pravilnikom opisano kao prekršaj ili da je nastupila zastara, odbacit će prijavu rješenjem. 2) Ukoliko u tijeku postupka disciplinsko tijelo utvrdi da postoji neka od okolnosti iz stavka 1. ovog članka obustavit će postupak odlukom. 3) Ukoliko nakon provedenog dokaznog postupka disciplinskog tijelo utvrdi da je disciplinska prijava neosnovana odbit će je odlukom. 4) Protiv rješenja i odluka iz ovog članka može se uložiti žalba.

TROŠKOVI POSTUPKA

Članak 133. 1) Ako su disciplinskim postupkom prouzročeni troškovi, nadležna disciplinska tijela će u izreci riješiti tko je dužan snositi troškove. 2) Za poduzimanje radnji koje prouzrokuju troškove u disciplinskom postupku, nadležno disciplinsko tijelo mora prethodno donijeti odgovarajuću odluku. 3) Ako su klub, ili članovi protiv kojih je vođen postupak oslobođeni disciplinske odgovornosti, troškovi postupka padaju na teret onog saveza čije je tijelo donijelo odluku. 4) Ako su klub, ili član kluba, protiv kojih je vođen postupak kažnjeni, troškove plaća klub. 5) Disciplinsko tijelo koje je donijelo odluku u prvom stupnju riješit će o troškovima postupka u svojoj odluci ili će donijeti posebno rješenje o tome. 6) Disciplinsko tijelo može, iznimno, odlučiti o smanjenju troškova ili njihovom otpisivanju.

SUSPENZIJA

Članak 134. Suspenzija može biti: - automatska, i - na osnovu odluke disciplinskog tijela. Članak 135. 1) Automatska suspenzija nastaje isključenjem igrača na prvenstvenoj ili kup utakmici, traje po odredbama ovog Pravilnika, a ne proteže se na prijateljske utakmice. 2) Automatska suspenzija traje najduže mjesec dana, a može biti izuzetno produžena za još najviše mjesec dana, odlukom disciplinskog tijela. 3) Disciplinsko tijelo može donijeti odluku o ukidanju automatske suspenzije ako drži da nije odgovarajuća, s obzirom na izvršeni prekršaj. Na prvenstvenim turnirima ovu odluku može donijeti turnirska komisija, s tim što je obvezna sav istražni materijal dostaviti nadležnom disciplinskom tijelu koje će odlučiti da li će protiv igrača pokrenuti disciplinski postupak. 4) Igrači isključeni na utakmicama koje organiziraju FIFA, UEFA i drugim sličnim međunarodnim utakmicama, odgovarat će disciplinski prema propisima tih organizacija. 5) Igrač ili djelatnik na izdržavanju kazne izrečene u kaznenom postupku, nalazi se pod automatskom suspenzijom za sve vrijeme izvršenja te kazne. 6) Suspenzija se uračunava u izrečenu kaznu. Članak 136. 1) Ako klub, igrač, djelatnik, nogometni sudac ili delegat u ostavljenom roku, na poziv nadležnog tijela ne isplati određenu novčanu kaznu ili obvezu prema drugom klubu, igraču, treneru, službenoj osobi na utakmici ili nogometnom tijelu, nastalu u vezi sa sportskim odnosima i utvrđenu odlukom nadležnog tijela u nogometnoj organizaciji, bit će suspendiran na osnovi odluke disciplinskog tijela, a protiv njega pokrenut disciplinski postupak. Suspenzija kluba izrečena zbog neispunjenih novčanih obveza odnosi se samo na seniorsku momčad tog kluba, a u slučaju da je izrečena klubu koji nema seniorsku momčad, odnosi se na najstariju uzrasnu momčad tog kluba. 2) Suspenzija počinje teći 48 sati od trenutka dostave odluke o suspenziji, a ukida se: a) odlukom disciplinskog tijela čim se utvrdi da je prestao razlog suspenzija, i b) automatski poslije izvršene uplate punog iznosa kazne ili obveze, odnosno dospjele rate, ako je odlukom zbog koje je nastala suspenzija tako određeno. 3) Iznimno, suspenziju može ukinuti na određeni rok, nadležno disciplinsko tijelo, ukoliko bi neigranje utakmice izazvalo veću materijalnu štetu za sve sudionike određenog natjecanja Ovaj rok može trajati onoliko vremena koliko je potrebno da se spriječi daljnje stvaranje štete. 4) Primjenu suspenzije može odgoditi nadležno disciplinskog tijelo na zamolbu suspendirane osobe, uz pristanak vjerovnika zbog čijeg je potraživanja suspenzija izrečena.
5) O ispunjavanju obveze klub je dužan istodobno telefaksom obavijestiti nadležno natjecateljsko tijelo radi preuzimanja odgovarajućih mjera u svezi s moguće predviđenim utakmicama do tog trenutka suspendiranog kluba. Članak 137. 1) Protiv suspenzije iz članka 136. ovog Pravilnika može se disciplinskom tijelu koje je donijelo odluku o suspenziji uložiti prigovor u roku od dva dana od dana primitka odluke o suspenziji. 2) Prigovor će biti usvojen i odluka o suspenziji će biti ukinuta ili izmijenjena: - ako se radi o očitoj pogreški i suspendirana osoba nema financijskih obveza zbog kojih je suspendirana, - ako je pogrešno utvrđena visina neispunjenih financijskih obveza, 3) Protiv odluke o prigovoru ne može se uložiti žalba Članak 138. 1) Suspenzija na osnovi odluke disciplinskog tijela može se izreći igračima, klubovima, djelatnicima, sucima i trenerima u svim slučajevima kada je za izvršeni prekršaj predviđena teža kazna. 2) Suspenzija iz stavka 1. počinje teći po isteku 24 sata od prijema odluke - službenog priopćenja i traje mjesec dana, odnosno do odluke nadležnog tijela, ukoliko je donijeta u tom roku. 3) Ukoliko istraga nije izvršena u roku od mjesec dana, suspenzija se može produžiti odlukom disciplinskog tijela još za mjesec dana. 4) Vrijeme provedeno pod suspenzijom uračunava se u kaznu. Članak 139. Suspenzija može biti izrečena i zbog nedolaska na saslušanje, a prestaje čim pozvani dođe na saslušanje. Okrivljeniku se ne može izreći suspenzija zbog nedolaska na saslušanje. Članak 140. Prije donošenja odluke o suspenziji nije potrebno saslušati osobu koja se suspendira.

