Mlade nade

nedjelja, 31.10.2010.

Vinkovčanima derbi i peta pobjeda u nizu !

Foto Daltoni
Foto by B.Mr.

Još jedna pobjeda u nizu. Vinkovci - Skripta 4:3 (1:1). U vrlo dobroj utakmici, dostojnoj i izravnog televizijskog prijenosa (barem na nekoj od mnogobrojnih lokalnih TV kuća,nap.a.), Vinkovačka družina je zasluženo s 4:3 svladala osječku Skriptu. Sam susret privukao je poveći broj gledateljstva u športsku dvoranu Ekonomsko-trgovačke škole "Ivan Domac",u kojoj se prema neslužbenoj procjeni okupilo 100-tinjak futsal pobornika.

Photobucket
Foto by B.Mr

Najslabija karika ! Sudački par sigurno nije bio na razini utakmice, gdje im se može, a i treba spomenuti tri sporna bitna detalja utakmice.

Photobucket
Foto B.Mr

PRVI: Isključenje Armanda Kajfeža. Prestrogo dobiven izravni crveni karton zbog počinjenog prekršaja na domaćem igraču. Naime, prekršaj DA, žuti karton DA, ali, izravni crveni je prelako izvučen iz sudačkog đepa. E, sad. Ako je to bilo prestrogo, što kazati o crvenom kartonu za gostujućeg stratega D.Pospišila. DA, stratezi u žaru vođenja svojih ekipa uvijek imaju nešto za prigovoriti sudačkom paru. I to bi bilo donekle sve O.K., dok se ne pređe granica ljudske uljuđenosti. Jednostavnije rečeno; dok ti ljudi ne spominju užu i širu rodbinu !!! Banaliziram, ali shvaćate poantu. Nije tu bilo pljuvanja, psovanja ili sličnih (ne)športskih radnji. Sporan crveni karton u svakom pogledu. DRUGI sporan detalj utakmice. "Oko sokolovo" bi to zasigurno znalo pojasniti nama laicima! TREĆA sporna situacija je ne dosuđeno čisto igranje rukom unutar Skriptinog kaznenog prostora. Penal kao kuća, viknuli su svi u jedan glas! DA, velika većina, ali ne i sudačka dvojka. Ovdje nam treba Beusan za pojašnjenje sporne situacije. Kompenzacija, previd ili jednostavno loš sudački dan ?! Oštećena je Vinkovačka družina, tu nema spora!

Photobucket
Foto B.Mr

Ovo je samo taksativno nabrajanje nekih očitih sudačkih (ne) previda. To je to. Vidimo se nekom drugom zgodom. Športski pozdrav !
Tekst : Daltoni'os

31.10.2010. u 09:53 • 0 KomentaraPrint#

subota, 30.10.2010.

Šesto kolo Prve hrvatske nogometne lige za žene

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

Šesto kolo Prve hrvatske nogometne lige za žene nosi nam tri umjesto predviđena četiri susreta dotičnog kola. Zbog bolesti nogometašica brodske Viktorije otkazana je utakmica koja se trebala odigrati na osječkoj Mačkamami. Glavna tekma kola igra se u Zagrebu u kojoj se sastaju nogometašice Agrama,te gostujući sastav Dinamo - Maksimir. Gradski derbi privući će veći broj znatiželjnika koji će zacijelo moći uživati u nogometnim čarolijama obje ekipe. Predviđeno je sunčano,ugodno,nedjeljno poslijepodne u Zagrebu. Zato,nemoj da Vas nema. Opravdanja se ne uvažavaju ! Riječanke dočekuju gošće iz Baranje,ekipu Poleta iz Karanca. Sve osim pobjede domaćih nogometašica bilo bi veliko športsko iznenađenje. Daleko zanimljivija utakmica igra se u Križevcima. ŽNK Plamen iščekuje sraz s nogometašicama Pregrade. Derbi dvije ekipe koje u ovom trenu najslabije kotiraju na tablici Prve hrvatske nogometne lige za žene. Biti će tu prave borbe za bodove. Ne treba propustiti pogledati taj susret. Sve nedjeljne tekme, u okviru 6.kola, startaju u 14.30 sati.
Športski pozdrav ! Tekst : Daltoni'os

30.10.2010. u 18:05 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 26.10.2010.

Futsal : MNK Osijek V.B.K. - MNK Torcida Last Minute Rent a Car 4:4 ( 4:1)

Foto by B.Mr
Foto by B.Mr

ŠD Zrinjevac - Osijek : 4.kolo Prve hrvatske futsal lige u Osijeku
Broj gledatelja: 300
Suci : 1. Nikola Jelić (Varaždin) 2. Marinko Čosić (Varaždin) 3. Dalibor Buljić (Čepin)
Strijelci; 1:0 Stipanović 5' , 2:0 Meter 8' , 2:1 Alebić 9' , 3:1 Stipanović 10', 4:1 Dakić 18 ', 4:2 Mišić 26' , 4:3 Bogdanović 27' , 4:4 Jurjević 32'.