AKTI DISCIPLINSKIH TIJELA

Članak 141. 1)Disciplinsko tijelo u postupku može donijeti: a) zaključak b) rješenje c) oduku. 2) Zaključak je akt kojim se uređuje neko procesno pitanje.
3) Rješenje je akt kojim se odbacuje disciplinska prijava ili žalba ili se odgađa primjena suspenzije. 4) Odluka je akt kojim se odlučuje o prekršajnoj odgovornosti i izriče kazna ili odbija prijava ili žalba, kojim se izriče suspenzija, kojim se usvaja žalba. Članak 142. 1) Odluka o kazni mora biti objavljena službenim priopćenjem uz naznaku od kada kazna počinje teći. 2) U odluci disciplinskog tijela moraju biti navedeni: sastav disciplinskog tijela, prekršitelj, opis prekršaja, vrsta prekršaja, kazna, obrazloženje i pouka o pravnom lijeku. 3) Disciplinsko tijelo može u svako vrijeme ispraviti sve pogreške u izračunu, pisanju ili sve druge očite pogreške. Članak 143. 1) Nadležno disciplinsko tijelo dužno je odluku o izrečenoj kazni pisanim putem, telefaksom ili preporučenom poštom, dostaviti počinitelju, odnosno njegovom klubu ili savezu, najkasnije u roku od 48 sati od dana izricanja kazne. U složenijim slučajevima, može se dostaviti samo izreka odluke, a obrazloženje se može dostaviti najkasnije u roku od deset dana od dana izricanja kazne. U tom slučaju rok za žalbu teče od dana primitka obrazloženja odluke. 2) Odluka se ne može dostavljati elektronskom poštom. 3) Odluka o kazni mora biti priopćena klubu najkasnije 48 sati prije igranja prve utakmice koja ide u kaznu. 4) Kazna zabrane igranja teče od dana priopćenja odluke igraču ili klubu. Ako je kažnjeni igrač bio suspendiran, kazna teče od dana priopćenja suspenzije klubu, odnosno od dana kada je nastupila automatska suspenzija. 5) Ostale vrste kazne počinju teći od dana konačnosti odluke. 6) Konačne odluke disciplinskog tijela koje se odnose na prekršaje vezane uz doping dostavit će se Svjetskoj anti-doping agenciji (WADA) i Hrvatskoj agenciji za borbu protiv dopinga u športu . Svako nepoštivanje anti-doping odredbi Zdravstvena komisija IO HNS će javno priopćiti u roku od 30 dana od dana konačnosti odluke 7) Tijelo prvog stupnja dužno je po službenoj dužnosti pratiti izvršenje kazne.

ŽALBENI POSTUPAK

Članak 144. 1) Protiv odluke o prekršaju i odluke o suspenziji (osim suspenzije iz članka 136. ovog Pravilnika) može se podnijeti žalba tijelu drugog stupnja. 2) Iznimno od odredbe stavka 1. ovog članka, žalba se ne može podnijeti kada je prvostupanjskom odlukom izrečena kazna: a) ukora ili upozorenja; b) minimalna novčana kazna zbog isključenja ili udaljenja na utakmici;
c) zabrana igranja jedne ili dvije utakmice, a zbog prekršaja koji je prouzročio isključenje; d) zabrana obavljanja funkcija na jednoj ili dvije utakmice, a zbog prekršaja koji je prouzročio udaljenje od terena za igru. 3) Žalba se podnosi u roku od osam dana od primitka odluke. 4) Žalba se predaje pisanim putem, disciplinskom tijelu prvog stupnja koji u roku od tri dana čitav predmet dostavlja na rješavanje disciplinskom tijelu drugog stupnja. 5) U žalbenom postupku tijelo prvog stupnja će utvrditi da li je žalba formalno uredna i propisano taksirana, da li je pravodobno izjavljena od ovlaštene osobe i dopuštena. 6) Nepravodobne, nedopuštene i žalbe izjavljene od neovlaštenih osoba, odbacit će se rješenjem. 7) Netaksirane i neuredne žalbe vraćaju se žalitelju na dopunu, ispravak ili plaćanje propisane takse i pri tome im se dostavlja kratki rok za intervencije. 8) Ako u ostavljenom roku nedostaci ne budu otklonjeni, žalbeni podnesak odbacuje se rješenjem. 9) Protiv rješenja o odbacivanju nepravodobne ili nedopuštene žalbe, žalitelj ima pravo žalbe tijelu drugog stupnja. 10) Pravodobnu i urednu žalbu tijelo prvog stupnja dužno je bez odgađanja dostaviti nadležnom tijelu drugog stupnja. Članak 145. Žalbu mogu podnijeti: a) okrivljenik, b) podnositelj izvještaja ili prijave, c) klub čiji je član kažnjen, d) savez/udruga čiji je član kažnjen. Članak 146. Žalba na odluku o kazni ne zadržava provođenje zabrane igranja. Članak 147. 1) Odlučujući o žalbi, tijelo drugog stupnja može odluku ili rješenje o disciplinskom prekršaju: - potvrditi, - preinačiti, - ukinuti. 2) Disciplinsko tijelo drugog stupnja ukinut će odluku o disciplinskom prekršaju kada utvrdi da ga je donijelo stvarno nenadležno disciplinsko tijelo i predmet će ustupiti stvarno nadležnom disciplinskom tijelu. 3) U povodu podnošenja žalbe, disciplinsko tijelo drugog stupnja može neposredno ili molbom preko drugog tijela dopuniti postupak.
4) Disciplinsko tijelo drugog stupnja ukinut će odluku o prekršaju kada ustanovi da je postupak potrebno dopuniti ili provesti novi postupak, vratit će ga sa spisima tijelu prvog stupnja kako bi ovo donijelo novu odluku. 5) Disciplinsko tijelo prvog stupnja kojem je predmet vraćen, dužno je izvršiti potrebne radnje radi dopune postupka. 6) U povodu žalbe okrivljenog, odluka o prekršaju ne može biti promijenjena na njegovu štetu. 7) Disciplinsko tijelo drugog stupnja može preinačiti odluku zbog pogrešne pravne ocjene djela, zbog vrste i visine izrečene kazne, ili ako se utvrdi da djelo okrivljenog nema obilježje disciplinskog prekršaja, pa se iz tih razloga prekršajni postupak obustavlja. 8) U postupku drugog stupnja ne mogu se ocjenjivati dokazi, niti utvrđene činjenice koje nisu navedene u postupku prvog stupnja. 9) Disciplinski postupak drugog stupnja mora biti završen u roku od tri mjeseca. 10) Ako se postupak drugog stupnja ne završi u roku iz prethodnog stavka, smatra se da je žalba usvojena. IV.