MNK Osijek V.B.K. - MNK Torcida Last Minute Rent a Car 4:4 ( 4:1)

MNK "Osijek V.B.K." : Mladina, Ćurković, Lišić, Voldin, Stipanović (C) , Ivanuš,Nospak, Dakić, Duvančić, Šarić,Meter.

MNK Torcida Last Minute Rent a Car : Bašić,Tokić,Tači, Radolfi, Dvornik ( C) , Alebić, Mišić, Tomičić,Đikić, Jurjević,Bogdanović.

Foto by B.Mr
Foto by B.Mr

U jednom od najintrigantnijih od svih susreta unutar 4.kola Prve hrvatske malonogometne lige sraz MNK Osijek V.B.K. i ekipe Torcida Last Minute Rent a Car privlačio je ponajviše športske pozornosti. Na kraju utakmice rezultat je bio 4:4 (4:1),pa se s punim pravom nazočni gledatelji mogu pohvaliti da su prisustvovali vrhunskoj futsal prezentaciji oba sastava. U športskoj dvorani Zrinjevac u Osijeku 300-njak nazočnih posjetitelja niti u jednom trenu nisu požalili što su "radnu tjednu večer" posvetili futsalu. Imalo se tu puno toga za vidjeti,a moglo se ponešto i naučiti. Po svemu viđenom na ovoj utakmici,podjela bodova je najrealnija opcija poradi nastupajućih futsal ekipa. Osijek V.B.K. je na pola tekme otišao s prednošću od 4-1,dok je gostujući sastav bio bolji u drugom poluvremenu u kojem su stigli do završnih 4:4.
Tekst : Daltoni'os

Photobucket
Foto by B.Mr

26.10.2010. u 22:40 • 0 KomentaraPrint#

Futsal : Osječani nastavljaju uspješan niz

Photobucket
Foto by B.Mr

U utakmicama 4.kola regije "istok" oba osječka futsal sastava bila su uspješna. Osijek 031 se s gostovanja iz Našica vraća pobjedom nad istoimenim domaćinom rezultatom 2:5 (0:3), dok je Skripta pred domaćim navijačima slavila završnim rezultatom 9:2 (2:1) protiv malonogometaša Ivankova. Osijek 031 je zaredao, nakon uvodna dva gostujuća poraza, dvije pobjede te se posljednjom,5:2 spram MNK Našice još više učvrstio u središnjem tabličnom djelu.

Photobucket
Foto by B.Mr

Osječka "Laka konjica" iliti Skripta predvođena hrvatskim futsal reprezentativcem, vragolastim Kajfežom, više nego uspješno riješila je derbi susret s gostima iz Ivankova u svoju korist rezultatom 9:2 (2:1).

MNK Skripta je ovom pobjedom zadržao drugo mjesto na tablici s osvojenih 10 bodova, dok ga prate Mala Mljekara s 8 i Virovitica sa 7 bodova. Na čelu kolone i nadalje je ekipa iz Vinkovaca koja na svom kontu ima 12 bodova. Športski pozdrav !

Tekst : Daltoni'os

26.10.2010. u 09:41 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 25.10.2010.

Osječke nogometašice usamljene na vrhu

Foto Daltoni
Foto by B.Mr

U derbi susretu u Zagrebu na pomoćnom terenu u Maksimiru slavile su gostujuće nogometašice iz Osijeka, te su tim činom ujedno ostale usamljene na tabličnom vrhu Prve hrvatske nogometne lige za žene.

Pobjedu nogometašicama Osijeka donijela je mlađahna Lojna efektnim udarcem glavom nakon ubačaja Joščak.

Povratnica u redove osječkog sastava, nakon izglađenih nesporazuma s upravom kluba, Ana-Marija Kalamiza, ujedno je bila najzapaženija igračica na utakmici.

Foto Daltoni
Foto B.Mr

Rezultati 5. kola Prve hrvatske nogometne lige za žene :

Dinamo Maksimir - Osijek 0:1, Polet -Agram 0:2, Viktorija - Pregrada 3:1, Jack Pot - Plamen 4:0.

Tablični poredak nakon odigranog 5.kola 1.HNLŽ ;

1. ŽNK Osijek 15, 2. Jack Pot 12, 3. Dinamo Maksimir 12, 4. Viktorija 9, 5. Agram 7, 6. Polet Baranja 3, 7. Plamen 1, 8. Pregrada 0.

Foto Daltoni
Foto by B.Mr

Dinamo Maksimir - ŽNK Osijek 0:1 (0:0)

ZAGREB - Pomoćni teren u Maksimiru. Teren težak za igru. Sutkinja: Mihaela Gurdon-Bašimamović (Zaprešić). Strijelac: 0:1 Izabela Lojna (65).

Dinamo Maksimir : Trako, Nevrkla, Bregar, (od 58. Krivokuća), Klarić, Kalašić, (od 62. Kovačević), Legin, (od 76. Fabijanić), Valušek, Kušar, Lovrić, Ladišić, (od 68. Jelečki), Pejić.

Osijek : Sipos, Cepernić, Zlosa, Balog, Baban, Joščak, Andrlić, (od 46. Kalamiza), Šalek, Lojna, Kojić (od 46. Bulut), Culek.

Princeze s Mačkamame iliti ŽNK Osijek domaćin je susreta na osječkoj "Mačkamami" u sklopu 6.kola nogometne lige za nogometašice.Susret je predviđen za 31.listopad 2010.

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr

Parovi 6. kola Prve hrvatske lige za nogometašice: Osijek - Viktorija, Plamen - Pregrada, Agram - Dinamo Maksimir, Jack Pot Rijeka - Polet Baranja.

Daltoni'os

25.10.2010. u 15:18 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 18.10.2010.

Futsal : Osječani bolji od Virovitičana

Photobucket
Foto by B.Mr.

Prvi bodovi unutar 2.HMNL regije "istok" otišli su na stranu ekipe Osijek 031 koji je pobijedio No Limit Auto Tiho puno teže nego završnih 6:3 (2:1) sugerira. Trebale su čak tri minute igre kako bi nazočni gledatelji vidjeli prvi pogodak na utakmici. Osječani su prvi puta poentirali preko Šimašeka, koji forsiranim udarcem s vanjske pozicije uspijeva iznenaditi gostujućeg vratara Damira Filipovića. Sve do dvanaeste minute i izjednačujućeg pogotka Marka Filipovića rezultat se nije mijenjao. I kada se već činilo da će to biti konačni rezultat prvog dijela utakmice, zabljesnuo je Pavo Vincetić i 42" sekunde prije kraja doveo domaće malonogometaše u vodstvo. Na pola tekme Osijek 031 - No limit Auto Tiho 2:1. Odmor,pa se ubrzo vraćamo utakmici. Drugi dio tek u šestoj minuti donosi novi pogodak za osječki sastav. Uspješan realizator nakon uigrane akcije je Vanja Kovač. Vodstvo domaćih malonogometaša 3:1. Deseta,te dvanaesta minuta drugog dijela donosi golgetersku realizaciju za Marka Gabrića. Dva pogotka unutar dvije minute igre. Nije loše. Marko Filipović svojim drugim pogotkom na utakmici smanjuje domaću rezultatsku prednost. Dvije minute prije kraja utakmice na semaforu stoji rezultat 5:2 za domaćina. Gosti iz Virovitice bacaju sve karte u napad. Šezdeset sedam sekundi do završetka,pada novi pogodak za osječku ekipu. Dario Nađ strijelac je šestog pogotka za ekipu Osijek 031. Sedamnaest sekundi do kraja tekme domaćin čini šesti akumulirani prekršaj. Tomislav Filipović hladnokrvni je izvođač kaznenog udarca. Vratar Lukenda nemoćan. I to je završnih 6:3. Igrači Virovitice tuguju,domaćin slavi. Bez obzira na upisani novi poraz perspektivna malonogometna družina iz Virovitice ostavila je više nego solidan dojam. Vidi se da ekipa ima i glavu i rep. Rezultat ponekad nije posve realan prikaz događanja na terenu. To je futsal.

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

A,da. Utakmica se može pokušati dočarati čitateljima portala malinogomet.info i na ovaj način; -1,32" M.Filipović vanjski udarac,unutarnja vratnica,lopta odlazi u aut. Nastavak akcije, greda za gostujući sastav. -3,35" povratna lopta Vidovića za Šimašeka,vanjski udarac,vratar slabo reagira,1:0 vodi Osijek 031. - 4,23" slobodnjak za Viroviticu,podvaljena akcija,Lukenda brani. - 5,31" Lukenda skida zicer. - 7,04" Marko Gabrić sa pola igrališta puca u domaćeg vratara. - 7,42" slobodnjak za malonogometaše Virovitice.Ništa. - 8,04" domaći presijecaju loptu,gađaju vratara. - 8,16" Vincetić promašuje zicer ili pogađa vratara,kako se uzme... - 8,47" udarac gostiju završava na milimetarskoj udaljenosti od domaće vratnice. - 9,30" gosti samo pogađaju domaćeg vratara,a moglo je i bolje završiti po njih. - 10,08" minuta odmora za domaći sastav. - 11,17" neiskorištena idealna prilika za domaćina. - 12,07" 1:1. Domaći vratar bez potrebe izlazi iz svog vratarskog prostora,udarac Marka Filipovića iz mrtvog ugla,lopta završava u domaćoj mreži. - 13,21" zicer godine,Šimašek pored vratnice. 15,55" slobodnjak domaćeg sastava,korner,udarac,samo stativa. - 16,04" gostujuća minuta odmora. - 18 minuta prvog dijela. Kontra gostiju,udarac, korner. 18,33" 4:4,ali u prekršajima. - 18,44" oštar start na Vincetića,slobodni udarac,ništa bitno. - 19,18" pogodak za domaće. Akcija Vidović-Šimašek-Vincetić. Osijek 031 vodi 2:1. Vratar bez šanse za obranu. Vratar ujedno i kapetan gostujućeg sastava troši loptu za zadnji napad. Čekamo drugi dio utakmice. - 1,01" pogreška Vincetića na centru,kontra,gostujući igrač puca visoko preko gola. - 1,34" pozicijski ili statički nogomet pratimo u dvorani Zrinjevac u Osijeku. Teško se može igrati takav futsal, bez sidruna ... -3,53" sebičnost pojedinca u osječkim redovima,zicer kao kuća,samo vratnica. Gosti imaju športsku sreću. - 5,17" samo pogođen gostujući vratar. - 5,54" Vanja Kovač postiže pogodak za domaće. Osijek 031 vodi 3:1. -6,22" sebičnost ili.... Upropašten čisti završetak kontra napada za domaće. - 7,57" Vincetić pogađa gostujuću vratnicu. Igra se rasplamsala. Nema tu više taktičkih zamisli. Igra se obostrano otvoreno. - 9,05" prekršaj za goste. Ništa. - 10,03" Gabrić,pogodak domaćina,4:1. - 11,21" Gabrić,solo prodor, 5:1 vodi Osijek 031. - 13,42" odmor traži domaći sastav. -14,10" prekršaj za goste. - 15,35" gostujući korner,udarac, visoko preko vratnice. 16,20" Tomas pogađa gostujućeg vratara. - 17,45" gosti smanjuju na 5:2. Marko Filipović je strijelac. - 17,56" slobodnjak imaju gosti. Udarac Tomislava Filipovića završava pokraj vratnice. 18,53" Dario Nađ na pravom mjestu i to je 6:2. -19,43" akumulirani. Kazneni udarac,Lukenda nemoćan. Smanjen rezultat na 6:3. To je to. Vidimo se nekom drugom zgodom. Športski pozdrav ! Tekst : Daltoni'os