PONAVLJANJE POSTUPKA

Članak 148. 1) Na prijedlog kažnjene osobe može se ponoviti disciplinski postupak, ako se po konačnosti dokaže da je ta osoba za isti disciplinski prekršaj već kažnjena, kao i kada se iznesu nove činjenice ili podnesu novi dokazi koji bi doveli do drugačije odluke da su bili poznati u prijašnjem postupku. 2) Prijedlog za ponavljanje postupka može se podnijeti najkasnije 30 dana od dana saznanja za nove činjenice i dokaze, koje podnositelj prijedloga nije znao ili nije mogao za njih znati u tijeku disciplinskog postupka. 3) Prijedlog za ponavljanje postupka ne odgađa izvršenje odluke za koju se traži ponavaljanje, ali tijelo nadležno za odlučivanje o prijedlogu može odlučiti da se odgodi izvršenje dok se ne odluči o prijedlogu ako cijeni da bi prijedlog za ponavljanje mogao biti uvažen. 4) Ponavljanje postupka može se predložiti najkasnije šest mjeseci od konačnosti odluke za koju se traži obnavljanje postupka. Ukoliko su nove činjenice ili novi dokazi na koje se poziva podnositelj prijedloga utvrđene pravomoćnom sudskom odlukom, rok za podnošenje prijedloga iznosi dvije godine od dana pravomoćnosti odluke kojom je završen disciplinski postupak. Članak 149. 1) Prijedlog za ponavljanje postupka podnosi se disciplinskom tijelu koje je donijelo odluku i to tijelo donosi odluku o zahtjevu za ponavljanje postupka. 2) Ako ocijeni da je prijedlog za ponavljanje postupka osnovan, disciplinsko tijelo ukida svoju odluku i nakon provedenog postupka donosi novu odluku.

V. IZVANREDNO UBLAŽAVANJE KAZNE

Članak 150. 1) Kada postoje nedvojbeni dokazi da je izrečena kazna postigla svoju odgojnu i sportsko-moralnu svrhu ili kada su se pojavile nove okolnosti nastale nakon pravomoćnosti odluke o kazni ili okolnosti koje su postojale u vrijeme izricanja kazne za koje disciplinsko tijelo nije znalo, a jedne i druge su takve da bi, da su uzete u obzir prilikom odmjeravavanja kazne očigledno na nju utjecale da bude blaža po visini i vrsti, ili pak izazvale oslobađanje učinitelja od kazne - skupština županijskog nogometnog saveza i Skupština HNS mogu donijeti odluku o ublažavanju kazne ili oslobađanju daljeg izdržavanje kazne. 2) Molba za izvanredno ublažavanje kazne može se uputiti samo jednom u tijeku natjecateljske godine, a uz razmak uz minimalno šest mjeseci, i to skupštini onog saveza čije je disciplinsko tijelo izreklo konačnu odluku o kazni. 3) Nova molba za izvanredno ublažavanje kazne može se uputiti u slijedećoj natjecateljskoj godini, s tim da o molbi ne može odlučivati skupština saveza čija tijela rukovode nižim stupanjem natjecanja od onog koji je donio odluku o kazni. 4) Molba za izvanredno ublažavanje kazne ne može se uputiti ako nije isteklo više od polovine izrečene disciplinske kazne. 5) Igrač, trener ili sportski djelatnik kojemu je izrečena kazna isključenja iz nogometne organizacije, može podnijeti zahtjev za izvanredno ublažavanje kazne, najranije protekom roka najduže vremenske kazne utvrđene ovim Pravilnikom. 6) Molba za izvanredno ublažavanje kazne dostavlja se najkasnije petnaest dana prije održavanja sjednice skupštine. 7) Izuzetno, zahtjev se može uputiti i u kraćem roku, ako je sjednica skupštine bila sazvana u roku u kojem se uvjet iz prethodnog stavka ne bi mogao poštivati. 8) Odrebe ovog članka odnose se samo na kazne zabrane igranja ili obavljanja funkcija na određeno vrijeme, zabrane igranja određenog broja utakmica, zabrane igranja u inozemstvu, zabrane igranja određenog broja utakmica na određenom igralištu ili na svim igralištima određenog područja i kazne igranja utakmica na svom igralištu bez prisutnosti gledatelja, te kaznu isključenja iz nogometne organizacije.

VI. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Članak 151. 1) Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza daje upute za primjenu ovog Pravilnika. 2) Ukoliko Izvršni odbor HNS-a, ne donese odluku o promjeni visina iznosa novčanih kazni i pristojbi, za koje je ovlašten po odredbama ovog Pravilnika, iste ostaju na snazi do njihovih izmjena.
Članak 152. Za pitanja koja nisu uređena ovim Pravilnikom, a pojave se u disciplinskom postupku, disciplinska tijela će supsidijarno koristiti odgovarajuće zakonske postupovne propise i pravne običaje sportskog prava. Članak 153. Za prekršaje koji su počinjeni prije početka primjene ovog Pravilnika, a za njih još nije izrečena konačna odluka, primjenjuju se odredbe onog pravilnika koji je blaži za okrivljenika. Članak 154. Danom početka primjene ovog Pravilnika prestaje važiti Disciplinski pravilnik HNS-a donesen na sjednici Skupštine HNS održanoj dana 25. 02. 2007., izmijenjen na sjednici Skupštine održanoj 27. 02. 2009. Članak 155.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u službenom glasilu HNS-a, a primjenjuje se od 01. srpnja 2010. godine. Broj: Predsjednik Skupštine Zagreb, 26. 02. 2010. Vlatko Marković s.r.