Photobucket
Foto by B.Mr.
thumbup

18.10.2010. u 20:11 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 17.10.2010.

Danas (nedjelja) na rasporedu novo kolo I. HNLŽ

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

Derbi 4.kola Prve hrvatske nogometne lige za žene igra se u Križevcima gdje nove bodove traži ŽNK Plamen kojemu u goste stiže brodska Viktorija. Fenjeraš lige,ekipa Pregrade, domaćin je nogometašicama Dinamo Maksimir. Sve osim podnošljivog poraza bilo bi pravo športsko čudo za domaće igračice. Zanimljiva utakmica igra se u Zagrebu, gdje domaći sastav Agram ugošćuje nogometašice Rijeke Jack Pot. Prednost je na strani gostujućeg sastava. Nazočni gledatelji na osječkoj Mačkamami prisustvovat će dvoboju dvije neravnopravne ženske nogometne ekipe. ŽNK Osijek spram Polet Baranja iz Karanca ne dvoji u novu visoku pobjedu. Sve osim takvog ishoda utakmice bilo bi ogromno iznenađenje. Športski pozdrav ! Daltoni'os thumbup

Foto B.Mr.
Foto by B.Mr.

17.10.2010. u 07:59 • 0 KomentaraPrint#

subota, 16.10.2010.

NK Dinamo na terenu osječke Elektre

Photobucket
Foto by B.Mr.

Seriozno se trener Modrih Vahid Halilhodžić priprema za večernji sraz s nogometašima Osijeka. Stoga, nikog nije iznenadio održani jutarnji trening Dinama na glavnom terenu osječke Elektre.

Photobucket
Foto by B.Mr.

Malo trčkaranja,red rastezanja,malo zeka-peka i to je to.

Photobucket
Foto by B.Mr.

Kratko,ali opet puno govori o tome kako se radi o pravoj profesionalnoj ekipi koja ništa ne prepušta slučajnim improvizacijama.

Photobucket
Foto by B.Mr.

Photobucket
Foto by B.Mr.

Photobucket
Foto by B.Mr.

Daltoni'os

16.10.2010. u 17:58 • 0 KomentaraPrint#

petak, 15.10.2010.

Zanimljivo kolo na rasporedu 2.HMNL Istok

Foto : B.Mr.
Foto by B.Mr.

Vinkovci i Ivankovo na domaćem parketu ne bi trebali imati većih problema nasuprot gostujućih sastava koji dolaze iz Našica,odnosno Nove Gradiške. Tablični poredak ukazuje da bi veće probleme trebala imati ekipa iz Vinkovaca. Ipak im u goste stiže starosjedilac unutar Druge hrvatske malonogometne lige. Ovotjedne pretumbacije u upravljačkoj strukturi mladih nada futsala iz Našica, možebitan je dodatni uteg ka pozitivnom športskom rezultatu na kraju utakmice. Ili možda tome nije tako ? Virovitica i Osijek 031 moraju napregnuti sve igračke snage, kako bi konačno osvojili bod ili bodove na tekmama s gostujućim sastavima iz valpovačkog i virovitičkog kraja. Treba istaknuti da je susret Osijek 031 i malonogometaša iz ekipe No Limit Auto Tiho apsolutni derbi začelja kolone unutar trećeg kola drugoligaškog "istoka". Trebali bi gledati pristojan futsal ,zato ne zaboravite se pojaviti u dvorani Zrinjevac u Osijeku. Mljekari iz Valpova, osokoljeni dosadašnjim postignutim športskim rezultatima, odlaze na gostovanje u Viroviticu puni vjere u svoje športske mogućnosti. Tko može ne treba propustiti pogledati taj susret. Treba očekivati pravu futsal predstavu. Eto ga ! Kraj najave. Športski pozdrav ljubiteljima futsala ma gdje god bili !
Tekst : Daltoni'os

15.10.2010. u 07:54 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 14.10.2010.

1.HMNL

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

Osijek V.B.K. u 3.kolu malonogometnog prvoligaškog saziva ima slobodan vikend. Derbi kola igra se u Kninu gdje gostuju futsal igrači Nacionala iz Zagreba. Uh,kakav će to biti susret ! Halo, nemoj da Vas nema,pa da poslije kukate i žalite za propuštenom futsal poslasticom. Da li je tu u pitanju "dvojka" velika kao kuća ? Potpićan 98 A.B.S. - Vrgorac, sve tu miriši na čvrstu nulu. Idemo na domaći gradski derbi. Sraz Uspinjače i ekipe Zagreb Zapad budi svekoliku športsku pozornost. Nije tu samo u pitanju utakmica tradicionalnoga rivaliteta,već i tablični položaj ekipa sugerira da će to biti pravi praznik futsala u Zagrebu. Teško je tu bilo što suvislo kazati. Obje ekipe imaju svoje prednosti i mane. Po tabličnim pozicijama, još jedan susret koji može ponijeti epitet derbija kola. Ekipa Brodosplit inž. dočekuje podmlađenu ekipu Mejaši s istočnog ulaza u grad Split. Gradski derbi koji će privući na Gripe poveći broj futsal ljubitelja. U športskoj dvorani u Murteru nazočni gledatelji imati će priliku pogledati sraz dvije podjednake ekipe unutar 1.HMNL. Mali derbi kola između Murtera i BBS Novi Marof. Prednost ide na stranu starosjedioca u ligi,a to su momci iz Novog Marofa. Na kraju ,ali ništa manje zanimljiv susret neće biti između Muć Bitumine i malonogometaša Torcida-Last Min Rac. U ovom susretu sve je otvoreno. Možda je vrijeme za prvu pobjedu nominalnog domaćina susreta,ekipe iz Muća. Športski pozdrav ! Tekst : Daltoni'os

14.10.2010. u 17:15 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 10.10.2010.

Športska dvorana Zrinjevac Osijek

Photobucket
Foto by B.Mr.

Športska dvorana Zrinjevac
Ulica: Adama Reisnera 46/a Poštanski broj: 31 000
Grad: Osijek Županija: Osječko-baranjska županija smještena je na istoku Hrvatske. Obuhvaća krajeve oko donjeg toka rijeke Drave prije njezinog utoka u Dunav kod Aljmaša, tj. cijelu hrvatsku Baranju i dio Slavonije koji gravitira gradu Osijeku.

Photobucket
Foto by B.Mr.

Športska dvorana Zrinjevac je dvorana koja se nalazi u Osijeku. Osim sportskih priredbi, u ovoj se dvorani održavaju i koncerti. Otvorena je 1973. Dvorana je među najvećim sportskim objektima u Osijeku. Kapaciteta je 1 650 sjedećih mjesta. U dvorani Zrinjevac nalazi se sjedište Športskih objekata d.d. u čijem je vlasništvu ova dvorana.

Photobucket
Foto by B.Mr.

Photobucket
Foto by B.Mr.

Daltoni'os thumbup

10.10.2010. u 09:19 • 0 KomentaraPrint#

subota, 09.10.2010.