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

04.08.2010. u 10:17 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 01.08.2010.

Grafičar-Vodovod slavio u finalu protiv NK Osijek

Photobucket
Foto by B.Mr.

“Grafičarima” pobjednički pokal na turniru "Antun Batinić"

Jučerašnjim odigranim polufinalnim utakmicama saznali smo finaliste ovogodišnjeg turnira "Antun Batinić",koje je po 18-ti put uspješno organizacijski odradila ekipa NK Elektra ( Osijek). U prvoj polufinalnoj utakmici sastali su se Metalac - Osijek, dok smo u drugoj tekmi dana popratili sraz Grafičar Vodovoda spram Višnjevca. Uspješnije su bile ekipa prvoligaša Osijeka,i četvrtoligaš Grafičar -Vodovod, te su na taj način uz veliko slavlje izborile plasman u finale ovogodišnjeg turnira. Poraženim ekipama predstoji utješna borba za treće mjesto na turniru.

Photobucket
Foto by B.Mr.

U današnjem dvoboju za treće mjesto između momčadi Metalca i Višnjevca,koji su odigrali kvalitetnu tekmu te napose došli do završnih 1:1,a taj je rez ponudio izvođenje jedanaesteraca kako bi dobili pobjednika. Uspješniji su se pokazali igrači iz Višnjevca koji su u ruletu kaznenih udaraca bili precizniji. Finalna utakmica nakon regularnih minuta u kojoj nismo vidjeli postignuti pogodak morala je biti odlučena izvođenjem jedanaesteraca. Spretniji ili vještiji pokazali su se igrači Grafičar-Vodovoda koji posve zasluženo osvajaju 18-ti memorijalni turnir "Antun Batinić". Pomlađena ekipa prvoligaša s Drave morala se zadovoljiti drugim mjestom na turniru,ali s osvojenom titulom za naj-golgetera na turniru. Izostanak I.Prijića (postigao pet pogodaka na turniru ,nap.a.) je bio više nego osjetan za NK Osijek, kojega nije bilo u finalnoj utakmici poradi večernje tekme s Hajdukom,u kojoj je zasigurno očekivao da dobije adekvatnu minutažu kako bi i na velikoj nogometnoj sceni pokazao svoje golgeterske čarolije. Daltoni'os thumbup

01.08.2010. u 23:11 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< kolovoz, 2010 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (27)
Rujan 2011 (27)
Kolovoz 2011 (24)
Srpanj 2011 (10)
Lipanj 2011 (22)
Svibanj 2011 (15)
Travanj 2011 (24)
Ožujak 2011 (27)
Veljača 2011 (20)
Siječanj 2011 (18)
Prosinac 2010 (17)
Studeni 2010 (9)
Listopad 2010 (17)
Rujan 2010 (13)
Kolovoz 2010 (11)
Srpanj 2010 (4)
Lipanj 2010 (19)
Svibanj 2010 (15)
Travanj 2010 (11)
Ožujak 2010 (7)
Veljača 2010 (6)
Siječanj 2010 (31)
Prosinac 2009 (31)
Studeni 2009 (32)
Listopad 2009 (38)
Rujan 2009 (28)
Kolovoz 2009 (16)
Srpanj 2009 (14)
Lipanj 2009 (23)
Svibanj 2009 (18)
Travanj 2009 (21)
Ožujak 2009 (15)
Veljača 2009 (7)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Uvjeti korištenja

Svi sadržaji i slike objavljeni na ovim stranicama zaštićeni su copyrightom. Zabranjeno je uzimanje i korištenje sadržaja bez prethodne dozvole autora.




Svaštara o nogometu!

Novo : http://daltoni-osbloghr.blogspot.com/



Osijek, Croatia Weather Forecast





daltoni@net.hr

Foto Daltoni




Sign by Danasoft - Get Your Free Sign






Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis



Free Counter
Free Counter

thumbuphrvatska Customized Soccer Jersey - ImageChef.com


height="38" width="41" id="EXim" alt="eXTReMe Tracker" />





Myspace Smileys






hrvatska thumbup

Geo Visitors Map





CASINOSWISS, CASINO, Football manager 2010, English Harbour Casino, KENO



free counters
Free counters