1.HMNL - Dramatika na nivou u Osijeku

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

Drugo kolo 1.HMNL vodilo je malonogometaše Muć Bitumine na gostovanje na "istok" Hrvatske,točnije u Osijek. Teško gostovanje,650 km puta,veliki troškovi s minimalnom šansom za osvajanjem bodova, uz konstantnu borbu za kompletiranjem igračkog kadra, samo su neke od prepreka koje muče većinu klubova u prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi. Nema tu nekih izuzetaka. Suđenje je bilo na razini 1.HMNL. Obje ekipe imale su isti sudački tretman na utakmici. Napeta,neizvjesna futsal utakmica u kojoj na kraju slave domaći malonogometaši,kojima je za završno slavlje pripomogao autogolom najveće igračko ime u redovima Muć Bitumine,legendarni Branko Granić. Bez obzira na taj detalj utakmice,osječki igrači "hakla" bili su ipak poduzetniji i konkretniji,te zasluženo slave. Krenimo redom. -41" sekunda utakmice,0:1 za gostujući sastav. Šok,muk i nevjerica u dvorani Zrinjevac u Osijeku. Na jedan vanjski udarac,vratar Bolšec nespretno reagira,čista lopta ispada mu iz ruku,te završava u domaćoj mreži. -1.55" Dakić probija desnu stranu,oštar udarac,vratar gostiju pokriven,izjednačenje 1:1. - 2.48" Rogić brani udarac G.Dumančića,samo korner. -4.03" pogreška Granića,Dumančić puca,vratar skida zicer,bravo Joško! Kreće gostujuća kontra,korner,odigrana akcija,udarac Stipe V., lopta se od golmanske noge,nespretno za domaće , spretno za goste odbija u vratnicu od koje završava u mreži. Novo gostujuće vodstvo,-1:2. -5.25" Opak je taj Vrdoljak, udarac, lopta za malo pored vratnice domaćih. -7.12" udarac Domagoja Kovača,ništa. Očito da su udarci s 10-15-ak metara glavna oruđa u obje ekipe. Sve do trinaeste minute ništa bitnoga na tekmi,a onda na scenu stupa kapetan Dario Stipanović koji solo akciju završava pogotkom,-2:2. -15.01" Rezultatski preokret nakon odlično odigrane,očito uigrane, akcije Dumančić-Dakić, koju potonji preciznim udarcem s ruba šesterca završava pogotkom u lijevi vratarski kut,nemoćnog Rogića,-3:2. Minut odmora za gostujući sastav. Ništa bitno se ne događa do kraja prvog djela na utakmici. Na pola utakmice rez glasi 3:2 za Osijek V.B.K. U gostujućim redovima zapaženu rolu odigrali su Vrdoljak,te Domagoj Kovač. Domaći sastav drži Goran Dakić. Idemo dalje.

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

Starta drugi dio tekme. -7.07" u nastavku,Lovrić spretno prihvaća loptu, te efikasno poentira za izjednačujući pogodak Muć Bitumine. Rezultat 3:3. Kolektivna igra gostiju daje pozitivan rez. Osijek se bazira na individualnu snagu momčadi. Barem je takav dojam. -8.21" Danijel Ivanuš pogađa gostujuću vratnicu. -9" zicer Dumančića,pogađa vratara Joška. -10.30" vratnica Dakića. -11.15" pogrešno bacanje Bolšeca,poklon lopta,Đemal Nasup špicem propara mrežu Bolšeca,-3:4. -13.55" Ivanuš poravnava rezultat. Dobar prijem lopte u gostujućem vratarskom prostoru,okret,topovski udarac,lopta završava pod gredom vratara Rogića. - 16.16" Udarac Duvančića,Joško brani. Osječki malonogometaši stišću,Dakić unutar 30-ak sekundi igre čak tri puta pogađa okvir suparničkih vrata. 16.39" Autogol Granića za vodstvo Osijek V.B.K. Zasluge idu Danijelu Ivanušu koji je pokušao s lijeve strane vratiti loptu u sredinu,starta Granić,odbijena lopta od njegove noge završava iza leđa Rogića. To je,ispostavilo se, bio i završni rezultat utakmice,-5:4. -17.31" Minut odmora ,sprema se igrač-vratar u ekipi Muć Bitumine (Granić). Pratimo jalove napade gostiju. Na kraju osječki malonogometaši zabilježili su prvu pobjedu u novoj prvoligaškoj sezoni. Športski pozdrav ! Tekst : Daltoni'os

09.10.2010. u 12:16 • 0 KomentaraPrint#

petak, 08.10.2010.

Dan neovisnosti (Hrvatska)


Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

Dan neovisnosti blagdan je u Hrvatskoj koji se obilježava 8. listopada i neradni je dan. Toga dana 1991. godine Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.

Ta je značajna odluka Hrvatskog sabora donesena nakon što je prethodnoga dana istekao tromjesečni moratorij na Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske koju je Sabor donio 25. lipnja 1991. godine. Naime, stupanje na snagu ove Odluke odgođeno je tada za tri mjeseca na osnovi Brijunske deklaracije od 7. srpnja, odnosno na zahtjev Europske zajednice kako bi se jugoslavenska kriza pokušala riješiti mirnim putem. Istoga dana kada je istekao moratorij na hrvatsku Odluku o samostalnosti, zrakoplovi JNA bombardirali su povijesnu jezgru Zagreba i Banske dvore u kojima je bilo smješteno tadašnje državno vodstvo na čelu s predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom.

Zbog tih okolnosti, te mogućih novih zračnih napada na Zagreb, povijesna je sjednica svih triju saborskih vijeća održana 8. listopada 1991. godine u podrumu Inine zgrade u Šubićevoj ulici u Zagrebu.

08.10.2010. u 08:25 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 07.10.2010.

Druga hrvatska futsal liga "istok", 2.kolo

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

Ekipa Osijek 031 ide na noge futsal igračima iz Valpova gdje će tražiti prve bodove,Ivankovo spram ekipe iz Našica iščekuje samo nastavak pobjedničkog niza. Skripta traži pobjedu,posebice bolju igru, protiv gostujućeg sastava iz Virovitice,NG Unitas i Đakovo igraju tekmu 2.kola, No Limit Auto Tiho protiv malonogometaša iz Vinkovaca očekuje pozitivan rez, gdje je sve osim poraza prihvatljiva varijanta za domaćina.

Daltoni'os thumbup

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

07.10.2010. u 14:06 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 05.10.2010.

Startala 2.HMNL Istok ; Skripta prosula tri pogotka prednosti spram Valpova


Desetak nazočnih gledatelja na utakmici uz obvezno službeno osoblje nije moglo biti zadovoljno viđenim futsalom u Osijeku. Nije to bila kvalitetna,atraktivna malonogometna predstava. Prije je to bila borba sa pretežito trkačkim impulsima ,bez nekog umjetničkog dojma na strani obje ekipe. Dobro,svaki početak je težak u svezi ekipa koje sudjeluju u natjecanju Druge hrvatske futsal lige regije "istok". Već smo naučeni na takav start. Ništa se po tom pitanju godinama ne događa. Bit će bolje,to nije upitno , pitanje je samo kada će se to i dogoditi.

Photobucket
Foto by B.Mr.

Evo i kratki osvrt na odigranu tekmu; -10' , 10" Kajfeš probija po lijevoj strani,ulazi u mrtvi ugao,nekako uspijeva ubaciti loptu pred gostujući gol,lopta sretno pogađa kapetana domaćih Jukića i to je 1:0 za Skriptu. -16',51" Vidjeli smo presliku prvog pogotka.Sada u režiji pridošlice u redovima Skripte, mlađahnog Gregića. Prodor s lijeve strane,lopta upućena na drugu vratnicu na kojoj čeka iskusni Budano poznatiji kao Remba ,te rutinirano šalje loptu u mrežu odličnog gostujućeg vratara . 2:0 za Skriptu. -17',33" Armando Kajfeš lagano klizi po desnoj gostujućoj strani obrane ,svojoj lijevoj napadačkoj ,šalje oštru povratnu loptu gdje je spretno prihvaća Budano i manirom vrsnog strijelca zakucava loptu u protivničku mrežu. 3:0 stoji na semaforu u športskoj dvorani Zrinjevac u Osijeku . U tim trenucima dojam je da su gosti iz Valpova spremni za rezultatski potop. -17',49" vrijeme na semaforu,domaćin pravi 6.akumulirani prekršaj,slaba izvedba, vratar Jurica brani i tekma ide dalje u istom ritmu. Skripta lagano melje protivnika. Na pola tekme 3:0 za domaće futsal igrače. Prije toga,20-tak sekundi prije isteka prvog djela vidjeli smo šut Jerkovića prema gostujućem golu. Vratnica spašava Valpovčane. Kraj prvog djela.

Photobucket
Foto by B.Mr.

Lagana,rutinska tekma za domaći sastav rezultirala je visokim,zasluženim vodstvom u prvom djelu.

Starta drugi dio utakmice. -1',02" Udarac iz daljine Hrvoja Jerkovića - vratnica spašava goste. Jerković - valpovačka vratnica 0:2. Care,slaba ti je realizacija ! Nema čovjek sreće. -2',11". Kakvo je to bilo pogrešno dodavanje Jerkovića! Jedna lagana lopta krivo dodana protivničkom igraču,čovjek iz Valpova sam kao duh izbija pred domaću vratarsku pojavu ,drhti noga i lopta odlazi visoko preko gola. Zicer za rubriku " vjerovali ili ne " ! Igra se četvrta minuta u nastavku. Na semaforu i dalje stoji rez iz prvog djela,3:0. Sama utakmica ne nudi neka pretjerana športska uzbuđenja. Nervozna,bezidejna tekma s puno kretanja, pametni bi rekli puno prometa-slaba zarada. Previše je tu grča u igri oba sastava. -6',17" na semaforu,za gostujući sastav pogodak postiže Dejan Jakšić , rezultat smanjen , Skripta - Valpovo 3:1. -6',47" Opak start na nogu virtuoza futsala Kajfeša,samo žuti za športskog suparnika, te dosuđeni slobodnjak za domaćina utakmice. Slaba izvedba,ode mast u propast. Nastavlja se igra s puno trke,forsiranog šuta s vanjskih pozicija,bez neke smislene akcije. -11',14". Ponajbolji igrač u gostujućem sastavu, Matko Šutalo, probija se po desnoj strani,povratna lopta, natrčava Andrija Herbst i to je zgoditak za goste. Rezultat 3:2. Forsirani šutevi očito "pale" u današnjoj tekmi. -13',07" tajm-aut zove Skripta. -14' minuta nastavka susreta ,vratarska smjena u redovima Osječana. Jurica van,Palinkaš na golu. -15' Gregić pogađa vratnicu MNK Valpovo.

Pratimo konstantne hokejaške izmjene u redovima obje ekipe. Traži se sretna ili spretnija postava. -17',28" Sporna situacija na utakmici! Domaći vratar izlazi iz svog prostora,ruši protivničkog igrača,suci ostaju nijemi. Sve miriši na prekršaj, nismo mjerodavni da procijenimo situaciju. -18',46" Kajfeš puca,vratar gostujućeg sastava bravuroznom paradom spašava svoj gol. Bravo ! Strateg valpovačkog sastava prelazi na igru igrač-vratar. -19',14" Valpovo stišće,Palinkaš skida dva uzastopna udarca igrača iz Valpova. 30 sekundi do kraja utakmice. Jerković kao najiskusniji u domaćim redovima slabo kontrolira čistu loptu u nogama,vižljasti igrači Valpova uspjevaju iščeprkati loptu,Palinkaš nemoćan i to je 3:3. Pogodak je postigao Dejan Jakšić. -20', 00" rez 3:3.

Realan ili ne, završni rezultat donosi podjelu bodova! Ipak , ekipe takvog renomea ne smiju si dozvoliti tolike oscilacije u igri. Posebice se to odnosi na Skriptu. Športski pozdrav!
Tekst : Daltoni'os thumbup

05.10.2010. u 14:33 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 04.10.2010.

Šport - nogomet

Foto by B.Mr.
Foto by B.Mr.

U prilično nervoznoj utakmici nogometaši juniorske vrste NK Elektra iz Osijeka postigli su novu pobjedu u prvenstvu Kvalitetne lige mladeži "Os-Vin" slavivši sa 3:1 na gostovanju kod Tomislava iz Cerne. Kadeti Elektre imali su puno lakši posao te uvjerljivim rezultatom 3:0 slavili spram svojih vršnjaka . Tu nije bilo velike dileme oko završnog slavodobitnika.

Foto by B.Mr.

Ovom prilikom treba istaknuti i pohvaliti ljude koji su zaduženi za stvaranje ili postizanje što boljih radnih uvjeta za kvalitetno bavljenje nogometom što većeg broja mladih nogometaša u Cerni. Pomoćni tereni,glavni,reflektori,uređene prostorije kluba...samo su djelić pozitivne športske priče o NK Tomislav iz Cerne. Imaju se ljudi s čime pohvaliti. Stoga smo i mi bili,vidjeli,napose pohvalili ! Športski pozdrav !
Daltoni'os

Photobucket
Foto by B.Mr.

04.10.2010. u 09:45 • 0 KomentaraPrint#

petak, 01.10.2010.

Marin Smoje na klupi Osijek V.B.K.

Foto : B.Mr.
Foto by B.Mr.

Ono što se potiho šaputalo napokon je dobilo i službenu potvrdu. Odlaskom Zdenka Glumca,koji je odlučio usmjeriti svoju trenersku karijeru prema velikom nogometu (Croatia Sesvete,nap.a.), ostalo je upražnjeno mjesto na klupi futsal kluba iz grada pokraj rijeke Drave. Uprava kluba nije dugo čekala,te je promptno reagirala i odlučila dati priliku Marinu Smoji. U igri za klupu osječkih malonogometaša ljudi iz uprave kluba obavili su brojne razgovore s potencijalnim prvim čovjekom struke od kojih valja istaknuti braću Mavrović,Matiju Đulvata ,Alana Delponta. Kontaktiran je i bivši izbornik hrvatske futsal reprezentacije Mićo Martić. Neki od nabrojanih već su bili angažirani u drugim futsal sredinama ili su jednostavno bili preskupi. Stoga su se Osječani okrenuli domaćim rješenjima,te ukazali veliko povjerenje Marinu Smoji.

Daltoni'os

01.10.2010. u 17:00 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< listopad, 2010 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (27)
Rujan 2011 (27)
Kolovoz 2011 (24)
Srpanj 2011 (10)
Lipanj 2011 (22)
Svibanj 2011 (15)
Travanj 2011 (24)
Ožujak 2011 (27)
Veljača 2011 (20)
Siječanj 2011 (18)
Prosinac 2010 (17)
Studeni 2010 (9)
Listopad 2010 (17)
Rujan 2010 (13)
Kolovoz 2010 (11)
Srpanj 2010 (4)
Lipanj 2010 (19)
Svibanj 2010 (15)
Travanj 2010 (11)
Ožujak 2010 (7)
Veljača 2010 (6)
Siječanj 2010 (31)
Prosinac 2009 (31)
Studeni 2009 (32)
Listopad 2009 (38)
Rujan 2009 (28)
Kolovoz 2009 (16)
Srpanj 2009 (14)
Lipanj 2009 (23)
Svibanj 2009 (18)
Travanj 2009 (21)
Ožujak 2009 (15)
Veljača 2009 (7)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Uvjeti korištenja

Svi sadržaji i slike objavljeni na ovim stranicama zaštićeni su copyrightom. Zabranjeno je uzimanje i korištenje sadržaja bez prethodne dozvole autora.




Svaštara o nogometu!

Novo : http://daltoni-osbloghr.blogspot.com/



Osijek, Croatia Weather Forecast





daltoni@net.hr

Foto Daltoni




Sign by Danasoft - Get Your Free Sign






Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis



Free Counter
Free Counter

thumbuphrvatska Customized Soccer Jersey - ImageChef.com


height="38" width="41" id="EXim" alt="eXTReMe Tracker" />





Myspace Smileys






hrvatska thumbup

Geo Visitors Map





CASINOSWISS, CASINO, Football manager 2010, English Harbour Casino, KENO



free counters
Free counters